Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Ξεκινά το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης

Εκδήλωση – Συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε την π. Δευτέρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Μαθητών του δήμου.

 Το Πρόγραμμα αυτό είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, μία ομάδα επιστημόνων, όπως ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι και κοινωνικοί λειτουργοί, βρίσκεται στο Ρέθυμνο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών γύρω από το θέμα κακοποίησης και σεξουαλικής βίας ανηλίκων.

Ο ψυχολόγος από το Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού, ο οποίος βρίσκεται στο Ρέθυμνο, Γιώργος Τσουβέλας, μίλησε για το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα κάναμε μία ενημέρωση στους συλλόγους γονέων αναφορικά με τις δράσεις πρόληψης που έχουν σχεδιαστεί για τις τρεις ομάδες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση φορέων, ειδικών και ανθρώπων που έχουν να κάνουν με παιδιά αναφορικά με ζητήματα κακοποίησης και σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων είτε αυτή προέρχεται από ενήλικους είτε από ανηλίκους. Στο Ρέθυμνο υπάρχει μία σημαντική ομάδα συναδέλφων που αποτελείται από παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι ακριβώς θα αναλάβουν να πλαισιώσουν τόσο τις δράσεις πρόληψης όσο και τις δράσεις της μονάδας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιού και εφήβου».

Όσον αφορά στην έναρξη του Προγράμματος και ποιες θα είναι οι δράσεις του ο κ. Τσουβέλας διευκρίνισε: «Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο και παράλληλα με τις δράσεις πρόληψης θα γίνει μια ενημέρωση αναφορικά με τη μονάδα υποστήριξης παιδιού και εφήβου, η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι δράσεις έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Αγωγής Υγείας και θα γίνουν εντός του ωραρίου σε ό, τι έχει να κάνει με τους μαθητές. Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, οι δράσεις θα γίνουν εκτός ωραρίου. Οι ανάγκες της πόλης είναι κάτι το οποίο θα ανατροφοδοτείται και μέσα από τα προγράμματα πρόληψης. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις με φορείς ώστε να κάνουμε μια συζήτηση για να δούμε ποιες από τις προσχεδιασμένες δράσεις έχει νόημα να γίνουν. Από εκεί και πέρα όμως, όλα αυτά τα αιτήματα και η διερεύνηση των αναγκών θα είναι κάτι που θα γίνεται και στην πορεία του προγράμματος. Είμαστε ανοιχτοί σε περαιτέρω δράσεις και ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες δράσεις ευαισθητοποίησης και σε κάποιες εξειδικευμένες ομάδες, όπως ιερείς και γυμναστές».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Μαθητών δήμου Ρεθύμνου Μανόλης Μυλωνάκης σχετικά με το Πρόγραμμα αυτό υπογράμμισε: «Καλέσαμε τους ανθρώπους από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο Ρέθυμνο, να κάνουν μια ενημέρωση στους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τις δράσεις που πρόκειται να έχει κατά τη διάρκεια της χρονιάς με βάση το πρόγραμμα που έχουν αναπτύξει, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση επαφή των γονέων με το κλιμάκιο του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας του Παιδιού για να διευκολύνουμε τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων αυτών με τους γονείς».

http://rethemnosnews.gr/

Ρέθυμνο: Πρόστιμα σε ξενοδοχεία για παρανομίες στο δίκτυο αποχέτευσης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου πραγματοποιεί στοχευμένους ελέγχους σε ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Ρεθύμνου και οι οποίες έχει διαπιστωθεί ότι είτε δεν έχουν συνδεθεί στο αποχετευτικό δίκτυο, ώστε τα λύματα να καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό, είτε έχουν συνδεθεί αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην καταβάλουν χρήματα για τη διαχείριση των λυμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, Άγγελο Μαλά, από τους ελέγχους έχουν υπάρξει συγκεκριμένα αποτελέσματα, καθώς εντοπίστηκαν ξενοδοχειακές μονάδες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα διότι διαπιστώθηκε ότι είχαν συνδεθεί παράνομα στο δίκτυο της δημοτικής επιχείρησης.

Μετά τον εντοπισμό της παράνομης σύνδεσης και την απόφαση για επιβολή του προστίμου (το χρηματικό ύψος θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ), οι επιχειρήσεις κατέβαλαν τα τέλη σύνδεσης και πλέον ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία. Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό και, μάλιστα, εκτός από την αποχέτευση, θα επεκταθούν τόσο στην ύδρευση όσο και στην άρδευση.

Πηγή: cretalive.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Οικονομική ανάσα, για Εφοριακό υπάλληλο, με δικαστική απόφαση"

Η υπαρ. 92/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας, είναι εκείνη που ρύθμισε το συνολικό χρέος  των 290.819,71 Ευρώ, σε Εφοριακό υπάλληλο , "κουρεύοντας " αυτό κατά 62%, σώζοντας την πρώτη κατοικία, οικόπεδο, με την καθοδήγηση και μέριμνα του νομικού σύμβουλου, της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στο Λασίθι, δικηγόρου, Μανώλη Σκυβαλάκη, που από την αρχή της έναρξης του Νόμου 3869/2010 , ανέλαβε,  εθελοντικά την συμβουλευτική των δανειοληπτών στο Ν.Λασιθίου, συνδράμοντας όχι μόνο τους δανειολήπτες, αλλά συμβάλλοντας σημαντικά στο έργο της ΄Ενωσης , στο άλλο άκρο της Κρήτης (Ν.Λασιθίου).

  Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης, πρόκειται για δανειολήπτρια  43 ετών, διαζευγμένη ,μητέρα δύο ανηλίκων θυγατέρων, η οποία εργάζεται ως Εφοριακός υπάλληλος,.η οποία  είχε δανειστεί  σε τέσσερις Τράπεζες την  εποχή που ο μισθός της  έφθανε στο ποσό των 2.274,29 ευρώ, όμως μετά τις περικοπές των διαφόρων επιδομάτων καθώς και του ενιαίου μισθολογίου, ο μισθός της έχει συρρικνωθεί φθάνοντας στο ποσό των 1.402 ευρώ/μηνιαίως.
 
Περιουσιακά στοιχεία η δανειολήπτρια  διαθέτει:

 1)  Μία κατοικία ( μαιζονέτα) συνολικού εμβαδού 189,52 τ.μ        
 2) 25%  αγροτεμάχιο (αμπέλι) συν. εμβαδού 2.138,12 τ.μ

Το Ειρηνοδικείο Σητείας, με την τόσο σημαντική για την δανειολήπτρια απόφαση  (92/2013)καθόρισε   :
1)¨Την διάσωση της κατοικίας (μαιζονέτα)  της δανειολήπτριας,
2)Περίοδο χάριτος 5 ετών, για καταβολή δόσεων, για την διάσωση της  κατοικίας,
3)Διαγραφή του χρέους κατά 62% δηλ. θα πληρώσει ΜΟΝΟ 110.796 Ευρώ από τα 290.819,71
4)Ρύθμισε  το χρέος σε δόσεις πενταετίας 5Χ12 = 70Χ750 = 52.500, Ευρώ
Συμπερασματικά,Για τους δανειολήπτες, τονίζεται για μια ακόμα φορά, ότι  τα Ειρηνοδικεία της Χώρας,  εξακολουθούν, να εκδικάζουν υποθέσεις υπερχρεωμένων καταναλωτών , οι οποίοι προσφεύγουν σαυτά , κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του Ν.3869/2010, όπως αυτός τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με τον 4161/2013, ρυθμίζοντας τα δάνεια τους , χαρίζοντας την  "οικονομική ανάσα" και όχι μόνο, αλλά και την ελπίδα  ,για να προχωρήσουν,σαυτή την διαδικασία, ξεφεύγοντας από τον "βραχνά" της υπερχρέωσης και αρχίζοντας μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή.
  Τέλος , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αισθάνεται την ηθική υποχρέωση ,να συγχαρεί τον δικηγόρο Λασιθίου , συνεργάτη της, κ. Μανώλη Σκυβαλάκη, για την τόσο σημαντική "μάχη " που έδωσε, ¨απέναντι στις αιτιάσεις των αντιδίκων Τραπεζών,  καταφέρνοντας αυτό το αίσιο ,για την δανειολήπτρια αποτέλεσμα.-
                                                           

Παρέμβαση Μαν. Κεφαλογιάννη για την μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων Κρήτης ως βοσκοτόπων..

Παρέμβαση έκανε στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης  με αφορμή την μείωση  των επιλέξιμων εκτάσεων Κρήτης ως βοσκοτοπων. 


Ο πρώην Υπουργός τονίζει ότι ο κανονισμός ισχύει από το 2006, ωστόσο φέτος οι κοινοτικές αρχές απαιτούν την κατά γράμμα εφαρμογή του, με προφανή αιτία την προσπάθεια μείωσης των δαπανών του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μην εμφανιστεί έλλειμμα.!!!!!

Το πλήρες κείμενο της  ερώτηση που κατέθεσε ο  βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ έχει ως εξής:

Χιλιάδες στρεμμάτων στη Κρήτη αποχαρακτηρίζονται από βοσκότοποι με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να χάνουν την ενιαία ενίσχυση 2013.

Αιτία είναι η λεκτική διαφοροποίηση του ορισμού που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προσδιορισμό των βοσκοτόπων.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κοινοτικό κανονισμό, βοσκότοποι θεωρούνται οι εκτάσεις που καλύπτονται από ποώδη βλάστηση. Αντίθετα οι εκτάσεις που καλύπτονται από ξυλώδη βλάστηση, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν βοσκότοποι.

Είναι φανερό ότι αυτός ο ορισμός περιγράφει τους βοσκοτόπους της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στη χώρα μας και γενικά στις μεσογειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι βοσκότοποι είναι τελείως διαφορετικοί. Τα κοπάδια αιγοπροβάτων συνήθως βόσκουν αγκάθια, πουρνάρια, αστιβιές κι ό,τι άλλο βρίσκουν στις βουνοπλαγιές που ζουν.

Ο κανονισμός ισχύει από το 2006, ωστόσο φέτος οι κοινοτικές αρχές απαιτούν την κατά γράμμα εφαρμογή του, με προφανή αιτία την προσπάθεια μείωσης των δαπανών του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μην εμφανιστεί έλλειμμα.

Επειδή τα στοιχεία της ενιαίας ενίσχυσης αποτελούν τη βάση για την πληρωμή και άλλων επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης,  όπως είναι η εξισωτική αποζημίωση, η επιδότηση για τη βιολογική κτηνοτροφία, κλπ. Αποτέλεσμα της εφαρμογής του κανονισμού αυτού θα είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και η επιβάρυνση της δαπάνης εκτροφής αφού είναι υποχρεωμένοι να στραφούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών

Ερωτασθε με ποιο τρόπο προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε και να επιλύσετε το πρόβλημα αυτό?

O Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται για ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία» ότι ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εμπλέκεται σε σκάνδαλο με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σταθάκης και μαζί του άλλοι 16 παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστούν για ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας ενώ ήταν και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων.

Η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το… 1996 έως το 2004. Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά 19 συνολικά ατόμων αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους.

Εκτός του κ. Σταθάκη κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαιωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης.

Προφανώς κάποια εκατομμύρια δόθηκαν για να γίνουν ερευνητικά προγράμματα και κατέληξαν στις τσέπες επιτήδειων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, υπάρχει η εμπλοκή ενός βουλευτή κόμματος που θέλει να το παίζει και τίμιο και ηθικό. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η υπόθεση, κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο, τότε το πράγμα σοβαρεύει πολύ.

Ασφαλώς η παραπομπή σε δίκη δε σημαίνει και καταδίκη. Ωστόσο, ακόμη και η ανάμειξη του ονόματος ενός βουλευτή είναι σοβαρό γεγονός. Διότι προφανώς έχει γίνει έρευνα από τις αρχές και προέκυψε η εμπλοκή του κ. Σταθάκη ο οποίος θα πρέπει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στην περίπτωση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που δήθεν λέει ότι έχει καθώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που «λεκιάζουν» την Κουμουνδούρου. Ας ρίξουν π.χ. μια ματιά στην… πασοκική συνιστώσα τους και μπορεί να αποκαλύψουν κι άλλα σκάνδαλα.

Ελπίζουμε ο κ. Σταθάκης να μην έχει καμιά σχέση με όσα του καταλογίζονται διότι είναι από τις σοβαρές φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Στο σκαμνί δύο δάσκαλοι που… τρόμαξαν έξι χρυσαυγίτες!

Σύμφωνα με τη μήνυση οι δύο εκπαιδευτικοί επιτέθηκαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής για να τους δείρουν οι τελευταίοι όμως πρόλαβαν και κρύφτηκαν σε ένα καφενείο...


Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου γίνεται στα Χανιά η δίκη δύο δασκάλων που μηνύθηκαν από έξι στελέχη της τοπικής Χρυσής Αυγής για επίθεση και εξύβριση! 

Σύμφωνα με τη μήνυση των χρυσαυγιτών, οι δύο δάσκαλοι επιτέθηκαν στους έξι χρυσαυγίτες για να τους δείρουν, οι τελευταίοι όμως πρόλαβαν και κρύφτηκαν σε ένα καφενείο κι έτσι γλύτωσαν.

Όμως από τις απειλές των δύο δασκάλων προκλήθηκε στους έξι χρυσαυγίτες "τρόμος και ανησυχία" και το θέμα θα λυθεί στο δικαστήριο!

Σύμφωνα με το antifastistikimneme.blogspot.gr: "Αν δεν υπήρχαν οι φόνοι τόσων μεταναστών και η πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μπορούσε κανείς να γελάσει με το περιεχόμενο της μήνυσης. Πρόκειται για τους τραμπούκους που υπερηφανεύονται για τη μυική δύναμή τους, αλλά δεν διστάζουν να ομολογήσουν (;) ότι "τρομοκρατούνται και ανησυχούν" όταν αυτοί είναι μόνον έξι κι έχουν απέναντί τους δύο ολόκληρους δασκάλους!" 

Τι έκανε η Αννίτα Πάνια στα Ζωνιανά

Στον Ορεινό Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα στα Ζωνιανά βρέθηκε χθες η Αννίτα Πάνια, έχοντας μια πολύ ειδικά αποστολή...


Η κ. Πάνια εκπροσώπησε τον Νίκο Καρβέλα, ο οποίος δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην επίσημη παρουσίαση του ύμνου της τοπικής ομάδας του Ερμή Ζωνιανών

Οι κάτοικοι του χωριού, μαζί με το Μανόλη Κονταρό, ο οποίος συνυπογραφει τον ύμνο, κατάφεραν σύμφωνα με πληροφορίες να εντυπωσιάσουν τη γνωστή τηλεοπτική περσόνα με τη φιλοξενία τους, η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από το νησί έχοντας μόνο καλα λόγια να πει...

«Πράσινο» σχολείο στα Χανιά

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο, όπως αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο στοΠασακάκι, υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων, στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου, αποδεικνύοντας στην πράξη – και με αυτό το έργο – το υψηλό ενδιαφέρον που κατέχουν τα ζητήματα παιδείας και αναβάθμισης της σχολικής στέγης για την παρούσα δημοτική αρχή».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων,Μανώλης Σκουλάκης, επισκεπτόμενος το Δημοτικό Σχολείο Πασακακίου – το οποίο βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Ελ. Βενιζέλου του Δήμου Χανίων. Στο Δημοτικό Σχολείο στο Πασακάκι υλοποιούνται εργασίες βελτίωσης θερμομόνωσης και ενεργειακής απόδοσης, προϋπολογισμού 432.000 €.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί από τη Δημοτική Αρχή Χανίων, στις 10 Απριλίου 2012, στο Ε.Σ.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Ε.Π. Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη” και οι επεμβάσεις στο σχολείο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-εργασίες αντικατάστασης των παλαιών θερμαντικών σωμάτων για εξοικονόμησης ενέργειας,
-πλήρη κατασκευή θερμομόνωσης στο δώμα του σχολείου σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ούτως ώστε να αποφεύγονται οι θερμικές απώλειες
-αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με κουφώματα PVC διπλού υαλοπίνακα με ταυτόχρονη αντικατάσταση των μαρμαροποδιών

ΠΗΓΗ: econews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...