Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τηλεμαραθώνιος -ραδιομαραθώνιος για τα συσσίτια αγάπης

Τηλεμαραθώνιο-ραδιομαραθώνιο διοργανώνει στις 6 Απριλίου η Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, με την υποστήριξη της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τα συσσίτια αγάπης.
Το συσσίτιο αγάπης και υποστήριξης προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες των Χανίων ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011, ωστόσο σήμερα αδυνατεί, λόγω των αυξανόμενων αναγκών και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, να εξασφαλίσει την βοήθεια σε όλους όσους έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί πως από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, σχεδόν 100.000 μερίδες φαγητού έχουν διατεθεί, ενώ από το κεντρικό συσσίτιο της Μητροπόλεως, που στεγάζεται σε ανακαινισμένο κι ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου, καθημερινά ετοιμάζονται και διανέμονται κατ' οίκον 900 μερίδες φαγητού. Στον αγώνα αυτό, συμβάλλουν άλλα πέντε δραστήρια ενοριακά συσσίτια των Χανίων, ενώ προβλέπεται να διπλασιαστούν οι ποσότητες, προκειμένου να προσφέρονται ακόμα περισσότερες μερίδες φαγητού στο άμεσο μέλλον. 

Για το λόγο αυτό, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνιάς και Αποκορώνου διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου,  μαζί με τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, τηλεμαραθώνιο αλληλεγγύης για την υποστήριξη και ενίσχυση των συσσιτίων. Από πρωί της ημέρας εκείνης και με την συμβολή, τόσο των  τηλεοπτικών εκπομπών τηs Νέαs Τηλεόρασης Κρήτης, όσο και των ραδιοφωνικών σταθμών, θα συγκεντρώνονται προσφορές από όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν από το περίσσευμα της αγάπης τους.

Κάθε προσφορά θα μπορεί να  κατατεθεί στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 495/296051-61, Τράπεζα Χανίων 120553007 και 144249001.

Πλαστογράφοι σε απάτη εκατομμυρίων με ΦΠΑ σε Αττική, Κρήτη, Θεσσαλία, Στερεά και Εύβοια

Μεγάλη οικονομική ζημιά υπέστη το Δημόσιο από επιστροφή Φ.Π.Α. σε επαγγελματίες που κατέθεταν στις ΔΟΥ πλαστά φορολογικά στοιχεία, τα οποία πλαστογραφούσε και τους πουλούσε εγκληματική οργάνωση.

Η αστυνομία προχώρησε στο Κερατσίνι στη σύλληψη τριών μελών του κυκλώματος –δύο Ελλήνων 63 και 59 ετών- και ενός Αλβανού 31 ετών και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΟΧΙ από Κουβέλη σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ο Φώτης Κουβέλης, από σήμερα το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στον νομό Λασιθίου κι έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και πολίτες του νομού .


Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Φώτης Κουβέλης κατά την επίσκεψη του στον νομό Λασιθίου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει καμία θέση στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτίμησε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 6η Μαΐου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εισπράττουν φόρο του 1948 για την ... φιλανθρωπία της Φρειδερίκης

Το θεμα φερνει στη Βουλη ο Λευτερης Αυγενακης


Οι τιμές των εισιτηρίων συναυλιών και μουσικών παραστάσεων επιβαρύνονται ακόμα και σήμερα με επιβολή εισφοράς 5%, υπέρ των…φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της τέως βασιλικής οικογένειας, ο γνωστός φόρος της Φρειδερίκης! Ο παράλογος αυτός φόρος που εισπράττεται μέχρι σήμερα, θεσπίστηκε το 1948 για την ενίσχυση των «βορείων επαρχιών» της χώρας που επλήγησαν από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο εν λόγω φόρος θα έπρεπε ήδη να είχε καταργηθεί εδώ και δεκαετίες. Εντούτοις, οι επιχειρηματίες που ήδη πλήττονται βάναυσα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πληρώνουν ένα ακόμα άδικο «χαράτσι».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά να καταργηθεί άμεσα αυτή η εισφορά και να στηριχθούν εμπράκτως οι επιχειρήσεις συναυλιών και μουσικών παραστάσεων.

Εκδηλώσεις για την ασφαλή οδήγηση από την INTERAMERICAN στα Χανιά

Στιγμιότυπο από την πρακτική επίδειξη
“Μιλούμε συνεχώς για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, παραβλέποντας την τεράστια απώλεια εθνικού πλούτου που αυτή υφίσταται σε ανθρώπινες ζωές από τροχαία δυστυχήματα” υπογράμμισε ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN, κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας – κυκλοφοριακής αγωγής που η εταιρεία οργάνωσε στα Χανιά, με τη συνεργασία του τοπικού Δήμου, στις 30-31 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 1.000 άτομα.

Εκ μέρους της INTERAMERICAN, πέρα από την ηθική και συναισθηματική διάσταση του προβλήματος, τονίστηκαν οι δημογραφικές και οικονομικές συνέπειες του “πολέμου της ασφάλτου”. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2011 αναγγέλθηκαν στην εταιρεία 70 θανατηφόρα τροχαία από τα οποία έχασαν τη ζωή τους 73 άνθρωποι. Στη χρήση του έτους, η INTERAMERICAN αποζημίωσε 72.166 ζημιές με το συνολικό ποσόν των 73 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεισε 423 υποθέσεις με σωματικές βλάβες, με χρόνο ανικανότητας μεγαλύτερο των τριών μηνών και συνολική αποζημίωση ενός εκατ. ευρώ.

Η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, που έχει αναλάβει η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Πράξεις Ζωής”, είναι πολυετής και υλοποιείται με δέσμη ενεργειών σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα εστιάζει στην εμπέδωση της γνώσης για την ασφαλή οδήγηση και στηρίζεται από το κατά τόπους ανθρώπινο δυναμικό της INTERAMERICAN και τους θεσμικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών. Στα Χανιά, οι εκδηλώσεις περιέλαβαν τέσσερεις ομιλίες του βετεράνου οδηγού αγώνων Ιαβέρη σε μαθητές Λυκείων, στο λιμενικό σώμα και στο κοινό της πόλης, καθώς και πρακτική επίδειξη αντιμετώπισης οδικών κινδύνων με τη συμμετοχή πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Αποστόλους Χανίων. Κατά την κεντρική εσπερίδα, ο δήμαρχος Χανίων Εμμ. Σκουλάκης προσέγγισε το θέμα από την πλευρά του Δήμου, επισημαίνοντας: «Ως δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο σε επίπεδο έργων με αναπλάσεις που διευκολύνουν και εξασφαλίζουν την ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα που προσανατολίζεται στην αλλαγή νοοτροπίας και την υιοθέτηση μιας ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς, όπως κάνει η INTERAMERICAN». Ο υποδιοικητής της τοπικής τροχαίας Ευτ. Μαρκαντωνάκης αναφέρθηκε στα οδυνηρά στατιστικά στοιχεία της Κρήτης. Η εταιρεία πρόσφερε στη διεύθυνση Τροχαίας ένα αλκοολόμετρο, για ην υποστήριξη του ελέγχου στους δρόμους, δεδομένου ότι ένα στα τρία δυστυχήματα οφείλεται σε μέθη.

Γ. Ρούντος,  Ευτ. Μαρκαντωνάκης, και Στ. Λουραντάκης, 
Ο Γ. Αρχοντάκης, διευθυντής νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Χανίων και πρόεδρος του τοπικού συλλόγου πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς και ο Ελ. Λαμπάκης, ιατρός αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ, μίλησαν με βάση την επιστημονική βιωματική εμπειρία τους για τις αιτίες και τις συνέπειες των δυστυχημάτων. Ο βασικός ομιλητής Ιαβέρης περιέγραψε παραστατικά τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα πρωταγωνιστεί αρνητικά, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στα τροχαία δυστυχήματα και έδωσε χρήσιμες συμβουλές προστασίας και πρόληψης. τα τηλεοπτικά spot που προβλήθηκαν, βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα, προκάλεσαν δέος με τον ρεαλισμό τους, πάνω στον οποίο στηρίζεται άλλωστε και η συνειδητοποίηση των οδικών κινδύνων στις ξένες χώρες, όπου προβάλλονται συστηματικά.

Ο Γ. Ρούντος, εκ μέρους της INTERAMERICAN, επισήμανε ότι η εταιρεία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας συμμερίζεται απόλυτα τους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος δράσης 2011-2020 για την οδική ασφάλεια, συμπληρώνοντάς τους με την εστιασμένη εκπαίδευση των πολιτών για τη βελτίωση της οδικής κουλτούρας και συμπεριφοράς από τις μικρές ηλικίες, πράγμα που αποτελεί στοιχείο πολιτισμού. Δηλαδή, η εταιρεία συμπληρώνει με τη συναισθηματική νοημοσύνη και αγωγή τους τεχνικούς στόχους που θέτει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα - το οποίο προβλέπει βελτίωση των μέτρων ασφάλειας στα οχήματα, κατασκευή ασφαλέστερων οδών και “ευφυών” οχημάτων, αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών οδήγησης, βελτίωση της επιβολής του νόμου, στόχευση συγκεκριμένων τραυματισμών (π.χ. πεζών) και ανανέωση του ενδιαφέροντος για τους μοτοσικλετιστές. Εξάλλου, ο Στ. Λουραντάκης, περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων Κρήτης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη, οργανωμένη μέριμνα της INTERAMERICAN για την οδική ασφάλεια, σε συνάφεια με το επιχειρησιακό αντικείμενο της ασφάλισης οχημάτων, που αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και των ανθρώπων της.

Είναι γεγονός ότι κατά το 2011 η Ελλάδα παρουσίασε μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 14,8%, ωστόσο εξακολουθεί να αποκλίνει σημαντικά από τους ευρωπαϊκούς στόχους. Τα στοιχεία του 2010 παρουσίαζαν τη χώρα μας θλιβερή πρωταθλήτρια στην ΕΕ των 27 με 116 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Θάνατοι από τροχαία ατυχήματα 2000-2011
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2.103
1.911
1.655
1.613
1.547
1.470
1.493
1.449
1.550
1.463
1.281
1.091
Πηγή: Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας - Διεύθυνση Τροχαίας
 

Και riding school για μοτοσικλετιστές


Στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης και για την αγωγή του δικού της ανθρώπινου δυναμικού επί θεμάτων ασφαλούς οδήγησης δικύκλων, η INTERAMERICAN οργάνωσε πρόσφατα δύο ημερίδες πρακτικής άσκησης με τη συνεργασία της “Riding School”, σχολής για την εκπαίδευση μοτοσικλετιστών, που λειτουργεί από το 1998. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πέντε ενότητες θεωρίας με πρακτική εξάσκηση και σκοπό έχει τη βελτίωση των ικανοτήτων οδήγησης.

Η εταιρεία επέλεξε να προσφέρει εκπαίδευση στου επαγγελματίες οδηγούς μοτοσικλετών του εταιρικού στόλου υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας και σε εργαζομένους της που μετακινούνται καθημερινά με δίκυκλο. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 27 εργαζόμενοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...