Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω από δύο χρόνια ζωής κέρδισαν οι Έλληνες σε 15 χρόνια

Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά περίπου 2,3 χρόνια την περίοδο 1991-2006, δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,43 έτη στους άνδρες και κατά 2,20 έτη στις γυναίκες, προκύπτει από τη μελέτη του Μιχάλη Αγοραστάκη, ερευνητή στο Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όσον αφορά τους άνδρες, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις περιφέρειες Ιόνιων Νήσων (3,42 έτη), Αττικής (3,10 έτη) και Νοτίου Αιγαίου (2,79), ενώ τα χαμηλότερα εντοπίζονται στην Κρήτη (1,11 έτη) και στην Πελοπόννησο (1,05 έτη).
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Λ.Αυγενάκης:"Λήψη μέτρων για τη στήριξη των Περιφερειακών μέσων ενημέρωσης"

Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη των Περιφερειακών μέσων ενημέρωσης ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, καθώς αρκετές εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και τηλεοπτικά κανάλια στην Περιφέρεια της χώρας, βρίσκονται στα πρόθυρα «λουκέτων» λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «η τεράστια οικονομική κρίση που πλήττει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των επιχειρήσεων δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης». Σημειώνει δε ότι «ήδη, αρκετές εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και τηλεοπτικά κανάλια υπό το βάρος της οικονομικής πίεσης έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν την κυκλοφορία τους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, παρά τις επικοινωνιακές τακτικές, φαίνεται να αδιαφορεί πλήρως για τα προβλήματα και τις προτάσεις του κλάδου, με αποτέλεσμα να οδηγεί ακόμη περισσότερους επαγγελματίες στην οικονομική καταστροφή».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επίσκεψη επιχειρηματιών από την Καντόνα της Κίνας στο δήμο Φαιστού

Σε ενέργειες για την προώθηση των προϊόντων που παράγονται στο δήμο Φαιστού, προχώρησε η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο επίσκεψης κινέζικης αντιπροσωπείας από την επαρχία της Καντόνας.

Αντιπροσωπεία του δήμου Φαιστού, με επικεφαλής τη δήμαρχο Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, υποδέχτηκε την κινέζικη αντιπροσωπεία που επέλεξε να επισκεφθεί οινοποιείο του δήμου και συγκεκριμένα το Κτήμα Ζαχαριουδάκη, στην Πλουτή.

Η δήμαρχος Φαιστού, παρέδωσε στους εκπροσώπους και επιχειρηματίες της Καντόνας έναν κατάλογο όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο δήμο, με διευθύνσεις, τηλέφωνα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όλα τα δυνατά μέσα επικοινωνίας.

Η δήμαρχος επέμεινε στην ποιότητα των προϊόντων του δήμου Φαιστού, αλλά και των κρητικών προϊόντων συνολικά, ενώ υποστήριξε πως η Κίνα αξίζει να επενδύσει σε εισαγωγές από την Κρήτη και το δήμο Φαιστού.

Η κα Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη πρόσθεσε πως η λίστα επιχειρήσεων μπορεί συνεχώς να εμπλουτίζεται, ενώ τόνισε πως στους στόχους του δήμου Φαιστού, είναι όλες οι δράσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό και άρτια οργανωμένο δίκτυο εξαγωγών.

Τον χτύπησαν για να τον ληστέψουν στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Χανίων

Τραυματισμένος στο πρόσωπο απο γροθιές βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας 29χρονος Μαροκινός στις τουαλέτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 29χρονου, δύο δράστες περίπου 25 ετών, πιθανότατα θέλοντας να τον ληστέψουν, του επιτέθηκαν και μέσα στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ.

Ο ένας από τους δύο μάλιστα, τον πλησίασε και τον χτύπησε στο κεφάλι με τα χέρια προκαλώντας του θλαστικό τραύμα, όπως άλλωστε αναγράφεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, το τραύμα προήλθε απο κάποιο αντικείμενο - πιθανόν απο δαχτυλίδι - το οποίο του προκάλεσε "σκίσιμο" στο πάνω μέρος του κεφαλιού, και όχι απο μαχαίρι, όπως εσφαλμένα θεώρησαν κάποιοι.

Ο Μαροκινός διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανιών, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Χανίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...