Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Συναυλία με εισιτήριο μια τσάντα τρόφιμα

Αντί για εισιτήριο πηγαίνετε μια τσάντα με τρόφιμα διαρκείας. Το αποτέλεσμα διπλό. Εσείς θα απολαύσετε μια όμορφη μουρική κρητική βραδιά και παράλληλα θα ξέρετε ότι έχετε... ενισχύσει έμπρακτα το κοινωνικό παντοπωλείο Ρεθύμνου.

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ προσκαλεί όλους, στη Συναυλία Αλληλεγγύης που διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν εθελοντικά ο Στέλιος Μπικάκης με το συγκρότημά του, ο Παραδοσιακός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος ΝΤΕΛΙΝΑ και η Ριζίτικη Ομάδα Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Αντί εισόδου μία τσάντα τρόφιμα μακράς διαρκείας θα είναι αρκετή.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.
flashnews.gr

Ρέθυμνο: Της έκοψαν τη σύνταξη γιατί άκουσαν ότι είχε πεθάνει

Τα πολλά περιστατικά πολιτών που λάμβαναν παράνομα επί χρόνια τη σύνταξη νεκρού συγγενούς τους, φαίνεται ότι οδήγησαν τους υπαλλήλους του ΟΓΑ στο άλλο άκρο, δηλαδή να κόβουν χρήματα από ανθρώπους που τα δικαιούνται και είναι εν ζωή.

Αυτό συνέβη σε μία γυναίκα από χωριό του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, η οποία περίμενε μάταια επί δύο και πλέον μήνες να πάρει τη σύνταξη της. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, με τη γυναίκα να τηλεφωνεί στον ΟΓΑ, προκειμένου να εξακριβώσει τι είχε συμβεί. Τότε άκουσε από τον υπάλληλο να της αποκαλύπτει ότι τους είχαν πει ότι είχε πεθάνει.

Μάλιστα η γυναίκα για να διαψεύσει τις "πληροφορίες" περί θανάτου της, αναγκάστηκε να περάσει από τα γραφεία του ΟΓΑ.

Πληροφορίες από cretalive.gr

Ρέθυμνο: "Άλλαξε τον κόσμο, το’χει ανάγκη" - 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

«Άλλαξε τον κόσμο, το’χει ανάγκη», είναι ο τίτλος του 39ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στον Δημοτικό Κήπο.


«Δε διαλέξαμε τυχαία τον στίχο-κάλεσμα του Μπρεχτ για σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου της ΚΝΕ Γιώργος Περατσάκης.

«Θέλουμε  να αναδείξουμε ότι η άδικη, εκμεταλλευτική κοινωνία, όχι μόνο πρέπει αλλά και μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό. Είναι ανάγκη της εποχής. Αλλαγή σημαίνει ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, της εξουσίας των μονοπωλίων. Με την οικονομία και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, του λαού. Αυτή η κοινωνία μπορεί να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό, γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν τεράστιο πλούτο, που τον αρπάζουν τα μονοπώλια και μια χούφτα παράσιτα, γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που όμως αξιοποιούνται για την κερδοφορία των λίγων.

Θέλουμε, δηλαδή, να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος σήμερα, η ανεργία, η αμορφωσιά, η εργοδοτική τρομοκρατία, το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Ότι η λύση δε βρίσκεται στις συνταγές που προτείνει το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις επιδιώξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως η φασιστική Χρυσή Αυγή που αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος. Όλα αυτά τα κόμματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ομολογούν ότι μοναδικό σκοπό και επιδίωξη έχουν να καθίσουν στο σβέρκο του λαού για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και της ΕΕ», τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μέσα από τη δράση της η ΚΝΕ επιδιώκει οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων να γίνονται αγωνιστές και ασυμβίβαστοι, ανήσυχοι και περήφανοι, πρωτοπόροι, εχθροί όλων των σάπιων αξιών και "ιδανικών" που προβάλλει το σύστημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
19.00-20.00 συσκέψεις στα περίπτερα
Περίπτερο νέων εργαζομένων και ανέργων: «Οι νέοι εργαζόμενοι στο Σοσιαλισμό»
Περίπτερο ΑΕΙ-ΤΕΙ: «Διδασκόμαστε από τους Κομμουνιστές εκπαιδευτικούς»
Περίπτερο μαθητών: «Ο κόκκινος στρατός τσάκισε το φασισμό»
20.00 Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου
20.45 «Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε…», αφιέρωμα στα 95 χρόνια ΚΚΕ- 45 χρόνια ΚΝΕ
21.45 Κεντρική Ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ- Χαιρετισμός Ν.Σ Ρεθύμνου της ΚΝΕ
22.30 Γλέντι με τους Στέλιο Ζερβό (Μαντολίνο-Μπουζούκι), Μυλωνάκη Στέλιο  (Λαούτο), Μπακά Χάρη   (Κρουστά), Σταμούλη Αντρέα (Ούτι/Κιθάρα), Κουτρουμπάκη Γιώργο  (Κρητική Λύρα)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Επίδειξη σκάκι στο χώρο του φεστιβάλ
Διαγωνισμός ποιημάτων και μαντινάδων για μαθητές στο χώρο του φεστιβάλ
Τουρνουά Ποδοσφαίρου την Πέμπτη 5-9-2013, απόγευμα μετά τις 6.00, γήπεδο της Σοχώρας

Παιδότοπος, από τις 6.30 στον παιδότοπο του Δημοτικού Κήπου
Επίσης στα πλαίσια του 39ου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αγώνες ποδοσφαίρου την Πέμπτη το απόγευμα στο γήπεδο της Σοχώρας «θέλοντας να αναδείξουμε το δικαίωμα για δωρεάν άθληση για όλο το λαό ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις που θέλουν να ποτίσουν τη νεολαία για να μην αγωνίζεται», όπως υπογράμμισε ο κ. Περατσάκης.goodnet.gr
Enhanced by Zemanta

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Ρέθυμνο: "Κι έτσι σώθηκε το δάσος¨

Ξανά η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Ρέθυμνο αυτή την φορά με την παιδική παραγωγή  ¨Κι έτσι σώθηκε το δάσος¨

Για τη φετινή σεζόν ετοιμάσαμε το καταπληκτικό έργο της Μαρίας Γουμενοπούλου   « ΚΙ ΕΤΣΙ… ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ». 

Πρόκειται για ένα έργο  βραβευμένο με κρατικό βραβείο  και έχει οικολογικό περιεχόμενο.  Πέντε νάνοι, κι ένας λαγός με πολύ κέφι  ,τραγούδι και χορό θα φέρουν στην επιφάνεια την αξία και χρησιμότητα του δάσους και κατ επέκταση του πράσινου…  Έρχεται ένας Σουπερ Νανος από την μεγάλη πολιτεία που θα χαλάσει την ήρεμη ζωή στο δάσος… Το μοτοσακό  ,τα αποσμητικά , τα cd και άλλα σύγχρονα μέσα είναι ικανά να ανατρέψουν τα πράγματα; Θα δούμε…. Το σίγουρο είναι ότι θα ξυπνήσει οικολογικές συνειδήσεις και θα παρασύρει τα παιδιά να ψηφίσουν μαζί με τους νάνους τη σωτηρία του δάσους και κατ΄ επέκταση την αγάπη τους για τη φύση
Παίζουν: Μιχαέλα Βρυθιά , Νίκος Μανιάς, Βαγγέλης Μετοχαράκης, Μαρία Σβώλου , Φαρσάρη Μαρία και Αλεξία Κατσαρα. Την μουσική έγραψε ειδικά για το έργο  ο Κώστας Μαρκάκης και τραγουδάει ζωντανά η Μιχαέλα Βρυθιά.

 Η σκηνοθεσία είναι του Μάνου Μανιά
Μια μοναδική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου  στο Φρούριο FORTEZZA την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.
 Είσοδος 6€ και για τους κατόχους εκπτωτικών κουπονιών 5€.
Προπώληση εισιτηρίων με αριθμημένες θέσεις στο κιόσκι του δήμου στον Δημοτικό Κήπο.

Ασφαλιστική εταιρεία «φάντασμα» εξαπατά Κρητικούς

Τα στοιχεία της εταιρείας δεν υπάρχουν καταχωρημένα στην Τράπεζα της Ελλάδας


Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Χανιά της Κρήτης με την ύπαρξη ασφαλιστικής εταιρείας φάντασμα της οποίας τα στοιχεία δεν υπάρχουν καταχωρημένα σε καμία υπηρεσία. 

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του flashnews.gr ο σύλλογος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Χανίων προειδοποιεί τους πολίτες να έχουν τα «μάτια τους δεκατέσσερα» και αποκαλύπτει ότι η εταιρεία General Commodities Trade part of Levins, απλά δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με το σύλλογο, δεν υπάρχει εταιρεία με επωνυμία General Commodities Trade part of Levins, καταχωρημένη στην Τράπεζα Ελλάδας.

Ο σύλλογος προειδοποιεί τους πολίτες να μην πέσουν θύματα και αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Όπως προκύπτει από ενημέρωση που έλαβε ο Σύλλογος μας τόσο από το Επιμελητήριο Αθηνών όσο και από το έγκυρο blogspot ασφαλιστικού ενδιαφέροντος Next Deal, προκύπτει ότι η ανωτέρω αναφερόμενη εταιρεία δεν είναι καταχωρημένη είτε σαν General Commodities Trade είτε σαν Levins στα μητρώα Ασφαλιστικών Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ως εκ τούτου τα ασφαλιστήρια της εν λόγω εταιρείας είναι παράνομα και δεν αναγνωρίζονται από την τροχαία.
Συνιστούμε στους ασφαλισμένους που έχουν συνάψει ασφαλιστήριο με την GCT part of Levins άμεση αλλαγή ασφαλιστικής εταιρείας» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.


flashnews.gr 

Μετέφεραν από τη Σαντορίνη στην Κρήτη 25χρονη έγκυο που χαροπαλεύει μετά από ανακοπή καρδιάς

Αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από την Σαντορίνη στο Ηράκλειο. Μια έγκυος γυναίκα 25 ετών υπέστη ανακοπή καρδιάς και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Επρόκειτο για μια Ρωσίδα που έκανε τις διακοπές της στο νησί. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το θέατρο «ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ» κλείνει τις καλοκαιρινές συναυλίες του

Το θέατρο    « ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ »     κλείνει  τις  καλοκαιρινές  συναυλίες του  ,την  ΚΥΡΙΑΚΗ    και  ΔΕΥΤΕΡΑ    8  και 9  Σεπτεμβρίου   ώρα   21.30.

Ο  ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ   και  οι  συνεργάτες  του  θα  παρουσιάσουν  τις  επιτυχίες  τους  με  τον  μοναδικό  τρόπο  που  αυτοί  γνωρίζουν.

Η  λύρα  του  Ψαραντώνη  αντιλαλεί   στα  κρεμαστά  βράχια  στο  κύμα  του  Λιβυκού  Πελάγου  σε  ένα   μυσταγωγικό  σύμπλεγμα  .

Το  θέατρο  βρίσκεται  στον  επιβλητικό   όρμο  των  πειρατών   στην ακτή  ΚΑΡΑΒΟΣ -  ΠΛΑΚΙΑΣ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  σε  ένα  μοναδικό   στη  Μεσόγειο   περιβάλλον  με  κέντρο  το  Θέατρο  ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ,  που  περιβάλλεται  από τις  εγκαταστάσεις  του  ξενοδοχείου    ΚΑΛΥΨΩ      στον  ΠΛΑΚΙΑ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  με   δυνατότητα  διαμονής  αν  επιθυμείτε.

Εις  το  εισιτήριο  5 € περιλαμβάνεται  ένα  αναψυκτικό .

Για  περισσότερες  πληροφορίες  τηλ.  28320  31296 -7 .

neakriti.gr

"Βουτιά" στα ντουλάπια για ιερό σκοπό

Το μεγάλο παζάρι του Σεπτέμβρη προετοιμάζει ο Σύνδεσμός Μελών Γυναικείων Σωματείων του Ηρακλείου . Το παζάρι με τίτλο «Δεύτερο χέρι- χέρι βοήθειας» κάνει  τον κόσμο να κάνει την τελευταία μεγάλη βουτιά του καλοκαιριού στα ντουλάπια και στις αποθήκες.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 στη Λότζια (Δημαρχείο) για να ενισχύσει  το ξενώνα «Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού»
την  ανέγερση του Παιδικού Ξενώνα «Σπίτι των Αγγέλων», στις Αρχάνες και τη στήριξη της Γραμμής S.O.S. 801 11 16000

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος αναφέρει :

"Ότι δεν σας χρειάζεται
Ότι βαρεθήκατε
Ότι πιάνει άδικα τόπο
Φέρτε το σε μας    
Δεκτά τα πάντα  εκτός από μεταχειρισμένο ρουχισμό!!!

Γυαλικά, διακοσμητικά, φωτιστικά, μπιζού, είδη σπιτιού, υφαντά, τουριστικά, βιβλία εικόνες, δίσκους βινυλίου, αντίκες, καθρέπτες, παιχνίδια, υφάσματα, χαλιά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, είδη μπεμπέ και χιλιάδες απίθανα μικροπράγματα.

Αναζητήστε στα αζήτητα αντικείμενα του σπιτιού σας…
…την προσφορά  στον συνάνθρωπο

Όλα τα είδη θα συγκεντρώνονται σε ισόγειο χώρο στην οδό Δρακοντοπούλου 15.
Είναι ο δεύτερος δρόμος δυτικά και πίσω από το Γ΄Λύκειο Ηρακλείου.
 (Λεωφ. Δημοκρατίας, περιοχή Εργατικού Κέντρου)
Θα είμαστε εκεί κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, ξεκινώντας στις 26/08
από τις 10:00 μέχρι τις 13:00
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2810242121/ 2810242190/6974301011/801 11 16000 "

neakriti.gr

"Έφυγε" ο Μενέλαος Κουτσάκης της Αγροτικής Ένωσης Μεσαράς

Έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο ο πρώην πρόεδρος της Αγροτικής Ένωσης  Μεσαράς πριν από λίγη ώρα.


Ο θάνατος του παλαίμαχου συνεταιριστή της Μεσαράς  Μενέλαου Κουτσάκη βύθισε στο πένθος συγγενείς φίλους αλλά και παλιούς συνεργάτες καθώς όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον άνθρωπο αλλά και επαγγελματία Μενέλαο που υπηρέτησε εί σειρά ετών το συνεταιριστικό κίνημα αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί τα τελευταία περίπου 2 χρόνια λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Με καταγωγή από τα Πηγαϊδάκια υπηρέτησε επί 2 4ετίες την ΕΑΣ Μεσαράς από τη θέση του Προέδρου ενώ για πολλά χρόνια είχε  διατελέσει στέλεχος της Διοίκησης  και είχε διαδεχτεί τον Γιώργο Ασκοξυλάκη neakriti.gr

Διεθνές κύκλωμα εξαπατά τους αγρότες της Κρήτης

Την προσοχή των αγροτών εφιστά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφορικά με οργανωμένο κύκλωμα το οποίο έχει απλώσει τα πλοκάμια του στο νησί με στόχο την εξαπάτηση μέσω παραγγελιών μεγάλων φορτίων για το εξωτερικό , το αντίτιμο των οποίων δε καταβάλλεται ποτέ.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης καταγγέλλονται από αγροτικούς και τοπικούς Συνεταιρισμούς, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων καθώς και μεμονωμένους εμπόρους και παραγωγούς, περιστατικά εξαπάτησης, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι μετά από προηγουμένη επικοινωνία παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα προϊόντα (σταφύλια, λαδί, κρέατα, ντομάτες, οπωροκηπευτικα κ.λ.π) με προορισμό κυρίως χώρες του εξωτερικού, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκύπτει ότι πρόκειται για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως της Βαλκανικής,. Από τις χώρες αυτές, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων, με τη βοήθεια «εγχώριων» συνεργατών τους, καταφέρνουν να εξαπατούν τέτοιους συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες και να αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, παρακαλεί, όσους δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζονται οι συναλλαγές τους. Παράλληλα σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε επιλήψιμο κατά τις συναλλαγές τους, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές.  

Επίσκεψη-έκπληξη του Ρουβά στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης άφησε πίσω τις υποχρεώσεις του, το βαρύ προγραμμά του και προτίμησε να πάει στην κλινική να δει και να συνομιλήσει με τα παιδιά της Aιματολογικής-Oγκολογικής κλινικής παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)

Μια ξεχωριστή στιγμή έζησαν τα παιδιά της Aιματολογικής-Oγκολογικής κλινικής παίδων του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο όταν είδαν ξαφνικά στα δωμάτιά τους να μπαίνει ο Σάκης Ρουβάς που βρέθηκε στην Κρήτη για τις θεατρικές παραστάσεις που έδινε.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης άφησε πίσω τις υποχρεώσεις του, το βαρύ προγραμμά του και προτίμησε να πάει στην κλινική να δει και να συνομιλήσει με τα παιδιά.

Μάλιστα ενώ η επισκεψη ήταν προγραμματισμένη για λίγη ώρα εκείνος έμεινε μεγάλο διάστημα, μπήκε σε όλα τα δωμάτια και συνομίλησε αρκετά με κάθε παιδί δίδοντας κουράγιο για τη δοκιμασία που περνούν. Ο ίδιος βγαίνοντας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και τη φόρτιση που ένιωσε για τα παιδιά, αλλά και τη χαρά του για τη δουλειά που γίνεται στην κλινική και από την 'Ηλιαχτίδα' που είχε την πρωτοβουλία να τον καλέσει.
Enhanced by Zemanta

Εκποίηση- Παζάρι βιβλίου για πρώτη φορά στην Κρήτη

 Από 15 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου 2013

 
Η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου του Σωματείου Εκδοτών, για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA.

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) μετά από μια σειρά επιτυχημένων εκποιήσεων βιβλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ξάνθη διοργανώνει με την συμμετοχή 100 εκδοτικών οίκων την εκποίηση βιβλίου για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA.

Και σε αυτή την εκποίηση πωλούνται βιβλία που έχουν εκδοθεί τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν και που κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων με τιμή έκπτωσης τουλάχιστον 70% η και περισσότερο, σε σχέση με την αρχική τιμή που είχαν στα βιβλιοπωλεία.

Τα βιβλία της τελευταίας πενταετίας το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από τα βιβλιοπωλεία της πόλης, όπως και όλα τα σχολικά του είδη.

Όλα τα βιβλία διαθέτουν αυτοκόλλητη ετικέτα barcode με την τελική τιμή πώλησης στην εκποίηση ώστε το κοινό να βλέπει την τιμή που αγοράζει το κάθε βιβλίο.

Βιβλία όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.
Λογοτεχνία κλασσική και μοντέρνα, ελληνική και ξένη, ποίηση, παιδική λογοτεχνία αλλά και εικονογραφημένα, κόμικς, άλμπουμ, λευκώματα, βιβλία για μαγειρική, για το αυτοκίνητο. Βιβλία ιστορικά, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, πολιτικά αλλά και οικονομίας. Βιβλία για κάθε ηλικία βιβλία ΟΛΩΝ των κατηγοριών.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό ή στην ποσότητα αγοράς. Μπορεί να αγοράσει κανείς και ένα μόνο βιβλίο με 0,50 λεπτά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά Σάββατα & Κυριακές από τις 10 το πρωί έως 10 το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.esebe.grinfo@esebe.gr

Εμπορικό Κέντρο TALOS PLAZA
Σοφοκλή Βενιζέλου Μίνωος & Πελασγών -
τηλέφωνο 2810 255555
www.talosplaza.gr

Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης του Ηρακλείου επί της παραλιακής λεωφόρου εύκολα προσβάσιμο με όλα τα μέσα μεταφοράς.

Ε.Π.Κ.Κρήτης : ¨Δανειολήπτες !!! Οχι σε επιλογή Τραπεζικού χρέους για ρύθμιση!!!

Με αφορμή 1) Την " Πρωτόγνωρη " συμπεριφορά και κινητικότητα ,Χανιώτη δανειολήπτη, προς τα χρέη του και τους πιστωτές του, που ενώ ήταν ενημερωμένος ότι ,εντασσόμενος στο Νόμο Κατσέλη , οφείλει να απευθυνθεί προς όλους στους δανειστές του και να εντάξει όλα του τα χρέη, εκείνος προτίμησε κατά την δικιά του βούληση, πρωτοβουλία και θέλω,να εντάξει μόνο ένα πιστωτή, να ξεχρεώσει άλλον και να αφήσει μετέωρους άλλους, προσδοκώντας "ωφέλεια" και αγνοώντας τις οδηγίες και συνεχείς παροτρύνσεις του δικηγόρου του, και ακόμα , να συνεχίζει να αμελεί την συλλογή των χρειαζούμενων δικαιολογητικών, με αποτέλεσμα να μην έχει καταθέσει την αίτηση ένταξης, στο Ειρηνοδικείο ,χάνοντας προθεσμίες, διαδρομή, αλλά κυρίως , χάνοντας ως ο νόμος ορίζει και την ίδια την ένταξη!!! Διότι κανείς δανειολήπτης δεν νομιμοποιείται να "ξεφεύγει" από όσα ορίζουν οι διατάξεις του νόμου 3869/2010.

2) Τις απορριπτικές αποφάσεις των Δικαστηρίων ¨Πανελλαδικά , με το σκεπτικό " της διακριτικής επιλογής των πιστωτών ",

η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει όλους τους δανειολήπτες με ανακοίνωσή της," Τι ακριβώς θα πρέπει να προσέχουν, προκειμένου να ενταχθούν σωστά ,στο Νόμο3869/2010 ,όπως αυτός τροποποιήθηκε , στον γνωστό ως Νόμο Κατσέλη"

Ο Νόμος 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε με τον 4161/2013 δίνει την δυνατότητα σε κάθε δανειολήπτη να εντάξει όλα του τα χρέη, δεν δίνει την δυνατότητα επιλογής."Εντάσσω Α χρέος και τα άλλα τα αφήνω απέξω.Ορθά σκεπτόμενος ο νομοθέτης διότι η ένταξη και η ελάφρυνση αφορά τον ίδιο τον δανειζόμενο, προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα , αφού βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία και αδιέξοδο, να ρυθμίσει τα χρέη του, κατά την οικονομική του δυνατότητα να εξαιρέσει την υπάρχουσα πρώτη κατοικία και σε διαρκή και μόνιμη αδυναμία να "κουρέψει" κάποιο χρέος. Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,έρχεται ακόμα μια φορά να το διευκρινίσει:
"O ν .Κατσέλη είναι ξεκάθαρος και τα Ειρηνοδικεία της Χώρας, μας θέλουν ειλικρινείς" και η ΄Ενωση δανειολήπτες που εκ της προσεγγίσεως στην "συμβουλευτική" σκέφτονται "κουτοπόνηρα " πως να ξεγελάσουν τους συνδράμοντας επιστήμονες (Οικονομολόγους- δικηγόρους) προτιμά να απέχουν , διότι οι δανειστές κατέχουν όλα τα εργαλεία αποκάλυψης της αλήθειας ( ένσταση κατά την ΑΚ 281. βασιμότητα και απόρριψη της αιτήσεως)
Συμπερασματικά : H Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τονίζει ότι , ο οφειλέτης δεν έχει την ευχέρεια επιλογής των χρεών που εντάσσει στη ρύθμιση του νόμου , η αίτηση , ακόμα και εάν κριθεί προδικαστικά "δεν θα ευδοκιμήσει " στην κυρίως δίκη , θα έχουμε Απόρριψη αυτής λόγω "καταχρηστικής άσκησής ¨του δικαιώματος" πράγμα που ουσίας σημαίνει, απώλεια και πολύτιμου χρόνου αλλά και χρημάτων.
Για Συμβουλευτική, κάθε δανειολήπτης μπορεί να απευθύνεται σε όλες τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών , ανά την Ελλάδα,από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, αλλά και στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που ακόμα έχει ανοιχτή την διευκόλυνση του Προγράμματος "δωρεάν" σε ανέργους..-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...