Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι νέοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας διασκεδάζουν… για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι νέοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου διασκεδάζουν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 στο café – club WHY στη παραλιακή λεωφόρο (οδός, Αρχ. Μακαρίου 17).

Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Την συγκεκριμένη πρωτοβουλία στηρίζουν με χορηγίες τους οι επιχειρήσεις: Γιαννουλάκης Α.Ε., Square Multispace, Μυλωνάκης & Σεληνάρι.
 

Απειλούν τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας

Απόπειρα εκφοβισμού εναντίον του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη σημειώθηκε σήμερα το πρωί

Συγκεκριμένα άγνωστοι έσκισαν τα λάστιχα του προσωπικού του Ι.Χ., του Ι.Χ. της συζύγου του...καθώς και του υπηρεσιακού οχήματος του Δήμου, που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από την οικία του. Το γεγονός αντιλήφθηκε ο ίδιος όταν νωρίς το πρωί ξεκινούσε από το σπίτι του για το Δήμο. Ο Δήμαρχος κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογεράκης τονίζει: «Θέλω να εκφράσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη μου σε αυτά τα φαινόμενα βίας, τα οποία πλέον απευθύνονται σε επίπεδο καθαρά οικογενειακό και προσωπικό. Είναι ευθύνη της Πολιτείας και των διωκτικών αρχών να προστατεύσουν, όχι πλέον τα δημόσια πρόσωπα, αλλά τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν σκοπός των δραστών ήταν ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία, η απάντησή μου είναι σαφής: δε θα περάσει. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας θα υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες. Το λόγο έχουν τώρα οι διωκτικές αρχές, που πρέπει να αποδείξουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κράτος και ο καθένας αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του. Δε μπορεί τα μεμονωμένα επεισόδια βίας να χαρακτηρίζουν το Νομό, το Δήμο και τους πολίτες του»

Ρέθυμνο: Τραυματισμός λιμενεργάτη

Rethymnon, Crete, Greece: Harbour at nightImage via Wikipedia
Με τραύμα στη σπονδυλική στήλη νοσηλεύεται 55χρονος λιμενεργάτης που τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης του φορτηγού πλοίου Λίμπερτι, σημαίας των νήσων Κομόρες. 

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών ο πρόεδρος του σωματείου λεμβούχων και λιμενεργατών δήλωσε το ατύχημα στη Λιμενική Υπηρεσία η οποία ξεκίνησε προανάκριση για τα αίτια τραυματισμού.
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο 55χρονος τραυματίστηκε όταν κατά τη μεταφορά φορτίου τσιμέντων από το πλοίο σε φορτηγό όχημα έπεσε από αυτό, χτυπώντας στην προβλήτα.

Την πραγματοποίηση αυτοψίας από την Επιθεώρηση Εργασίας διέταξε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.
Enhanced by Zemanta

Την Παρασκευή η υποδοχή της 1ης πτήσης της RyanAir στα Χανιά

Την ερχόμενη Παρασκευή (20/5) η γνωστή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους RyanAir εγκαινιάζει τα τακτικά δρομολόγιά της από και προς τα Χανιά.

Oι πρώτες πτήσεις θα συνδέσουν το αεροδρόμιο Χανίων με το Μιλάνο (κάθε Παρασκευή και Δευτέρα), ενώ από την 1η Ιουνίου ξεκινούν και οι πτήσεις από και προς την Φρανγκφούρτη (κάθε Τετάρτη και Κυριακή).

Έτσι την Παρασκευή 20/5 οι υπεύθυνοι Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Χανίων, των δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Καντάνου, και τουριστικοί και οι επαγγελματικοί φορείς των Χανίων θα υποδεχθούν στο αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» τους πρώτους επισκέπτες που θα ταξιδέψουν με την RyanAir από το Μιλάνο.

Οι πτήσεις της RyanAir από και προς τα Χανιά , αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός καθώς όπως δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Νομού Χανίων κ.Χρήστος Μυλωνάκης "για πρώτη φορά στα Χανιά όλοι οι φορείς του Τουρισμού και επαγγελματικοί φορείς, συλλογικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση,η Αντιπεριφέρεια Χανίων, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και μετά από πολύ κόπο μπορέσαμε να φέρουμε μετά τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη την RyanAir στα Χανιά"

Ο κ.Μυλωνάκης τόνισε ότι στόχος όπως και στη Ρόδο, η εταιρεία να πετά στα Χανιά και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Κερδισμένο από τις πτήσεις θα είναι και το Ρέθυμνο, αλλά και η ενδοχώρα του Νομού Χανίων, αφού οι τουρίστες-επισκέπτες θα μπορούν μόνοι τους να επιλέξουν τα ξενοδοχεία και τις υπηρεσίες "προσφέροντας ισόρροπη ανάπτυξη στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου"

"Εάν η RyanAir πετάξει με μια λογική πληρότητα της τάξεως του 80% υπολογίζεται ότι γύρω στα 16.000 άτομα θα επισκεφτούν το Νομό Χανίων

Αυτό υπολογίζεται, είπε ο κ. Μυλωνάκης ότι θα έχει μια άνοδο γύρω στο 2.5% του τουριστικού ρεύματος".

Να σημειωθεί πως το εισητήριο μετ’επιστροφής στο δρομολόγιο Μιλάνο-Χανιά-Μιλάνο με την RyanAir φτάνει έως 150 ευρώ , ενώ χαμηλότερο είναι το κόστος για το δρομολόγιο Φρανγκφούρτη-Χανιά-Φρανγκφούρτη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...