Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στηρίζει κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια των Χανίων


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στηρίζει κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια των Χανίων προσφέροντας προϊόντα πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί που στόχο έχει να καλύψει πραγματικές ανάγκες συμπολιτών μας στα Χανιά στην περίοδο αυτή της κρίσης. Έτσι αποφάσισε να επικεντρώσει όλες τις δράσεις της Ε.Κ.Ε. σε αυτό το πρόγραμμα, σταματώντας τις χορηγίες σε λοιπούς πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων αποφάσισε να προσφέρει συστηματικά και κάθε περίπου 15 ημέρες και για όσο διάστημα χρειαστεί προϊόντα πρώτης ανάγκης σε διάφορες κοινωνικές δομές της πόλης των Χανίων,  οι οποίες στη συνέχεια τα διοχετεύουν σε πολίτες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι φορείς στους οποίους θα διοχετεύονται τα προϊόντα διατροφής είναι:
  1. Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Χανίων
  2. Παντοπωλείο αλληλεγγύης Χαλέπας του συλλόγου Κύταρο
  3. Συσσίτιο ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Χώρας
  4. Φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας
  5. Αννουσάκειο Ίδρυμα Καστελίου
  6. Κεντρικό Συσσίτιο Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου
  7. Συσσίτιο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών
  8. Συσσίτιο Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών
  9. Συσσίτιο Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Παχιανών
  10. Συσσίτιο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου (Τριμάρτυρη)
 Επίσης σημειώνεται ότι πρόκειται για βασικά προϊόντα διατροφής όπως οπωροκηπευτικά, ζυμαρικά, λάδι, κρέας και άλλα τα οποία έρχονται να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες πολιτών αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά η οποία χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Τράπεζας. Προσφορά η οποία μάλιστα είναι διπλή αν αναλογιστεί κανείς ότι η προμήθεια των εν λόγω προϊόντων θα γίνεται από Κρητικούς παραγωγούς.
Η δράση ξεκίνησε ήδη την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου με τη διανομή επτά τόνων  οπωροκηπευτικών, ενώ για την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η διανομή τεσσάρων τόνων κρεατικών.

Με αφορμή την δράση αυτή ο  Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μαρακάκης  δήλωσε: «Συναισθανόμενοι τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας και αποδεικνύοντας έμπρακτα το χαρακτήρα μας ως συνεταιριστική τράπεζα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων η οποία προωθεί χειροπιαστές προσφορές με στόχο να καλύψει πραγματικές ανάγκες και να στηρίξει έμπρακτα του πολίτες των Χανίων».
Η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από την Συνεταιριστική Τράπεζα  Χανίων συνάδει απόλυτα με την  εταιρική φιλοσοφία της Τράπεζας, αλλά και με την πάγια δέσμευσή της να είναι ενεργό μέλος της  κοινωνίας των Χανίων, και να λειτουργεί με γνώμονα τις ουσιαστικές  ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, τόσο στο επίπεδο της τραπεζικής της λειτουργίας όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής της δράσης.

Πέθανε ο Τάκης Δασκαλαντωνάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο γνωστός Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας Τάκης Δασκαλαντωνάκης. Εκ των ιδρυτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας “Grecotel” που μαζί με τον αδελφό του Νίκο, συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη του νομού Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Τάκης Δασκαλαντωνάκης κατέληξε την παραμονή των Χριστουγέννων μετά από χρόνια ταλαιπωρία που είχε υποστεί εξαιτίας σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στο Μπαλί, το 1993.

Τα παιδιά του Τάκη Δασκαλαντωνάκη συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση δημιουργώντας την εταιρεία “Aquila Hotels & Resorts” (Rithymna, Porto Rethymno,κλπ). Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Βγήκαν τα μαχαίρια σε νυχτερινό κέντρο - Καλλιτέχνης χτυπήθηκε προσπαθώντας τους χωρίσει

Τα μαχαίρια "βγήκαν" χθες βράδυ σε νυχτερινό κέντρο του Ηρακλείου όταν άγνωστο άτομο, από μια παρέα  κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Στην προσπάθειά του, πολύ γνωστός και αγαπητός καλλιτέχνης που προπάθησε να τους χωρίσει, "έφαγε" μία μαχαιριά, ευτυχώς επιφανειακά!

Όπως είναι φυσικό, στο μαγαζί επικράτησε πανικός ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα...

cretalive.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στο Μοχό - Οδηγός βγήκε από το δρόμο κι έπεσε σε λιόφυτο!

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε απόψε,  λίγο πιο έξω από το Μοχό με ένα εμπλεκόμενο όχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός του ΙΧ , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βγήκε από το δρόμο του έξω από τις Ποταμιές και μπήκε σε ένα λιόφυτο ενώ "καρφώθηκε" σε ένα δέντρο!

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο, το πλήρωμά του δεν μπόρεσε να τον κρατήσει στη ζωή. Πρόκειται για έναν 32χρονο άνδρα από τις Ποταμιές.

Στο σημείο έσπευσε για βοηθεια και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει..

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ανατίναξαν αυτοκίνητο αστυνομικού!

Εκρηκτικός μηχανισμός με αμμωνιοδυναμίτιδα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός αστυνομικού, εξερράγει τα ξημερώματα στην οδό Λυσιστράτης, στην περιοχή Γιόφυρο του Ηρακλείου.

Από την έκρηξη το αυτοκίνητο -που ο ιδιοκτήτης του είχε καταθέσει τις πινακίδες- τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενο όχημα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο αστυνομικός θα κληθεί να πει αν συμβαίνει κάτι στη ζωή του ή υπηρεσιακά, στο οποίο μπορεί να οφείλεται η στοχευμένη επίθεση.

Ιεράπετρα: Ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις

Υπογράφηκε την Πέμπτη από το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη και τον εκπρόσωπο της... εργολήπτριας εταιρείας «Ασφαλτική - Λατομική Ο.Ε.», η σύμβαση του έργου «ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Ιεράπετρας», ύψους 400.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει αποκατάσταση δρόμων λόγω μεγάλων φθορών από τις αλλεπάλληλες τομές παλαιών έργων κοινής ωφέλειας, από τη βαριά κυκλοφορία οχημάτων και την κακή απορροή ομβρίων.

Τα σημεία που πρόκειται να γίνουν αποκαταστάσεις του ασφαλτοτάπητα είναι:

Στην βόρεια είσοδο της πόλης στην διασταύρωση του παλιού περιφερειακού με την οδό Λασθένους και Αλ. Παπάγου.

Στην ανατολική είσοδο της πόλης στην διασταύρωση του παλιού περιφερειακού με την οδό Φιλοθέου Α΄.

Στην πλατεία Κανουπάκη.

Στην οδό Ιωάννου Καποδίστρια, στη θέση των σιδηρικών «Κουφάκη».

Στην οδό Αλεξάνδρου Παπάγου από την οδό Ψιλλινάκη έως την οδό Κων. Καραμανλή.

Στην οδό Γ. Γιαννακού από την οδό Παγωμένου έως και την οδό Μιχαήλ Κοθρή.

Στην οδό Μ. Κόρακα από την πλατεία Κανουπάκη έως και την οδό Γεωργίου Γιαννακού.

Στην οδό Νικ. Βασαρμίδη από την οδό Δελμούσου έως και την οδό Βιτσέντζου Κορνάρου.

Στην οδό Κονδυλάκη από την πλατεία Πλαστήρα έως την οδό Καλημεράκη.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...