Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΝΙΚΗ και ΔΕΟΣ - Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ - 1-0 την ΡΩΣΙΑ!

Μέρες του 2004 ζει η Ελλάδα χάρη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που νίκησε τη Ρωσία με 1-0 και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2012. Στα προημιτελικά και η Τσεχία, που επικράτησε με το ίδιο σκορ των Πολωνών.

Όπως και πριν από 8 χρόνια, έτσι κι απόψε η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μία νίκη, μία ισοπαλία, ενώ γνώρισε και την ήττα, στην φάση των ομίλων. Τότε είχε αντιμετωπίσει το «μεγαθήριο», Γαλλία, ενώ εκτός απρόοπτου, αυτή την φορά θα βρει στο δρόμο της ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Γερμανία, στην οποία αρκεί αύριο μία ισοπαλία με τη Δανία. Η Ελλάδα, που τερμάτισε στην 2η θέση του Α΄ ομίλου, θα δώσει το νοκ άουτ αγώνα στην φάση των «8» στις 22 Ιουνίου στο Γκντανσκ. Πρώτη στον Α΄ όμιλο πέρασε η Τσεχία, η οποία με το γκολ του Γίρατσεκ στο 72΄ νίκησε την Πολωνία 1-0.

Η Ρωσία είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά, ιδιαίτερα μετά το πρώτο 10λεπτο διάστημα στο οποίο η εθνική είχε μία-δύο καλές φάσεις. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν μετράει ποιος έχει την υπεροχή, αλλά ποια ομάδα βάζει το γκολ.

Αυτή ήταν η εθνική μας, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βασίλης Τοροσίδης με πλάγιο τροφοδότησε τον Γιώργο Καραγκούνη, εκεί «κόλλησαν» οι αμυντικοί της Ρωσίας κι ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού αφού μπήκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Μαλαφέεφ.

Ο γκολκίπερ της Ρωσίας είχε κάνει δύο σημαντικές επεμβάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα, στο γυριστό του Κατσουράνη μετά το κόρνερ του Καραγκούνη και στη συνέχεια σε βαθιά μπαλιά-πάσα του τελευταίου προς τον Γκέκα μπλόκαρε με δυσκολία. Καλές στιγμές είχαν και οι Ρώσοι, κυρίως με το σουτ του Ζιρκόφ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ άλλα δύο του Κερζακόφ από καλή θέση πέρασαν άουτ.

Με εξαιρετική αμυντική διάταξη και πάθος από όλους τους παίκτες η εθνική μας ομάδα άντεξε στην πίεση των Ρώσων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της «γαλανόλευκης» έβρισκαν όλο και περισσότερους ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Μαλαφέεφ. Το μπάσιμο του Καραγκούνη στο 65΄ έφερε στο έδαφος τον διεθνή μέσο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ερικσον τιμώρησε τον Έλληνα άσσο με κίτρινη για «θέατρο».
Η μεγάλη φάση της εθνικής να «καθαρίσει» το ματς ήρθε στο 70΄ με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του Ρώσου τερματοφύλακα. Στο 75΄ ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά στο βολέ του Ντενίσοφ και μπλόκαρε τη μπάλα.
Κλασική ευκαιρία για την ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ στο 84΄, με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ μετά τη σέντρα του Αρσάβιν, να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

Ηράκλειο: Ήπιε χλωρίνη... κατά λάθος!

Ένα λάθος παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε μια 26χρονη στο Ηράκλειο...


Η γυναίκα όπως αναφέρει το cretalive.gr χθες το βράδυ, στο ταβερνείο που διατηρεί ήπιε κατά λάθος ένα ποτήρι με... χλωρίνη!

Άγνωστο πώς, η άτυχη κοπέλα φαίνεται πως μπέρδεψε τη χλωρίνη με νερό!

Οι θαμώνες "πάγωσαν" και αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και της έγινε πλύση στομάχου.

Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ!

Ηράκλειο: Προσπάθησαν να τους κάψουν ζωντανούς!

Νέα ρατσιστική επίθεση σε βάρος αλλοδαπών σημειώθηκε στο Ηράκλειο...


Όπως αναφέρει το cretalive.gr χθες τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ημιυπόγειο διαμέρισμα της οδού Θερίσσου, όπου μένουν δύο νεαροί (και σύμφωνα με πληροφορίες άκρως φιλήσυχοι) Πακιστανοί.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στη 01.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, κι ενώ οι δύο νέοι άνδρες κοιμούνταν. Ξύπνησαν από τους καπνούς και ο ένας, ανοίγοντας την πόρτα είδε, στη διπλανή γκαρσονιέρα (στην οποία έμεναν μέχρι πρόσφατα) το στρώμα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και δίπλα ένα αναμμένο καπνογόνο.

Πριν προλάβει ο ένας από τους δύο να σβήσει τη φωτιά άκουσε το συγκάτοικό του να φωνάζει, καθώς ένα καπνογόνο έπεσε στο κρεβάτι του. Οι δύο νεαροί, όπως όπως, έριξαν νερό στο στρώμα κι έσβησαν τα καπνογόνα, τα οποία πέταξαν από το παράθυρο.

Οι νεαροί Πακιστανοί φέρονται να κατέθεσαν πως υπάρχει κάποιος Έλληνας ο οποίος πρόσφατα επιτέθηκε στον ένα, καλώντας τον να εγκαταλείψει την περιοχή. Οι δύο αλλοδαποί, πάντως, δεν έχουν ποτέ ενοχλήσει τους γείτονες, ούτε απασχολήσει τις αρχές.

30χρονος οικοδόμος δίνει μάχη για τη ζωή μετά από ηλεκτροπληξία

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας 30χρονος Σύριος , ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες , υπέστη ηλεκτροπληξία , ενώ εργαζόταν σε οικοδομή στην περιοχή του Πρινέ.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίος ο νεαρός άνδρας "χτυπήθηκε" από το ρεύμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της υγείας του.

Ποιοι θέλουν νεκρό το διάσημο κρητικό επιχειρηματία

Τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν το μαφιόζικο χτύπημα εναντίον του πασίγνωστου επιχειρηματία με το πακέτο-βόμβα που εξερράγη στα χέρια του, αναζητούν οι διωκτικές αρχές. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδέουν όλα τα κομμάτια του παζλ και εξαπολύουν στοχευμένες έρευνες ώστε να φτάσουν σε αυτούς που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

Την ίδια ώρα που η είδηση έπεφτε σαν κεραυνός εν αιθρία στους επιχειρηματικούς και κοσμικούς κύκλους της χώρας μας, οι αστυνομικοί είχαν ήδη ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να φτάσουν στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης. Ετσι, στρέφουν το βλέμμα τους στο παρελθόν του επιχειρηματία και προσπαθούν να βρουν ανθρώπους που είχαν διαφορές με τον 40χρονο άνδρα. Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ τα θραύσματα της χειροβομβίδας έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος καθώς η χειροβομβίδα που εξερράγη στα χέρια του του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, το θώρακα, τα χέρια, την κοιλιακή χώρα και κυρίως τα πόδια.

«Από έναν παλιό σου φίλο»
Στην περιοχή της Βουλιαγμένης προκλήθηκε πανικός από την ισχυρή έκρηξη, ενώ σήμανε συναγερμός και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε είναι και το σπίτι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου. Ωστόσο, γρήγορα η υπόθεση ξεκαθάρισε.

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 10.00 όταν χτύπησε το κουδούνι στο διαμέρισμα του γνωστού επιχειρηματία, στην οδό Ηρας. Ενας άνδρας μέσης ηλικίας, ο οποίος εμφανίστηκε ως «κούριερ», είπε στον επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη πως έχει ένα δέμα για τον ίδιο. Ηταν ένα γλαστράκι με ένα κάκτο και ένα μικρό δέμα. Μάλιστα έξω από το δέμα ήταν κολλημένο ένα «μπιλιετάκι» που έγραφε: «Από έναν παλιό σου φίλο».

Ο 40χρονος παρέλαβε το δέμα, μπήκε στο διαμέρισμά του και το άνοιξε. Οταν άκουσε τον ήχο από την περόνη της χειροβομβίδας που τραβήχτηκε από τον πυροκροτητή, το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να αφήσει το δέμα να πέσει στο δάπεδο.

Γείτονας του επιχειρηματία μόλις άκουσε την έκρηξη πήγε αμέσως στο διαμέρισμα του 40χρονου και προσπάθησε να τον βοηθήσει. Εκείνος το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν «Θέλουν να με σκοτώσουν, με πυροβολούσαν και απ' έξω».

Οι αστυνομικοί με βάση αυτή τη μαρτυρία έψαξαν τη γύρω περιοχή μήπως βρουν κάλυκες από πιστόλι χωρίς όμως να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο και κατά συνέπεια, αποκλείουν το ενδεχόμενο άγνωστοι πιστολέρο να πυροβολούσαν παράλληλα με τη στιγμή της έκρηξης τον γνωστό επιχειρηματία από τα παράθυρα του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου.

Ποιοι θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση
Ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που κατασκεύασαν το δέμα με την παγιδευμένη χειροβομβίδα σίγουρα ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον γνωστό επιχειρηματία. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον σοβαρό τραυματισμό του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, καθώς η χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε ήταν επιθετικού τύπου. Αλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από τη σοβαρότητα της κατάστασης του 40χρονου επιχειρηματία, καθώς οι γιατροί δίνουν μάχη στο νοσοκομείο προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ποιοι όμως είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον γνωστό στους κοσμικούς κύκλους «μπον βιβέρ» επιχειρηματία; Η Ασφάλεια Αττικής από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στα χέρια της κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών. Ανθρωποι με τους οποίους κατά το παρελθόν ο Ανδριαδάκης ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση ίσως να ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πιστεύουν πως όταν συνέλθει ο 40χρονος και δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους, οι έρευνες θα αποκτήσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σοκ στους κοσμικούς κύκλους
Σοκ στους κοσμικούς κύκλους από την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του διάσημου στους κοσμικούς κύκλους επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη από βομβιστική ενέργεια. Ο 40χρονος είναι ένας από τους τέσσερις γιους του Μηνά Ανδριαδάκη, ιδιοκτήτη της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας «Marmin Bay» στην Ελούντα της Κρήτης, που είναι αγαπημένο μέρος των celebrities.

Το σπίτι στη Βουλιαγμένη όπου εξερράγη η βόμβα είναι ιδιοκτησίας του αδελφού του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, του Νίκου, που πριν από δύο χρόνια παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ασπα Πάγκαλου σε μια λαμπρή τελετή με πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους από τον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσά τους ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αγγλίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, «μητέρα» του «Νησιού» και γνωστή για την αγάπη της για την Κρήτη, ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος τραγούδησε για το ζευγάρι, ο Στέλιος Μάινας με τη σύζυγό του Κάτια Σπερελάκη, ο Μάνος Γαβράς κ.ά.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Ακόμα... συλλαμβάνουν σε Χερσόνησο και Σταλίδα!

Πλήθος συλλήψεων είχαμε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καταστήματα αλλά και για άγρα πελατών. 


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cretalive.gr συνελήφθη στη Χερσόνησο, 36χρονος ο οποίος επιδιδόταν σε άγρα πελατών στην καφετέρια όπου εργαζόταν.

Άλλες δύο συλλήψεις με την ίδια κατηγορία είχαμε στην ευρύτερη περιοχή έξω από τουριστικό γραφείο ενώ σε ενα ακόμη μπαρ διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 29 και 30 ετών που το λειτουργούσαν προσπαθούσαν με υποδείξεις και χειρονομίες να προσελκύσουν πελάτες κι ενώ δεν διέθεταν την απαραίτητη αδεία λειτουργίας.

Στο μεταξύ, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 32χρονου επιχειρηματία ο οποίος παραβίασε την απόφαση περί σφράγισης του καφέ- ζαχαροπλαστείου που διατηρεί για υγειονομικές παραβάσεις.

Και στη Σταλίδα όμως στα χέρια των διωκτικών αρχών βρέθηκε ένας 30χρονος από την Ιρλανδία για στέρηση αδείας λειτουργίας του μπαρ στο οποίο ήταν υπεύθυνος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...