Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν χαρίζουμε τίποτα από το αίμα μας»


Στο συνέδριο με θέμα «Τα πολεμικά ολοκαυτώματα και ειδικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» στην Άνω Βιάννο παραβρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης.  
Στην αρχή της ομιλίας του, στην 8η ανοιχτή συνεδρίαση των ενώσεων θυμάτων και ολοκαυτωμάτων καθώς και του Δικτύου Νεολαίας Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, ο βουλευτής ανέλυσε τι σημαίνει ολοκαύτωμα και τι μαρτυρικό χωριό και πόλη. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων, τόσο της Επαρχίας Βιάννου όσο και Πανελλαδικά.  
Ενώ, τελειώνοντας την ομιλία του και όσον αφορά τις οφειλές προς την Ελλάδα, τόνισε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους ώστε να επικαιροποιηθούν και να διεκδικηθούν:
  1. Η λίστα των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων τέχνης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τόσο από την Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων όσο και από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2. Η οφειλή των 108 δις ευρώ, σημερινής αξίας χωρίς τόκους, που καταλόγισε στην Γερμανία η Διασυμμαχική Επιτροπή των 19 χωρών της Ευρώπης στο Παρίσι το 1946.
  3. Η οφειλή του υπολοίπου του αναγκαστικού δανείου, σημερινής  αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τόκους.
  4. Η καταστροφή της οικονομίας που προήλθε από την αρπαγή των 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ, την διατροφή του συνόλου των στρατευμάτων, τα πλαστά χαρτονομίσματα, τη ληστεία των νομισμάτων, τη δήμευση του 10% της αγροτικής παραγωγής, τις επιτάξεις και κατασχέσεις σε σχολεία – νοσοκομεία – ξενοδοχεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. 
«Δεν χαρίζουμε  τίποτα από το αίμα μας» 

Επιστρέφει στη Κρήτη με νέα ταινία ο Παπαδουλάκης


Με μια ταινία μεγάλου μήκους και μετά την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά το «Νησί», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης επιστρέφει στη Κρήτη με τη ματιά του κινηματογραφικού φακού. 

Το σενάριο της ταινίας του είναι βασισμένο στο βιβλίο της ηθοποιού και συγγραφέως Μαρινέλλας Βλαχάκη ( την είδαμε στο «Νησί» στο ρόλο της Ελπίδας) και φέρει τον τίτλο «Σιλάνς Σιλβουπλέ». 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Αγία Ρουμέλη: Τους έκοψαν το πλοίο - Ελεύθερη η είσοδος στη Σαμαριά

Σε αποκλεισμό του Δασοφυλακείου Αγίας Ρουμέλης, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό τους, μετά και την απαγόρευση της εκτέλεσης των δρομολογίων από τα πλοία της γραμμής λόγο του σχετικού ζητήματος με τα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας.

Ο αποκλεισμός του Δασοφυλακείου θα κρατήσει επ αόριστον, ενώ η διέλευση των επισκεπτών θα γίνετε κανονικά και χωρίς εισιτήριο ( δωρεάν) για την διαδρομή, Αγία Ρουμέλη προς Σαμαριά.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κάτοικοι, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι οι λύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς " είναι προσβλητικές και απαράδεκτες για εμάς και για τους επισκέπτες μας."

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Μετά την πρόσφατη και κατ' επανάληψη αδιαφορία τις κυβέρνησης και των υπευθύνων να βρουν 'άμεση λύση στο πρόβλημα, που αυτοί δημιούργησαν στην περιοχή μας και τον αποκλεισμό μας από την μοναδική συγκοινωνία που έχουμε.

Οι λύσεις σας "κύριοι" είναι προσβλητικές και απαράδεκτες για εμάς και για τους επισκέπτες μας. Το πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός της περιοχή μας για ακόμη μία φορά από την γραφειοκρατία σας είναι μεγάλο.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αγίας Ρουμέλης και του εθνικού μας δρυμού της Σαμαριάς, με οχηματαγωγό-επιβατηγό πλοίο. Μέχρι τότε αποφασίσαμε ότι από αύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και επ' αόριστο προχωράμε σε αποκλεισμό του Δασοφυλακείου Αγίας Ρουμέλης.

Η διέλευση των επισκεπτών θα γίνετε κανονικά και χωρίς εισιτήριε ( δωρεάν) για την διαδρομή, Αγία Ρουμέλη προς Σαμαριά."

ΠΗΓΗ Flashnews

Πέντε κρουαζιερόπλοια την ερχόμενη εβδομάδα στον Άγιο Νικόλαο

Θα "πλημμυρίσει" από επισκέπτες ο Άγιος Νικόλαο την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα καταπλεύσουν... στο λιμάνι πέντε κρουαζιερόπλοια με συνολικά 4.926 επιβάτες.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη στις 8 το πρωί με 900 επιβάτες θα έρθει από τη Σαντορίνη το Royal Iris και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα για τη Χάιφα.

Την ίδια ημέρα προερχόμενο από τη Ρόδο θα φτάσει στο λιμάνι μας στις 12 το μεσημέρι με 850 επιβάτες το Golden Iris και θα αποπλεύσει στις 8 το βράδυ με προορισμό τη Χάιφα.

Την Πέμπτη με 840 επιβάτες θα έρθει από τη Ρόδο το Luis Cristal και θα αναχωρήσει στις 11.30 για τη Σαντορίνη.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου προερχόμενο από το Κουσάντασι θα έρθει στις 7 το πρωί με 550 επιβάτες το Ocean Princess και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για τον Πειραιά.

Την Κυριακή στις 7 το πρωί προερχόμενο από τη Μονεμβασιά θα έρθει με 536 επιβάτες το Nautica και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για τη Ρόδο.

Την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα με 1.250 επιβάτες θα έρθει από τον Πειραιά το Thomson Celebration και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα με προορισμό τη Μαρμαρίδα.
Enhanced by Zemanta

ΤΩΡΑ: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 57χρονου στα Χανιά

Ο 57χρονος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να έχει τραυματιστεί στα πόδια και να μη μπορεί να μετακινηθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό ενός 57χρονου άντρα που γύρω στις 2 το μεσημέρι έπεσε και τραυματίστηκε σε δύσβατη περιοχή έξω από τα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά

Ο άνδρας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την ισορροπία του ενώ περπατούσε σε μονοπάτι στη βραχώδη περιοχή Ζαχαριά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στα πόδια και να είναι αδύνατη η μετακίνησή του.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Ψάρευαν" πελάτες για βαρκάδα

"Ψάρευε" πελάτες για βαρκάδα για λογαριασμό 22χρονου ένας 64χρονος που συνελήφθη χθες το πρωί... στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γουβών του Δήμου Χερσονήσου από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

 Ειδικότερα, κι έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως ο 64χρονος, παρενοχλούσε τους περαστικούς, προκειμένου να αποκτήσει πελάτες για το τουριστικό σκάφος του 22χρονου που και αυτός συνελήφθη.

Ο 64χρονος και ο 22χρονος θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα
Enhanced by Zemanta

Κυκλοφορούσαν γυμνοι στο Ηράκλειο Κρήτης

Τρεις Σλοβάκοι 23, 24 και 23 ετών αντίστοιχα ,προκαλούσαν σκάνδαλα με ακόλαστες πράξεις στο Ηράκλειο Κρήτης και έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν απο τις τοπικές αρχές

Πιο συγκεκριμένα, ένας 54χρος κάτοικος του Ηρακλείου κατήγγειλε πως οι νεαροί κυκλοφορούσαν ολόγυμνοι κάνοντας άσεμνες χειρονομίες ενώ σε παρατήρηση λουόμενων ήταν κυνικοί και απαντούσαν με άσεμνες χειρονομίες!
Enhanced by Zemanta

Κρήτη : Απο το γλέντι κατέληξαν…στο Τμήμα!

«Ξινή» τους βγήκε η ενασχόληση με τα όπλα και οι άσκοποι πυροβολισμοί, στους οποίους επιδόθηκαν δύο Ηρακλειώτες, ηλικίας 32 και 38 χρονών που κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μπαδία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Enhanced by Zemanta

Μάλια Κρήτης: Οι τσαντάκηδες κυκλοφορούσαν με Ι.Χ.

Ο λόγος για τρεις Ρουμάνους ηλικίας 21, 21 και 28 χρονών, που συνελήφθησαν χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Μαλίων από αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 24χρονης Γερμανίδας τουρίστριας, οι συλληφθέντες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος δράστης, την προσέγγισαν ενώ αυτή εκινείτο πεζή στην περιοχή της Σταλίδας και αφαίρεσαν την τσάντα που κρατούσε ενώ, ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή.

Η τσάντα περιείχε μία φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Στο πλαίσια των αναζητήσεων, οι δράστες εντοπίστηκαν στα Μάλια να κινούνται με το επίμαχο αυτοκίνητο, ενώ κατά τη διάρκεια της προσέγγισής τους από τους αστυνομικούς, ένας από αυτούς αποβιβάστηκε και, πεζός ,τράπηκε σε φυγή.

Λίγο αργότερα, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και συνελήφθησαν αφού αναγνωρίστηκαν από την νεαρή τουρίστρια.
http://www.cretalive.gr/

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη*
Με την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, επιτηδεύματος και αντικειμενικών
δαπανών(τριπλό χαράτσι),καλεί η Κυβέρνηση 2,3 εκατ.καταναλωτές να πληρώσουν 1,6 δισ ευρώ, μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ από τον
Οκτώβριο έρχεται νέα εισπρακτική καταιγίδα, τελών και εισφορών.Οικονομικά βαρύ το Φθινόπωρο ,που διανύει ο Έλληνας καταναλωτής, αλλά ποιο βαρύς φαίνεται να είναι ο χειμώνας που έρχεται, για άνεργους, μισθωτούς και συνταξιούχους που καλούνται για μία ακόμα φορά να βάλουν το χέρι σε ένα σχεδόν ...άδειο πορτοφόλι και να πληρώσουν , βίαια και αυταρχικά ονειρεμένα ποσά.


Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι, κάποιοι χάσανε την μπάλα, και ασφαλώς αυτοί δεν είναι οι ΄Ελληνες καταναλωτές,που ξαφνικά είδαν την ζωή τους, από την μια μέρα στην άλλη να αλλάζει, να αναποδογυρίζεται..Από που να πάρουν δύναμη, από που να ζητήσουν στήριξη; Από μια Πολιτεία, που μόνο ξέρει να αιτεί και να απαιτεί , κατά το δικό της δοκούν και μάλιστα βάζοντας όρους εκβιαστικούς, από τους πολίτες της, να της δώσουν και το τελευταίο Ευρώ τους; Ζωντανή, μπροστά μου ,εκτυλίσσεται η αφήγηση πολίτη, 40 ετών,που μας επισκέφθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενός πολίτη που μέχρι χθες εργαζόταν σε χωματουργικές εργασίες ( πριν από την κρίση), κατείχε χωματουργικό μηχάνημα, έχτιζε βήμα, βήμα την ζωή του, ήταν συνεπής στις΄δανειακές του, στις κοινωνικές του υποχρεώσεις ,έκανε τα όνειρά του!!!όνειρα που τα γκρέμισε η Οικονομική κρίση ,που ξέσπασε στην Χώρα μας, και τώρα τι του έμεινε;η απόγνωση, που δεν έχει ορίζοντα, δεν υπάρχει λύση, τα μηχανήματα πουλήθηκαν, οι υποχρεώσεις τρέχουν, η Πολιτεία πιέζει με φοροεισπρακτικά μέτρα, και το χειρότερο ,η ανεργία έχει στεριώσει πάνω του, με αποκλειστικό σύντροφο το αδιέξοδο, που οδηγεί στην "κατάθλιψη" καθώς παραμιλάει και λέει "΄Εκλεισε για μένα η εργασία, οι επιχειρήσεις παίρνουν νέους 20 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις εγώ τους στοιχίζω ακριβά γιατί έχω οικογένεια και παιδιά".

Αλήθεια, γιατί η Κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, το παίζει "δικτάτορας" και θυμάται τους πολίτες, μόνο για να τους εισπράξει, δεν διερωτάται άραγε εάν έχουν οι πολίτες Ευρώ, δεν διερωτάται αν αυτή η πολιτική της ,δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης, εργασία, ρευστότητα;.Βασικά με τέτοια πορεία που έχει πάρει, κάθε τόσο, λίγο και λιγάκι να "στριμώχνει" τον πολίτη , τον αδύναμο πολίτη, σε "οικονομικό αδιέξοδο" μόνο συσσώρευση αρνητικής δύναμης μπορεί να εισπράξει και αυτό είναι η αγανάκτηση του πολίτη ,ιδού και το κίνημα " των αγανακτισμένων πολιτών" , χωρίς καμιά πολιτική φωνή δεν βγήκε
ποτέ,να μας πει ότι, οι πολίτες αυτοί ξεσηκώνονται παράλογα. Είναι η πρώτη φορά, που ο πολίτης δημιουργεί κίνημα αγανάκτησης, σε μία Χώρα που Κυβερνάται από Σοσιαλιστική Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να το κάνει, και πιστεύω ότι οι πολίτες θα είναι είναι μαζί της, να βρει τρόπο, να επιβάλλει μέτρα στους Φοροφυγάδες, στους πολίτες εκείνους που ποτέ δεν πλήρωσαν χρέη
προς την πολιτεία, αλλά θησαύρισαν οι ίδιοι, πατώντας στις πλάτες αδύναμων συμπολιτών τους, αλλά και στις πλάτες της ίδιας της Πολιτείας

*Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών
Κρήτης

Πρωτοπορεί το ΤΕΙ Κρήτης στην Ευρώπη

Στην πόλη του Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το εντατικό διεθνές σχολείο φυσικής σε θέματα HIPER, όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά και το... οποίο φέρει την σφραγίδα του ΤΕΙ Κρήτης και ειδικότερα των καθηγητών Μιχάλη Ταταράκη από τα Χανιά και Νεκτάριου Παπαδογιάννη από το Ρέθυμνο.

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα που αφορά στο HIPER, ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με τους επιστήμονες ο όρος «HIPER», δηλώνει την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσα από την σύντηξη πυρήνων υδρογόνου με λέιζερ.
Στο εν λόγω πρωτοποριακό πρόγραμμα που παίρνει «σάρκα και οστά» κάθε χρόνο, καλούνται να εκπαιδευτούν δεκάδες μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και νέοι επιστήμονες από τις σχολές του ΤΕΙ Κρήτης, σε Ρέθυμνο και Χανιά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...