Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ¨Το Ειρηνοδικείο Καντάνου ,έσωσε χρεωμένο , "πυρόπληκτο" της μεγάλης πυρκαγιάς ,του Σελίνου


Επιτέλους ,ήρθε   το χαμόγελο στα χείλη  σε χρεωμένο , "πυρόπληκτο" της μεγάλης πυρκαγιάς, του Σελίνου, άνεργο,  έγγαμο , πατέρα  τεσσάρων τέκνων , από την  δικαίωση που ήρθε  με την υπαρ. 29/2012 απόφαση ,από το Ειρηνοδικείο της  Καντάνου ,του  Δήμου Σελίνου, μια απόφαση ,που ήρθε να  προσθέτει ακόμα ,ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον  άνεργο  εργάτη της υπαίθρου, που δεν πίστευε στα μάτια του, καθώς χτυπημένος από πολλαπλές απρόβλεπτες γι αυτόν καταστάσεις του παρελθόντος(κάηκε σχεδόν όλη η ελαοδενδρική του φυτεία, στην γνωστή φωτιά της επαρχίας Σελίνου),  η οικονομική συγκυρία της Χώρας, τον ώθησε  στην μειωμένη απασχόληση, με ελάχιστα μεροκάματα κατά έτος,  χωρίς προοπτική βελτίωσης, με αποτέλεσμα, χωρίς δόλο να έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων σε μία Τράπεζα αλλά με 4 δανειακά προϊόντα(3 πιστωτικές κάρτες και 1 κατ.δάνειο) συνολικού χρέους 24.198,96 Ευρώ..
  Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί του περιεχομένου της απόφασης.
Πρόκειται  για δανειολήπτη  54 ετών, περιστασιακά εργαζόμενο σε αγροτικές εργασίες, εργάτη γης  ,ο οποίος ζήτησε την μέριμνα  και καθοδήγηση  της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας και είναι μέλος , που βάσει των σεμιναρίων που προσφέρει "δωρεάν" σε καθημερινή βάση  η ΄Ενωση, σε όλους τους πολίτες,ενημερώθηκε επαρκώς επί των διατάξεων του ν,Κατσέλη, και με τις οδηγίες και καθοδήγηση της , ( μέσω του νομικού -οικονομοτεχνικού Τμήματος) υπέβαλλε προτάσεις επί της αιτήσεως εξωδικαστικού συμβιβασμού, στην  μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα, οι οποίες  όμως δεν έγιναν δεκτές , από την ίδια,με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο της Καντάνου ,μέσω της συνεργαζόμενης  με την ΄Ενωση δικηγόρου των Χανίων , αλλά και πάλι δεν υπήρξαν οι δέουσες  αντιπροτάσεις, με αποτέλεσμα να κληθεί το δικαστήριο να ρυθμίσει το χρέος  του  δανειολήπτη ,όπως ο νόμος ορίζει.
  Αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο,  για τον δανειολήπτη υπήρξε  μία κατοικία της οποίας κύριος είναι κατά το 50% αυτής, όμως η κατοικία  αυτή αποτελεί την " κύρια " κατοικία της οικογένειας και δεν γίνεται λόγος για εκποίηση, παραταύτα διαθέτει 6 αγροτεμάχια  όχι μεγάλης έκτασης και εμπορικής αξίας,  καθώς τα αγροτεμάχια αυτά περιείχαν ελιές οι οποίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε κατά το παρελθόν την Επαρχία Σελίνου και τον ίδιο τον δανειολήπτη. Επίσης διαθέτει 6 στρέμματα  περίπου "βοσκοτόπια" σε διάφορα σημεία της επαρχίας Σελίνου, όμως δεν έγινε λόγος για εκποίηση καθώς αφενός ο δανειολήπτης δεν διαθέτει τίτλους κυριότητας, λόγος μη διάταξης ρευστοποίησης.
  Επί των παραπάνω και σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου ο πολύτεκνος δανειολήπτης πέτυχε:
1) " κούρεμα" του χρέους των  24.198,96 Ευρώ.. κατά 50% περίπου
2)Σώζεται η κατοικία του δανειολήπτη από την ρευστοποίηση
3)Του δίδεται περίοδος χάριτος 4 ετών, ¨χωρίς δόσεις, για την διάσωση της κατοικίας του
4Καθορίζονται σε μηνιαίες καταβολές, για 4 χρόνια (48) μήνες των 150 Ευρώ ανα μήνα για να ικανοποιηθεί μέρος του χρέους προς την Πιστώτρια Τράπεζα,
5)Καλείται να πληρώσει  το ποσό  76,69 Ευρώ/μήνα για 72 μήνες για την ολοκληρωτική διάσωση της κατοικίας του.
 Συμπερασματικά:  H Ε.Π.Κ.Κρήτης, έχοντας αυτή την  ελπιδοφόρα  για τον δανειολήπτη απόφαση, του Ειρηνοδικείου Καντάνου, καλεί γενικά  όλους τους δανειολήπτες τους βρισκόμενους σε οικονομική αδυναμία  , να κάνουν προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τον γνωστό νόμο 3869/2010(ν.Κατσέλη) ,ώστε να  αντιστρέψουν το κλίμα της απαισιοδοξίας, που κάποιοι που έχουν ίδιον συμφέρον, προσπαθούν να τους επιβάλλουν, να "πιαστούν" από την θετική πορεία των αποφάσεων των Ειρηνοδικείων ανά την Ελλάδα, για να βγουν λυτρωμένοι, τόσο οι ίδιοι όσο και η Πατρίδα, καθώς αυτές τις ώρες μας θέλει όλους δίπλα της.
  Τέλος ,για μια ακόμα φορά η Ε.Π.Κ.Κρήτης, ευχαριστεί τους συνεργάτες της, που συνέβαλλαν  εξωδικαστικά και δικαστικά στην δικαίωση του δανειολήπτη, προσθέτοντας ένα ακόμα λιθαράκι ελπίδας ,σε κάθε πληττόμενο από την οικονομική συγκυρία καταναλωτή.
                                                                                           
                                                                             
     Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                           
                                           
                                  Ιωάννα Μελάκη

Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: Ταξίδι με στιλ στα Χανιά!


Η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη ταξίδεψε μέχρι τα Χανιά όπου και φωτογραφήθηκε με girly διάθεση και στιλ για το blog το οποίο διατηρεί τον τελευταίο καιρό. 

Πάντως, απ' ότι φαίνεται η Πατρίτσια είναι πολύ ανανεωμένη και σε διάθεση και σε εμφάνιση. 

Η πρώτη μέρα στο νησί δεν παρέλειψε να κάνει βόλτα στην όμορφη Παλιά Πόλη

Σου αρέσει το στιλ της Πατρίτσια;

Ρατσιστική επίθεση κατά τριών μεταναστών στα Χανιά

Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν τρεις Μαροκινοί τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/05) στα Χανιά, σύμφωνα με καταγγελία θαμώνων νυκτερινών καταστημάτων της περιοχής.

Οι αλλοδαποί έκαναν τη βόλτα τους στο ενετικό λιμάνι, όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν, προκειμένου να τους ελέγξουν. Δεν βρήκαν, ωστόσο, κάτι αξιόποινο και τους άφησαν. Στη συνέχεια μια ομάδα 9-10 νεαρών ατόμων τους επιτέθηκε και τους χτύπησε ενώ τον έναν εξ αυτών τον έριξε στη θάλασσα.

Αρκετοί που έτυχε να δουν το περιστατικό αντέδρασαν και προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους Μαροκινούς, με τους νεαρούς να τρέπονται σε φυγή στη θέα των αστυνομικών, που κλήθηκαν να επιβάλλουν την τάξη.

Οι αλλοδαποί μάλιστα, φέρονται να κατήγγειλαν ότι κατά την παραμονή τους στο τμήμα για να καταθέσουν, κακοποιήθηκαν και από αστυνομικούς.

Πληροφορίες από haniotika-nea.gr

Έξαλλα πανηγύρια στα Χανιά για το Ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού

Αμέσως μετά τη λήξη του θριαμβευτικού για την ομάδα τους τελικού της Ευρωλίγκας στην "Ο2 Arena" του Λονδίνου, εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού στα Χανιά κατέκλυσαν το δρόμο μπροστά από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων. 

Οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" πανηγύρισαν έξαλλα τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τον μπασκετικό Ολυμπιακό, που έφτασε συνολικά τα 3 τρόπαια στο θεσμό και έγινε μόλις η τρίτη ομάδα - μετά τις Γιουγκοπλάστικα και Μακάμπι - που κάνει το repeat.

Δείτε βίντεο από τα πανηγύρια στα Χανιά



flashnews.gr

Ρέθυμνο: Βούτηξαν στο λιμάνι για τον Θρύλο


«Εγώ δε βάζω μυαλό…» λέει το σύνθημα και ο λαός του Θρύλου ΔΕ ΘΕΛΕΙ να βάλει μυαλό. Το μυαλό του είναι στον Ολυμπιακό! Χθες η Ελλάδα και όχι μόνο έγινε «κατακόκκινη» από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των οπαδών των Πειραιωτών.

Στο Ρέθυμνο πάντως, η Θύρα 7 είχε τον πιο πρωτότυπο! 3 άτομα που πανηγύριζαν ξέφρενα με τον κόσμο, αποφάσισαν να πέσουν στα νερά του Ενετικού Λιμανιού. Όπως θα δείτε και στο video που εξασφάλισε το olympiacos24.gr, αμέσως μετά τη βουτιά, το γλέντι έγινε ακόμα μεγαλύτερο, όπως άλλωστε αποδεικνύει ο παλμός του «ερυθρόλευκου» λαού!!

Δείτε το μεγάλο γλέντι των φίλων του Θρύλου στο Ρέθυμνο και τη μεταμεσονύχτια βουτιά! Γιατί είπαμε… «Εγώ δε βάζω μυαλό…»


olympiacos24.GR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...