Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«Σε πανευρωπαϊκή «μάστιγα» εξελίσσονται τα «στημένα» παιχνίδια»

Πρόταση - παρέμβαση  του Λευτέρη Αυγενάκη

 Πρόταση-παρέμβαση κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για το ζήτημα των προσυνεννοημένων αγώνων που εξελίσσεται σε διεθνή μάστιγα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που προέκυψαν από έρευνα της Europol.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις της Europol, υπάρχουν ενδείξεις για τουλάχιστον 380 στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλη την Ευρώπη για το διάστημα 2008-2011. Τα παιχνίδια αυτά, που εξιχνιάζει η Europol είναι οι προκριματικοί αγώνες για το Mundial, το Euro καθώς δύο παιγνίδια του Champions League, τα οποία φέρεται να απέφεραν κέρδη ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά τις έρευνές της Europol ταυτοποιήθηκαν 425 εμπλεκόμενα προσώπα μεταξύ των οποίων βρίσκονται διεφθαρμένοι παράγοντες, ποδοσφαιριστές και διαιτητές από 15 χώρες. Στο σκάνδαλο εμπλέκονται χώρες όπως η Ισπανία, η M. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Τουρκία και η Ολλανδία. Σύμφωνα με την Europol φαίνεται να υπάρχει ένα καρτέλ στημένων αγώνων με έδρα τη Σιγκαπούρη, το οποίο έχει διασυνδέσεις με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και το οποίο διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις, κυρίως με την Ιταλία.

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του  ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «η ενίσχυση των προσπαθειών για «κοινή» αντιμετώπιση της διαφθοράς στον αθλητισμό και η εισαγωγή κοινών ποινών για τα «στημένα» παιχνίδια, αποτελεί πλέον αναγκαιότητα σε διεθνές επίπεδο, καθότι η κατάσταση με τα στημένα ξεπερνά τα εγχώρια περιστατικά και θέτει πλέον σε κίνδυνο την ακεραιότητα του αθλητισμού».

Το φαινόμενο των  προσυνεννοημένων αγώνων και η διαφθορά, αποτελούν σήμερα τις σοβαρότερες απειλές για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και όπως υπογρμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, «μόνο μέσα από συγκεκριμένες υπερεθνικές δομές, μπορεί να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ιθυνόντων του αθλητισμού», από τις ομάδες μέχρι τις δικαστικές αρχές και τους διαχειριστές τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Η ακραία εμπορευματοποίηση  και η καθιέρωση του νόμιμου και του παράνομου στοιχήματος υπέσκαψε τα θεμέλια των αθλημάτων και κυρίως του ποδοσφαίρου. Είναι άλλωστε γνωστοί οι «ασιατικοί παράδεισοι στοιχημάτων» όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης, «οι οποίοι προσφέρουν νέους τρόπους στοιχημάτων, ενώ το ανώτατο όριο για πονταρίσματα είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην Ευρώπη. Η ασιατική αγορά είναι η σημαντικότερη παγκοσμίως. Μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει κάθε φορά μεγάλα ποσά που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ. Η τεράστια αυτή ρευστότητα στην ασιατική αγορά προσελκύει αναγκαστικά και "μαύρο χρήμα"».

«Είναι συνεπώς αναγκαία η δημιουργία ενός διεθνούς συστήματος επιτήρησης», διαπιστώνει ο Βουλευτής Ηρακλείου, «το οποίο θα επεκτείνεται παγκοσμίως και θα περιορίσει τα φαινόμενα στοιχηματικής απάτης παρακολουθώντας τις διαφοροποιήσεις σε αποδόσεις και κουπόνια».

Η εμπορευματοποίηση  του αθλητισμού έχει αλλοιώσει την  αξία και τον πραγματικό χαρακτήρα του, η δε ύπαρξη της κερδοφορίας στον αθλητισμό δηλητηριάζει και υπονομεύει κάθε ηθική βάση του.

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Δανειολήπτες - Εγγυητές, μη μεταβιβάζετε , τα περιουσιακά σας στοιχεία "

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι,, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δέχεται, την επίσκεψη από μέλη της ή μη, όχι  απλώς για να ρυθμίσουν τα χρέη τους (ν.Κατσέλη), αλλά   με μία αγωγή διάρρηξης δικαιοπραξίας στα χέρια, επειδή μεταβίβασαν, είτε εκ δόλου, είτε άνευ δόλου, σε στενό συγγενικό πρόσωπο περιουσιακά στοιχεία, ενώ ήταν ήδη οφειλέτες ή έγιναν οφειλέτες αμέσως μετά την μεταβίβαση.¨Σε αυτή την κατάσταση η ΄Ενωση μας εφιστά την Προσοχή των χρεωμένων, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά,"Δεν μεταβιβάζουμε" και ακόμα εάν πουλήσουμε κάποιο περιουσιακό στοιχείο, δεν μπορούμε τα χρήματα που θα πάρουμε να τα διαθέσουμε όπως εμείς θέλουμε "π.χ μας πιέζει μία Τράπεζα να πάμε να την ικανοποιήσουμε, οφείλουμε να  ενημερώσουμε όλους τους πιστωτές μας και να τους ικανοποιήσουμε αναλογικά.
  Η αλήθεια είναι ότι,ελάχιστοι από αυτούς,"πονηρά" σκεπτόμενοι ,προέβησαν σε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, κινητών ή ακινήτων, προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό από τους δανειστές τους.
  ΄Ομως ,από τους δανειστές δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα , έχουν τα δικά τους δικαιώματα, έχουν τα δικά τους νομικά όπλα π.χ (ΑΓΩΓΉ διάρρηξης δικαιοπραξίας λόγω καταδολίευσης) και δεν είναι λίγες οι φορές ακόμα και για μικρο ποσά που τα χρησιμοποιούν και μάλιστα βάζουν σε μεγαλύτερο άγχος , φόβο αλλά και έξοδα  τον δανειολήπτη -εγγυητή ο οποίος  στην αγωνία του να ξεφύγει από τον βραχνά του χρέους,  νομίζοντας ότι προλαβαίνει να σωθεί,προβαίνει και  σε απαλλοτριωτική δικαιοπραξία, πράξη ναι μεν νόμιμη, βατή, αλλά όχι επιβραβετέα  ηθική, όμως ο καθένας πολίτης μπορεί να προβεί  σε  διαδικασία που θα του καταστεί ωφέλιμη
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δημόσια ξεκαθαρίζει ότι, η βοήθεια που προσφέρεται από την ίδια,  μέσω της δομής της, δεν είναι να "αγκαλιάσει" δανειολήπτες που εκ δόλου σκεπτόμενοι και με σκοπό να ωφεληθούν οι ίδιοι προσέρχονται σαυτή για  να βλάψουν  τα συμφέροντα των δανειστών (καταδολίευση),  αυτό ούτε νόμιμο είναι ,μα προπάντων δεν είναι στους σκοπούς της, η συνδρομή της παρέχεται απλόχερα στους αδύναμους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν  στις δόσεις των δανείων τους, είτε γιατί είναι άνεργοι είτε διότι μειώθηκε το χθεσινό τους εισόδημα, είτε γιατί βρίσκονται σε κατάσταση ασθένειας..Επανειλημμένα έχει τονίσει ότι, κερδίζουμε τις Τράπεζες, μόνο εάν   ακολουθήσουμε με εντιμότητα τα βήματα που ο νόμος Κατσέλη ορίζει, καθώς οι Ειρηνοδίκες μας θέλουν Ειλικρινείς. Οφείλουμε  δε να τονίσουμε  ότι δεν προβαίνουμε σε  καμία περίπτωση σε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων  (κινητών- ακινήτων) ενώ είμαστε υπερχρεωμένοι ή εγγυητές.Αλλά εάν κάποιοι δανειολήπτες-εγγυητές έχουν πράξει τούτο και βρίσκονται απέναντι με τις Τράπεζες, με Αγωγή διάρρηξης δικαιοπραξίας λόγω καταδολίευσης, η ΄Ενωση δίνει τις οδηγίες της και τις νομικές της συμβουλές, πως θα διαχειριστούν  οι δανειολήπτες και αυτή την δεινή κατάσταση και πως θα βγουν  κερδισμένοι.
Για ενημέρωση καθοδήγησε ένταξη στον ν.Κατσέλη στα τηλ.2821092666 Χανιά 28102020140 Ιεράπετρα.

                               Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                             
                               

                                                           Ιωάννα Μελάκη

Με δωρεάν διανομή χιλιάδων αρωματικών φυτών υποδέχεται την Άνοιξη ο Δήμος Ηρακλείου

Cynara cardunculus
Cynara cardunculus (Photo credit: Wikipedia)
Mε Κρητικά αρώματα θα γεμίσει την Κυριακή το Ηράκλειο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή για την υποδοχή της Άνοιξης. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαρτίου ο Δήμος θα πραγματοποιήσει ανοικτή εκδήλωση στο Δυτικό Παραλιακό Μέτωπο για το καλωσόρισμά της , πλημμυρίζοντας την περιοχή με 10.000 αρωματικά φυτά (Θυμάρι, Δεντρολίβανο, Φασκομηλιά, Αρισμαρί κ.α) και ανθόφυτα (Βιολέτες ,Γεράνια, Καλεντούλες ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει τη δωρεάν διανομή χιλιάδων φυτών στους πολίτες που θα επιλέξουν να βρεθούν τις συγκεκριμένες ώρες στην περιοχή.

«Καλοσωρίζουμε την πιο ωραία εποχή του χρόνου, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, διανέμοντας αρωματικά φυτά και άνθη στους Δημότες μας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό σε αυτή τη γιορτή της φύσης. Γιατί Άνοιξη σημαίνει χρώματα, άρωμα και φως αλλά και αλλαγή της διάθεσης των ανθρώπων» και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου «να υποδεχτούμε όλοι μαζί την Άνοιξη».

Εκδηλώσεις όμως διοργανώνονται από την Δημοτική Αρχή και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου.

Από χθες Πέμπτη έως και αύριο Σάββατο όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Μπολάκης μοιράζονται 5.000 αρωματικά φυτά και άνθη σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου και με ευθύνη των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων θα γίνουν φυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους ή δοθούν δωρεάν στους Δημότες.
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Ανοίγουν ξανά τα δημοτικά σφαγεία

Δημιουργούνται 15 θέσεις εργασίας

Ανοίγουν ξανά τα δημοτικά σφαγεία Χανίων ύστερα από δύο χρόνια αναστολής της άδειας λειτουργίας τους για υγειονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, «η αποκατάσταση των υγειονομικών όρων επιτρέπει την επαναλειτουργία τους. Η άδεια δόθηκε μετά από έλεγχο της εγκατάστασης ως προς τους υγειονομικούς όρους και των σχετικών δικαιολογητικών που προβλέπει η νομοθεσία και εκδόθηκε σχετικό πρακτικό με ομόφωνη απόφαση τριμελούς κτηνιατρικής επιτροπής».

Η σχετική απόφαση θα σταλεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το αίτημα χορήγησης κωδικού αριθμού κτηνιατρικής έγκρισης για την εγκατάσταση που θα είναι χαμηλής όχλησης δύο τόνων.

Η «Σφαγεία ΑΕ» θα έχει πλέον την ευθύνη διαχείρισης των σφαγείων που θα λειτουργούν σε τρεις γραμμές παραγωγής (βοοειδή, αιγοπροβάτα, χοιροειδή). Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας είναι 80% από το συνεταιρισμό κτηνοτρόφων και 20% από τη δημοτική επιχείρηση «Κύδων».

«Τα σφαγεία θα επαναλειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, έχοντας πλέον όλες τις προϋποθέσεις προς όφελος του κτηνοτροφικού κόσμου των Χανίων, του καταναλωτικού κοινού και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Τέλος καλό, όλα καλά», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε ότι πλέον τα σφαγεία θα λειτουργούν υπό συνθήκες που διασφαλίζουν την δημόσια υγεία.

Το κόστος του εκσυγχρονισμού των σφαγείων έφθασε τις 300.000 ευρώ, ενώ με την επαναλειτουργία τους δημιουργούνται και 15 νέες θέσεις εργασίας.

Κατά το χρονικό διάστημα που τα σφαγεία ήταν κλειστά οι κτηνοτρόφοι εξυπηρετούντο από τα σφαγεία Σφακίων, Κανδάνου και Ρεθύμνου καθώς και από ιδιωτικό σφαγείο στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Συνάντηση περιφερειών της Μεσογείου για τη «Γαλάζια Ανάπτυξη» φιλοξενεί στο ευρωκοινοβούλιο ο Σ. Δανέλλης

  • Ολοήμερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος MAREMED που προωθεί τη συνεργασία 14 θαλάσσιων περιφερειών από 5 Μεσογειακές χώρες (Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία) φιλοξενεί ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης στους χώρους του ευρωκοινοβουλίου. Στην ημερίδα δίνουν επίσης το παρόν ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,  Γιώργος Δεικτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης,Παύλος Δαμιανίδης.
Τη συνάντηση διοργανώνει η Διάσκεψη των Θαλάσσιων Περιφερειών (CPMR) με θέμα τη συνεργασία των περιφερειών της Μεσογείου μεταξύ άλλων σε θέματα διαχείρισης θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών, στην αλιεία, στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, στη θαλάσσια έρευνα, αλλά και στη χρηματοδότηση των δράσεων αυτών.
 
Κατά την πρωινή ομιλία του, ο Σπύρος Δανέλλης, ως εισηγητής του ευρωκοινοβουλίου για τη «Γαλάζια Ανάπτυξη», καλωσόρισε τους εκπροσώπους των περιφερειών στο ευρωκοινοβούλιο και αναφέρθηκε σε σημεία αναπτυξιακού ενδιαφέροντος για τη Μεσόγειο, αλλά και σε ειδικές προκλήσεις όπως αυτή της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Μεταξύ άλλων, ο έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε πως: «στην παρούσα συγκυρία, το διακύβευμα της γαλάζιας ανάπτυξης είναι σημαντικότερο στη Μεσόγειο από οπουδήποτε αλλού. Οι χώρες μας αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Αλλά έχουν επίσης μακρά παράδοση στη θάλασσα, ενώ στις ακτές και θάλασσές τους δραστηριοποιούνται ήδη ώριμες συγκεντρώσεις θαλάσσιων κλάδων. Οι κλάδοι αυτοί όμως θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να ενταχθούν σε ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που να ευνοεί τις επενδύσεις και να προστατεύει το περιβάλλον».
 
Αναφορικά με την απασχόληση, συμπλήρωσε πως: «Οι θαλάσσιοι κλάδοι αναμένεται να δημιουργήσουν 1,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ε.Ε. μέχρι το 2020. Η εκτίμηση των μελλοντικών αναγκών των θαλάσσιων κλάδων, αλλά και η ανάπτυξη κατάλληλων προγραμμάτων εκπαίδευσης αποτελούν προκλήσεις που μπορούν και πρέπει να αναλάβουν οι περιφέρειες. Πολλά προγράμματα μπορούν μάλιστα να γίνουν με χαμηλό κόστος, όπως π.χ. η προώθηση συνεργειών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις».
 
Για το περιβάλλον, τόνισε την ανάγκη εφαρμογής της κοινοτικής Οδηγίας για την καλή περιβαλλοντική κατάσταση των θαλασσών μέχρι το 2020 και πρόσθεσε πως:
 
«η ταυτόχρονη δράση για τη βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ενσωμάτωση νέων και αναπτυσσόμενων δραστηριοτήτων σε ένα πραγματικά αειφόρο πλαίσιο οικονομικής ανάπτυξης μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη πρόκληση της γαλάζιας ανάπτυξης».

Ηράκλειο: Ήρθαν οι «πρώτοι» Γερμανοί και Ισραηλινοί τουρίστες

Η πρώτη πτήση τσάρτερ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» σήμερα, λίγο πριν τις 9 το πρωί, εγκαινιάζοντας την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για πτήση της Condor από τη Φρανκφούρτη με 174 Γερμανούς τουρίστες που θα παραμείνουν στην Κρήτη για περίπου δύο εβδομάδες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν επισκεφθεί και παλαιοτέρα την Κρήτη.

Οι αφίξεις τσάρτερ θα συνεχισθούν σήμερα με ακόμη δύο πτήσεις, η μία το μεσημέρι από το Τελ Αβίβ, με 166 Ισραηλινούς και το απόγευμα, από το Ντίσελντορφ, με 162 τουρίστες.

Ρέθυμνο: 1ο Πανελλαδικό Τουρνουά Τένις κάτω των 14 χρόνων

Για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο και με διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο το Πανελλαδικό Τουρνουά Junior, για αγόρια και κορίτσια κάτω των 14 χρόνων.

Από 23 έως και 26 Μαρτίου στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Ρεθύμνου που βρίσκεται στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις Γάλλου, 50-60 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αγώνες knock out, προκειμένου να συλλέξουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν, για την Πανελλήνια κατάταξη.

Οι αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα της Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου που έχει πάρει άριστα σε άλλες διεθνής και μη διοργανώσεις, εργάζεται για την ετοιμασία του τουρνουά και φιλοδοξεί να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους αθλητές και στους συνοδούς τους τόσο για το καλό του ομίλου όσο και για την πόλη του Ρεθύμνου.

Οι ώρες αγώνων θα είναι από το πρωί έως αργά το απόγευμα και φυσικά όλοι οι φίλοι του Τένις μπορούν να έρθουν και να τους παρακολουθήσουν.

Ενημέρωση επίσης για τους αγώνες θα υπάρχει στο Site του Ομίλου Αντισφαίρισης Ρεθύμνου: oar.gr σε όλη τη διάρκειά τους.

Στη Ρόδο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για το πρώτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Στη Ρόδο βρίσκεται από χθές ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ για το πρώτο προσυνέδριο του κόμματος

Σήμερα Παρασκευή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.

Το Σάββατο, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου, το πρώτο Προσυνέδριο του κόμματος. Θα παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η νησιωτική Ελλάδα. Θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο Συνέδριο θα μετέχουν κλιμάκια του κόμματος, που πραγματοποίησαν, τις τελευταίες ημέρες, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη στις Κυκλάδες και την Κω.

Γκάλοπ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά 2,5 Μονάδες

Προβάδισμα δυόμισι ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της VPRC, που διενεργήθηκε το διήμερο 20-21 Μαρτίου για λογαριασμό της εφημερίδας, "Η Ελλάδα αύριο". Δυσαρεστημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς το 88% των πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 31% έναντι 28,5% της ΝΔ.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 6%, ενώ το τρίτο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνει 5,5%.

Η έρευνα διεξήχθη μετά τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν στην οικονομία της Κύπρου και στις σχέσεις της με την Ευρωζώνη.

Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 31%
ΝΔ 28,5%
ΠΑΣΟΚ 6%
ΑΝΕΛ 5,5%
Χρυσή Αυγή 11%
ΔΗΜΑΡ 5,5%
ΚΚΕ 6%

Να σημειωθεί ότι το 76% των πολιτών θεωρεί ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λάθος, ενώ το 60,3% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει μειωθεί ο μισθός του.

Το 24,1% δηλώνει ότι ο μισθός καταβάλλεται με καθυστέρηση και το 16,4% παραδέχεται ότι εργάζεται λιγότερες ώρες - μέρες με χαμηλότερη αμοιβή.

Μόνο το 19% των σημερινών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δεν έχει υποστεί αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς της εργασίας του.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι και πάλι ο "Κανένας" με 52,4%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 19,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,3%.

Το 38% θεωρεί ότι η κυβέρνηση "πρέπει να συνεχίσει το έργο της ώστε σύντομα να φανούν θετικά αποτελέσματα", το 31% ότι η χώρα "πρέπει να πάει σε εκλογές ώστε να προκύψει μια άλλη Κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική" και το 26% θεωρεί ότι η καταλληλότερη λύση είναι η χώρα να μην προχωρήσει με καμία από τις δύο εναλλακτικές επιλογές.

Στην παράσταση νίκης (αν είχαμε αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε, ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις) προηγείται η ΝΔ με 25,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%.

Τέλος, ως προς τις εκλογικές τάσεις η έρευνα του Μαρτίου δείχνει τη σταθερή απομάκρυνση από την πρόθεση εκλογικής πράξης του 55% περίπου του εκλογικού σώματος. Το 46% δηλώνει προτίμηση προς κάποιο πολιτικό κόμμα, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του εκλογικού σώματος κινείται μεταξύ αποχής, λευκού, άκυρου και απροσδιόριστης συμπεριφοράς.

Δείτε εδώ τη διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...