Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Χερσονησος: Τουρίστας έπεσε στο γκρεμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ, καθώς ένας τουρίστας έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή του Μοχού του Δήμου Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τουρίστας -που είχε πάει για περπάτημα σε δύσβατη περιοχή- έχασε την ισορροπία του και κατακρημνίστηκε σε σημείο όπου υπάρχουν βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ προκειμένου να απεγκλωβίσει τον άτυχο άνδρα, ενώ εκεί βρίσκεται και ασθενοφόρο όχημα για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες μετά την ανάσυρση του περιπατητή.



πηγή: prismanews.gr

Συνελήφθη 31χρονος στα Χανιά για αναβολικά

Με μεγάλη ποσότητα αναβολικών συνελήφθη ένας 31χρονος στα Χανιά ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, οι αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα στην οικία του 31χρονου, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αναβολικά σκευάσματα:

• Δύο (2) κουτιά OMNADREN 250
• πέντε (5) κουτιά NANDROLONE DECANOATE
• ένα (1) κουτί TESTOUIS
• έξι (6) κουτιά CLENBOUTEROL
• ένα (1) κουτί OXYMETHOLONE IH 50
• δέκα (10) κουτιά REXOBOL
• πέντε (5) κουτιά BOLDEBOL
• δύο (2) κουτιά ANDROXINE
• ένα (1) κουτί MASTEBOLIN
• δύο (2) κουτιά REXOGIN
• έξι (6) κουτιά TESTORAPID
• τέσσερα (4) κουτιά PRIMOBOLAN DEPOT
• δέκα (10) αμπούλες HOMEOSOR
• έξι (6) κουτιά WINSTROL DEPOT
• τρία (3) κουτιά OXANDROLIC
• δύο (2) κουτιά Τ3
• τέσσερα (4) ECA 30
• δύο (2) κουτιά STANODEX 50
• δεκαέξι (16) κουτιά GEP
• τέσσερα (4) κουτιά NAPOSIM 5 mg
• τρία (3) κουτιά OXANDROLONE 10 mg
• τέσσερα (4) φακελάκια STROBA
• τέσσερα (4) κουτιά LIDA
• δέκα (10) κουτιά LEGALON 140 και
• τριάντα (30) κουτιά ASTRALEAN

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο 31χρονος κατηγορείται για εμπορία αναβολικών σκευασμάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
flashnews.gr

Τυρί-γίγα για άπορους έφτιαξαν στα Ζωνιανά

Τυρί βάρους ενός τόνου για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη έφτιαξαν οι κάτοικοι των Ζωνιανών Κρήτης, ευελπιστώντας με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το κεφαλοτύρι-γίγας ωριμάζει τους τελευταίους μήνες και θα παρουσιαστεί και θα μοιραστεί στον κόσμο στη Γιορτή Βοσκού και Τυριού, που θα διοργανωθεί στις 29 Ιουλίου.

Παράλληλα, θα υπάρχει ένα ταμείο για όποιον θέλει να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιφέρειας Ρεθύμνου.

Το βιασμό της από δύο άνδρες κατήγγειλε 14χρονη στα Χανιά

Το βιασμό της από δύο άτομα κατήγγειλε το πρωί της Τετάρτης στις αστυνομικές αρχές μια 14χρονη από τα Χανιά.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία,  ανάγκασαν την ανήλικη σε συνουσία, παρά τη θέλησή της.

Ολλανδικό ενδιαφέρον για μεγάλη επένδυση στην Κρήτη

Ολλανδικός όμιλος έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο fast track για να υλοποιήσει επένδυση ύψους 300 έως και 500 εκατ. ευρώ στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) στην Κρήτη. Αυτή ήταν η μεγάλη είδηση από τις διαρκείς επαφές του υπουργού Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη με πρεσβευτές ευρωπαϊκών -και μη- κρατών, που προέκυψε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρεσβευτή της Ολλανδίας, κ. Κέις Βαν Ρέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση για το ολλανδικό ενδιαφέρον προκειμένου να προχωρήσει η εν λόγω επένδυση, ενώ τέθηκε επί τάπητος η τεχνική βοήθεια που παράσχουν ολλανδοί εμπειρογνώμονες για την προώθηση των εξαγωγών, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, τα ζητήματα της φορολογίας και τον έλεγχο των δαπανών.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης βρέθηκε και με τον πρέσβη της Ισπανίας, κ. Αλφόνσο Λουθίνι, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα ισπανικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λουθίνι ζήτησε να γίνει η τακτική πληρωμή των παραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από το δημόσιο για την ενέργεια που διοχέτευσαν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Επίσης, ο ισπανός πρεσβευτής έθεσε το ζήτημα της απεμπλοκής των μεγάλων οδικών αξόνων, που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης. Το ενδιαφέρον της Μαδρίτης για τις οδικές υποδομές είναι έντονο, καθώς ισπανικές κατασκευαστικές εταιρίες συμμετέχουν στην Ιόνια Οδό και την Κεντρική Οδό, ενώ ελέγχουν μετοχικά τη Hochtief που συμμετέχει στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και την Ολυμπία Οδό. Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε τον κ. Λουθίνι ότι σύντομα θα οριστεί διαπραγματευτής, που θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή γιατί οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας»
δήλωσε μετά τις συναντήσεις ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τον φινλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή της φινλανδικής κυβέρνησης προς την χώρα μας και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει, ενώ δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την κρίση, είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι».
Enhanced by Zemanta

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται στη Κρήτη

Από τη Λαμία ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία της Νατάσσας Μποφίλιου και θα συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο, μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς!
Έρχονται οι “Μέρες του Φωτός” τραγούδησε φέτος η Νατάσσα Μποφίλιου δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, με τα νέα, ήδη αγαπημένα τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στις αποσκευές της, έκλεψε ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές για την ποιότητα και τo πάθος της ομότιτλης παράστασης της, αλλά και πλήθος κόσμου στις συναυλίες της.
Τα νέα τραγούδια από τις “Μέρες του Φωτός” ταξιδεύουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και συναντούν τα υπόλοιπα τραγούδια του ξεχωριστού ρεπερτορίου της Νατάσσας Μποφίλιου, συνομιλώντας με ιδιαίτερες και απρόβλεπτες επιλογές από την εγχώρια και διεθνή σκηνή σε μία παράσταση-γιορτή γι΄αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της περιοδείας της έτσι όπως έχει έως τώρα διαμορφωθεί και …το ταξίδι συνεχίζεται!

23/7: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Ά ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
24/7: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ,  ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ

Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Παίζουν οι μουσικοί:
πιάνο:Θέμης Καραμουρατίδης
τύμπανα:Φοίβος Κουντουράκης
κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
μπάσο:Γιώργος Μπουλντής
τσέλο: Άρης Ζέρβας
βιολί:Δημήτρης Κουζής
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

Δυο ναρκομανείς έσπασαν περιπολικό στο Ηράκλειο

Μία απλή σύλληψη δύο τοξικομανών στο Ηράκλειο της Κρήτης προκάλεσε απίστευτη αναστάτωση, αφού οι δύο νεαροί, προκάλεσαν φθορές στο περιπολικό.

Οι αστυνομικοί δεν περίμεναν στην προσπάθεια τους να συλλάβουν τα δύο άτομα θα συναντούσαν τέτοια αντίσταση.

Τελικά μετά από μεγάλη προσπάθεια οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους μεταφέρουν με το... σπασμένο περιπολικό στο Αστυνομικό Μέγαρo

Ηράκλειο: Σκηνές ''ροκ'' στο λιμάνι - Μπλόκο σε τουριστικό λεωφορείο!

Απίστευτες σκηνές που δυσφημίζουν το τουριστικό προϊόν του Ηρακλείου εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 12.00  στο λιμάνι της πόλης. "Πέτρα του σκανδάλου" για μία ακόμη φορά αποτέλεσε η παρουσία του ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου.

Το λεωφορείο σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, παρέλαβε μεγάλο όγκο από τους επισκέπτες, που μόλις είχαν φτάσει στο λιμάνι με κρουαζιερόπλοιο προκαλώντας την οργή των ταξιτζήδων.

Ακολούθησε ένταση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο, που ήταν γεμάτο τουρίστες, ακινητοποιήθηκε και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΟΛΗ...

Χανιά: Χειροπόδορα έδεσαν 91χρονο οι ληστές

Χειροπόδορα έδεσαν 91χρονο στην Κρήτη οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του. Το περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κουμπέ στα Χανιά.

Ήταν κοντά στις 3 το πρωί όταν οι δράστες μπήκαν στο σπίτι. Ο 91χρονος τους αντιλήφθηκε άμεσα και προσπάθησε να τους αποτρέψει.

Οι δύο άνδρες ήταν αποφασισμένοι και έτσι τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν με χαρτοταινία στο κρεβάτι του και στην συνέχεια πήραν ό,τι πολυτιμότερο είχε στο σπίτι του.

Ο ηλικιωμένος όμως άρχισε να φωνάζει και να ζητά βοήθεια με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να τραπούν σε φυγή.



Πηγή: Flashnews.gr

Από το Μπακού σε Κρήτη μέσω της Turkish Airlines

Η τόνωση του εισερχόμενου τουρισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Turkish Airlines στην Ελλάδα, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις πολύ συχνές ενέργειές της, με την διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας, με χώρες και αγορές που προσφέρουν τη δυνατότητα μίας ευρύτερης μελλοντικής, επιχειρηματικής και τουριστικής συνεργασίας.

Με σύμμαχό της για ακόμα μία φορά το ταξιδιωτικό πρακτορείο Heronia Travel, η THY συνέβαλλε στην πραγματοποίηση του εισερχόμενου FAM trip από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η 13-μελής αποστολή των ισχυρότερων ταξιδιωτικών πρακτορείων από το Μπακού, συνοδευόμενη από το Γενικό Διευθυντή της Turkish Airlines στο Μπακού, κ. Fatih Guven, επισκέφτηκε τη χώρα μας για πέντε ημέρες, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Αθήνας και της Κρήτης (περιοχή Ελούντας, Αγίου Νικολάου).

Την αποστολή υποδέχτηκε στην Αθήνα, η Γενική Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα κα. Gulay Ozturk και ο Product Manager του Heronia Travel, κ. Ευθύμιος Τρέντζος.

Οι πράκτορες από το Μπακού διέμειναν αρχικά για τρεις ημέρες στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της οικογένειας Κοκοτού, Elounda Peninsula ALL SUITE HOTEL. Οι προσκεκλημένοι της THY ξεναγήθηκαν στη Σπιναλόγκα, ενώ στη συνέχεια είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρη Κουνενάκη, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας και προώθησης του τόπου, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Η αποστολή γνώρισε από κοντά τη φιλοξενία των ανθρώπων της Κρήτης, ενώ παράλληλα γεύτηκε την ιδιαίτερη Κρητική παραδοσιακή κουζίνα. Ο κ. Κουνενάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Αν και η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενή θέση ένεκα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ωστόσο, αυτή η κατάσταση, δεν επηρεάζει το επίπεδο ποιότητας και φιλοξενίας στον τουριστικό τομέα, διότι όλες οι δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές στηρίζουν με κάθε τρόπο τον Τουρισμό. Και είναι σίγουρο ότι οι επισκέπτες που θα έλθουν από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν θα νιώσουν την φιλοξενία και την εγκαρδιότητα των Κρητικών».

Την τέταρτη ημέρα, οι πράκτορες από το Αζερμπαϊτζάν ξεναγήθηκαν στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ παράλληλα θαύμασαν από κοντά την Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο και το κέντρο της Αθήνας. Τη διαμονή του group ανέλαβε το ξενοδοχείο Arion, του Astir Palace. Στο τέλος της ημέρας, η αποστολή είχε την ευκαιρία να χαλαρώσει και να κάνει τις αγορές της στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen.

Η αποστολή αναχώρησε την επόμενη ημέρα με την πτήση της Turkish Airlines για το Μπακού, εκφράζοντας την επιθυμία να επισκεφτεί και πάλι τη χώρα μας και να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των Αζέρων επισκεπτών. Η Γενική Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα, κα Gulay Ozturk δήλωσε με την ολοκλήρωση του ταξιδιού:

«Οι τρεις καθημερινές μας πτήσεις από και προς το Μπακού, φέρνουν το Αζερμπαϊτζάν ακόμα πιο κοντά στην Ελλάδα και μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για νέες συνεργασίες στο χώρο του τουρισμού. Η Turkish Airlines συνεχίζει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας πάντα δίπλα της άξιους συνεργάτες. Για το συγκεκριμένο ταξίδι, θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε το Heronia Travel, το Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης, το Δήμο Αθηναίων, το Astir Palace καθώς και την οικογένεια Κοκοτού για τη μοναδική φιλοξενία της, στην ξενοδοχειακή μονάδα Elounda SA Hotels & Resorts.»
Enhanced by Zemanta

Χερσόνησος: ''Θέμα τιμής'' για την αστυνομία, η σύλληψη των ληστών με τα καλάσνικοφ!

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με κοσμήματα αξίας 100.000€...


Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε ληστών με τα Καλάσνικοφ, που χθες το μεσημέρι (10-07-2012), σε ώρα αιχμής και μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων περαστικών "χτύπησαν" σε κοσμηματοπωλείο της Χερσονήσου, σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό, έχει εξαπολύσει η τοπική ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση αποτελεί "στοίχημα" για τους αξιωματικούς της αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση και χαρακτηρίζουν τους δράστες επικίνδυνους και "αποφασισμένους για όλα". Οι πέντε κουκουλοφόροι, που εξαφανίστηκαν με λεία 100 χιλιάδων ευρώ από το κοσμηματοπωλείο, κατάφερα να ξεφύγουν μέσα από  τα χέρια της αστυνομίας που έστησε μπλόκα σε όλες τις εξόδους του τουριστικού θέρετρου ωστόσο δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες.

Η αστυνομία έστησε μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού αλλά και σε σε όλες τις εξόδους από την Χερσόνησο στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών. Σύμφωνα με το prismanews.gr, οι αστυνομικοί αναζητούν ένα Ι.Χ χρώματος λαδί με το οποίο και διέφυγαν οι ληστές.

Έμφραγμα στο Μηχανολογικό καταγγέλουν οι έμποροι Ι.Χ. Ηρακλείου

Έμφραγμα στο μηχανολογικό εν μέσω τουριστικής περιόδου λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει στο www.neakriti.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων αυτοκινήτων νομού Ηρακλείου κος Γιώργος Καραντεμοίρης.

Αιτία η αποδυνάμωση του στελεχιακού  δυναμικού της υπηρεσίας μετά την απομάκρυνση των οκτώ  υπαλλήλων που φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι στο σκάνδαλο με τα διπλώματα οδήγησης.

Ο κλάδος έχει ζητήσει ήδη την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Ευρίπίδη Κουκιαδάκη, σύμφωνα με τον Γιώργο Καραντεμοίρη.

"Αν το πρόβλημα δεν λυθεί σήμερα , θα κλείσουν καταστήματα" λέει ο ίδιος , καθώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει με κατακόρυφη πτώση του τζίρου και τις δικές τους επιχειρήσεις.

Στη φυλακή η 41χρονη που εξέδιδε την ανήλικη "νύφη" της!

Προφυλακίστηκε η 41χρονη Βουλγάρα, η οποία κατηγορείται ότι εξέδιδε την 16χρονη φίλη του γιου της στην πορνεία..

Η 41χρονη οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ρεθύμνου και απολογήθηκε ενώ ανακρίτρια και εισαγγελέας διέταξαν από κοινού την προσωρινή φυλάκισή της.

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα κρίθηκε ο 30χρονος Πακιστανός, που ήταν ο συνεργός της 41χρονης, ενώ ασύλληπτος παραμένει ο τρίτος κατηγορούμενος για τη σωματεμπορία, ένας 20χρονος Πακιστανός.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις νεαροί αλλοδαποί "πελάτες", δύο Ινδοί και δύο Πακιστανοί.



cretalive.gr

Αυτοκτονία εφοριακού στο Ρέθυμνο.

Τέλος στη ζωή του με 22άρι πιστόλι έδωσε 58χρος εφοριακός στο Ρέθυμνο.

 Ο άνδρας που ζούσε μόνος του σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου , είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες 24εις ώρες.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή στο χωριό Κάτω Πόρος που βρίσκεται κοντά στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

 Τα αίτια της πράξης του διερευνά η αστυνομία, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα ή συγγενής προς το παρόν που να μπορεί να δώσει πληροφορίες για ενδεχόμενα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ηλικιωμένη με συμπτώματα θερμοπληξίας στο Νοσοκομείο από παραλία των Χανίων

Το πρώτο κρούσμα θερμοπληξίας λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας σημειώθηκε σήμερα στη Κρήτη και συγκεκριμένα... σε παραλία των Χανίων.

"Θύμα" μια ηλικιωμένη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από την παραλία της Χρυσής Ακτής με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Να σημειωθεί ότι η επέμβαση του ναυαγοσώστη που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία υπήρξε σωτήρια, καθώς η ηλικιωμένη την στιγμή που ένιωσε αδιαθεσία, ετοιμάζονταν να βουτήξει.

Ο ναυαγοσώστης την απομάκρυνε από τη θάλασσα ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο.
flashnews.gr

Κέντρο Πληροφόρησης «INFOIL» στο κέντρο των Χανίων

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «INFOIL» (LIFE08-INF/GR/581) δημιουργήθηκε ένα ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ με γνώμονα την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την προώθηση των αειφόρων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης με παράδειγμα το ελαιόλαδο. Υπεύθυνοι του προγράμματος πληροφόρησης στη Κρήτη είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων, και η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Μουσούρων που υπάγεται τώρα στο Δήμο Πλατανιά Χανίων.

Το Κέντρο Πληροφόρησης βρίσκεται στην οδό Κατρέ στο κέντρο της πόλης των Χανίων κοντά στο παλιό Λιμάνι. Το πρόγραμμα ενημέρωσης περιλαμβάνει την συγκέντρωση αξιόπιστων αποτελεσμάτων από τα πρόσφατα ερευνητικά έργα και τη πρότυπη τεχνογνωσία με σκοπό την ευρεία διάδοση των μηνυμάτων και της πληροφορίας που σχετίζονται με την αειφορία στη παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων με παράδειγμα το ελαιόλαδο. Οι κύριες ομάδες στόχοι της ενημέρωσης είναι οι παραγωγοί και οι καταναλωτές καθώς επίσης και οι πάσης φύσεως εμπλεκόμενοι φορείς και επιχειρήσεις.

Το Κέντρο θα λειτουργεί τα επόμενα χρόνια σαν σημείο συνάντησης και δικτύωσης των υποστηρικτών της αειφόρου παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων, παρέχοντας :

- Δωρεάν πληροφόρηση για την οικολογική παραγωγή ελαιολάδου,

- Ενεργή προώθηση των «πράσινων προϊόντων» στην αγορά και των ωφελειών που προκύπτουν από την χρήση προϊόντων που παράγονται ακολουθώντας περιβαλλοντικές αρχές,

- Στοχευμένη εκπαίδευση και ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με τα μέτρα που μπορούν να λάβουν προκειμένου να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.


Στον χώρο του Κέντρου βρίσκεται ενημερωτικό υλικό και περιοδικά έντυπα διαθέσιμα στα μέλη του κέντρου και τον απλό επισκέπτη αναφορικά στην αειφορία και τις ενέργειες του προγράμματος, των εταίρων και των συμβεβλημένων οργανισμών και εταιριών.

Η επίσκεψη, εγγραφή και ενημέρωση μπορεί να διεξαχθεί στο χώρο του κέντρου και με τη χρήση του διαδικτύου «www.infoil.gr».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...