Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Από το Τόκιο στο Ρέθυμνο… με αγάπη!


Ταξίδεψε συνολικά 42 ώρες για να βρεθεί από το θορυβώδες Τόκιο στο ήσυχο Ρέθυμνο και να απολαύσει όσα καλά έχει να προσφέρει η πόλη στους τουρίστες της. Ο λόγος για την Fumiko Mizushima (Φουμίκο Μιζουσίμα) που βρέθηκε πρόσφατα στο νησί για δύο εβδομάδες και κατάφερε να το αγαπήσει από τις πρώτες μέρες.

Το επίθετο της σημαίνει "νησί του νερού" και αποκαλύπτει ότι όλα τα ονόματα στα Ιαπωνικά σημαίνουν κάτι. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Ιαπωνία μόνο μέσα από ταινίες ή σκόρπιες αναφορές και έτσι η Fumiko βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει λίγο για τη χώρα της και συγκεκριμένα για την πόλη που μένει, το Τόκιο. "Εκεί ο χρόνος κυλαέι πολύ γρήγορα. Είναι μια τεράστια πόλη που σε αγχώνει, έχει πολύ κόσμο στους δρόμους όλες τις ώρες της ημέρας."

Εργάζεται σε έναν τηλεοπτικό σταθμό σαν υπεύθυνη προγράμματος, μια δουλειά με απαιτήσεις αλλά χωρίς ξεκούραση, αφού στην Ιαπωνία οι μέρες διακοπών ενός εργαζομένου είναι σχεδόν οι μισές από εκείνες ενός Έλληνα. "Εμείς μπορούμε να πάρουμε άδεια την περίοδο των Χριστουγέννων και μια εβδομάδα το καλοκαίρι", λέει χαρακτηριστικά.

Οι παραδόσεις και η κουλτούρα της Ιαπωνίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον των δυτικών χωρών αλλά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στα Ιαπωνικά δεν υπάρχουν βωμολοχίες. "Δεν βρίζουμε, δεν μπορούμε να εκφράσουμε βρισιές τόσο εύκολα και γι' αυτό δεν υπάρχουν τέτοιες λέξεις στη γλώσσα μας." Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία, η Fumiko δεν διστάζει να μιλήσει για το κλίμα που επικρατεί. "Υπάρχει έντονη ανησυχία κ οι περισσότεροι Ιάπωνες έχουν έτοιμο ένα κουτί με είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι τους σε περίπτωση που χρειαστεί να το εγκαταλείψουν άμεσα."

Όσον αφορά τις διακοπές της στο Ρέθυμνο, έχει να πει τα καλύτερα. "Μου αρέσει πολύ εδώ, ο ήλιος, η ζέστη, η θάλασσα. Επικρατεί μια ηρεμία, το εντελώς αντίθετο από εκεί που έχω μεγαλώσει. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι, πολύ φιλικοί και κοινωνικοί. Είναι φιλόξενοι και εγκάρδιοι. Όσο για το φαγητό, υπέροχο. Έφαγα πολλά ελληνικά φαγητά και φυσικά έχω πιει ρακί που μοιάζει στη γεύση σαν το δικό μας ποτό, το σάκε. Αλλά σίγουρα πριν φύγω θα δοκιμάσω την κρητική σπεσιαλιτέ: χοχλιούς."

"Στην Ιαπωνία ξέρουν την Ελλάδα σαν ένα μικρό μέρος στη Μεσόγειο που είναι μπλε-μπλε-άσπρο", λέει γελώντας. "Μπλε ουρανός, μπλε θάλασσα κι άσπρα σπίτια, έτσι όπως είναι τα νησιά σας. Η Ελλάδα για εμάς τους Ιάπωνες είναι το ιδανικό μέρος για το ταξίδι του μέλιτος με τόσα όμορφα νησιά και πραγματικά λυπάμαι για την κρίση που έχετε αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε." Σε σχετική ερώτηση αν θα ξαναέρθει στο Ρέθυμνο, απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: "είναι σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να το επισκεφτείς παραπάνω από μία φορά."


goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...