Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν χαρίζουμε τίποτα από το αίμα μας»


Στο συνέδριο με θέμα «Τα πολεμικά ολοκαυτώματα και ειδικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» στην Άνω Βιάννο παραβρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης.  
Στην αρχή της ομιλίας του, στην 8η ανοιχτή συνεδρίαση των ενώσεων θυμάτων και ολοκαυτωμάτων καθώς και του Δικτύου Νεολαίας Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, ο βουλευτής ανέλυσε τι σημαίνει ολοκαύτωμα και τι μαρτυρικό χωριό και πόλη. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων, τόσο της Επαρχίας Βιάννου όσο και Πανελλαδικά.  
Ενώ, τελειώνοντας την ομιλία του και όσον αφορά τις οφειλές προς την Ελλάδα, τόνισε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους ώστε να επικαιροποιηθούν και να διεκδικηθούν:
  1. Η λίστα των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων τέχνης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τόσο από την Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων όσο και από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2. Η οφειλή των 108 δις ευρώ, σημερινής αξίας χωρίς τόκους, που καταλόγισε στην Γερμανία η Διασυμμαχική Επιτροπή των 19 χωρών της Ευρώπης στο Παρίσι το 1946.
  3. Η οφειλή του υπολοίπου του αναγκαστικού δανείου, σημερινής  αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τόκους.
  4. Η καταστροφή της οικονομίας που προήλθε από την αρπαγή των 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ, την διατροφή του συνόλου των στρατευμάτων, τα πλαστά χαρτονομίσματα, τη ληστεία των νομισμάτων, τη δήμευση του 10% της αγροτικής παραγωγής, τις επιτάξεις και κατασχέσεις σε σχολεία – νοσοκομεία – ξενοδοχεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. 
«Δεν χαρίζουμε  τίποτα από το αίμα μας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...