Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μιχελογιαννάκης: «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ: Έκτρωμα που τελειώνει την Παιδεία»


Μια συγκεντρωτική υπερδομή που σημαίνει το τέλος του μαζικού πανεπιστημίου  ετοιμάζεται.

  1. Αφού μείωσαν τους προϋπολογισμούς
  2. Αφού κούρεψαν τα αποθεματικά
  3. Αφού έδωσαν μόνο 45 μέρες για διαβούλευση
  4. Αφού δεν άκουσαν ούτε την αρχή διασφάλισης ποιότητας ανωτάτης εκπαίδευσης
  5. Αφού δεν άκουσαν ούτε το εθνικό συμβούλιο παιδείας
  6. Αφού εφαρμόζουν ότι τους συμφέρει από το εθνικό πλαίσιο προσόντων  και το νόμου πλαίσιο
  7. Αφού προωθούν την ακίνητη περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ
  8. Αφού σκέφτηκαν με λογιστικό και μόνο τρόπο
  9. Αφού κοίταξαν να ικανοποιήσουν  πελατειακές ψηφοθηρικές ανάγκες
  10. Αφού λειτουργούν με προεδρικά διατάγματα ανακοίνωσαν το σχέδιο «Αθηνά» που:


  • καταργεί δομές
  • απολύει προσωπικό
  • μειώνει εισακτέους
  • επιβάλει δίδακτρα
  • ξεπουλά περιουσία
  • αλλοιώνει ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά
  • δρα αντισυνταγματικά όσο αφορά το αυτοδιοίκητο
  • δεν παίρνει υπόψη του ακαδημαϊκά κριτήρια για τις συγχωνεύσεις
  • δεν δικαιολογεί τεκμηριωμένα το τι κάνει
  • συγχωνεύει ανόμοια γνωστικά αντικείμενα
  • συγχωνεύει με οικονομικά και όχι εκπαιδευτικά κριτήρια
  • αδειοδοτεί κολέγια
  • αποδομεί προγράμματα και επαγγελματικά δικαιώματα
  • υποβαθμίζει τίτλους
  • καταδικάζει μεγάλο αριθμό φοιτητών να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους
  • καταδικάζει μεγάλο αριθμό φοιτητών να μεταναστεύσουν  και
  • δεν αντιμετωπίζει σωστά το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

 Δηλαδή, αυτό το έκτρωμα βάζει τις βάσεις για μια νέα εκπαίδευση, συρρικνωμένη, με ταξικούς φραγμούς και καταντά διδάσκοντες σε απόγνωση, φοιτητές χωρίς προοπτική και Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Στην εκπομπή «Πρωινό ANT1» αύριο ο Λευτέρης Αυγενάκης


Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή  «Πρωινό ANT1» στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, αύριο Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου και ώρα 08:00,  ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή  του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, τον κ. Νίκο Τσούκαλη, Βουλευτή  της ΔΗΜΑΡ και τον κ. Θάνο Μωραΐτη, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Enhanced by Zemanta

Σημαντικές επαφές του Μανώλη Κεφαλογιάννη στις Βρυξέλες

Επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατά την διάρκεια τις εκεί παραμονής του συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος, είχε επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες ενώ συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Ο Γραμματέας της συναντήθηξκε επίσης  με την Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη καθώς και με τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Joseph Daul.

Στην φωτο ο κ. ΜανώληςΚεφαλογιάννης με στελέχη του κόμματος και συνδικαλιστικά στελέχη μαζί με τον ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη στις Βρυξέλες.

Αθώοι οι τρεις πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση στα Ζωνιανά


Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τους τρεις πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την αποτυχημένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη και τον ελαφρύ δύο ακόμα συναδέλφων του.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει την απαλλαγή των τριών πρώην αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό τη βλάβη του κράτους και το όφελος του συλληφθέντα, καθώς είχε εκτιμήσει ότι από τις πράξεις τους δεν προκύπτει δόλος.

Ο εισαγγελέας ωστόσο ανέφερε ότι θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της έκθεσης των αστυνομικών που συμμετείχαν σε κίνδυνο, όμως δεν είναι δυνατή η μεταβολή της κατηγορίας. Στις απολογίες τους οι τρεις πρώην αξιωματικοί αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με δόλο.

Κρήτη και Κύπρος ενώνουν τις δυνάμεις του για να προωθήσουν το λάδι


Δίκτυο επιχειρήσεων προϊόντων ελαιόλαδου, το οποίο θα έχει ως κύριο σκοπό, τη διάθεση φαγητών και εδεσμάτων που θα παρασκευάζονται αποκλειστικά με τη χρήση ελαιόλαδου, πρόκειται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στην Κρήτη και την Κύπρο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), το δίκτυο θα ιδρυθεί στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση της Ποιότητας και Βελτίωση της Εμπορίας του Ελαιόλαδου», το οποίο έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου και θα υλοποιηθεί από τον ΣΕΔΗΚ και το υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου.

Βασικοί στόχοι του δικτύου αυτού θα είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση του ελαιόλαδου, των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση του, η βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των κατοίκων της Κρήτης και της Κύπρου και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών γεωργικών και τουριστικών προϊόντων των δύο περιοχών.

Μέλη του Δικτύου θα είναι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, όπως ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία ταχυφαγεία που θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου στην παρασκευή όλων των φαγητών που προσφέρουν.

Επιχειρήσεις εμπορίας ελαιόλαδου, όπως συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών ή ιδιώτες εμπόρων που διαθέτουν ελαιόλαδο χύμα ή τυποποιημένο, καθώς και επιχειρήσεις διάθεσης ελαιοεδεσμάτων όπως εργαστήρια και καταστήματα παραγωγής και διάθεσης ελαιοεδεσμάτων όπως αρτοσκευασμάτων, γλυκών και άλλων εδεσμάτων που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.

Βασικές υποχρεώσεις όσων συμμετέχουν στο δίκτυο θα είναι η αποκλειστική χρήση παρθένου η έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στην παρασκευή όλων ανεξαιρέτως των φαγητών, τηγανητών, εδεσμάτων και άλλων παρασκευασμάτων που παράγουν ή διαθέτουν και η αποδοχή εσωτερικών ελέγχων που θα γίνονται για την τήρηση της αποκλειστικής χρήσης ελαιόλαδου.

Μινωικό ναυπηγείο ανακαλύφθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης


Το πρώτο μινωικό ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων πλοίων εκτιμούν ότι ανακάλυψαν Έλληνες επιστήμονες στην ακτή των Αγίων Θεοδώρων, κοντά στο μινωικό μέγαρο στη θέση Νίρου Χάνι, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα ευρήματα θα παρουσιάσουν σε συνέδριο για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 21 Μαρτίου, ο ερευνητής δρ. Μηνάς Τσικριτσής και ο γεωλόγος Στέλιος Μανωλιούδης.

«Για την ανάπτυξη της μινωικής ναυτιλίας μέχρι τώρα στηριζόμαστε σε αναπαραστάσεις με εικόνες πλοίων που δείχνουν ποντοπόρα πλοία με 50 κουπιά τα οποία αντιστοιχούν θεωρητικά σε σκάφη μήκους 40 έως 50 μέτρων. Η άποψη αυτή ενισχύεται με την εύρεση στην ακτή των Αγίων Θεοδώρων κοντά στο μινωικό μέγαρο του Νίρου Χάνι (Κοκκίνη Χάνι), ενός μεγάλου ναυπηγείου» αναφέρει ο κ. Τσικριτσής.

Στην περιοχή υπάρχουν λαξεύματα και βάσεις μινωικών κτισμάτων τόσο στην ξηρά όσο και μέσα στη θάλασσα, ενώ στη βόρεια πλευρά της αμμώδους παραλίας εμφανίζονται δύο μεγάλα ορθογώνια λαξεύματα, τα οποία έχουν κατακλυσθεί από τη θάλασσα.

Αυτοκίνητο παρέσυρε 6χρονο παιδάκι στην Κρήτη!


Από θαύμα σώθηκε το μόλις 6 ετών αγοράκι, όταν το παρέσυρε το ΙΧ, στις Γούβες...

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το περιστατικό έγινε το μεσημέρι όταν ο 6χρονος έπαιζε κοντά στο δρόμο και πετάχτηκε να πιάσει τη μπάλα του με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το αυτοκίνητο.

Το ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο, με το παιδί να μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ ευτυχώς εκτός κινδύνου...

Εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου στο Ρέθυμνο


Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνουν εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου. Οι ταινίες απευθύνονται σε μαθητικό κοινό και θα προβληθούν στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στα Περιβόλια.

Οι ταινίες είναι με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Έχει εξασφαλιστεί άδεια από τις εταιρείες διανομής.

Το πρόγραμμα προβολής ταινιών είναι το εξής:
01/03 «Πόλεμος των κουμπιών», ώρα προβολής: 11:45
05/03 «Η σουσουράδα», ώρα προβολής: 13:15
07/03 «Νικόστρατος, ένα ξεχωριστό καλοκαίρι», ώρα προβολής: 11:45

Από το MIT στην Κρήτη ο εφευρέτης του υπολογιστή των 100 δολαρίων

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, Μιχάλη Μπλέτσας, ο εφευρέτης του υπολογιστή των εκατό δολαρίων
Ο κ. Μπλέτσας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Γιατί τα λάπτοπ χρειάζονται αυτάκια και άλλες διδακτικές ιστορίες” σε εκδήλωση που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τ.Ε.Ε. την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ όπου και εργάζεται από το 1996. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και κάτοχος MSc Μηχανικού Η/Υ από το Boston University.

Είχε την ικανότητα και την επιστημονική γνώση να βρεθεί στην καρδιά της καινοτομίας και να ηγηθεί ομάδας ατόμων που φαντάστηκαν έναν καλύτερο κόσμο. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της προσπάθειας «Ένα Laptop Ανά Παιδί» (OLPC) όπου και είχε κεντρική συνεισφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωτοπόρου φορητού υπολογιστή "ΧΟ", καθώς και της συνδεσιμότητας του στο διαδίκτυο.

Έχει υλοποιήσει δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης βασισμένα σε τεχνολογίες αιχμής συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πρώτες δοκιμαστικές πλατφόρμες ADSL καθώς και διαφόρων ασυρμάτων τεχνολογιών. Ο Μιχάλης Μπλέτσας έχει δώσει πολλές κεντρικές ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και έχει εκτεταμένη κοινωφελή δραστηριότητα.

Ο στόχος του ΤΕΕ

Στόχος του ΤΕΕ/ΤΑΚ μέσω αυτής της εκδήλωσης είναι να δείξει, πως, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας υπάρχει διέξοδο στην κρίση και να παροτρύνει τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες να έχουν θάρρος, δύναμη, όραμα αλλά και πείσμα. Να δουν την κρίση ως ευκαιρία και εφαλτήριο, ώστε να αναζητήσουν νέα πεδία και εφαρμογές, να αγωνιστούν να τις υλοποιήσουν και να καταφέρουν να διαπρέψουν .

Αποφάσισε λοιπόν να δώσει βήμα σ’ ένα νέο άνθρωπο που έχει κατορθώσει μέσω της επιστημονικής του ιδιότητας να διακριθεί σε ακαδημαϊκό επίπεδο, να επιτύχει στον επαγγελματικό στίβο και παράλληλα να προσφέρει και σε ανθρωπιστικό επίπεδο.Ο ίδιος ο Μ. Μπλέτσας πιστεύει πως η παιδεία , η ιδιωτική πρωτοβουλία και η καινοτομία μπορούν να δώσουν λύσεις. Την ομιλία του Μιχάλη Μπλέτσα θα προλογίσει ο Παντελής Αγγελίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: Prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Καλύβες Αποκορώνου Χανίων:  Γέμισε την αυλή του σπιτιού του με… χασισόδεντρα!


Ένας μικρό δάσος με… χασισόδεντρα είχε φυτέψει στην αυλή του σπιτιού του ένας 39χρονος άνδρας στις Καλύβες Αποκορώνου Χανίων.

Η έρευνα από τους άνδρες της Αστυνομίας, στο σπίτι του 39χρονου έγινε με την παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 11 έως 30 εκατοστά και 22 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ογδόντα σπόροι κάνναβης, μέσα σε ένα μεταλλικό διαχωριστή κάνναβης.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου.

Κρητικό καραβάνι αλληλεγγύης στην Αθήνα

Ο Δήμος Ιεράπετρας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, τα Δημοπρατήρια, οι Έμποροι, Ομάδες Παραγωγών και Μεμονωμένοι Παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας, διοργανώνουν
αποστολή αλληλεγγύης την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, θα μεταφερθούν από την Ιεράπετρα 20 περίπου τόνοι πρώιμων κηπευτικών οι οποίοι θα μοιραστούν σε Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων της Αττικής για να δοθούν σε ανθρώπους που στηρίζουν την επιβίωσή τους στις κοινωνικές δομές των Δήμων.

Τα κηπευτικά θα μοιραστούν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Τετάρτης μετά τις 08:00, μετά από συνεννόηση που έχει γίνει με Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων της Αττικής.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια προγενέστερων αντίστοιχων ενεργειών και σηματοδοτεί ένα διπλό μήνυμα:

Αφενός, καταγράφει την αντίληψη κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράπετρας σε μια περίοδο κρίσης, αφετέρου το αίτημα να στηριχθεί η περιοχή για να συνεχίσει να παράγει.

Η αποστολή αλληλεγγύης αποτελεί μια πράξη ευχαριστίας για τους πολίτες που στο παρελθόν και σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας, αλλά σήμερα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στερούνται στοιχειωδών αγαθών.

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές και οι παραγωγικοί φορείς της Ιεράπετρας, θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανάκαμψη της χώρας προϋποθέτει τη στήριξη των παραγωγικών φορέων.

Η Ιεράπετρα παράγει και προσφέρει στην εθνική οικονομία και για να βοηθήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να παραμείνει η ατμομηχανή στις εξαγωγές κηπευτικών.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται και ο μαρασμός του Λασιθίου, με τις συγνωνεύσεις και καταργήσεις εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων:

"Οι αποφάσεις που καταργούν ή αποψιλώνουν Υπηρεσίες και αναπτυξιακούς Οργανισμούς όπως Νοσοκομείο, Δ.Ο.Υ., Τμήμα ΤΕΙ, ακόμα και τα ταμεία των ΔΕΚΟ, προκαλούν τεράστια υποβάθμιση της περιοχής, ταλαιπωρία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Με παράλογα μέτρα δεν στηρίζεται η ανάπτυξη. Η Ιεράπετρα πρέπει να έχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για να συνεχίσει να παράγει"

Στο πλαίσιο αυτό οι μεμονωμένοι παραγωγοί που θα προσφέρουν προϊόντα θα πρέπει να τα μεταφέρουν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, από τις 8 το πρωί έως και τις 13:30 το μεσημέρι στην ΑΓΡΕΞ και στο Δημοτικό Κατάστημα Μακρύ Γιαλού.
cretalive.gr 

Mεγάλη ανταπόκριση στο "Βγαίνουμε Χανιά - Κάθε Τρίτη"

Συνεχίζεται από τον Δήμο Χανίων και το Σύλλογο Εστίασης Νομού Χανίων, η δράση “Βγαίνουμε Χανιά - Κάθε Τρίτη'', με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους πολίτες όσο και από... τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, η συμμετοχή των οποίων στην εν λόγω δράση αυξάνεται καθημερινά.
Κύριος στόχος των διοργανωτών καθώς και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, είναι "να γίνει η Τρίτη μία μέρα συνάντησης, επικοινωνίας και διασκέδασης, για "ΌΛΟΥΣ", αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο και μια εναλλακτική διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομικής κρίσης.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση - η οποία θα διαρκέσει έως και τις 23 Απριλίου 2013 - προσφέρουν σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης των Χανίων, μενού φαγητού στα 10€, φιάλη κρασί στα 10€, ποτό στα 5€ και καφέ στα 2€.

Έως σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 55 επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, ενώ σημειώνεται ότι ο κατάλογος αυτός, διευρύνεται και ενημερώνεται καθημερινά, αφού η πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις για δήλωση συμμετοχής στη δράση παραμένει ανοικτή, προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις.

Κάθε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα, φέρει ειδική πληροφοριακή/προωθητική αφίσα στην είσοδό της, ενώ ο κατάλογος με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, καθώς και η κατηγορία που συμμετέχουν στη δράση (καφέ, ποτό, μενού, κρασί), βρίσκεται διαθέσιμος ηλεκτρονικά:

στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων: www.chania.gr
στη σελίδα του Δήμου Χανίων στο facebook: www.facebook.com/Chania.city
στο διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου Εστίασης Ν Χανίων www.estiasichania.gr
στη σελίδα του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων στο facebook: www.facebook.com/estiasichania
flashnews.gr

Η Olympic Air «ενώνει» τη Σαντορίνη με Μύκονο και Ηράκλειο

Στις 30 Ιουνίου η Οlympic Air εγκαινιάζει τα νέα απευθείας δρομολόγια Σαντορίνη – Μύκονος και Σαντορίνη-Ηράκλειο τα οποία για την θερινή περίοδο θα εκτελούνται τρείς φορές την εβδομάδα, καλύπτοντας ιδανικά τις ανάγκες του επιβατικού κοινού στους τουριστικούς αυτούς προορισμούς.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Κυριακή, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ η σύνδεση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις ώρες των πτήσεων:
1. Σαντορίνη – Μύκονος: η πτήση ΟΑ855 θα αναχωρεί από τον κρατικό Αερολιμένα της Σαντορίνης κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 11.35 με άφιξη στο νησί της Μυκόνου στις 12.10. H ίδια πτήση κάθε Τετάρτη θα αναχωρεί από τη Σαντορίνη στις 12.15 με άφιξη στο νησί των ανέμων στις 12.50. Αντίστοιχα η πτήση ΟΑ854 θα αναχωρεί από τον κρατικό Αερολιμένα της Μυκόνου κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 08.35 με άφιξη στη Σαντορίνη στις 09.10. Κάθε Τετάρτη θα αναχωρεί από τη Μύκονο στις 09:15 με άφιξη στη Σαντορίνη στις 09.50.

2. Σαντορίνη Ηράκλειο: Η πτήση ΟΑ831 που θα εξυπηρετεί το δρομολόγιο Σαντορίνη – Ηράκλειο θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 09.35 με ώρα άφιξης στο Ηράκλειο 10.10. Κάθε Τετάρτη η αναχώρηση θα γίνεται στις 10.15 με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο Ηράκλειο 10.50. Αντίστοιχα η πτήση ΟΑ830 θα αναχωρεί από το Διεθνή Αερολιμένα του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 10.35 με άφιξη στη Σαντορίνη στις 11.10. Την Τετάρτη θα αναχωρεί από το Ηράκλειο στις 11:15 με άφιξη στη Σαντορίνη στις 11.50.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται με τα αεροσκάφη νέας γενιάς τύπου Bombardier Q400, 78 θέσεων η καμπίνα των οποίων είναι διαμορφωμένη σε Οικονομική και Premium Θέση.

Ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ισραήλ - Χανιά

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, ο ιδιοκτήτης του Ισραηλινού Τουριστικού Γραφείου OFEK, κ. Moshe Avisar, ο οποίος ανακοίνωσε ότι... προγραμματίζει, για την προσεχή περίοδο, την έναρξη δραστηριοτήτων του Γραφείου στον τόπο μας, με απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ στα Χανιά.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα μακράς προσπάθειας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την προσέλκυση τουρισμού από την Ισραηλινή αγορά.

Η παλιά ιστορία και παρουσία της Εβραϊκής Κοινότητας και του εβραϊκού στοιχείου στην πόλη μας αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο μαζί με τις άλλες ομορφιές της περιοχής, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Avisar είπε στον κ. Βουλγαράκη, ότι είχε και πριν από έντεκα χρόνια δραστηριοποιηθεί στα Χανιά, και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τον τόπο μας, τον οποίο θεωρεί σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Η Εταιρεία OFEK ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα της αρμοδιότητάς του, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε ο κ. Βουλγαράκης με την υπόσχεση κάθε δυνατής στήριξης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Avisar για την στήριξη και συμβολή του στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, που τόσο τις χρειάζεται ο τόπος στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα.
flashnews.gr

Μελισσόκηπoς στο άλσος Αγίων Αποστόλων στα Χανιά

Μελισσόκηπος μέσα στο αλσύλλιο των Αγίων Αποστόλων! Με το θράσος να περισσεύει, κάποιος τοποθέτησε δεκάδες κυψέλες μέσα στο δασάκι, λίγα μέτρα από τον δρόμο, έχοντας -μάλιστα- κόψει κλαδιά από τα δέντρα!

Το απίστευτο συμβάν καταγγέλθηκε στον Δήμο Χανίων, που έχει στείλει τα σχετικά έγγραφα τόσο στον εισαγγελέα όσο και τις υπόλοιπες Υπηρεσίες. Εδώ και 10 ημέρες έχουμε στείλει έγγραφο στην Εισαγγελεία καθώς έχει καταγραφεί το γεγονός από τη Δημοτική Αστυνομία. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και το Δασαρχείο. Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων που θα πρέπει να πάρουν οι συγκεκριμένες Υπηρεσίες, παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση, ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Μανούσος Λιονάκης, σημειώνοντας ότι και σήμερα ο Δήμος θα προχωρήσει σε νέα παρέμβαση.

Ο κ. Λιονάκης επεσήμανε πως στην περιοχή καθημερινά συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά και η ύπαρξη των μελισσών τόσο κοντά εγκυμονεί κινδύνους, ενώ θα εξεταστούν και οι ζημιές που έγιναν στο περιβάλλον από τον μελισσόκοσμο. Πρέπει να δώσουμε να καταλάβει στον ιδιοκτήτη ότι ένας τέτοιος χώρος δεν μπορεί να είναι μελισσόκηπος, ανέφερε ο κ. Λιονάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διευθύντρια Δασών κα Π. Σκλαβάκη. Οπως επεσήμανε στα 'Χ.Ν.', δεν έχει δοθεί καμία άδεια για την εγκατάσταση κυψελών καθώς η δραστηριότητα της μελισσοκομίας είναι τελείως ασύμβατη με τους χώρους αναψυχής. Η ίδια επεσήμανε πως η Υπηρεσία της δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος θα έβαζε κυψέλες στους Αγ. Αποστόλους και πώς για ανάλογες παρανομίες σε περιοχές, όπως η Γραμπούσα, έχει προχωρήσει σε σωρεία μηνύσεων.



Χανιώτικα Νέα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...