Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Απειλή νέων “λουκέτων” - Το 'tragic story' για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Χανίων

Η «υπερχρέωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ο «διαρκώς αυξανόμενος αριθμός λουκέτων», τα «μειωμένα έσοδα από τον τουρισμό» και ο «κίνδυνος διάλυσης της ασφαλιστικής κάλυψης» συνθέτουν το 'tragic story' για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Χανίων. Αυτό τονίστηκε στη  συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων. 

Στη συνέντευξη συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους σχεδόν τους κλάδους της Ομοσπονδίας, που περιέγραψαν με 'μαύρα χρώματα' την κατάστασή τους, ζητώντας άμεσα στήριξη. Ειδικότερα, ο κ. Α. Παπαδεράκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε αναλυτικά σε τρία ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματοβιοτέχνες:
• ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ: Η κατάσταση υπερχρέωσης των επιχειρήσεων έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Τα χρέη τους διογκώνονται καθημερινά μαζί με τις επισφαλείς απαιτήσεις τους, τις οποίες δεν μπορούν να εισπράξουν. Οι μικροί επιχειρηματίες, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου και στον κλάδο των κατασκευών, εξασφαλίζουν τη στοιχειώδη οικογενειακή τους διαβίωση από τα μικρά αποθέματα (όσοι έχουν και τα οποία όμως εξαντλούνται) καθώς και από την παρακράτηση υποχρεώσεών τους έναντι του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Ετσι διογκώνεται η νοσηρότητα και η αναξιοπιστία στην αγορά.
• ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Το κλείσιμο επιχειρήσεων (ουσιαστικό και τυπικό) συνεχίζεται. Πρόσφατα οδηγήθηκε σε κατάρρευση ο Συνεταιρισμός Υδραυλικών και ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί άλλοι αστικοί Συνεταιρισμοί στον χώρο των κατασκευών. Για 5η συνεχή χρονιά η μεταποίηση συνεχίζει καθοδική πορεία στον Νομό Χανίων. Παράλληλα με το κλείσιμο επιχειρήσεων διογκώνεται η παράνομη οικονομία, ιδιαίτερα στην παροχή υπηρεσιών και στο εμπόριο και η οποία, εκτός του ότι ανατροφοδοτεί τη φοροδιαφυγή, πλήττει και τις εναπομείνασες νόμιμες επιχειρήσεις. Ετσι δημιουργείται και ένας ακόμα φαύλος κύκλος. Ο κύκλος της αυτοκαταστροφής των ΜμΕ.
• ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στον τουρισμό αναφέρθηκε ο γ.γ. της Ομοσπονδίας κ. Παυλάκης. Η αύξηση των αφίξεων (25% τον Μάιο) δεν έχει επιφέρει ανάλογη αύξηση του τζίρου στις μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα σε ορισμένους τομείς και περιοχές οργανωμένου τουρισμού έχουμε μείωση μέχρι και 20% σε σχέση με πέρυσι. Το 'δούλεμα' για τον Φ.Π.Α. στην εστίαση συνεχίζεται. Η μείωση του Φ.Π.Α., όλες οι μελέτες των ειδικών έχουν δείξει ότι θα φέρει αύξηση στα οικονομικά μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και δυστυχώς το παραπέμπουν στις καλένδες και όχι μόνο στην εστίαση, αλλά για όλες τις επιχειρήσεις.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Ο κ. Παπαδεράκης τόνισε επίσης πως αποτελεί «μείζονα πρόκληση για τον ελληνικό λαό η αναγνώριση ακόμα και από την τρόικα της λανθασμένης πολιτικής που εφαρμόζεται και ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση η επιμονή για τη συνέχισή της. Τίθεται εύλογα το ερώτημα. Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου ποιος είναι ο βλάκας; Σε κάθε περίπτωση όμως τις επιπτώσεις αυτής της παράνοιας τις υπομένει 5 χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός και στον χώρο της πραγματικής οικονομίας οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της».

ΧΡΕΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι επαγγελματίες στις ρυθμίσεις για τα χρέη των επιχειρήσεων στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ο κ. Παπαδεράκης υπογράμμισε ότι «οι ανύπαρκτοι διακανονισμοί των Τραπεζών, εν αναμονή της περιβόητης κεφαλαιοποίησής τους με κεφάλαια που θα επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός, όχι μόνο δεν θα φέρουν οικονομικό αποτέλεσμα, όπως και μέχρι τώρα, αλλά φοβούμαστε ότι προετοιμάζουν το έδαφος για μια εκτεταμένη διαδικασία πλειστηριασμών και κατασχέσεων της όποιας ατομικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης και της 1ης κατοικίας. Τα δεδομένα, δυστυχώς, ενισχύουν την παραπάνω ανησυχία».

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Η Ομοσπονδία ζητά να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και να απαγορευτεί η λειτουργία εισπρακτικών εταιρειών. Πιστεύει ότι η μόνη ρεαλιστική και αποτελεσματική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων είναι αυτή που δίνουν οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ που έχουν επανειλημμένα κατατεθεί στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα, βασικές εκ των οποίων είναι:
1. Αμεση αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας του Ο.Α.Ε.Ε. από την ασφαλιστική ενημερότητα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος τον 2014.
2. 'Πάγωμα' (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα οφειλών στο Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα, την οποία δεν έχει σήμερα, να τις αποπληρώσει μετά την 1/1/2015 σε πολλές δόσεις, συναρτήσει του εισοδήματος (επιχειρηματικού ή προσωπικού), χωρίς επιβολή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων.
3. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, τουλάχιστον μέχρι 31-12-2014, πληρώνοντας, ακόμη κι αν έχει οφειλές, μόνο τις τρέχουσες εισφορές του. Με αυτό το μέτρο, με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υπολογίζεται ότι μπορούν να εισρεύσουν στα ταμεία τον Ο.Α.Ε.Ε. περισσότερα από 540 εκατ. φέτος.
4. Αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 ευρώ, που είναι σήμερα, σε 40.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει ο ασφαλισμένος σε συνταξιοδότηση.
5. Μείωση, ως κίνητρο, των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων στο Ι.Κ.Α., που καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους και δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης, έως και 5%. Ανάλογα να ισχύσει και για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών και τηρούν ανελλιπώς για 36 μήνες τους όρους της.

Εισπρακτική τηλεφωνική εταιρεία και στα Χανιά
Για λειτουργία και στα Χανιά εταιρείας εισπρακτικού χαρακτήρα με μηχανισμό τηλεφωνικής ενημέρωσης και επικοινωνίας έκανε λόγο ο κ. Παπαδεράκης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατήγγειλε τη λειτουργία της εταιρείας αυτής ζητώντας το κλείσιμό της και τονίζοντας πως «τα κόκκινα - ενυπόθηκα δάνεια οι Τράπεζες πρόκειται να τα 'πουλήσουν' σε Τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες θα τα εισπράξουν μέσω εισπρακτικών. Στα Χανιά ήδη εγκαταστάθηκε εταιρεία εισπρακτικού χαρακτήρα με μηχανισμό τηλεφωνικής ενημέρωσης - ειδοποίησης».

haniotika-nea.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης:Πλειστηριασμοί - Καταναλωτή, έχεις τον πρώτο λόγο. μπορείς να αντισταθείς !!! Οργανώσου, για να μη χάσεις το σπίτι σου!!!

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από την αρχή της ίδρυσης της (2008), αγωνίζεται για την στήριξη των δικαιωμάτων των καταναλωτών και τα διεκδικεί υπέρ αυτών ,με κάθε νόμμο τρόπο.

  Ένας από τους βασικούς σκοπούς και στόχους της, είναι η καλλιέργεια αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και ο εθελοντισμός. Συνεργάζεται με όλους τους φορείς , εσωτερικού και εξωτερικού μα προπάντων τις Ενώσεις καταναλωτών, που έχουν παρεμφερή σκοπούς και δράσεις με αυτήν.

  Μπορεί η Κυβέρνηση να έφερε προτάσεις σε μορφή Νομοθετικού Πλαισίου στην βουλή "τάχα για ανάσα των δανειοληπτών" και ζήτησε επιλεκτικά από κάποιες; Ενώσεις Καταναλωτών τις δικές τους,Όμως, εμάς αυτή η κίνηση και του αρμόδιου Προέδρου΄κ.Βλάχου, της Επιτροπής Εμπορίου και δεοντολογίας μας βρίσκει  ακριβώς αντίθετους και με την πρόταση και με την αποδοχή να συμμετέχουν στην Επιτροπή της Βουλής κάποιες Ενώσεις,  Και τίθεται το ερώτημα αφενός γιατί δεν κλήθηκαν όλες οι πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, να καταθέσουν προτάσεις, αφετέρου οι κάποιες Ενώσεις που κλήθηκαν με ποια κριτήρια κλήθηκαν,θα υπάρξει απάντηση; Διότι η κάθε μία από αυτές δρούν και αναπτύξονται με διαφορετικά μέλη, με προπαντός ανεξάρτητα.

  Παρά ταύτα εμείς από το έτος 2012  καταθέσαμε τις προτάσεις μας  δημόσια και εμμένουμε σαυτές

Οι προτάσεις της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  είναι : ενόψει  ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗΣ του ν. Κατσέλη:

- Παράταση αναστολής των πλειστηριασμών που λήγουν 31-12-2013  για την πρώτη κατοικία,.μέχρι τη λήξη της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στην Χώρα.
- Πλήρη διαγραφή του χρέους . από τις Τράπεζες, των ανέργων δανειοληπτών, των αρρώστων , ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου ,που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους. και βρίσκονται χωρίς εισόδημα

- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων, για στεγαστικά δάνεια , προς τις τράπεζες, ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου ,αφορά όλους τους πολίτες. χωρίς διάκριση φυσικά πρόσωπα,επιτηδευματίες, εμπόρους

- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως ,στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια αλλά και στα στεγαστικά.

-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

-Επιχειρήσεις:¨Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου.
-Κανένα "διωχτικό μέτρο" έκδοση διαταγής πληρωμής, κατάσχεση, πλειστηριασμό , ενώ ο δανειολήπτης έχει καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο  του ν.Κατσέλη , μέχρι την εκδίκαση της αίτησης.

Τέλος , καλούμε όλους τους πολίτες ,να πλαισιώσουν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών ανά τη Χώρα, καθώς μέσα από αυτές μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα, να κάνουν παρεμβάσεις, να καταθέσουν προτάσεις να ακουστεί η Φωνή τους, που στις μέρες που διανύουμε επιβάλλετε όσο ποτέ άλλοτε.Οργανωμένος καταναλωτής , ποτέ χαμένος!!!

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Οι προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Κρήτη


Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ στην Κρήτη εξαιτίας έργων κατασκευής και συντήρησης του δικτύου της.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση !

Δείτε αναλυτικά σε ποιές περιοχές και ώρες θα σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

flashnews.gr

Το σπάνιο κρι-κρι που έσωσαν οι Κρητικοί στα Χανιά

Ένα Κρητικό αίγαγρο 4 μόλις μηνών κατάφερε να σώσει το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.

Το μικρό ζώο που είναι προστατευμένο είδος και βρισκόταν πάνω στη νησίδα Θεοδωρού όπου αναπτύσσονται και μεγαλώνουν αυτά τα ζώα μέσα σε φυσικό περιβάλλον εντοπίστηκε από επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος που βρισκόταν κοντά στην νησίδα .

Η «συμπεριφορά» και η εικόνα του ζώου προβλημάτισε τους επιβαίνοντες στο σκάφος που με την σειρά τους ειδοποίησαν τις αρχές.

Λίγο μετά υπάλληλος της διεύθυνσης δασών Χανίων με άλλο σκάφος έφθασε στην νησίδα και βρήκε το μικρό Κρητικό αίγαγρο στο σημείο που του υποδείχτηκε με εμφανή ίχνη εξάντλησης.

Το ζώο που δεν έφερε τραύματα, μεταφέρθηκε στα Χανιά , εξετάστηκε από ειδικούς του χορηγήθηκαν ενέσεις βιταμίνης Β12 , αναρρώνει μέρα με την ημέρα βρισκόμενο σε ασφαλή χέρια και πολύ σύντομα, όπως δήλωσε ο δασολόγος Γιάννης Φωτάκης, θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Η νησίδα Θεοδωρού που βρίσκεται στον κόλπο των Χανίων ανήκει στην διεύθυνση δασών και έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος προστασίας του Κρητικού αιγάγρου . Ωστόσο το είδος αν και προστατευμένο είδος απειλείται από επιτήδειους.

Παρά το γεγονός ότι η αποβίβαση στη νησίδα απαγορεύεται ο κ. Φωτάκης εντόπισε τυχαία πάνω σε αυτή «παγίδα» η οποία προφανώς στήθηκε για κάποιο από τα ζώα .

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τέτοιες πράξεις και ενέργειες αποτελούν αιτία ποινικής δίωξης και όποιος συλληφθεί θα αντιμετωπισθεί αυστηρά από το νόμο.


«Ανοιχτό» αφήνει το θέμα της εποχικότητας το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις ενοικιάσεων οχημάτων

Απάντηση στην παρέμβαση Αυγενάκη


Για την αναγνώριση της εποχικότητας, όσον αφορά στις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων οχημάτων, καθώς αυτές προέβαιναν...
σε κατάθεση πινακίδων, απαντά ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, στην παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Υπουργός Οικονομικών, αφήνει ανοιχτό το θέμα της αναγνώρισης της εποχικότητας των επιχειρήσεων αυτών και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «θα ληφθεί υπόψη και θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο μελλοντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου».

Το πρόβλημα του κλάδου ενοικιαζόμενων οχημάτων εντοπίζεται στην αδυναμία καταβολής τους κόστους ασφάλισης για τους επαγγελματίες οι οποίοι προβαίνουν σε κατάθεση πινακίδων μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Όπως υπογραμμίζει ο Λ. Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών: «η κίνηση αυτή, της κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου» όπως, όχι μόνο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους επιχειρηματίες (οικονομικό και γραφειοκρατικό κόστος, χάσιμο χρόνου κλπ) αλλά και επιβαρύνει τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. λόγω του μεγάλου πλήθους των οχημάτων».

Χωρίς γιατρό το Αεροδρόμιο Χανίων - Αλαλούμ για το ποιoς ευθύνεται για την πρόσληψη γιατρού


Στις 12:20 περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου ένας ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε από το Αεροδρόμιο Χανίων με χαμηλό οξυγόνο σε ιδιωτική κλινική των Χανίων για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Το απλό αυτό περιστατικό στάθηκε αφορμή για να αναδειχτεί ένα άκρως σοβαρό θέμα των Χανίων, το οποίο παραμένει άλυτο εδώ και κάμποσα χρόνια και αφορά την έλλειψη γιατρού στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Ενώ η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι προβλέψεις μάλιστα για τις αφίξεις τουριστών στα Χανιά κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση, ο Αερολιμένας, σε αντίθεση με τα όσα οριζουν οι Διεθνείς Συμβάσεις περί υποχρεωτικής παροχής πρώτων βοηθειών, παραμένει χωρίς κάλυψη γιατρού.

Επικοινωνήσαμε με τον Αερολιμενάρχη κ. Στ. Καστρινάκη ο οποίος μας δήλωσε ότι δυστυχώς το πρόβλημα διαιωνίζεται χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι τώρα λύση.

"Στο περιφερειακό ιατρείο του Αεροδρομίου υπάρχει ένας γιατρός διορισμένος ο οποιός ανήκει διοικητικά στο Κέντρο Υγείας Βάμου και εργάζεται 4 μέρες την εβδομάδα τις πρωινές ώρες. Οι Διεθνής Συμβάσεις ορίζουν ρητά ότι θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη γιατρού όλες τις ώρες για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών", ανέφερε ο κ. Καστρινάκης ο οποίος συμπλήρωσε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ΓΕΑ σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη να καλείται γιατρός της πολεμικής αεροπορίας.

Αυτή η λύση βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα καθώς όπως εξηγεί ο Αερολιμενάρχης, με την προϋπόθεση ότι ο γιατρός μπορεί και δεν είναι απασχολημένος, υπάρχει καθυστέρηση χρόνου μέχρι να μεταβεί από την Πολεμική Αεροπορία στο Αεροδρόμιο με συνέπεια να χαθούν τα πρώτα κρίσιμα λεπτά για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού.

Υπάρχει πρόταση από τους τοπικούς ιατρικούς φορείς και από την πλευρά του Αεροδρομίου εξηγεί ο κ. Καστρινάκης, "να μας εγκρίνει ένα κονδύλι η ΥΠΑ ώστε να προσληφθεί γιατρός με σύμβαση έργου, τουλάχιστον για να καλυφθούν οι καλοκαιρινοί μήνες. Ωστόσο δεν υπάρχει εξέλιξη".

Και από εδώ και πέρα αποκαλύπτεται το αλαλούμ μεταξύ των Υπουργείων.

Η ΥΠΑ θεωρεί ότι πρέπει το θέμα δεν έγκειται στη δική του αρμοδιότητα να το λύσει αλλά στο Υπουργείο Τουρισμού ή το Υπουργείο Υγείας και στέλνει σε αυτά σχετικά έγγραφα.

Ο κ. Καστρινάκης τονίζει ότι δεν θέλει να μπει σε μια τέτοια διαδικασία για το ποιός είναι υπεύθυνος ενώ επισημαίνει ότι η υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου θυμίζοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή με ένα ατυχές σοβαρό περιστατικό η εικόνα του Αεροδρομίου μπορεί να δυσφημιστεί με ότι αυτό συνεπάγεται και για τον τουρισμό.

Συμπληρώνουμε ότι αυτό το αλαλούμ και ολιγωρία που στην ουσία οδηγούν το Αεροδρόμιο στο να παρανομεί σε σχέση με τους Διεθνούς Κανόνες για την ασφάλει των επιβατών των Αεροδρομίων, μπορεί να τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε μεγαλεπίβολη τουριστική καμπάνια.
flashnews.gr

Στις κάλπες τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 09:00 έως τις 19:00, σε 11 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τέσσερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου και τα υπόλοιπα επτά στις έδρες των «Καλλικρατικών Δήμων».

Την Κυριακή διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη Νομαρχιακών και Δημοτικών οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συγκεκριμένα, οι εκλογικές διαδικασίες αφορούν τα όργανα : Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου, Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, Δημοτικές Οργανώσεις  και Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 09:00 έως τις 19:00, σε 11 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τέσσερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου και τα υπόλοιπα επτά στις έδρες των «Καλλικρατικών Δήμων».

Οι τόποι ψηφοφορίας είναι :

Στο Δήμο Ηρακλείου

Γραφεία Ν.Ε. Ηρακλείου, Εμμ. Καστρινάκη 23

Γραφεία Τοπικής Οργάνωσης Μασταμπά, Ατλαντίδος 5

Γραφείο 2ου Διαμερίσματος Δήμου Ηρακλείου, Πόρος, Φλωρίνης και Δαβάκη γωνία

Γραφείο 3ου Διαμερίσματος Δήμου Ηρακλείου, 62 Μαρτύρων 146

Στους υπόλοιπους Δήμους

Στα Πεζά, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Στη Βιάννο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Στους Αγίους Δέκα, αίθουσα Δημοτικού Καταστήματος

Στο Γάζι, Δημαρχείο

Στο Αρκαλοχώρι,

Στις Μοίρες, ΚΑΠΗ Μοιρών

Στις Γούρνες, Δημαρχείο

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλούν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να συμμετάσχουν σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία, συμβάλλοντας σε μια νέα αρχή και σε τοπικό επίπεδο.

Σε μια αρχή με σκοπό η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει φωνή και παρέμβαση στην τοπική καθημερινότητα, αλλά και στην διαμόρφωση των πολιτικών και των θέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μονόδρομος για αποφυγή πλειστηριασμού του σπιτιού μας, είναι η ένταξη στο Νόμο Κατσέλη

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Δημοσιογράφος Κοιν.Ρεπορτάζ
Πρόεδρος Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης

Επειδή τα προηγούμενα χρόνια (χρόνια υπερκατανάλωσης) μας είχε τεχνηέντως καλλιεργηθεί " το παραμύθι "ότι ακόμα και να μην είχαμε οικονομικό υπόβαθρο , θα μπορούσαμε να φαινόμαστε "κάποιοι" έχοντας ένα πανάκριβο αυτοκίνητο , ακριβά ρούχα , ακόμα και σπίτι , ακόμα και διακοπές, σήμερα όλα αυτά άλλαξαν , ρίχνοντας την ευθύνη σε μας τους καταναλωτές, φορτώνοντας μας με ενοχές, γιατί πατήσαμε το χαλί που άλλοι μας καλούσαν να πατήσουμε και μας χρεώνουν μα αλόγιστη χρήση και κατανάλωση, χρημάτων που εκείνοι μας δάνεισαν ,.Σήμερα μας ζητούν όλα αυτά που απλόχερα μας έδωσαν, πίσω , όχι απλά ,αλλά με απειλές εκβιασμούς ακόμα και με δικόγραφα.

Σήμερα , μας μιλούν για πλειστηριασμούς, και τα ερωτήματα των πολιτών που κλήθηκαν να πάρουν κάποια δάνεια , είναι στα αλήθεια σοβαροί αυτοί που μας εκπροσωπούν στην Κυβέρνηση ,μα προ πάντων οι βουλευτές ,που αυτές τις μέρες θα κληθούν να ψηφίσουν ,τροποποιητικές διατάξεις υπέρ των Τραπεζών, κατακρεουργώντας τον Νόμο Κατσέλη, ένα Νόμο, που εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε ως υπερεργαλείο, για την σωτηρία χιλιάδων δανειοληπτών που έχουν καταφύγει σαυτόν, και που ακόμα με την συνδρομή των δικαστηρίων Πανελλαδικά πήραν δικαίωση χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το θέμα των πλειστηριασμών είναι καυτό, μας απασχολεί όλους μας, ιδιαίτερα, αυτό τον καιρό που γίνεται συζήτηση αν θα δοθεί από την Κυβέρνηση και άλλη παράταση μετά τις 31-12-2013, για τις Τράπεζες, γιατί η αναστολή ισχύει μόνο για χρέη προς τις Τράπεζες, και όχι "αυτόματα"

Εμείς μέσα από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ακόμα και η κύρια κατοικία μας "κινδυνεύει" εάν 'εχουμε οφειλές και δεν πράξουμε τα δέοντα.

Και εδώ οφείλουμε να το πούμε και να το διευκρινίσουμε ότι μόνο με την ένταξη στο Ν.3869/2010 μπορούμε να ζητήσουμε ασφαλιστικά μέτρα και αναστολή εκτέλεσης των διωκτικών μέτρων και να αποφύγουμε τον πλειστηριασμό από Ιδιωτικό Χρέος.(Τράπεζες, χρέη προς Ιδιώτες)

Επίσης αν κάποιος χρωστά στην εφορία ή σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης , ακόμα και ελάχιστα ποσά, έχει τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, καθώς η αναστολή των πλειστηριασμών δεν ισχύει για αυτά τα χρέη. Επομένως άμεσα θα πρέπει να προσπαθήσει να ρυθμίσει ο δανειολήπτης αυτές τις οικονομικές εκκρεμότητες.

Τελικά τι ισχύει, γίνονται πλειστηριασμοί; Η κύρια οικία μας είναι σε κάθε περίπτωση ασφαλής ή κινδυνεύει και αυτή σε κάποιες περιπτώσεις;

Η απάντηση είναι και βέβαια ! Διενεργούνται πλειστηριασμοί κατοικιών, ακόμα και από Τράπεζες όταν το χρέος ξεπερνά τις 200.000 Ευρώ , και ο δανειολήπτης δεν έχει φροντίσει να ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη, ή ακόμα να έχει κάνει ρύθμιση με τις Τράπεζες ,αλλά και ακόμα πλειστηριασμό μπορεί να του εγείρει και κάποιος Ιδιώτης.

Συμπερασματικά, μπορούμε να το πούμε ξεκάθαρα , χωρίς "να μασάμε λόγια" από την στιγμή που το σπίτι μας είναι υποθηκευμένο, και εμείς έχουμε αδυναμία πληρωμής των δόσεων, και από την στιγμή που η ανεργία συνεχίζεται ,ΜΟΝΌ ο Νόμος Κατσέλη μέσω της δικαστικής οδού, θα δώσει την λύση, διότι απευθύνεται σε κάθε πολίτη που νοιώθει αδυναμία να ανταποκριθεί στο χρέος του λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης και ύφεσης στην Χώρα , του δίνεται η δυνατότητα να προσπαθήσει να μη χάσει την μοναδική του κατοικία, αλλά και να διαγράψει χρέη ,περνώντας μετά από αυτή την δοκιμασία σε μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή.

Αλλά και η ίδια η Κυβέρνηση μπορεί και την καλούμε να το κάνει, να σκεφθεί ώριμα ,όπως πρέπει στην περίσταση να "κουρέψει" τα χρέη των πολιτών, όπως μείωσε μισθούς , συντάξεις, (επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες) μόνο έτσι θα πράξει δίκαια και ιστορικά.

Ενημέρωση για τις απειλές των Εσπεριδοειδών στο Ρέθυμνο

Από το τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, σύμφωνα με το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων που εξέδωσε το ΠΚΠΦ & ΠΕ Ηρακλείου, ανακοινώνονται τα εξής όσον αφορά εχθροί των Εσπεριδοειδών:

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

• Για τη Μύγα Μεσογείου

Οι συλλήψεις στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων παραμένουν υψηλές.Να συνεχιστούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στα πορτοκάλια ποικιλίας βαλέντσια, στα γκρέιπ φρούτ και στα όψιμα μανταρίνια.
Ο δολωματικός ψεκασμός επαναλαμβάνεται σε διάστημα 7-10 ημερών.

• Για τον Διαλευρώδη

Ολοκληρώνονται οι εκκολάψεις των αυγών και παρατηρούνται τα ευαίσθητα για καταπολέμηση στάδια του διαλευρώδη.

Σε βόρειες κυρίως περιοχές της Κρήτης, ο συνδυασμός υψηλής υγρασίας και πυκνού φυλλώματος ευ-νοούν την ανάπτυξη σοβαρών προσβολών.

Καλλιεργητικά μέτρα: Απομάκρυνση λαίμαργων βλαστών και περιορισμός των αζωτούχων λιπάνσεων και αρδεύσεων.

Όπου το έντομο αναπτύσσει επιζήμιους πληθυσμούς συνιστάται ψεκασμός στο διάστημα 8-12 Ιουνίου.

Να προτιμηθούν οι θερινοί πολτοί που έχουν περιορισμένη δράση στα ωφέλιμα έντομα (παράσιτα και αρπακτικά). Οι θερινοί πολτοί χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασίες κάτω των 32οC, σε δέντρα πουβρίσκονται σε καλή θρεπτική κατάσταση και είναι ποτισμένα.

• Για τον Εριώδη Αλευρώδη

Παρατηρούνται περιορισμένες προσβολές στη νεαρή βλάστηση.Ο εριώδης αντιμετωπίζεται κυρίως με καλλιεργητικά μέτρα όπως αυτά αναφέρονται και στον διαλευρώδη. Πρέπει να αποφεύγονται οι άστοχοι ψεκασμοί με σκευάσματα που βλάπτουν το αποκλειστικό παράσιτο που εγκαθίσταται και ελέγχει τον εριώδη, το υμενόπτερο Cales noacki.
Στις περιπτώσεις που απαιτείται κάποια εφαρμογή για την αντιμετώπιση του εριώδη ή άλλων εντόμων των εσπεριδοειδών πρέπει να γίνεται μόνο όταν είναι απαραίτητη και με σκευάσματα όσο το δυνατόν φι-λικότερα προς το παράσιτο.

• Για το ΦυλλοκνίστηΠαρατηρούνται αραιές οι πρώτες προσβολές στην τρυφερή βλάστηση.
Συνιστώνται τα καλλιεργητικά μέτρα που αναφέρονται στους αλευρώδεις και αποτρέπουν σοβαρές προ-σβολές του φυλλώματος στα δέντρα παραγωγικής ηλικίας.
− Να προστατευτούν φυτώρια και νεαρά δέντρα με ψεκασμούς κάλυψης ή και ριζοποτίσματα (imidacloprid, thiamethoxam) σε διαστήματα ανάλογα με τη διάρκεια δράσης των σκευασμάτων που
χρησιμοποιούνται.

• Για τον Τετράνυχο (Eutetranychus orientalis)

Παρατηρείται έντονη δραστηριότητα του τετράνυχου στις περιοχές που βρέθηκε (Ηράκλειο). Παρόλο που είχε εντοπιστεί η δράση του μόνο κατά την περίοδο του φθινοπώρου στην Κρήτη, φέτος εμφανίζεται για πρώτη χρονιά στις αρχές του καλοκαιριού με κινητικότητα σε όλα τα βιολογικά του στάδια. Πιθανόν επέδρασαν οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες της άνοιξης με αποτέλεσμα να ευνοηθεί η ανάπτυξη πλη-θυσμών και να προκληθούν ζημιές αυτή την περίοδο.Οι παραγωγοί που έχουν διαπιστώσει στο παρελθόν προσβολές από τον τετράνυχο, πρέπει να επιθεωρούν τα δέντρα τους και κυρίως τις λεμονιές για την παρουσία του. Ο τετράνυχος διαδίδεται κυρίως με τον ά-νεμο και με τη μεταφορά προσβεβλημένων φύλλων και καρπών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να γίνεται επιλογή των κατάλληλων σκευασμάτων από τις λίστες των φυτοπροστα-τευτικών δραστικών. Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες στις ετικέτες των σκευασμάτων πριν τη χρήση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΝΕΕΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ: Στη λίστα των εντομοκτόνων φυτοπροστατευτικών δραστικών για τα εσπεριδοειδή προστέθηκε η δραστική spirotetramat (παρεμποδιστής βιο-σύνθεσης) για την καταπολέμηση των κοκκοειδών με δυνατότητα εφαρμογής μετά το τέλος της άνθησης στα ευαίσθητα στάδια (κινητές μορφές). Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 2 ανά 21 ημέρες και διάστημα αναμονής πριν τη συγκομιδή 14 ημέρες.

ΤΡΙΣΤΕΤΣΑΗ ασθένεια της Τριστέτσας που οφείλεται στον ιό CTV, είναι η πιο σοβαρή ασθένεια των εσπεριδοειδών παγκοσμίως. Η διασπορά του ιού CTV γίνεται:

1. Με μολυσμένο πολλαπλασιαστικό υλικό (δενδρύλλια-εμβόλια).2. Με έντομα φορείς (αφίδες).
Ένα από τα πλέον σημαντικά μέτρα αντιμετώπισης είναι η χρήση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού. Για το λόγο αυτό συστήνουμε στους καλλιεργητές εσπεριδοειδών:
1. Να μην προμηθεύονται εμβόλια από τυχαίους, παράνομους «φυτωριούχους».
2. Να μην προμηθεύονται εμβόλια από αγνώστου φυτοϋγειονομικής κατάστασης φυτείες.
3. Να προμηθεύονται δενδρύλλια και εμβόλια εσπεριδοειδών μόνο από νόμιμους φυτωριούχους, που διαθέτουν τη σχετική άδεια φυτωριακής επιχείρησης και τα δενδρύλλια να είναι εφοδιασμένα με το σχετικό φυτοϋγειονομικό διαβατήριο και την ετικέτα πιστοποίησης.

Για την προστασία των καλλιεργειών απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση καρπών εσπεριδοειδών με φύλλα και ποδίσκους.

Πηγή: flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...