Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αλικαρνασσού

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Αλικαρνασσού, εξαιτίας ενός αιματηρού επεισοδίου με πρωταγωνιστές τρεις αλλοδαπούς.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών-πρόκειται για αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, είχε επιχειρήσει να αποδράσει από το Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από τον τραυματισμό του από μια ακόμα συμπλοκή.

Το νέο συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του απογευματινού προαυλισμού των κρατουμένων στην πτέρυγα των Αλβανών κρατουμένων.

Πηγή: www.cretalive.gr

"Έλυσαν" τις διαφορές τους με τα όπλα

Με τη χρήση των όπλων επιχείρησαν να λύσουν τις διαφορές τους δύο άνδρες ηλικίας 34 και 31 ετών αντίστοιχα με 23χρονο τον οποίο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 του Ιούνη στο δ.δ. Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβυζίου. Οι αστυνομικές αρχές μετά από τη σχετική προανάκριση εξιχνίασαν την υπόθεση και κατέληξαν στους δράστες. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Α.Τ. του Αγίου Μύρωνα.


http://www.flashnews.gr

Συνάντηση του δημάρχου Μίνωα Πεδιάδας με το συνεταιρισμό βιοκαλλιεργητών Νομού Ηρακλείου

Με το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Ενδοχώρας Νομού Ηρακλείου συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης...
Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Γιώργος Αποστολάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι άξονες του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Οι Βιοκαλλιεργητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των νέων Δήμων μέσα από τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναπτύξει η Δημοτική Αρχή σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Καλογεράκης τόνισε τη στήριξη του Δήμου σε κάθε προσπάθεια , συλλογική ή ιδιωτική, που στοχεύει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα του τομέα της ελαιοκαλλιέργειας. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών κ. Δημήτρης Πετράκης ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη μέχρι τώρα δράση του Συνεταιρισμού, καθώς και για τους στόχους που έχουν θέσει για το μέλλον.

Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα της δακοκτονίας. Στα πλαίσια αυτά οι Βιοκαλλιεργητές ενημερώθηκαν για τις ενέργειες τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής τόσο προς την Περιφέρεια όσο και προς το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου το πρόγραμμα δακοκτονίας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος, συζητήθηκαν οι προωθητικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ενημέρωση των αγροτών, σχετικά με τα οφέλη από την επέκταση της Βιοκαλλιέργειας της Ελιάς στην περιοχή. Ο κ. Καλογεράκης πρότεινε την συμμετοχή του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Ενδοχώρας Νομού Ηρακλείου στη 10η Παγκρήτια Αργοτική -Εμπορική Εκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. Τέλος, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Εκθεσης ,ανακοίνωσε τη διοργάνωση ημερίδας με θέματα :

1. Αποτελεσματική Δακοκτονία- Εναλλακτικοί μέθοδοι καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς .

2.Η Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς-μέλλον και προοπτικές .

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: "Εγδυσε" 62χρονη από τα χρυσαφικά της !

Μπήκε στο σπίτι 62χρονης γυναίκας στο δ.δ. Σάρχου του δήμου Μαλεβυζίου, στο Ηράκλειο χθες το βράδυ και αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας χιλίων ευρώ.
Ο λόγος για 31χρονο άνδρα ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία της 62χρονης μπήκε στο σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα και ψάχνοντας ανακάλυψε που βρίσκονταν τα χρυσαφικά τα οποία πήρε. Από την προανάκριση που διεξήγαγε το ΑΤ. του Μύρωνα προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι 31χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητηθείς εντοπίστηκε και συνελήφθη από Αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίου Μύρωνα.
Κατά την σύλληψη του ανωτέρω ημεδαπός παρέδωσε κλαπέντα χρυσαφικά τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν από παθούσα της αποδόθηκαν.
http://www.flashnews.gr

ΧΑΝΙΑ: "Ανθρωπόμορφα κτήνη" σκότωσαν 25 αρνιά

"Ανθρωπόμορφα κτήνη" σκότωσαν τα 25 αρνιά και ένα κατσίκι 76χρονου στις Λουσακιές Κισάμου. Το περιστατικό σημειώθηκε από τις 15 έως τις 17 του μήνα και σύμφωνα με την... Α.Δ Χανίων οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο του 76χρονου, και αφού περιόρισαν εντός ¨μάντρας¨ το ποίμνιο του που αποτελούνταν συνολικά από 26 αρνιά και 1 ερίφιο, θανάτωσαν τα είκοσι πέντε 25 από αυτά, χτυπώντας τα με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό .

Οι δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=22207&cid=3

Ηράκλειο: Σκόντο και στα ποτά

Ενιαίο τιμολόγιο στα αλκοολούχα ποτά καθιέρωσαν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ της Χερσονήσου και των Μαλίων, θέλοντας έτσι να... αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κρατήσουν το ποτό στα 5 ευρώ, δεδομένου ότι δεν μπορούν με διαφορετική τιμή να δουλέψουν προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς και στα καθημερινά λειτουργικά τους έξοδα. Με τις κρατήσεις να διατηρούνται, παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, στα χαμηλότερα όλων των εποχών επίπεδα, και με το all inclusive να έχει για τα καλά ρημάξει τον τουρισμό, όπως οι ίδιοι λένε, αδυνατούν να σταθούν όρθιοι και πάνω από όλα να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Σε αδιέξοδο
Οι άδειοι δρόμοι και περισσότερο τα άδεια μαγαζιά και τα «μικρά» πορτοφόλια των ξένων επισκεπτών έχουν οδηγήσει στην απελπισία τους επιχειρηματίες τόσο της Χερσονήσου όσο και των Μαλίων, που σε συνδυασμό με τους νέους φόρους στα ποτά και τη γενικότερη οικονομική κρίση τούς έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι οδεύουν ολοταχώς προς την καταστροφή, με την Πολιτεία την ίδια στιγμή να μην παρέχει ουδεμία στήριξη στον κλάδο. Τελειωτικό χτύπημα μέσα στην όλη δεινή κατάσταση των επιχειρηματιών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αποτελούν τα βαριά ενοίκια που καλούνται μηνιαίως να καταβάλλουν, πολλοί από τους οποίους δε θεωρούν απίθανη την έξωση τους αφού δε θα είναι σε θέση να τα πληρώσουν. Αρκετοί ωστόσο είναι και οι ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και το ποσό της κάβας, με αποτέλεσμα να ξεμένουν και από εμπόρευμα, αφού πλέον δεν υπάρχει περιθώριο πίστωσης.

Σαλάτα και νερό
Προς τα κάτω παράλληλα έχουν ρίξει τις τιμές τους και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στις τουριστικές περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων, και αυτό πάντα με σκοπό την προσέλκυση πελατών, κάτι που όμως δε φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού και οι λιγοστοί ξένοι πελάτες που μπαίνουν στα μαγαζιά τους περιορίζονται στην κατανάλωση μιας σαλάτας και ενός μπουκαλιού νερού.
Με τη τουριστική σεζόν συνεχώς να συρρικνώνεται και τον αριθμό των επισκεπτών να μειώνεται όλο και πιο πολύ, αν, όπως λένε, δεν αλλάξει η φορολογία, δεν πέσουν τα ενοίκια και δε διαφοροποιηθεί το «φθηνό» τουριστικό προϊόν που έρχεται στην Ελλάδα, μαθηματικά ένας-ένας τους πάνε για "φούντο" και αυτό χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να αντισταθούν. Για το λόγο αυτό και ζητούν από την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της αλλάζοντας τα κακώς κείμενα στον τουρισμό.
http://heraklion1.blogspot.com

Μαινόμενος επιδειξίας επιτέθηκε σε Αστυνομικούς και πολίτες στη Χερσόνησο

Ήρθαν στην Χερσόνησο να «επιδείξουν τα κάλη τους» και οδηγήθηκαν στο Τμήμα, ύστερα από συμπλοκή με περαστικούς και Αστυνομικούς.

Το επεισόδιο εκτυλίχτηκε το βράδυ της Παρασκευής με πρωταγωνιστές δύο αλλοδαπούς 24 και 28 ετών αντίστοιχα.

Ο μεγαλύτερος της παρέας, άγνωστο αν ήταν σε κατάσταση μέθης ή νηφάλιος, άρχισε να επιδεικνύει τα γενετικά του όργανα σε διερχόμενους περαστικούς.

Δύο νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο του ζήτησαν να σταματήσει να προκαλεί με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο.
Τότε όμως, ο «επιδειξίας και ο συνοδός του» κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, βρίζοντας και απειλώντας τους.
Ακόμα και η θέα των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο, δεν τους πτόησε και εξακολούθησαν να βρίζουν. Μάλιστα ο 28χρονος προσπάθησε να ρίξει γροθιές στον αστυνομικό που τον πλησίασε για να τον συλλάβει.
Και οι δύο, παρά τις προσπάθειες τους να αποφύγουν τη σύλληψη, οδηγήθηκαν στο Τμήμα και σήμερα θα απολογηθούν για τη συμπεριφορά τους ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ/κων Ηρακλείου.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...