Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τάγμα εφόδου πυρπόλησε κομμωτήριο μετανάστη και μαχαίρωσαν πελάτη - ΒΙΝΤΕΟ

Ομάδα αγνώστων πυρπόλησε κομμωτήριο μετανάστη και σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες μαχαίρωσαν και έναν πελάτη, που προσπάθησε να τους εμποδίσει. Ο πελάτης, οδηγός ταξί, σύμφωνα με το left.gr νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στην ίδια πηγή, το κομμωτήριο που βρίσκεται στην οδό Γκινοσάτη 43 στη Μεταμόρφωση, ανήκει σε Πακιστανό, που σύμφωνα με μαρτυρίες έχει δεχτεί επανειλημμένες ενοχλήσεις για να κλείσει το μαγαζί και να φύγει.

Πριν από περίπου 10 ημέρες άγνωστοι είχαν σπάσει την τζαμαρία του καταστήματος.

Το Left.gr επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες αναφέρει ότι επτά άτομα (πιθανόν μέλη της Χρυσής Αυγής) επιτέθηκαν στον αλλοδαπό ιδιοκτήτη. Ο οδηγός ταξί προσπάθησε να τους σταματήσει με αποτέλεσμα οι δράστες να τον μαχαιρώσουν.

Δύο ακόμα εργαζόμενοι στο κομμωτήριο τραυματίστηκαν. Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τρία οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και λίγο αργότερα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Φωτογραφία από Twitter  @andreasloudaros

Στο δρόμο των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και οι γιατροί

Μετά τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, προειδοποιώντας ότι το φθινόπωρο θα είναι ''καυτό''.

Οι γιατροί των νοσοκομείων αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το ιατρικό μισθολόγιο, ενώ από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρ

Στις 15 Σεπτεμβρίου η κρίσιμη απόφαση των φαρμακοποιών για αναστολή ή όχι της κινητοποίησής τους

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι φαρμακοποιοί της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Εκείνη τη μέρα αναμένεται να λάβει χώρα νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, με σκοπό να αποφασιστεί η αναστολή ή όχι της κινητοποίησής τους.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εκτιμούν πως το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό την προϋπόθεση, όμως, η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής «αλυσίδας», δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία, και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Άγριο ξύλο σε συναυλία του Παντελή Παντελίδη [βίντεο]

Στα χέρια πιάστηκαν οι θαμώνες του μαγαζιού όπου εμφανίσθηκε ο Παντελής Παντελίδης χωρίς όμως να τους καταλάβει κανείς!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις αρχές Ιουνίου σε νυχτερινό μαγαζί της Κρήτης, ωστόσο, έγινε αντιληπτό τις τελευταίες ημέρες στο βίντεο από την βραδιά που έχει «ανέβει» στο Ίντερνετ.

Όσο ο Παντελής Παντελίδης τραγουδούσε στο βάθος, πίσω από τον κιθαρίστα του, δύο θαμώνες παίζουν κανονικά ξύλο!

Το περίεργο μάλιστα είναι ότι περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό ούτε από τον τραγουδιστή αλλά ούτε και από τους παριστάμενους, οι οποίοι μάλλον είχαν απορροφηθεί από το ταλέντο του ανερχόμενο αστέρα, τα τραγούδια του οποίου έχουν γίνει ήδη viral στο ΥοuTube και τα social media.

Πηγή: | iefimerida.gr

Διώξεις σε τέσσερις για το καλάσνικοφ στο ψυγείο

Εναντίον τεσσάρων ατόμων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το καλάσνικοφ που ένας 41χρονος επιχείρησε να στείλει σε έναν 45χρονο στην Αθήνα, σε δέμα, μέσω μεταφορικής εταιρείας και συγκεκριμένα... μέσα σε ψυγείο, όπου συνήθως μεταφέρονται τρόφιμα.

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν στο 41χρονο φερόμενος ως αποστολέα και στο 45χρονο παραλήπτη από την Αθήνα, ο οποίος μετήχθη στο Ηράκλειο, καθώς και στον οδηγό του φορτηγού - ψυγείου και στον ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας.

Οι διώξεις αφορούν σε μεταφορά οπλοπολυβόλου τύπου καλάσνικοφ.

Ο 41χρονος φερόμενος ως αποστολέας του πολεμικού όπλου παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου και κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε μεταφορά υποπολυβόλου. Μάλιστα, συνελήφθη και η σύζυγός του, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ένα αστυνομικό γκλομπ και 1,6 γρ. ακατέργαστης κάνναβης. Η ίδια δήλωσε πλήρη άγνοια και ο σύζυγός της ανέλαβε την ευθύνη, ενώ ορίστηκε για τη γυναίκα τακτική δικάσιμος για τις 20 Δεκεμβρίου.

Τόσο ο φερόμενος ως αποστολέας όσο και ο φερόμενος ως παραλήπτης από την Αθήνα έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο στις 09.00 το πρωί.
cretalive.gr

Η έξωση ξαναστέλνει την οικογένεια στο αυτοκίνητο - "παράγκα"

Το όνειρο για την 33χρονη Γαρυφαλλιά δεν κράτησε ούτε μήνα. Τότε, στα μέσα του καλοκαιριού κάποιοι την συμπόνεσαν, βλέποντας την 5μελή οικογένειά της να μένει στο μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο, ένα αυτοκίνητο, απέναντι από... το Τάλως, και βρήκαν μια καμαρούλα για το ζευγάρι και τα τρία παιδιά του, ηλικίας 16,14 και 9 ετών.

Η ίδια, χρόνια καθαρίστρια, κι ο άνδρας της επαγγελματίας οδηγός, ζουν όχι μόνο με την αγωνία για μια δουλειά κι ένα πιάτο φαΐ, αλλά και με τον εφιάλτη της στέγης. Μοναδικό έσοδο για την οικογένεια, το επίδομα της Πρόνοιας, που κι αυτό έχει καθυστερήσει για πάνω από 6 μήνες. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στα Καμίνια, αφού ... είδε κι απόειδε, τους ζητάει εδώ και μέρες, επιτακτικά, να εγκαταλείψουν το σπίτι.

Οι υποχρεώσεις όμως τρέχουν και σ'ακολουθούν σαν τη σκιά σου και η Γαρυφαλλιά που πίστεψε πως με "αποκούμπι" το σπίτι, θα'βρισκε δουλειά για εκείνη και το σύζυγό της, χάνει και πάλι τον κόσμο κάτω από τα πόδια της και ζητάει βοήθεια.

Ένα κινητό τηλέφωνο (6986051100) κι ένα λογαριασμός της Alpha Bank (664-0021-173385) είναι οι σανίδες σωτηρίας της. Το πρώτο , αν χτυπήσει από κάποιο συμπολίτη μας, που θα προσφέρει βοήθεια και ο λογαριασμός για όσους από εμάς έχουμε περιθώριο να ενισχύσουμε την οικογένεια.

Άραγε ... ακούει κανείς;
cretalive.gr

Μπαράζ συλλήψεων στα Χανιά για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών

Σε σειρά συλλήψεων για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν χθες και το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές των Χανίων.

Ειδικότερα, συνελήφθη προχθές, το απόγευμα, στα Χανιά από αστυνομικούς της δίκυκλης αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων (ομάδα ΔΙ.ΑΣ), 50χρονος από την Αλγερία, κατηγορούμενος για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, σε επικείμενο έλεγχο από τους αστυνομικούς, ο 50χρονος έριξε στο έδαφος πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού καθαρού βάρους 7,5 γραμμαρίων και επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους δύο γραμμαρίων σε μία αυτοσχέδια συσκευασία.

Σε έρευνα που ακολούθησε στη συνέχεια στην οικία του ίδιου και του σύνοικου του, 30χρονου ομοεθνή του, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους εκατόν εβδομήντα έξι γρ.

-Εκατόν δώδεκα κενές νάιλον συσκευασίες, όμοιες με εκείνες που χρησιμοποίησε ο 50χρονος για τη μεταφορά της κάνναβης,

-το χρηματικό ποσό των εκατόν τριάντα (130) ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,

-ένα πλαστό Δελτίο Ταυτότητας αλλοδαπής Χώρας που έφερε φωτογραφία του συλληφθέντα,

-ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης για την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Ο 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος απουσίαζε κατά τον έλεγχο - έρευνα και αναζητείται, ενώ σε βάρος του έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος εμφάνισης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων από κ. Ανακριτή Χανίων για άλλη υπόθεση ναρκωτικών.

Επίσης χθες το απόγευμα, στα Χανιά, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, συνελήφθη ένας Αλγερινός 21 ετών, ετών διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,4 γραμμαρίων σε δύο συσκευασίες και πέντε δισκία ναρκωτικού σκευάσματος, χωρίς απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Τέλος, χθες το βράδυ συνελήφθη στις Μουρνιές, από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, ένας ημεδαπός, ηλικίας 38 ετών, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

- Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.
flashnews.gr

Χανιά: 43χρονος ψαροντουφεκάς "χτυπήθηκε" από τη νόσο των δυτών

Σε θάλαμο αποσυμπίεσης του ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης νοσηλεύεται 45 χρονος ψαροντουφεκάς από τα Χανιά, ο οποίος χτυπήθηκε από τη νοσο των Δυτών.

Ο δύτης είχε πάει για ψαροτούφεκο με ελεύθερη κατάδυση, αλλά βουτούσε σε μεγάλα βάθη με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από τη νόσο η οποία συνήθως προσβάλει αυτόνομους και όχι ελέυθερους δύτες.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο προληπτικά θα μείνει στο θάλαμο αποσυμπίεσης και αύριο.

Πάντως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ελεύθεροι δύτες προσβάλονται από τη νόσο, καθώς βουτούν με τη βοήθεια βάρους σε μεγάλα βάθη, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να δέχεται μεγάλες πιέσεις σε πολύ σύντομο χρόνο.


neatv.gr

Νέα σεζόν-νέα στέγη για τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένων προβολών στον «Βιτσέντζο Κορνάρο», η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου μεταφέρεται στην «Αστόρια», μία από τις ιστορικότερες κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης, που άνοιξε για πρώτη φορά το 1958 στην πλατεία Ελευθερίας. Η «Αστόρια» θα στεγάσει την έκτη σεζόν της Λέσχης, που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου, με 27 ταινίες που θα προβάλλονται σε δύο προβολές κάθε Δευτέρα βράδυ όπως πάντοτε.
Στο φετινό πρόγραμμα της λέσχης περιλαμβάνονται 17 καινούριες ταινίες από την περσινή και τις αμέσως προηγούμενες σεζόν που δεν ήρθαν ποτέ στο Ηράκλειο, αλλά και παλιότεροι σημαντικοί τίτλοι για την ιστορία του κινηματογράφου τους οποίους το κοινό αξίζει να γνωρίσει ή να θυμηθεί. Η έναρξη της φετινής σεζόν θα γίνει με την ταινία «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, μία από τις πιο συναρπαστικές ταινίες μυστηρίου του σκηνοθέτη με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς Στιούαρτ και τη Ντόρις Ντέι.

Ανάμεσα στις καινούριες παραγωγές που θα προβληθούν φέτος από τη λέσχη βρίσκονται τίτλοι όπως ο «Albert Nobbs» που χάρισε στην εκπληκτική Γκλεν Κλόουζ την έκτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, το δανέζικο «Ίσως, αύριο» της Σουζάνε Μπίερ που στέρησε από τον «Κυνόδοντα» το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2011, οι νικήτριες ταινίες του Χρυσού Λέοντα στο φεστιβάλ Βενετίας των δύο περασμένων χρόνων: το «Somewhere» της Σοφίας Κόπολα για το 2010 και ο «Faust» του Αλεξάντερ Σοκούροφ για το 2011, το ατμοσφαιρικό «Καταφύγιο» του Τζεφ Νίκολς αλλά και το τρυφερό «Beginners» για το οποίο ο Κρίστοφερ Πλάμερ κέρδισε το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου 2012.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, η λέσχη θα περάσει από σταθμούς της κινηματογραφικής ιστορίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το «Όλα για την Εύα» του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με τη Μπέτι Ντέιβις σε ρεσιτάλ ερμηνείας, το «Μανχάταν» του Γούντι Άλεν με την αριστουργηματική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γκόρντον Γουίλις, τη συγκινητική «Σύντομη συνάντηση» του Ντέιβιντ Λιν, τον γλυκόπικρο «Εραστή της κομμώτριας» του Πατρίς Λεκόντ, καθώς και τους απαγορευμένους «Παράνομους» του Νίκου Κούνδουρου. Η έκτη σεζόν της λέσχης θα κλείσει με την προβολή του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη που γύρισε ο Ζιλ Ντασέν στην Κριτσά το 1957. Πρόκειται για μια ειδική προβολή που διοργανώνει η Λέσχη σε συνεργασία με την «Αστόρια», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά.

Μετά από την εξαιρετική δουλειά που έγινε από τους σταθερούς συνεργάτες της λέσχης, το γραφείο Lazy Snail τις τέσσερεις πρώτες σεζόν και από τον Κώστα Καρνίκη την πέμπτη, το φετινό φυλλάδιο προγράμματος φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό Δανάη Σύρρου, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στο Ηράκλειο.

Όπως πάντα, οι τιμές των εισιτηρίων της λέσχης παραμένουν ίδιες, 6 ευρώ το κανονικό και 4 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, ανηλίκων), ενώ η είσοδος για τους ανέργους είναι δωρεάν.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, και θα ήθελε να ευχαριστήσει γι’ ακόμη μια χρονιά τους φορείς, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και τους θεατές που με το συστηματικό, αυξανόμενο ενδιαφέρον τους κάνουν δυνατή την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου εναλλακτικού φορέα κινηματογραφικών προβολών στο Ηράκλειο.
Enhanced by Zemanta

Δύο αυτοκτονίες την ημέρα- Στη δεύτερη θέση η Κρήτη

Το ΕΚΑΒ κατέγραψε 19 αυτοκτονίες τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, 24 τον Μάρτιο, 32 τον Απρίλιο, 47 τον Μάιο και ρεκόρ 50 αυτοκτονιών τον Ιούνιο

Μια δραματική εικόνα για την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας καταγράφουν οι αριθμοί της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ αλλά και των οργανώσεων υποστήριξης, καθώς οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει πλέον τις δύο κάθε μέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", βάσει στοιχείων της ΜΚΟ «Κλίμακα», του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση πλέον σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% την τελευταία τριετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2009 έως το 2011 έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες. Μάλιστα, το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι το 50% των περιπτώσεων είναι επανάληψη παλιότερης αποτυχημένης απόπειρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο 25% των περιστατικών απόπειρας αυτοκτονίας που καταγράφονται μέσω της γραμμής βοήθειας “1018” οι συνηθέστερες αιτίες που δηλώνονται για την απόπειρα είναι τα οικονομικά αδιέξοδα και η ανεργία. Να σημειωθεί δε ότι μία στις τέσσερις κλήσεις στη γραμμή αυτή αφορούσαν απόπειρα αυτοκτονίας με αιτία τα χρέη.

Στην Ελλάδα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες κορυφώνονται τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος, το ΕΚΑΒ κατέγραψε 19 αυτοκτονίες τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, 24 τον Μάρτιο, 32 τον Απρίλιο, 47 τον Μάιο και ρεκόρ 50 αυτοκτονιών τον Ιούνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για άνδρες ηλικίας 40 έως 49 ετών. Μάλιστα, οι άνδρες εμφανίζουν τετραπλάσια περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας από ότι οι γυναίκες. Την θλιβερή πρωτιά κρατάει η Κεντρική Μακεδονία, ακολουθούμενη από την Κρήτη και την Αττική.

Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για βοήθεια

Γραμμή παρέμβασης για αυτοκτονίες: 1018

Γραμμή βοήθειας για κατάθλιψη: 210-6515600

Γραμμή «Σύνδεσμος» της ΕΨΥΠΕ: 8018011177

Μήνυμα του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

O Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, δίνοντας ευχές για την αυριανή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανέφερε...

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, ωστόσο η φετινή ξεκινά με δυσκολίες. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με εκπαιδευτικούς, σχολικές επιτροπές, και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, προκειμένου μέσα από διεκδικητικές παρεμβάσεις και κοινή συνεργασία να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές μας.

Εύχομαι από καρδιάς δύναμη και επιμονή τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς μας, που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο. Καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες για όλους».

Από τον Πειραιά στο εξωτερικό ... μέσω Ηρακλείου!

Τη μαζική έλευση λαθρομεταναστών προειδοποιήθηκε να αναμένουν οι αρχές στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στο αεροδρόμιο, περίπου 100 λαθρομετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά θα έφθαναν στο λιμάνι του Ηρακλείου κι από εκεί στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" για να αναχωρήσουν για το εξωτερικό με πτήση, το βράδυ της Παρασκευής.

Η τακτική των αλλοδαπών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό περιλαμβάνει την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ηλεκτρονικό check in και καμία αποσκευή μαζί τους, ώστε να "γλιτώσουν" τους ελέγχους στα διαβατήριά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, το Α.Τ. του αεροδρομίου Ηρακλείου απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στη ΓΑΔΑ, και τελικά οι λαθρομετανάστες δεν πρόλαβαν καν να φύγουν από τον Πειραιά. Περίπου 25 άτομα συνελήφθησαν πριν το πλοίο ... λύσει κάβους.


 cretalive.gr

Απεργούν τα βενζινάδικα στα Χανιά με αίτημα την μείωση της τιμής στα καύσιμα

Με βασικό αίτημα την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων, ξεκίνησε τα ξημερώματα η 48ωρη απεργία των πρατηριούχων υγρών καυσίμων των Χανίων.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές, ενώ οι βενζινοπώλες προσανατολίζονται στο να μην προμηθευτούν στις 15 Οκτωβρίου με πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα έχει την αυξημένη τιμή λόγω του ΕΦΚ.

Από νωρίς το πρωί η πλειοψηφία των βενζινάδικων ήταν κλειστά, ενώ στην συνέχεια με παρεμβάσεις της επιτροπής αγώνα, έκλεισαν και τα λίγα πρατήρια που άνοιξαν, είτε γιατί είναι ιδιοκτησία εταιρειών, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στην απεργία.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του συλλόγου πρατηριούχων κ.Ευάγγελο Κώτσο, στις 10 το πρωί η συμμετοχή στην απεργία έφτασε σχεδόν στο 100%.

Βέβαια οι επιπτώσεις από την απεργία δεν είναι αντίστοιχες με τις άλλες φορές, καθώς πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων φρόντισαν να ανεφοδιαστούν το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι έχουν καύσιμα για σήμερα και αύριο και θα ανεφοδιαστούν την Τετάρτη που θα ανοίξουν και πάλι τα βενζινάδικα.

Όπως τόνισε ο κ.Κώτσος στο Flashnews.gr, οι πιέσεις στην κυβέρνηση θα συνεχιστούν και με άλλες μορφές καθώς οι βενζινοπώλες έχουν προτείνει ισοδύναμα μέτρα με τα οποία γίνεται δυνατή η αναπλήρωση των κρατικών εσόδων από την μείωση του ΕΦΚ.

Ο ΦΠΑ 23% μπαίνει και στους…φόρους !!

Επιπλέον οι βενζινοπώλες επισημαίνουν το ότι είναι άδικο και παράλογο να επιβάλλεται ΦΠΑ 23% επί της συνολικής τιμής των καυσίμων μαζί με τις επιβαρύνσεις, δηλαδή τους φόρους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), την Παρασκευή 7/9 η τιμή αγοράς αμόλυβδης βενζίνης των εταιρειών από τα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ. ήταν 1,399 ευρώ ανά λίτρο.

Στην τιμή αυτή έχουν προστεθεί επιβαρύνσεις όπως Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, Ειδική Εισφορά, Ειδικό τέλος υπέρ ΡΑΕ για τις ΑΠΕ.

Όμως στην τιμή των 1,399 ευρώ ανά λίτρο (όπου υπάρχουν οι παραπάνω φόροι) προστίθεται και ο ΦΠΑ 23% με αποτέλεσμα οι εταιρείες υγρών καυσίμων να αγοράζουν από τα διυλιστήρια στην τελική τιμή των 1,721 ευρώ ανά λίτρο.

Οι εταιρείες στην τιμή αυτή προσθέτουν το δικό τους κέρδος και επιπλέον ΦΠΑ 23% και πωλούν στους βενζινοπώλες σε τιμή η οποία ελάχιστα υπολείπεται της τιμής που βλέπουμε στις πινακίδες των βενζινάδικων.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Δευτέρας 10/9, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Υπουργείου, οι τιμές της αμόλυβδης στην Κρήτη ήταν :

Λασίθι : Απο 1,908 έως 1,980 ευρώ ανα λίτρο
Χανιά : Απο 1,879 έως 1,949 ευρώ ανα λίτρο
Ρέθυμνο : Απο 1,839 έως 1,942 ευρώ ανα λίτρο
Ηράκλειο : Απο 1,817 έως 1,946 ευρώ ανα λίτρο

Από τις παραπάνω τιμές – που είναι οι πλέον επίσημες – προκύπτει ότι το κράτος εισπράττει από την τελική τιμή της βενζίνης περίπου το 60% καταδεικνύοντας με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο το ποιος «κερδοσκοπεί» από τα υγρά καύσιμα.

Νέες κινητοποιήσεις

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών για το ποιοι εισπράττουν και πόσα από την τελική τιμή των καυσίμων.

Επίσης οι πρατηριούχοι – τουλάχιστον της Κρήτης - προσανατολίζονται στο να μην προμηθευτούν στις 15 Οκτωβρίου, το πετρέλαιο θέρμανσης με την εξομοιωμένη τιμή με το πετρέλαιο κίνησης.

Η πραγματικότητα είναι πως η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τους βενζινοπώλες αφού οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις και τα «γεμίσματα» των ρεζερβουάρ.

Και επιπλέον ο Χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος και για τους πρατηριούχους της Κρήτης, οι οποίοι θα «χάσουν» ένα σοβαρό τμήμα από το εισόδημα που είχαν από τις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης αφού οι καταναλωτές θα περιορίσουν δραματικά τις αγορές τους.
flashnews.gr

Σητεία: Ληστές του... παγκαριού

«Χτύπησαν» ξανά ιερόσυλοι στον Ι.Ν. της Παναγίας στις Λιθίνες του δήμου Σητείας. 


Οι δράστες, σήμερα το πρωί, παραβίασαν την είσοδο της εκκλησίας, μπήκαν μέσα κι έκλεψαν από το παγκάρι 1.500 ευρώ, ενώ άρπαξαν και περίπου 200 τεμάχια (κοσμήματα και αφιερώματα πιστών), απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας.

Οι δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΕΙ… ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ MEGA!

H Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου πήγε στην τελική φάση του Euro 2012 μαζί με το MEGA και τώρα ετοιμάζεται για τη νέα μεγάλη της πρόκληση με το Μεγάλο Κανάλι και πάλι στο πλευρό της.
Οι πρώτες «μάχες» της Εθνικής για την πρόκριση στα τελικά του ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 στη Βραζιλία, έρχονται «ζωντανά» στο MEGA!

       ΕΛΛΑΔΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:45, σε απευθείας μετάδοση από το Γήπεδο Καραϊσκάκη. Περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Από τις 21:00 στη εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», με τον Γιάννη Θειακό και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, δείτε το «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα της Εθνικής, με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τα γκολ της βραδιάς.
Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής είναι ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Πέτρος Μίχος και ο διευθυντής αθλητικής Εφημερίδας «Goal News» Ανδρέας Δημάτος.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Ελλάδος πάει Βραζιλία, στο Μουντιάλ του 2014, με το MEGA!
.

Συγχαρητήρια του Λευτέρη Αυγενάκη στον Μεσσαρίτη Παραολυμπιονίκη Μ. Στεφανουδάκη

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον «χάλκινο Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου» στο Ακόντιο, Μανόλη Στεφανουδάκη.

Στην επιστολή του ο Βουλευτής τονίζει ότι: «Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα για το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και δεν σου κρύβω ότι ένιωσα βαθιά περηφάνια και απέραντο θαυμασμό. Με την επιτυχία σου κάνεις όλη την Ελλάδα υπερήφανη, ιδιαίτερα την Κρήτη μας και πολύ περισσότερο τον τόπο σου τη Μεσσαρά αφού έστειλες ένα μήνυμα ελπίδας και χαράς σε όλους εμάς που θαυμάσαμε την αξιέπαινη προσπάθεια του συμπατριώτη μας. Η ψυχική σου δύναμη και η αγωνιστικότητά σου είναι έμπνευση για όλους μας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι εσύ και όλοι οι αθλητές της Παραολυμπιακής αποστολής μας έχετε δώσει ένα μάθημα ζωής στους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη τον προπονητή, την οικογένεια του Παραολυμπιονίκη αλλά και «όλους όσους ήταν δίπλα του στην προσπάθειά του αυτή» και του ευχήθηκε «να συνεχίσει να αγωνίζεται τιμώντας τα χρώματα της Ελλάδος και τα ολυμπιακά ιδεώδη».

Ελληνοϊσραηλινή άσκηση ελικοπτέρων στην ΚΡΗΤΗ

Apache
Apache (Photo credit: mr_robd_lon)

Ισραηλινά AH-64D Apache Vs Tor-Μ1 της ΠΑ; – Τί πραγματικά έγινε στην άσκηση της Κρήτης;


Η ελληνοϊσραηλινή άσκηση ελικοπτέρων (συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α+ Αpache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (TEEΠ) της Αεροπορίας Στρατού και AH-64D Apache και UH-60Α/L Black Hawk της ισραηλινής Αεροπορίας) φαίνεται ότι είχε πολύ πιο ευρύ αντικείμενο απ’ότι αρχικά είχε διαρρεύσει:

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε και ένα ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ, καθώς και το τμήμα της 31 ΜΕΕ (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Αεροπορίας, η συμμετοχή του οποίου βέβαια ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα των ακσήσεων που αχικά διέρρευσαν (βασικά CSAR-έρευνα και διάσωση μάχης), αλλά μάλλον η ΠΑ είχε κι άλλο ρόλο.

Γιατί φαίνεται ότι τα ισραηλινά Apache δεν περιορίστηκαν μόνο σε ασκήσεις CSAR: Το Καστέλλι (133 Σμηναρχία Μάχης) απέχει ελάχιστα από την 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο, όπου εδρεύει ο βασικός … «πονοκέφαλος» των Ισραηλινών σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν: Τα SHORADS Tor-M1, τα οποία προστατεύουν το Α/Α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU1!
Πόσο πιθανό είναι τα ισραηλινά ελικόπτερα να έκαναν άσκηση σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τα δύο αυτά συστήματα και να μην … μπήκαν στο πειρασμό (κατόπιν αποδοχής, φυσικά, από την ελληνική πλευρά σχετικού αιτήματος) να δοκιμάσουν τις δυνατότητες ή ακόμα και να τεστάρουν τα δύο Α/Α συστήματα σε συνθήκες πραγματικής άσκησης;

Άλλωστε ένα από τα σενάρια αεροπορικής επίθεσης κατά του Ιράν, αναφέρει ότι θα προηγηθούν τα AH-64D Apache για να προχωρήσουν σε καταστολή της ιρανικής αεράμυνας, της οποίας το πιο σύγχρονο κομμάτων είναι οι Tor-M1. Ακόμα και για τους S-300 οι Ισραηλινοί δεν θα έλεγαν όχι, να δοκιμάσουν την ικανότητά τους -κάθε άλλο – έστω και αν η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει τελικά το σύστημα στο Ιράν.

Υπάρχει σχετική πληροφορία ότι έγινε τέτοια άσκηση, δηλαδή προσομοίωση διείσδυσης των ισραηλινών ελικοπτέρων στους τομείς των Tor-M1, αλλά η Αεροπορία – φυσικά – το διαψεύδει, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα συστήματα ESM των Apache μπορεί να έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για τα Tor-M1, ενέργεια σαφώς μη επιτρεπτή.

Άλλωστε, γιατί έγινε η άσκηση στο συγκεκριμένο μέρος; Ακριβώς δίπλα από τις ρωσικές συστοιχίες; Σε μια περιοχή που δεν πλησιάζει «ούτε κουνούπι» χωρίς άδεια, πόσο μάλλον ισραηλινά επιθετικά και CSAR ελικόπτερα, εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες συλλογής πληροφοριών; Να σημειώσουμε ότι πριν δύο χρόνια την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι εμπόδισαν την αποστολή ενός συστήματος Tor-M1 από την Κύπρο στο Ισραήλ για «αξιολόγηση»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Enhanced by Zemanta

Hράκλειο: Σενεγαλέζος κυκλοφορούσε με πλαστή... ιταλική ταυτότητα

Συνελήφθη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σενεγάλης κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 
 Ειδικότερα, ο αλλοδαπός κατά την προσαγωγή του, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή ιταλική ταυτότητα.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ενώ σε βάρος ο 32χρονος θα απελαθεί.

flashnews.gr

Ένας φόνος ζητεί άδεια να γίνει ταινία στην Κνωσό

Ένας φόνος στην Κνωσό μπορεί να αφορά την Αστυνομία, υπάρχει όμως και η περίπτωση να απαιτεί την άδεια του… Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου!

Πρόκειται για έναν ψεύτικο φόνο φυσικά, ένα φόνο κινηματογραφικό, στον οποίο εμπλέκονται διάσημα ονόματα της έβδομης τέχνης, ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ συμπρωταγωνιστές μαζί με τον Όσκαρ Αϊζακ σε ένα θρίλερ, που μόνον η Πατρίτσια Χάισμιθ θα μπορούσε να γράψει: «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου». Πρόκειται άλλωστε για το μυθιστόρημα που χάρισε στη Χάισμιθ το Βραβείο του Ασημένιου Στιλέτου της Ένωσης Αστυνομικών Συγγραφέων της Βρετανίας. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Χοσέιν Αμινί που κάνει το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης, πλην όμως ήταν υποψήφιος το 1997 για Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για τα «Φτερά της Αγάπης» και σεναριογράφος του «Drive». Ο ίδιος έχει διασκευάσει και το μυθιστόρημα της Χάισμιθ.

Η ταινία διαδραματίζεται στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1960 (Αθήνα και Κρήτη) αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο. Την Αθήνα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο είχε άλλωστε επισκεφθεί και η Χάισμιθ όταν ήρθε στην Ελλάδα, έναν χειμώνα στα τέλη του ΄50 συνοδευόμενη από τη φίλη της. Και παρ΄ όλο που δεν πέρασε καλά σ΄ αυτό το ταξίδι, επέλεξε τους συγκεκριμένους τόπους για την δράση του επόμενου μυθιστορήματός της που ήταν το «The Two Faces of January», το οποίο εκδόθηκε το 1964 (Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγρα»).

Εκτός από τις πόλεις όπου κινούνται οι πρωταγωνιστές η εταιρεία ZELUS PICTURES LTD ζητεί την άδεια γυρισμάτων και στην Κνωσό για μία μόνον μέρα, στις 28 Σεπτεμβρίου. Το ΚΑΣ θα αποφασίσει την Τρίτη, αν θα εγκρίνει το αίτημα, δεδομένης της σημασίας του αρχαιολογικού χώρου. Από την άλλη βέβαια είναι σαφές, ότι η ταινία αποτελεί μία πρώτης τάξεως προβολής της Ελλάδας διεθνώς!

Η ιστορία αφηγείται την ιστορία ενός λαμπερού, φαινομενικά, ζευγαριού, του χαρισματικού Τσέστερ ΜακΦάρλαντ (Βίγκο Μόρτενσεν) και της γοητευτικής, νεαρής γυναίκας του Κολέτ (Κίρστεν Ντάνστ), που φθάνουν στην Αθήνα το 1962 με πλοίο δια μέσου του Ισθμού της Κορίνθου. Στην διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα και ενώ βλέπουν τα αξιοθέατα γύρω από την Ακρόπολη, γνωρίζουν έναν νεαρό αμερικανό φοιτητή τον Ράυνταλ Κήνερ (Οσκαρ Αιζακ), που γνωρίζει ελληνικά και δουλεύει ως ξεναγός. Οι ΜακΦάρλαντ διαμένουν στο ξενοδοχείο Κίνγκ'ς Πάλας, όπου προσκαλούν τον γοητευμένο από την Κολέτ φοιτητή για δείπνο.

Από εκεί και πέρα αρχίζει η περιπέτεια. Οι ΜακΦάρλαντ δεν είναι αυτοί που φαίνεται καθώς ο Τσέστερ κρύβει ένα σοβαρό μυστικό, ότι τον καταδιώκει η διεθνής αστυνομία για απάτες. Οταν φθάνει ο καλεσμένος τους βρίσκεται μπροστά σε ένα απροσδόκητο γεγονός: Ο Τσέστερ έχει σκοτώσει, χωρίς να το θέλει έναν περίεργο αστυνομικό και ζητεί από τον φοιτητή να τον βοηθήσει. Αυτός συμφωνεί. Στη συνέχεια όμως ο έρωτας του Ράυνταλ για την Κολέτ θα κάνει έξαλλο τον Τσέστερ και η σύγκρουση μεταξύ των δύο ανδρών αρχίζει. Στο μεταξύ από την Αθήνα του Κίνγκ'ς Πάλας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Μουσείου Μπενάκη, του Μπραζίλιαν αλλά και φτηνών ξενοδοχείων της πλατείας Ομονοίας η δράση θα μεταφερθεί στην Κρήτη. Όπου και το υποτιθέμενο ξέγνοιαστο ζευγάρι θα θελήσει να δει και την Κνωσό… Στην συνέχεια κυνηγημένοι διαρκώς από την Αστυνομία οι ΜακΦάρλαντ θα φθάσουν στην Κωνσταντινούπολη και εκεί θα έρθει το τραγικό τέλος στα στενά σοκάκια πίσω από το Μεγάλο Παζάρι.
erroso.blogspot.gr

Αναβίωσαν την τέχνη του υφαντού!

Παλαιότερα η Κρήτη και όχι μόνο ζούσε σε μεγάλο βαθμό από το υφαντό, πως έφτανε το μαλλί από την πρώτη επεξεργασία και μετά στον αργαλειό. Ο μαγικός αυτός τρόπος (το αδράχτι, η ρόκα, ο αργαλειός )που μετέτρεπε το μαλλί σε καταπληκτικό προϊόν για τα σπίτια, για τους ανθρώπους. Η τέχνη του αργαλειού ξεχάστηκε, η μετατροπή του μαλλιού σε χρηστικό είδος έχει σήμερα εξαφανιστεί από την σύγχρονη βιομηχανία που ισοπέδωσε παραδόσεις και...αισθητική.
Απόψε στο Ίνι Ηρακλείου γίνεται μια μοναδική εκδήλωση. Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού οργάνωσε την αναπαράσταση της τέχνης του υφαντού με γυναίκες ηλικιωμένες που είχαν ζήσει από νεαρές τον τρόπο παραγωγής σε όλα του του στάδια. Εκατοντάδες κάτοικοι και προσκεκλημένοι του χωριού βίωσαν αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία...

"Οι νοικοκυρές του Ινίου και του Μοναστηρακίου υφαίνουν και ξυφαίνουν στα μιτόκτενα της παράδοσης" είναι ο τίτλος της εκδήλωσής μας και είναι ευκαιρία για τους παλιότερους να θυμηθούν και τους νεώτερους να μάθουν αυτή την μοναδική τέχνη' τόνισε στο Cretalive ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ.Τίτος Κοκολάκης

Η "Γιορτή Σαρδέλας" για 17η χρονιά στην Νέα Χώρα Χανίων

Η καθιερωμένη «Γιορτή Σαρδέλας», που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων ο σύλλογος Καταστηματαρχών και ξενοδόχων Νέας Χώρας... ο σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων , η Ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης και το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων , θα πραγματοποιηθεί φέτος, για 17η χρονιά, την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20.00 στην παραλία της Νέας Χώρας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, ο π. Αντώνης Σαπουνάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας, κος Παναγιώτης Κόρακας και η κα Ζαχαρένια Μπούτζουκα –Δαμιανάκη που θα παρουσιάσει την εκδήλωση απηύθυναν κάλεσμα στους Χανιώτες να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, στην διάρκεια της οποίας θα προσφερθεί δωρεάν οφτή σαρδέλα και Κρητικό κρασί, ενώ θα πλαισιωθεί και από ένα πλούσιο μουσικο - χορευτικό πρόγραμμα.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Χανίων στηρίζει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους και στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους κατοίκους της πόλης μας», και ειδικά φέτος η γιορτή αυτή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λειψάκης, προσθέτοντας ότι «η Γιορτή Σαρδέλας, είναι μια εκδήλωση αντάμωσης και επικοινωνίας κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και προβολής της συνοικίας αυτής του Δήμου μας, με την όμορφη παραλία της».

Μέσω της γιορτής, προβάλλεται η σπουδαιότητα της Μεσογειακής και κυρίως της Κρητικής Διατροφής μας, στοιχείο της οποίας αποτελεί το ψάρι και ιδιαίτερα η σαρδέλα, κατέληξε ο κ. Λειψάκης, ο οποίος κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση.

«Η εκδήλωση αυτή, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τα Χανιά και τη Νέα Χώρα, έχει ως στόχο να αναδείξει τη συνοικία και την οργανωμένη παραλία της Νέας Χώρας να προβάλλει τις ομορφιές της και να παρουσιάσει τη νοστιμότερη ψαρολιχουδιά την σαρδέλα , ως την καλύτερη και υγιεινότερη διατροφή», επεσήμανε ο π. Αντώνης Σαπουνάκης.

«Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν μας εμπόδισε να διοργανώσουμε και φέτος τη Λαϊκή αυτή Γιορτή», επεσήμανε εξάλλου ο κ. Κόρακας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι για την πραγματοποίησή της, ήταν σημαντική η οικονομική βοήθεια αλλά και η τεχνική στήριξη του Δήμου Χανίων, των επαγγελματιών της περιοχής και των χορηγών ».

Είναι μία γιορτή ανθρώπινη , ένα αντάμωμα αγάπης και φιλίας τόνισε η κα Ζαχαρένια Μπούτζουκα-Δαμιανάκη , μία γιορτή που θα περιλαμβάνει τραγούδια Κρητικά και «Ταμπαχανιώτικα» ενώ Κρητικοί , Νησιώτικοι και Λαϊκοί χοροί θα πλαισιώσουν την εκδήλωση σε μία μοναδική βραδιά γεμάτη με γεύσεις -μυρωδιές και εικόνες από την μία άκρη της παραλίας έως την άλλη .

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Στηρίζουμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Σε συνέντευξη, που έδωσε η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , κ. Ιωάννα Μελάκη σε ραδιοφωνικό Σταθμό της Ανατολικής Κρήτης "Η ΗΧΩ" και σε σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου , όπως "τι μέλλει γενέσθαι για τους καταναλωτές-δανειολήπτες , που είναι αρκετά χρεωμένοι, δεν έχουν προσφύγει στο Νόμο, δεν έχουν απευθυνθεί στις Τράπεζες ,έχουν αφήσει αρκετές δόσεις απλήρωτες και έχουν περιουσιακά στοιχεία , έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, η ερώτηση είναι τι θα γίνει μαυτούς, θα χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία;"

Η απάντηση της κ.Μελάκη ήταν:

¨Πραγματικά είναι λυπηρό, να έχουμε ως καταναλωτές ένα τόσο σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας, τον Νόμο 3869/2010 τον γνωστό νόμο σε όλους μας ως Νόμο Κατσέλη και να παραμένουμε άπραγοι.Τα πράγματα σήμερα ,είναι δύσκολα ,η οικονομική κατάσταση όλων μας ,κάθε μέρα γίνεται όλο και χειρότερη και ο Νόμος, πλέον είναι μονόδρομος ,για τους αδύνατους οικονομικά πολίτες για τους άνεργους,για τους μη έχοντας εισόδημα, αλλά και για τους έχοντες, καλούνται να πληρώσουμε, ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται χρεωμένοι και διαθέτουν κατοικία, την οποία επιθυμούν να την "σώσουν"και βέβαια, όπως τόνισε η κ.Μελάκη, ο Νόμος. τους δίνει την δυνατότητα. να εξαιρέσουν από την ρευστοποίηση την πρώτη τους κατοικία, αλλά υπό όρους, αφού πληρώσουν μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας, πράγμα που το ποσό της πληρωμής, τίθεται ουσίας στην κρίση τοθ δικαστή.

Συνεχίζοντας η κ.Μελάκη αναφέρθηκε " Από την πρώτη στιγμή , της κρίσης .η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ( αρχές του 2009) που οι δανειολήπτες ένιωσαν να τους πνίγει το χρέος . μη υπάρχοντος του Νόμου 3869/2010, κάποιοι από αυτούς έφθασαν στα γραφεία μας και μας ζητούσαν να μεσολαβήσουμε στις Τράπεζες .με σκοπό να ρυθμίσουν τα χρέη τους, μια κατάσταση που καθημερινά ,διπλασιαζόταν και εμείς ως μεσολαβούσα με στις Τράπεζες με σεβασμό και με την λέξη "παρακαλώ" απευθυνόμαστε στις Τράπεζες και μας έκαναν τηνζητούμενη ρύθμιση.'ομως η κατάσταση των πολιτών καθημερινά χειροτέρευε και εμείς τότε είπαμε, εδώ είμαστε, δεν πάει άλλο, πρέπει να γίνει Νόμος, όπου κάθε πολίτης που νοιώθει αδυναμία να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις, να μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του και σε κάποιες περιπτώσεις να μπορεί να απαλλαγεί από αυτά και μετά να μπορέσει να αρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή με νόμο πλέον, έτσι μπήκαμε στην διαδικασία τότε να αιτούμε από την τότε Υπουργό κ.Κατσέλη νομοθεσία νομοθεσία η οποία πέρασε από χιλιάδες κύματα. όμως την έχουμε!!!.

Επίσης μεταξύ των άλλων η κ.Μελάκη ρωτήθηκε εάν η Ένωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους υποχρεωμένου καταναλωτές, εάν διαθέτει την ανθρώπινη υποστηρικτική δύναμη και η κ.Μελάκη τοποθετήθηκε" Και βέβαια συνεχίζει να προσφέρει στα μέλη της την

υποστήριξη της στο στάδιο της προσπάθειας για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους. με το ίδιο αρχικό πάθος , "δωρεάν" με ένα και μόνο σκοπό και στόχο την δικαίωση όλων, αυτ΄η είναι η αμοιβή τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και στα οικονομολογικά και νομικά στελέχη που την συνδράμουν στο έργο της.Καθε χρεωμένος πολίτης, μέλος μας και μη ,μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά, στα τηλέφωνα της ' Ενωσης, 2821092666 ,2821092306 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...