Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Από το MIT στην Κρήτη ο εφευρέτης του υπολογιστή των 100 δολαρίων

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, Μιχάλη Μπλέτσας, ο εφευρέτης του υπολογιστή των εκατό δολαρίων
Ο κ. Μπλέτσας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Γιατί τα λάπτοπ χρειάζονται αυτάκια και άλλες διδακτικές ιστορίες” σε εκδήλωση που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τ.Ε.Ε. την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ όπου και εργάζεται από το 1996. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και κάτοχος MSc Μηχανικού Η/Υ από το Boston University.

Είχε την ικανότητα και την επιστημονική γνώση να βρεθεί στην καρδιά της καινοτομίας και να ηγηθεί ομάδας ατόμων που φαντάστηκαν έναν καλύτερο κόσμο. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της προσπάθειας «Ένα Laptop Ανά Παιδί» (OLPC) όπου και είχε κεντρική συνεισφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωτοπόρου φορητού υπολογιστή "ΧΟ", καθώς και της συνδεσιμότητας του στο διαδίκτυο.

Έχει υλοποιήσει δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης βασισμένα σε τεχνολογίες αιχμής συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πρώτες δοκιμαστικές πλατφόρμες ADSL καθώς και διαφόρων ασυρμάτων τεχνολογιών. Ο Μιχάλης Μπλέτσας έχει δώσει πολλές κεντρικές ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και έχει εκτεταμένη κοινωφελή δραστηριότητα.

Ο στόχος του ΤΕΕ

Στόχος του ΤΕΕ/ΤΑΚ μέσω αυτής της εκδήλωσης είναι να δείξει, πως, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας υπάρχει διέξοδο στην κρίση και να παροτρύνει τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες να έχουν θάρρος, δύναμη, όραμα αλλά και πείσμα. Να δουν την κρίση ως ευκαιρία και εφαλτήριο, ώστε να αναζητήσουν νέα πεδία και εφαρμογές, να αγωνιστούν να τις υλοποιήσουν και να καταφέρουν να διαπρέψουν .

Αποφάσισε λοιπόν να δώσει βήμα σ’ ένα νέο άνθρωπο που έχει κατορθώσει μέσω της επιστημονικής του ιδιότητας να διακριθεί σε ακαδημαϊκό επίπεδο, να επιτύχει στον επαγγελματικό στίβο και παράλληλα να προσφέρει και σε ανθρωπιστικό επίπεδο.Ο ίδιος ο Μ. Μπλέτσας πιστεύει πως η παιδεία , η ιδιωτική πρωτοβουλία και η καινοτομία μπορούν να δώσουν λύσεις. Την ομιλία του Μιχάλη Μπλέτσα θα προλογίσει ο Παντελής Αγγελίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: Prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...