Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Κάλεσμα της Προέδρου της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών κ.Ιωάννας Μελάκη ,στους καταναλωτές της Κρήτης

Σημαντικό είναι, το κάλεσμα της Προέδρου της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ.Ιωάννας Μελάκη , προς τους καταναλωτές της Κρήτης, για τις ¨εορταστικές τους .αγορές επί των ημερών ,για την στήριξη της Κρητικής Αγοράς, της Ελληνικής Αγοράς, της Οικονομίας της Πατρίδας, αλλά και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της πραγματικής ανέχειας και φτώχειας

Επί του κειμένου αναφέρονται τα εξής:

"Αγαπητοί φίλοι,

- Κατεβείτε στην αγορά, κάνετε τα ψώνια σας από τα μπακάλικα της γειτονιάς, από τα κρεοπωλεία της γειτονιάς , από τον φούρνο της γειτονιάς, από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς , από την λαϊκή αγορά,από τα Συνεταιριστικά καταστήματα της πόλης σας.

-Αποφύγετε τις παραπλανητικές "προσφορές" των ξενόφερτων πολυεθνικών καταστημάτων

-Κανένα Ευρώ, να μη φύγει από τον τόπο μας, κανένα Ευρώ, να μη φύγει από την Κρητική Αγορά, κανένα Ευρώ, να μη φύγει από την Ελληνική Αγορά, κανένα Ευρώ, έξω από τα σύνορα της Πατρίδας μας.

-Τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας θα πρέπει να γίνουν πράξη, όχι από το περίσσεμα του οικογενειακού μας Πασχαλιάτικου Τραπεζιού, αλλά να αφαιρέσουμε μέρος από τα αυτά ,που προτίθενται να καταναλώσουμε σαυτό, για τον συνάνθρωπό μας που τα στερείτε που τα έχει ανάγκη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φώτα δημοσιότητας, χωρίς θεατρινισμό..

Τέλος συμπληρώνει η κ.Μελάκη " μόνο έτσι θα νοιώσουμε ,το νόημα των ημερών ,και θα καταφέρουμε την πραγματική λύτρωση και ψυχική ανάσταση"

Αναβολή για την ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη


Από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη, για τις 31 Μαΐου 2013, έναρξη  ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο Νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο Νομό Χανίων.

Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται τεχνικό θέμα και λόγω της εύλογης ευαισθησίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ομαλή μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, η ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης στα κέντρα εκπομπής Ρογδιά και Μαλάξα, μετατοπίζεται από 31 Μαΐου 2013 στις 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 2.00 π.μ.

Στη Γαύδο ο Αλέξης Τσίπρας - Σταύρωση χωρίς ανάσταση το μνημόνιο, το μήνυμά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τους λιγοστούς κατοίκους της ακριτικής Γαύδου επέλεξε να περάσει την ημέρα του Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται, τις ημέρες αυτές την Κρήτη,  με την οικογένεια του.

Ο  αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αντάλλαξε ευχές αλλά άκουσε και τα παράπονα των ακριτών...

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, επισκέφθηκε  το Καστρί, την πρωτεύουσα και το χωριό Άμπελος, όπου συνάντησε την χριστίνη Δαμοράκη. Η γριούλα με τα πελαγίσια μάτια μίλησε για τη ζωή της στο νησί.

Mάλιστα, η γερόντισσα από το χωριό Άμπελος της Γαύδου εξέφρασε τα παράπονά της για την μειωμένη της σύνταξη προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη: «Δεν έπρεπε, καλοί μου, να μας κόψουν εμάς τη σύνταξη -που παίρνουμε 300 ευρώ- ή το δώρο. Πήγα προχθές να πάρω τα λεφτά μου -αλήθεια σου λέω- και δάκρυσα. Λέω: "που είναι το δώρο να δώσω στα εγγονάκια μου 10 ευρώ;"».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του, έστειλε το δικό του μήνυμα. «Για τον λαό μας ο Γολγοθάς του μνημονίου είναι μία διαρκής Σταύρωση δίχως Ανάσταση. Η Ανάσταση θα έρθει όταν νικήσουμε όλοι μαζί τον φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Το πασχαλινό μήνυμά του

Στην ακριτική Γαύδο βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο πασχαλινό μήνυμά του έκανε λόγο για μια «διαρκή σταύρωση δίχως ανάσταση», εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου.

«Το αναστάσιμο μήνυμα είναι μήνυμα ελπίδας. Μετά τη σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Για το λαό μας, όμως ο Γολγοθάς του μνημονίου είναι μια συνεχής σταύρωση, χωρίς ανάσταση. Η ανάσταση θα έρθει όταν νικήσουμε τον φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην ακριτική Γαύδο, όπου αντάλλαξε ευχές με τους λιγοστούς κατοίκους και άκουσε τα παράπονά τους.

 gavdosfm.gr

Αλλαγές στις ΑΝΕΚ μετά το θάνατο του Ειρηναίου


Ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ, σε αντικατάσταση του αποβιώσαντος Σεβασμιοτάτου Ειρηναίου Γαλανάκη, εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΚ, στη συνεδρίαση της 02/05/13, τον Αλέξανδρο Μαρκαντωνάκη.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας εξέλεξαν τον κ. Κατσανεβάκη Γεώργιο Πρόεδρο, τον κ. Πρωτοπαπαδάκη Σπυρίδωνα Α’ Αντιπρόεδρο, τον κ. Αρχοντάκη Γεώργιο Β’ Αντιπρόεδρο και τον κ. Μπαουράκη Γεώργιο Γ’ Αντιπρόεδρο.

Δεν υπήρξε άλλη αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ.

Από το Τόκιο στο Ρέθυμνο… με αγάπη!


Ταξίδεψε συνολικά 42 ώρες για να βρεθεί από το θορυβώδες Τόκιο στο ήσυχο Ρέθυμνο και να απολαύσει όσα καλά έχει να προσφέρει η πόλη στους τουρίστες της. Ο λόγος για την Fumiko Mizushima (Φουμίκο Μιζουσίμα) που βρέθηκε πρόσφατα στο νησί για δύο εβδομάδες και κατάφερε να το αγαπήσει από τις πρώτες μέρες.

Το επίθετο της σημαίνει "νησί του νερού" και αποκαλύπτει ότι όλα τα ονόματα στα Ιαπωνικά σημαίνουν κάτι. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Ιαπωνία μόνο μέσα από ταινίες ή σκόρπιες αναφορές και έτσι η Fumiko βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει λίγο για τη χώρα της και συγκεκριμένα για την πόλη που μένει, το Τόκιο. "Εκεί ο χρόνος κυλαέι πολύ γρήγορα. Είναι μια τεράστια πόλη που σε αγχώνει, έχει πολύ κόσμο στους δρόμους όλες τις ώρες της ημέρας."

Εργάζεται σε έναν τηλεοπτικό σταθμό σαν υπεύθυνη προγράμματος, μια δουλειά με απαιτήσεις αλλά χωρίς ξεκούραση, αφού στην Ιαπωνία οι μέρες διακοπών ενός εργαζομένου είναι σχεδόν οι μισές από εκείνες ενός Έλληνα. "Εμείς μπορούμε να πάρουμε άδεια την περίοδο των Χριστουγέννων και μια εβδομάδα το καλοκαίρι", λέει χαρακτηριστικά.

Οι παραδόσεις και η κουλτούρα της Ιαπωνίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον των δυτικών χωρών αλλά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στα Ιαπωνικά δεν υπάρχουν βωμολοχίες. "Δεν βρίζουμε, δεν μπορούμε να εκφράσουμε βρισιές τόσο εύκολα και γι' αυτό δεν υπάρχουν τέτοιες λέξεις στη γλώσσα μας." Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία, η Fumiko δεν διστάζει να μιλήσει για το κλίμα που επικρατεί. "Υπάρχει έντονη ανησυχία κ οι περισσότεροι Ιάπωνες έχουν έτοιμο ένα κουτί με είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι τους σε περίπτωση που χρειαστεί να το εγκαταλείψουν άμεσα."

Όσον αφορά τις διακοπές της στο Ρέθυμνο, έχει να πει τα καλύτερα. "Μου αρέσει πολύ εδώ, ο ήλιος, η ζέστη, η θάλασσα. Επικρατεί μια ηρεμία, το εντελώς αντίθετο από εκεί που έχω μεγαλώσει. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι, πολύ φιλικοί και κοινωνικοί. Είναι φιλόξενοι και εγκάρδιοι. Όσο για το φαγητό, υπέροχο. Έφαγα πολλά ελληνικά φαγητά και φυσικά έχω πιει ρακί που μοιάζει στη γεύση σαν το δικό μας ποτό, το σάκε. Αλλά σίγουρα πριν φύγω θα δοκιμάσω την κρητική σπεσιαλιτέ: χοχλιούς."

"Στην Ιαπωνία ξέρουν την Ελλάδα σαν ένα μικρό μέρος στη Μεσόγειο που είναι μπλε-μπλε-άσπρο", λέει γελώντας. "Μπλε ουρανός, μπλε θάλασσα κι άσπρα σπίτια, έτσι όπως είναι τα νησιά σας. Η Ελλάδα για εμάς τους Ιάπωνες είναι το ιδανικό μέρος για το ταξίδι του μέλιτος με τόσα όμορφα νησιά και πραγματικά λυπάμαι για την κρίση που έχετε αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε." Σε σχετική ερώτηση αν θα ξαναέρθει στο Ρέθυμνο, απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: "είναι σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να το επισκεφτείς παραπάνω από μία φορά."


goodnet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...