Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Πολίτες έστειλαν εξώδικο σε βουλευτές για το Μνημόνιο!

Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου.

Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Των χιλίων τριακοσίων ογδόντα πολιτών του Ηρακλείου που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)

ΠΡΟΣ

Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου

1) Βασίλειο Κεγκέρογλου

2) Γιάννη Μιχελογιαννάκη

3) Φραγκίσκο Παρασύρη

4) Μαρία Σκραφνάκη

5) Μανόλη Στρατάκη

6) Μανόλη Κεφαλογιάννη

7) Λευτέρη Αυγενάκη

8) Μιχάλη Κριτσωτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής


Κύριε Βουλευτά

Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Ηράκλειο, 02/06/2011

Πηγή Cretalive

ΕΠΙστημονική επίΛΥση προβλημάτΩΝ

Logo of the University of CreteImage via WikipediaΤο Πρόγραμμα ΕΠΙΛΥΩΝ δημιουργείται πιλοτικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης μέσα από το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PERARES (Public Engagement with Research and Research Engagement with Society) και αφορά την εμπλοκή των πολιτών στην Έρευνα και την εμπλοκή της Έρευνας με την κοινωνία.
Πρακτικά, σημαίνει ότι όποια κοινωνική ομάδα ή οργάνωση αλλά και ιδιώτης επιθυμεί, θα μπορεί να απευθυνθεί στους υπεύθυνους του προγράμματος για θέματα που αντιμετωπίζουν: περιβαλλοντικά, ενεργειακά κ.λπ. Μετά από αξιολόγηση θα αρχίζει η διαδικασία εξεύρεσης επιστημονικής λύσης σε συνεργασία με εργαστήρια του Ιδρύματος. Η όλη διαδικασία γίνεται από την ομάδα εργασίας του ΕΠΙΛΥΩΝ υπό την καθοδήγηση της συμβουλευτικής επιτροπής που θα αποτελείται από καθηγητές και ερευνητές του Πολυτεχνείου Κρήτης εκπροσωπώντας τα 6 τμήματα του.

http://greekinnovation.blogspot.com/2011/06/blog-post_6236.html

Ηράκλειο: Έκλεβε λάδι από εκκλησίες και μοναστήρια!

Greek Church in CundaImage by Bart Bonamie via FlickrΈνας 25χρονος Ηρακλειώτης συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για κλοπή... ελαιολάδου!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr ο δράστης παραβίασε το παράθυρο της αποθήκης του Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων και αφού "ξήλωσε" τα προστατευτικά σίδερα, κατάφερε να μπει στο Ησυχαστήριο και να αφαιρέσει ελαιόλαδο αξίας περιπου 400 €.

Από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι 25χρονος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής ο οποίος και εντοπίστηκε χθες στην Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστικά δοχεία μεταφοράς λαδιού, που περιείχαν 103 κιλά!

Από την προανάκριση, προέκυψε ότι το λάδι αυτό το είχε κλέψει το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης από τον Ιερό Ναό Τιμίου Εσταυρωμένου.

Ο εφημέριος του Ναού, αναγνώρισε τα δοχεία, τα οποία και του επεστράφησαν.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο συλληφθείς είχε κλέψει επίσης από υπόγειο καταστήματος εμπορίας μαρμάρων, ιδιοκτησίας ενος 77χρονου δύο πλαστικά δοχεία με 70 κιλά ελαιόλαδο το καθένα καθώς και ένα πήλινο πιθάρι με 150 κιλά λαδιού!
Enhanced by Zemanta

Στο αυτόφωρο 2 μασέρ σε παραλίες των Χανίων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων και της Αγίας Μαρίνας...
από το μικτό κλιμάκιο του Τμήματος Ελέγχου Επιχειρήσεων και Επιτηδευμάτων της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 2 μασέρ, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

Επίσης έγιναν κατασχέσεις εμπορευμάτων από παράνομα πλανόδιους μικροπωλητές και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι από μικτό κλιμάκιο του Τμήματος Ελέγχου Επιχειρήσεων και Επιτηδευμάτων της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
http://www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...