Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: "Άλλαξε τον κόσμο, το’χει ανάγκη" - 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

«Άλλαξε τον κόσμο, το’χει ανάγκη», είναι ο τίτλος του 39ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στον Δημοτικό Κήπο.


«Δε διαλέξαμε τυχαία τον στίχο-κάλεσμα του Μπρεχτ για σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου της ΚΝΕ Γιώργος Περατσάκης.

«Θέλουμε  να αναδείξουμε ότι η άδικη, εκμεταλλευτική κοινωνία, όχι μόνο πρέπει αλλά και μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό. Είναι ανάγκη της εποχής. Αλλαγή σημαίνει ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, της εξουσίας των μονοπωλίων. Με την οικονομία και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, του λαού. Αυτή η κοινωνία μπορεί να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό, γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν τεράστιο πλούτο, που τον αρπάζουν τα μονοπώλια και μια χούφτα παράσιτα, γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που όμως αξιοποιούνται για την κερδοφορία των λίγων.

Θέλουμε, δηλαδή, να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος σήμερα, η ανεργία, η αμορφωσιά, η εργοδοτική τρομοκρατία, το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Ότι η λύση δε βρίσκεται στις συνταγές που προτείνει το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις επιδιώξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως η φασιστική Χρυσή Αυγή που αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος. Όλα αυτά τα κόμματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ομολογούν ότι μοναδικό σκοπό και επιδίωξη έχουν να καθίσουν στο σβέρκο του λαού για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και της ΕΕ», τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μέσα από τη δράση της η ΚΝΕ επιδιώκει οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων να γίνονται αγωνιστές και ασυμβίβαστοι, ανήσυχοι και περήφανοι, πρωτοπόροι, εχθροί όλων των σάπιων αξιών και "ιδανικών" που προβάλλει το σύστημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
19.00-20.00 συσκέψεις στα περίπτερα
Περίπτερο νέων εργαζομένων και ανέργων: «Οι νέοι εργαζόμενοι στο Σοσιαλισμό»
Περίπτερο ΑΕΙ-ΤΕΙ: «Διδασκόμαστε από τους Κομμουνιστές εκπαιδευτικούς»
Περίπτερο μαθητών: «Ο κόκκινος στρατός τσάκισε το φασισμό»
20.00 Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου
20.45 «Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε…», αφιέρωμα στα 95 χρόνια ΚΚΕ- 45 χρόνια ΚΝΕ
21.45 Κεντρική Ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ- Χαιρετισμός Ν.Σ Ρεθύμνου της ΚΝΕ
22.30 Γλέντι με τους Στέλιο Ζερβό (Μαντολίνο-Μπουζούκι), Μυλωνάκη Στέλιο  (Λαούτο), Μπακά Χάρη   (Κρουστά), Σταμούλη Αντρέα (Ούτι/Κιθάρα), Κουτρουμπάκη Γιώργο  (Κρητική Λύρα)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Επίδειξη σκάκι στο χώρο του φεστιβάλ
Διαγωνισμός ποιημάτων και μαντινάδων για μαθητές στο χώρο του φεστιβάλ
Τουρνουά Ποδοσφαίρου την Πέμπτη 5-9-2013, απόγευμα μετά τις 6.00, γήπεδο της Σοχώρας

Παιδότοπος, από τις 6.30 στον παιδότοπο του Δημοτικού Κήπου
Επίσης στα πλαίσια του 39ου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αγώνες ποδοσφαίρου την Πέμπτη το απόγευμα στο γήπεδο της Σοχώρας «θέλοντας να αναδείξουμε το δικαίωμα για δωρεάν άθληση για όλο το λαό ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις που θέλουν να ποτίσουν τη νεολαία για να μην αγωνίζεται», όπως υπογράμμισε ο κ. Περατσάκης.goodnet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...