Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

O Αυγενάκης για τις εξελίξεις στο θέμα του επαναπατρισμού αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από τους Γερμανούς


«Το Μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας επιστρέφει εντός Ιουνίου 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής, από παράνομη ανασκαφή που έγινε... το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο.

Η είδηση αυτή είναι ένα, πρώτο, θετικό αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών.

Η επιτυχία αυτή πιστώνεται στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο και τον Αν/τη Υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρα..

Το ζήτημα της επιστροφής των ελληνικών πολιτιστικών αγαθών που εκλάπησαν από τη χώρα μας, εντάσσεται στο ευρύτερο θέμα των αξιώσεων της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για τις παραβιάσεις του δικαίου του πολέμου, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου .

Η προσπάθεια διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και της επανάκτηση των κλεμμένων αρχαιοτήτων, πρέπει να συνεχιστεί, με σωστό σχεδιασμό και με χαμηλούς τόνους, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Οφείλει επιπλέον, το Υπουργείου Πολιτισμού να επικαιροποιήσει τη λίστα των κλεμμένων αρχαιοτήτων, δεδομένου ότι η πρώτη και μοναδική καταγραφή που έγινε, χρονολογείται το 1946 και η οποία θεωρείται ελλιπής.

Έτσι ενισχύεται το «οπλοστάσιο» της Κυβέρνησης με πλήρη κατάλογο των λεηλατιθέντων αρχαιοτήτων, άρα και της πραγματικής συνολικής αξίας του πολιτιστικού πλούτου που έχει κλαπεί, ενώ παράλληλα «μπλοκάρονται» οι αγοραπωλησίες σε μεγάλους οίκους εμπορίας και προώθησης έργων τέχνης, δεδομένου ότι αυτά ανήκουν στο Ελληνικό Κράτος, στον ελληνικό Λαό.

Είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, να στηρίξουν την πρόταση νόμου που καταθέτουμε σήμερα, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με την οποία ζητούμε την καταδίκη των εγκλημάτων των κατοχικών δυνάμεων της Γερμανίας».

Το ντοκιμαντέρ της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων στην τελική λίστα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles


Στην τελική sort list βρίσκεται το ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο «Μια Πόλη, Μια Ομάδα, η Ομάδα μου», που αφορά την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles που θα πραγματοποιηθεί στις 6 με 9 Ιουνίου 2013 (www.lagff.org).

Το ντοκιμαντέρ για την ΠΑΕ Πλατανιάς και την πόλη των Χανίων, αποτελεί ένα από τα 18 ολιγόλεπτα ντοκιμαντέρ (15’) της εν εξελίξει σειράς, με θέμα τις ομάδες που συμμετέχουν στην Super league και τις πόλεις τους μέσα από τα μάτια των ποδοσφαιριστών, των παραγόντων και των οπαδών τους, που σχεδίασε και υλοποιεί η ομάδα επικοινωνίας 4U, για λογαριασμό της Super League. Έχουν δε ήδη ολοκληρωθεί τα ντοκιμαντέρ για την ΠΑΕ ΟΦΗ, την ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και την ΠΑΕ Βέροια.

Το περιεχόμενο του κάθε βίντεο αποτελεί ένα μικρό οδοιπορικό, που μέσα από τα μάτια των ανθρώπων, μας μεταφέρει την ιστορία και την πραγματικότητα, τις ελπίδες και τα όνειρα, το πάθος και το μεράκι, τις χαρές και τις λύπες ενός τόπου με αφορμή την ομάδα του, στην οποία εναποθέτει την αντιπροσώπευση του.

Η πρόκριση για την τελική συμμετοχή αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώρισης της σπουδαιότητας,  αλλά και της ποιότητας του έργου των παραγόντων και των συντελεστών της, και συγκεκριμένα τον σκηνοθέτης της σειράς κ. Λάκη Ματθιόπουλο, τον Διευθυντή Παραγωγής κ. Τάκη Δημόπουλο και την συμπαραγωγό εταιρεία Forthnet/NOVA.

Ο σκηνοθέτης της σειράς κ. Λάκης Ματθιόπουλος δήλωσε σχετικά: «Όλα τα  συναισθήματά μας και κυρίως ο ενθουσιασμός μας είναι ορατός  στο ντοκιμαντέρ. Αποτελεί μια πρόκληση και τιμή να συνεργαστούμε  με παθιασμένους ανθρώπους, τόσο μπροστά και πίσω από την κάμερα. Γνωρίσαμε και καταγράψαμε γνήσιους ανθρώπους με τα πάθη τους, βγάζοντας συναισθήματα που μέσα από την αφήγηση και τη ροή του ντοκιμαντέρ έδωσαν ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα, το οποίο μας οδήγησε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles.»

To trailer μπορείτε να το δείτε στο link:  http://youtu.be/lT6ApJ-r5xc

Δυσάρεστη έκπληξη για 800 συνταξιούχους στο Ηράκλειο

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη βρίσκονται από σήμερα περίπου 800 συνταξιούχοι στο νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απογραφή και σήμερα, ημέρα πληρωμής των συντάξεων, θα δουν τους λογαριασμούς τους άδειους...

Η διοίκηση του τοπικού ΙΚΑ έχει στα συρτάρια της 800 περιπτώσεις “κενών” φακέλων που δεν συμπληρώθηκαν οι αριθμοί ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει ειδικός σχεδιασμός ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα οι συνταξιούχοι που στο... και πέντε θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να μην χάσουν και τη σύνταξη του επόμενου μήνα.

Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ταμείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, και να πληρωθούν τη σύνταξή τους.

Πηγή: prismanews.gr

Δύο παραλίες των Χανίων στις 100 καλύτερες του κόσμου, σύμφωνα με το CNN

Τέσσερις ελληνικές παραλίες συγκαταλέγονται μεταξύ των 100 καλύτερων του κόσμου στον κατάλογο που δημοσιοποίησε το CNN

Κορυφαία παραλία στον πλανήτη είναι, σύμφωνα με τους συντάκτες του καταλόγου, η Γκράντε Ανσε στις Σεϊχέλες, ενώ καλύτερη μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών, οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, που βρίσκεται στην 24η θέση των 100.

Αλλες τρεις ελληνικές παραλίες είναι το περίφημο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (32η θέση), ο Μπάλος στα Χανιά (35η) και τα Φαλάσαρνα στον ίδιο νομό, που κλείνουν και τη λίστα των 100. 

Ο Μ. Κεφαλογιαννης για την ανάγκη ίδρυσης κέντρου θεραπείας πρωτονίων

Επιστολή έστειλε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη και αφορά το Κέντρο Θεραπείας Πρωτονίων που εισηγήθηκε ο κ.Αλέξανδρος Κοκολάκης και ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Η επιστολή:

Προς Τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη
Περιφερειάρχη Κρήτης

Αθήνα, 23 Μαΐου 2013

Αγαπητέ Σταύρο,

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ Ανδρέα Λυκουρέντζου στο CERN την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 εθεσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη ίδρυσης κέντρου θεραπείας πρωτονίων στην Ελλαδα, πρόταση που εισηγήθηκε ο κ Αλεξανδρος Κοκολάκης και ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης της 27ης Μαρτίου.

Θεωρώ ότι η προστιθέμενη αξία, η οποία θα δημιουργηθεί από ένα τέτοιο έργο θα είναι τεράστια για την Κρητη και την Ελλάδα γενικότερα. Η ευκαιρία που δίνεται είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό όχι μόνο πρέπει να υιοθετήσουμε το εγχείρημα αλλά να αποτελέσει θέμα πρώτης προτεραιότητας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επαναλαμβάνω την σχετική πρόσκληση που απεύθυνα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης της 27ηςΜαρτίου, προκειμένου όλοι μαζί να επισκεφτούμε τον Υπουργό Υγείας και τους λοιπούς συναρμόδιους υπουργούς για να επιτύχουμε την επιτάχυνση υλοποίησης του έργου

Με εκτίμηση

Μανώλης Κ. Κεφαλογιαννης Βουλευτής Ηρακλείου
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: "Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης" στα Χανιά, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 (12.00-14.00, Πνευματικό Κέντρο).
 
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο Ευρωβουλευτής των πρασίνων Οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς. Θα συντονίζει ο Δημοσιογράφος Μάκης Μάκκας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με Περιφερειακά Κανάλια για να τεθούν και από αυτά ερωτήματα προς τους ομιλητές.
Η ημερίδα θα είναι διακαναλική και θα περιλαμβάνει:
- ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την συζήτηση που έχει αρχίσει ήδη και τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν τη μελλοντική μορφή και το περιεχόμενο της Πολιτικής Συνοχής (Διαρθρωτικά Ταμεία, Ταμείο Συνοχής, Κοινωνικό Ταμείο) μετά το 2013 καθώς και για τις θέσεις και επιδιώξεις των Σοσιαλιστών σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα, καθώς και
-ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής που πρόκειται να ισχύσει στο διάστημα 2014-2020,
Η Ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά από το διαδίκτυο (στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση http://www.filothea.com/sd/chania) και από τον Δορυφόρο HELLASSAT 39° ανατολικά, συχνότητα 11150.750 V, symbol rate 3300, fec 3/4.
Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο για αναμετάδοση από όποιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιόφωνο ενδιαφέρεται.
Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Enhanced by Zemanta

Ε.Π.Κ.Κ: Αναστολή ισχύος του Ν.3758/2009 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4038/2012, που αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες

"Επιστολή-Υπόμνημα, έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προς τον... Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ.Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία τον καλεί να φέρει Νόμο στην Βουλή περί "Αναστολής ισχύος του Ν.3758/2009 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4038/2012 που αφορά τις "εισπρακτικές εταιρείες"

Στο κείμενο της Επιστολής μεταξύ των άλλων η Ένωση αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ, Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καθημερινά βρίσκεται σε επαφή με προβληματισμένο κόσμο, με καταναλωτές-δανειολήπτες , που ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις,(ανεργία, περικοπές μισθών, συντάξεων, φόροι κ.λ.π ), αλλά όλοι τους εκείνο που πρώτα ξεστομίζουν, είναι η πίεση και ο ανεπίτρεπτος ψυχολογικός εκβιασμός , που καθημερινά δέχονται από τους υπαλλήλους των "Δικηγορικών-Εισπρακτικών Εταιρειών", γιατί κατά τα ψέματα δεν σέβονται ούτε νόμους ούτε τον ίδιο τον άνθρωπο.Μοναδικός τους σκοπός και στόχος είναι να τα "καταφέρουν" να φοβίσουν τον δανειολήπτη για να εισπράξουν νομίμως και παρανόμως, τα εναπομείναντα ελάχιστα ευρώ, που μπορεί να έχει κάποιος.

Κύριε Υπουργέ,
Αυτή η νομοθεσία , "περί εισπρακτικών..." δεν βοηθάει την οικονομία της Χώρας μας, δεν φέρνει χρήματα στον Κρατικό Προϋπολογισμό, φτιάχτηκε όχι επί των ημερών σας, το πνεύμα του εμπνευστή και δημιουργού της ήταν άλλο, ξεφεύγει από τα πλαίσια της φιλοσοφίας κα τους στόχους που εσείς στηρίζετε, που δεν είναι άλλα από την ισορροπία της αγοράς, της οποίας έχετε αναλάβει την ευθύνη, από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των συμφερόντων του Έλληνα καταναλωτή.

Δεν είναι δυνατόν ,να μιλάμε για μέτρα ανάσας των δανειοληπτών ,τα οποία το Υπουργείο σας ετοιμάζει να καταθέσει στην Βουλή, όταν παρατηρείται δανειολήπτης, να έχει προσφύγει στο Ν.3869/2010, να έχει κριθεί η υπόθεσή του από τα Ελληνικά δικαστήρια και οι " Δικηγορικές -Εισπρακτικές Εταιρείες", να "μπουκάρουν" στο σπίτι του.Αρκετές είναι οι καταγγελίες ανώνυμες και επώνυμες καταναλωτών, που ζητούν την προστασία μας και κάποιες από αυτές έχουν διαβιβαστεί στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Κύριε Υπουργέ,

Οι Εισπρακτικές-"Δικηγορικές" Εταιρείες, αυτή την Κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο ΔΕΝ προσφέρουν έργο, παρά αντιθέτως προσφέρουν "κάκιστες υπηρεσίες", όχι μόνο στην Οικονομία (καθώς αποτρέπουν τη δημιουργία κλίματος Αυτοπεποίθησης των επαγγελματιών και μισθωτών και γενικά των δανειοληπτών), αλλά και σε όλη τη θεώρηση περί Δικαιοσύνης, και Κράτους, καθώς φέρεται να δρουν Ασύδοτα και Ανεξέλεγκτα, αδιαφορώντας για τυχόν "κυρώσεις", που δεν είναι και ικανές να σταματήσουν τη δράση τους, καθώς καταθέτουν αίτηση αναστολής και εκτέλεσης στα Διοικητικά Δικαστήρια και ποτέ δεν πληρώνουν, συνεχίζουν ένα έργο "αφέντη" και όποιον πάρει ο Χάρος... με τα γνωστά αποτελέσματα βίαιων καταστάσεων (αυτόχειρων) και δεν είναι λίγα τα θύματα αυτής της εξοντωτικής ψυχολογικής διαχείρισης και στην Κρήτη,

ΣΥΝΕΠΏΣ, η Αναστολή Ισχύος του ανωτέρω Νομοθετήματος, κρίνεται για την Ένωσή μας άμεση και Επιβεβλημένη , ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική φάση που διανύομε, σας καλούμε να το αναστείλετε θα "σωθεί" χιλιάδες κόσμος και έτσι εσείς θα έχετε πράξει "λειτούργημα" όχι απλά οικονομικό, αλλά βαθιά κοινωνικό.

Τέλος, ως Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με χιλιάδες μέλη μας Παγκρήτια, "θύματα " αυτής της κατάστασης, καλούμε όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά και τον καθένα βουλευτή ξεχωριστά, όπως προβούν στα Δέοντα και σύμφωνα με τα ανωτέρω, στηρίζοντας το υπόμνημα μας, όταν κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων από τον κ.Κωστή Χατζιδάκη ως Νόμος.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...