Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ηράκλειο: Άφησαν σκυλίτσα να πεθάνει και εξαφάνισαν τα μικρά της

Την αργοπορία των εισαγγελικών αρχών ώστε να διερευνηθεί καταγγελία για παραμέληση ζώου (μέχρι θανάτου) από τον ιδιοκτήτη του στο Ηράκλειο, τονίζει με ανακοίνωσή της η Ζωόφιλη Δράση


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης δεν ενέκρινε το αίτημά του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» για κλήση λογοδοσίας του ιδιοκτήτη, ο οποίος εξόντωσε την σκυλίτσα αφού δεν την τάιζε, ενώ παράλληλα εξαφάνισε τα κουτάβια που η σκυλίτσα είχε γεννήσει.

Σήμερα η Γεωργία Στεφανάκη ζήτησε εκ μέρους του σωματείου να γίνει κλήση λογοδοσίας του ιδιοκτήτη του ζώου προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία, που έκανε στο σωματείο τους γείτονας του δράστη, ο οποίος έβγαλε και τις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε.

Όπως τονίζει η κα Στεφανάκη είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουμε τι έγινε το πτώμα της σκυλίτσα αφού με την νεκροψία θα αποδεικνυόταν η αιτία θανάτου και φυσικά τι απέγιναν τα κουταβάκια!

Η απάντηση του αρμόδιου εισαγγελέα ήταν ότι «δεν νομιμοποιείται το σωματείο για να λάβει γνώση». Ζήτησε πρώτα να κατατεθεί μήνυση εις βάρος του φερόμενου ως δράστη από την Ζωόφιλη Δράση και στη συνέχεια θα εξεταστεί το αίτημα.

Προφανώς αυτή η απάντηση του εισαγγελέα ευσταθεί νομικά, όμως όπως τονίζει η κα Στεφανάκη «ανάλογη αίτησή μου πριν δύο χρόνια έγινε δεκτή... και εκ των πραγμάτων θεωρώ, ότι στη προσπάθεια να ελέγξουμε την καταγγελία πριν προβούμε σε μηνυτήρια αναφορά έχουμε τέτοιο δικαίωμα.

Ο γείτονας εν τέλει δεν έχει υποβάλει μήνυση για τη κακοποίηση - λιμοκτονία ζώων αλλά για τις μεταξύ τους διενέξεις! Αναγκαστικά θα προβούμε σε αναφορά αλλά έτσι χάνουμε πολύτιμο χρόνο».




Πηγη: Flashnews.gr

Η τραγωδία του ανθρώπου που λάτρεψε τον ΟΦΗ αλλά εκείνος τον.. ξέχασε! - BINTEO

logo
logo (Photo credit: Wikipedia)
Ο λόγος για τον Νίκο Τζιράκη που χθες βράδυ βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι του Ηρακλείου- Πρωταθλητής για πολλά χρόνια με τον ΟΦΗ στον κλασσικό αθλητισμό- Στην κηδεία του ούτε ένα στεφάνι, ούτε ένας παράγοντας!

Ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο ταλέντο του κλασικού αθλητισμού ήταν ο άνδρας πιυ βρέθηκε χθες βράδυ νεκρός στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Ο Νίκος Τζιράκης που πήρε μαζί του το...μυστικό του, ήταν ένας πρωταθλητής στα 1500 μέτρα για πολλά χρόνια. Λάτρεψε και υπηρέτησε όσο λίγοι τη μεγάλη ομάδα που λέγεται ΟΦΗ.

Δυσυχώς, ένα πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να συνεχίσει αυτόν τον λαμπρό δρόμο και όταν μπήκε στο πανεπιστήμιο, ο super αθλητής κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πια να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα! Η ζωή του είχε στρίψει πλέον την πλάτη....

Έπεσε σε κατάθλιψη, νοσηλεύτηκε, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα..

Συχνά κατέβαινε στο λιμάνι για να "ανασάνει", να μυρίσει λίγο από τον θαλασσινό αέρα..

Σήμερα στην κηδεία του, γράφτηκε ο επίλογος...Και δεν υπήρχε ούτε ένα στεφάνι από την αγαπημένη του ομάδα, δεν έδωσε το "παρών " ούτε ένας παράγοντας αποδεικνύοντας ότι και το Νίκο τον...ξέχασαν!


Enhanced by Zemanta

Γερμανοί τουρίστες "πλακώθηκαν" με Έλληνες για το Μνημόνιο!

Σκηνές ''Φαρ Ουέστ'' εκτυλίχθηκαν μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της Χερσονήσου, όταν Γερμανοί Τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό. 


Σύμφωνα με το FlashNews, η παρέα των Γερμανών αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και διασκέδασε στο γνωστό μαγαζί της Χερσονήσου, δε δέχτηκαν να πληρώσει, λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εκείνοι που τους οφείλουν χρήματα!

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε... σύρραξη. Με τους Γερμανούς να φεύγουν από το χώρο δαρμένοι.

Είναι η πρώτη φορά -τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περιοχή- που γίνεται τέτοιου είδους περιστατικό, με φόντο το... Μνημόνιο.

Ηράκλειο: Οι χειρονομίες στους αστυνομικούς του... βγήκαν ξινές!

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει...


Με χειροπέδες κατέληξε ένας 42χρονος που συνελήφθη χθες βράδυ (04-06-2012) στο Ηράκλειο για εξύβριση και αντίσταση.
Ο... θερμόαιμος άνδρας αδιαφόρησε όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του έκαναν σήμα προκειμένου να σταματήσει για έλεγχο ενώ με ενώ με άσεμνες χειρονομίες απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Σύμφωνα με το prismanews.gr, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην πόλη του Ηρακλείου και συνελήφθη.

Κατά την διάρκεια της σύλληψης του ο 42χρονος αντιστάθηκε σθεναρά. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης...

Κρήτη:''Μην πάτε στην Ελλάδα''- Συνεχίζεται η... λύσσα των γερμανικών ΜΜΕ!

Μετά τους εκβιασμούς των μεγάλων Γερμανικών tour operators άρχισαν και τα ψέματα τόσο των ταξιδιωτικών γραφείων όσο και των ΜΜΕ, παραπλανώντας όσους θέλουν να κάνουν διακοπές στο νησί!


Δεν έφταναν οι εκβιασμοί μεγάλων τουριστικών πρακτορείων περί επιστροφής της Ελλάδας στο ευρώ τώρα άρχισαν και τα παιχνίδια με τον τουρισμό της Κρήτης! Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, Γερμανοί που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη δέχονται παραπλανητικές έως και ψευδείς πληροφορίες ότι το νησί είναι... υπερπλήρες, έχει τόσο πολύ κόσμο που αν τελικά αποφασίσουν να έρθουν θα ταλαιπωρηθούν απίστευτα!

Γερμανοί τουρίστες που έρχονται επί πολλά χρόνια στην Κρήτη και φυσικά είναι το νησί πάντα ο πρώτος προορισμός για εκείνους δεν πτοήθηκαν από τις συνεχείς δυσφημιστικές αναφορές των ΜΜΕ, ούτε από τους εκβιασμούς που γίνονται και πήγαν σε διάφορα γραφεία για να ζητήσουν συγκεκριμένο "πακέτο" διακοπών...

Όπως κατήγγειλαν σε φίλους και συνεργάτες τους στην Κρήτη εκεί μάθαιναν ότι δεν είχαν λόγο "να πάνε στην Κρήτη και να ταλαιπωρηθούν, διότι έχει τώρα πάρα πολύ κόσμο"!
Φυσικά όσοι ξένοι γνωριζουν και έχουν επαφές με την Κρήτη ξέρουν πόσο μειωμένος είναι ο αριθμός των τουριστών ειδικά φέτος και επέμειναν να έρθουν, αλλά πολλοί άλλοι που δε γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα άλλαξαν προορισμό και κατέληξαν στην Τουρκία και την Μαγιόρκα της Ισπανίας.

«Είναι απίθανο πια αυτό που συμβαίνει με τους Γερμανούς. Συνεχίζουν να παίζουν ένα παλιό γνώριμο παιγνίδι τους. Στέλνουν τον κόσμο εκεί που έχουν καθετοποιήσει τα συμφέροντά τους. Έχουν τα πάντα δικά τους. Από τα πρακτορεία, τα αεροπλάνα, μέχρι τα ξενοδοχεία!» είπε στο cretalive.gr, γνωστός ξενοδόχος της Κρήτης που ζητά να κινητοποιηθεί ο ΕΟΤ και οι πρεσβείες μας στην Ευρώπη για ανάλογα κρούσματα...

Αναταραχή για το νοσοκομείο Σητείας


Φόβους ότι μεθοδεύεται υποβάθμιση, ακόμα και κατάργηση του νοσοκομείου Σητείας, εκφράζει ο δήμαρχος της πόλης Θόδωρος Πατεράκης, με επιστολή που απέστειλε στον υπηρεσιακό υπουργό υγείας Χρήστο Κίττα.

Σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ο κ. Πατεράκης είπε ότι ο νέος οργανισμός, αν και είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένος από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα, για την εύρρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. "Π.χ. προβλέπεται ένας καρδιολόγος, ενώ έπρεπε να υπάρχουν τρεις, προβλέπονται δύο παθολόγοι ενώ χρειαζόμαστε τέσσερις, προβλέπονται τρεις παιδίατροι ενώ χρειαζόμαστε τέσσερις, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι εφημερίες. Την ίδια ώρα ο νέος οργανισμός δεν προβλέπει κανέναν ψυχίατρο, γεγονός που ακυρώνει και τη λειτουργία του προγράμματος "Ψυχαργώ".
Ο δήμαρχος ζητά την ανάκληση του νέου οργανισμού και την υιοθέτηση των προτάσεων της διοίκησης του νοσοκομείου.
Η επιστολή του δημάρχου Σητείας στον υπουργό Υγείας έχει ως εξής:
"Καταρχήν, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε θερμά για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Σε προηγούμενη επιστολή μας, σας είχαμε επισημάνει την ανάγκη να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω το Νοσοκομείο της Σητείας, λόγω της γεωγραφικής του ιδιαιτερότητας. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε εκ νέου μετά την αιφνιδιαστική δημοσίευση σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 1679/τ. Β΄/16-05-2012) του νέου Οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής σε υπηρεσίες υγείας.
Ο νέος Οργανισμός προβλέπει τη μείωση των οργανικών θέσεων των ιατρών από 54 σε 33. Τούτο σημαίνει, ότι το Νοσοκομείο του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου της Κρήτης, το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο τον πληθυσμό του διευρυμένου - σύμφωνα με τον Καλλικράτη - Δήμου αλλά και τους επισκέπτες, οι οποίοι αυξάνονται ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, οδηγείται νομοτελειακά σε κατάργηση.
Με την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό σύνθεση του ιατρικού προσωπικού δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών όλες τις ημέρες του μήνα από τις βασικές κλινικές ειδικότητες (καρδιολογία, παθολογία, παιδιατρική κ.α.).
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι θέσεις των ιατρών καρδιολόγων μειώνονται από τέσσερις σε έναν, γεγονός που θα δημιουργήσει οξύτατο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία συνολικά του Νοσοκομείου, αφού η ειδικότητα αυτή στηρίζει και τις λοιπές κλινικές ειδικότητες.
Επιπλέον, η ύπαρξη μίας θέσης ιατρού ακτινολόγου με κανέναν τρόπο δεν επαρκεί ,για να λειτουργήσει το ακτινολογικό τμήμα με τον εξοπλισμό, πέραν του συνήθους, που διαθέτει το Νοσοκομείο, όπως μαστογράφο, υπερηχογράφο, αξονικό τομογράφο κλπ.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι δεν υπάρχει πρόνοια για την ύπαρξη ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα από τη μία την αδυναμία περίθαλψης των ψυχικά ασθενών στο Δήμο μας και από την άλλη την κατάργηση του προγράμματος «Ψυχαργώ», που ήδη λειτουργεί στην πόλη.
Ως εκ τούτου, και εκφράζοντας την έντονη αντίθεση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας, παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ενεργήσετε για την άμεση ανάκληση του Οργανισμού που δημοσιεύθηκε και την αναθεώρησή του σύμφωνα με τις προτάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των λοιπών αρμόδιων φορέων της περιοχής, με γνώμονα κυρίως την προάσπιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του Δήμου μας".

Ο πλανήτης αλλάζει... στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης

H διεθνής έκθεση «Ο πλανήτης αλλάζει - Κλιματική Αλλαγή: Η Απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον» ανοίγει τις πύλες την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης.


Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και του Ενυδρείου Κρήτης, παρουσιάζεται ένα από τα πιο περίπλοκα και επείγοντα επιστημονικά και κοινωνικά προβλήματα του 21ου αιώνα.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον ακαδημαϊκό, καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. καθηγητής Κώστας Συνολάκης και ο επίτιμος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης.
 
Σύμφωνα με τους οργανωτές, η έκθεση αποτελεί επιστημονικό δημιούργημα του παγκοσμίου φήμης Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα παγκοσμίως. Πρόκειται -τονίζουν- για ένα πανόραμα σύγχρονης μουσειολογικής παρουσίασης ενός πολύπλοκου επιστημονικά θέματος, της «κλιματικής αλλαγής», που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα σήμερα.
 
Η έκθεση ξεδιπλώνεται σ' έναν χώρο που ξεπερνά τα 1.000 m2, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), και περιλαμβάνει διαδραστικές διατάξεις όπου ο επισκέπτης μπορεί μόνος του να εξερευνήσει πολλά θέματα από την επιστήμη του κλίματος ,όπως και τους τρόπους ανακάλυψης του «αρχαίου» κλίματος, εκθέματα για το κλίμα και τις τελευταίες τεχνολογίες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ιστορικές καταγραφές, και ένα πλούσιο και πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό.
 
Για την καλύτερη κατανόηση της επιστήμης που διέπει το φαινόμενο της «κλιματικής αλλαγής» το Ενυδρείο Κρήτης έχει σχεδιάσει και παρουσιάζει καθημερινά στον χώρο της έκθεσης σειρά πειραμάτων με απλά υλικά που διερευνούν τα φαινόμενα του κλίματος και τους νόμους της Φυσικής που τα διέπουν. Τα πειράματα απευθύνονται σε όλους και υπάρχει ιδιαίτερο πρόγραμμα πειραμάτων για τις πολύ μικρές ηλικίες.
 
Μεγάλο ζητούμενο της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους οργανωτές, είναι η ευαισθητοποίηση του επισκέπτη αλλά και η αναζήτηση λύσεων. Μικρών καθημερινών λύσεων που αν υιοθετηθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ζήτημα της αλλαγής τους κλίματος. Ο επισκέπτης ενθαρρύνεται να καταθέσει την δική του προσέγγιση αλλά και την δική του λύση στο θέμα.

Ηράκλειο: Κλέφτης στα χέρια εξαγριωμένων πολιτών!

Ρήμαζε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά η κατάληξη ήταν για τον ίδιο εφιαλτική


Στα πράσα πιάστηκε χθες το βράδυ (04-06-2012) ένας 32χρονος κλέφτης που είχε βγει... παγανιά ρημάζοντας αυτοκίνητα σε υπαίθριο χωρο στάθμευσης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, ο 32χρονος αφαίρεσε απο το πάρκινγκ ιδιοκτησίας 50χρονου έξι ζάντες αυτοκινήτων χρηματικής αξίας 200 ευρώ.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, στη συνέχεια αφού έσπασε υαλοπίνακα σταθμευμένου παρκαρισμένου αυτοκινήτου, με σκοπό να αφαιρέσει τσάντα που βρισκόταν στο εσωτερικό του, έγινε αντιληπτός από αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν.

ΘΕΡΙΣΟΣ: Αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι


40χρονος αυτοτραυματίστηκε στο Ηράκλειο σήμερα το πρωί.


Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Το περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι του επί των οδών Κονδυλάκη και Στράβωνος στην περιοχή της Θερίσου.

Ο άνδρας που έμενε μαζί με την μητέρα του πριν από λίγες ημέρες είχε χωρίσει με τη σύντροφό του και φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Τραυματισμένο και σε μέσα σε μία λίμνη αίματος τον βρήκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου διέμενε.

neakriti.gr

Συζήτηση για την εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στα σητειακά βουνά

Ημερίδα με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους ορεινούς όγκους του Δήμου Σητείας θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκρο στις 9 Ιουνίου.


Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που διοργάνωσαν η Οικολογική Ομάδα Σητείας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις ΒΑΠΕ. Η συνάντηση έγινε με σκοπό να συζητηθούν όλες οι σχετικές με το θέμα εξελίξεις και να συντονιστούν ανάλογες δράσεις στην κατεύθυνση λήψης αποφάσεων, ώστε να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανόλης Τσαντάκης, λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου, στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αστάθεια καταστρέφουν τον τόπο
anatolh.com

Μοίραζαν διπλώματα οδήγησης και εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ

 Μεγάλη κομπίνα με διπλώματα οδήγησης στην Κρήτη!


Η αντιπεριφέρεια Ηρακλείου ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για αρκετές καταγγελίες σε σχέση με τη χορήγηση αδειών οδήγησης. Όπως φαίνεται, περίπου 10 άτομα εμπλέκονταν σε επιχείρηση... διπλωμάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρίσκονται πολύ κοντά στα πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στην υπόθεση εμπλέκονται υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, δάσκαλοι οδήγησης, αλλά και ιδιώτες! Περισσότερο από 30 οδηγοί είχαν πάρει άδεια οδήγησης χρηματίζοντας, όπως κατέθεσαν στην προανάκριση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπολογίζεται η κομπίνα έφερε στους εμπλεκόμενους περίπου 300.000 ευρώ.

Φωτιά σε Ι.Χ στα Χανιά

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε Ι.Χ αυτοκίνητο όταν για άγνωστο λόγο το όχημα έπιασε φωτιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Κισσάμου στα Χανιά.

Τη φωτιά στο αυτόκλητο πρόλαβε και έσβησε ο οδηγός του ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με 4 άνδρες που όμως δεν κρίθηκε απαραίτητο να επέμβουν.
demo.flashnews.gr

Πήγε στο φεστιβάλ με τα .."εφόδια" του

Ένας 37χρονος Γάλλος συνελήφθη χθες το απόγευμα, στα Μάταλα του Δήμου Φαιστού , από Αστυνομικούς του Τμήματος Μοιρών σε συνεργασία με Αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσσαρας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών .


Ειδικότερα, ο 37χρονος κατελήφθη να έχει στην κατοχή του, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε δύο νάιλον συσκευασίες συνολικού μικτού βάρους 5,6 γραμμαρίων και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα τα οποία περιείχαν κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό.
cretalive.gr

Καθάρισαν την παραλία της Αμουδάρας

Το σύνολο των στελεχών της ΜΑΚΡΟ cash and curry, μαθητές, μέλη του ΔΟΠΠΑΜ, της εθελοντικής ομάδας Μαλεβιζίου και της δημοτικής κοινότητας Γαζίου, πραγματοποίησαν έναν ακόμα εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Αμουδάρας.

Με αφετηρία τη Βαγιά και κίνηση προς τα ανατολικά, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες δεν άφησαν ούτε σκουπιδάκι στην αμμουδιά, «παραδίδοντας» στους λουόμενους μια πεντακάθαρη παραλία.

Η εταιρεία ΜΑΚΡΟ φρόντισε και για το κολατσιό των εθελοντών, προσφέροντας χυμούς και κρουασάν, ενώ γυμναστές από το δημοτικό γυμναστήριο Μαλεβιζίου διοργάνωσαν διάφορες αθλοπαιδιές για τους παρευρισκόμενους.

Το ενεργό παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Π. Περάκης και Κ. Φασουλάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΜ Γ. Αεράκης και η αντιπρόεδρος του Μ. Αντωνογιαννάκη, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γαζίου Β. Απλαδά και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μ. Καρούζου.

Δράσεις καθαρισμού της παραλίας της Αμουδάρας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με την υποστήριξη της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Μαλεβιζίου, του ΔΟΠΠΑΜ, του δημοτικού διαμερίσματος Γαζίου, και της ομάδας εθελοντών Μαλεβιζίου. Για το σκοπό αυτό, η δημοτική αρχή, προσκαλεί κάθε επιχείρηση, φορέα ή σύλλογο ο οποίος επιθυμεί να συμμετάσχει ενεργά σε αυτούς τους καθαρισμούς, να δηλώσει τη συμμετοχή του στο δήμο Μαλεβιζίου.

Στόχος όλων αυτών των εκδηλώσεων, εκτός της καθαριότητας των παραλιών είναι και η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και η ανάδειξη της συμβολής του, στην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη του κρητικού τουρισμού.

Αυλαία στο "Μatala festival 2012"

Πέντε φορές μεγαλύτερο από πέρυσι, με δύο περισσότερα stages, αλλά και κάποια από τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής και Διεθνούς Σκηνής... το Matala Festival 2012, του Δήμου Φαιστού κέρδισε τις εντυπώσεις!


Το Prismanews ήταν εκεί και σας μετέφερε τον παλμό του φεστιβάλ που γίνεται πλέον θεσμός για την Κρήτη και σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Ελλάδα.
Με περισσότερες από 25 μεγάλες συναυλίες, μεγάλα οργανωμένα Beach Bars, βραδινά Beach Parties, μουσικά sets από καταξιωμένους παραγωγούς, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, χώρους εστίασης και υποδοχής V.I.P.s και πάρα πολλά happenings για νέους, ενήλικες και μικρότερες ηλικίες, το Matala Festival κέρδισε το στοίχημα και πλέον όλοι σκέφτονται την εκδήλωση του 2013!
prismanews.gr

Η Ε.Π.ΚΑ.Κρήτης ,ζήτησε την παρέμβαση του Συνήγορου Υγείας,για την χορήγηση φαρμάκων

Η Ε.Π.ΚΑ.Κρήτης , έστειλε επιστολή στον Συνήγορο Υγείας και Κοιν.Αλληλεγγύης,αρμόδιο για την Προστασία των δικαιωμάτων Υγείας, καλώντας τον να παρέμβει στην δημιουργηθείσα κατάσταση μεταξύ Ε.Ο.Π.Υ.Υ και Φαρμακείων, όπου μεταξύ των άλλων στην επιστολή της αναφέρει:

 κ Συνήγορε της Υγείας,
 Κραυγή απελπισίας, αγωνίας και ευθύνης, σας στέλνουμε από την Κρήτη, για την κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες καταναλωτές, ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ από την απόφαση των Φαρμακείων  της Χώρας να μην τους χορηγούν πλέον φάρμακα επί πιστώσει εδώ και μια εβδομάδα, με σοβαρότατες συνέπειες για τους ασφαλισμένους και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς ΄΄καρκινοπαθείς ΄΄ να κινδυνεύει η ίδια η υγεία τους, καθώς πρόκειται για φάρμακα ακριβά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα εξασφαλίσουν.

 κ.Συνήγορε, επειδή πολιτεία, Ε.Ο.Π.Υ.Υ ίσως από αμέλεια, ίσως συντονισμένα ,έχουν φέρει σε απόγνωση τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, με πολίτες να εκλιπαρούν για ένα φάρμακο ,,έξω από κάθε φαρμακείο ζητούμε την μέριμνα σας, όπως  εκ του ρόλου σας, οφείλετε να προστατεύσετε το δικαίωμα στην υγεία του κάθε ΄Ελληνα  πολίτη, που άθελα του στο δικαίωμα του έχει φθάσει να είναι επαίτης, διότι παροχές έχει πληρώσει χωρίς να έχει, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το εισόδημα
του έχει χαθεί από ανεργία. μείωση μισθού, ακρίβειας.Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, για αποτροπή θυμάτων από την έλλειψη φαρμάκων.

 Η Επιστολή μας αυτή δημοσιοποιείται ως χρέος έχουμε, γιατί σήμερα οι καταναλωτές έχουν φωνή ,μέσα από τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών.

 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτων Κρήτης



             Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...