Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

76χρονος έκλεψε 336 κιλά πατάτες απο Super market στις Αρχάνες

Ένας 76χρονος Ηρακλειώτης φέρεται ως ο δράστης κλοπής....336 κιλών πατατών που έγινε σε Super market στο δ.δ. Αρχανών του Δήμου Αστερουσίων Ηρακλείου.

Όπως κατάγγειλε ο 42χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος η κλοπή των....πατατών έγινε κατά τα χρονικά διαστήματα 20/21-04-11, 26/04/11 & 06/05/11, από εξωτερικό ανασφάλιστο χώρο του καταστήματος και με συνολική λεία τριακόσια τριάντα έξι (336) κιλά πατάτες, χρηματικής αξίας τριακοσίων τριάντα (330) ευρώ.
Στα πλαίσια ενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης του Α.Τ. Περιφέρειας, προέκυψε ότι, δράστης ανωτέρω κλοπής είναι 76χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

flashnews.gr

25χρονος από τη Σητεία νεκρός σε τροχαίο

Ένας 25χρονος από τη Σητεία έχασε νωρίς σήμερα το πρωί τη ζωή του όταν το Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 50 μέτρων.

Το ατύχημα σημειώθηκε στην Ε.Ο Σητείας-Ιεράπετρας, 15 χιλιόμετρα μετά τη Σητεία και όπως φαίνεται ο 25χρονος υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου Μανόλη Χρονάκη το όχημα να ανατραπεί σε δεξιά στροφή και να καταλήξει στον γκρεμό.
Το νέο αυτό θανατηφόρο ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο δρόμο επαναφέρει στην επικαιρότητα την αναγκαιότητα κατασκευής οδικού δικτύου από τη Σητεία προς Άγιο Νικόλαο. Ένας δρόμος που παρά την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου κρύβει πολλές παγίδες. flashnews.gr

Δανειολήπτες καταθέτουν αγωγές σε βάρος τραπεζών

20 ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες έχουν απευθυνθεί μέχρι τώρα στην Ένωση Καταναλωτών Χανίων προκειμένου να καταθέσουν ομαδική αγωγή κατά τραπεζών που επιβάλουν καταχρηστικούς όρους παράνομης είσπραξης από τις τράπεζες.

Όπως δήλωσε στο Flashnews η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Χανίων κ. Ιωάννα Μελάκη "οι δανειολήπτες μπορούν να πάνε στην Ένωση και να καταθέσουν μια αίτηση με τα απαραίτητα στοιχεία, δηλαδή το λογαριασμό της τράπεζας, τον όρο της καταχρηστικότητας και κάποια άλλα στοιχεία προκειμένου να μπουν στην ομαδική αγωγή."

Τα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τους ειδικούς οικονομικούς συνεργάτες της ένωσης και μετά ανά τράπεζα θα προχωρήσουν οι αγωγές . flashnews.gr

Επεισόδια και τραυματισμοί στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο Ηράκλειο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλήνια απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η αρχή έγινε όταν ο εκπρόσωπος του σωματείου των ανέργων ζήτησε από τη συνδικαλιστική ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου να παραιτηθεί.
Μετά από αυτό προέκυψε ένταση και ένας νεαρός χτύπησε τον Πρόεδρο των εργαζομένων στο σκυρόδεμα Γιώργο Καράνταλη, ενώ λίγο αργότερα ένα ς άλλος νεαρός με ένα ξύλο χτύπησε στο κεφάλι τον Οργανωτικό Γραμματέα του ΕΚΗ Ηρακλή Κουτεντάκη που αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Με την παρέμβαση των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν και η πορεία συνεχίστηκε χωρίς επιπλέον επεισόδια. flashnews.gr

N. Μαχλάς: «Θα πάρουμε άδεια και θ' ανέβουμε απευθείας»

Για την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ να πάρει την θέση του Ηρακλή, ομάδα από την Football League μίλησε στο «Sportaction» ο Νίκος Μαχλάς.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε ότι πολλοί κινήθηκαν με αθέμιτα μέσα να παραμείνουν στην Σούπερ Λιγκ, αλλά τελικά επικράτησε η λογική και ο νόμος.
Επίσης ο κ. Μαχλάς είπε ότι νομικά η τρίτη ομάδα της δεύτερης εθνικής θα πρέπει να προβιβαστεί απευθείας και όχι να ανέβουν δύο ομάδες μέσω των play off. Τέλος ο «ισχυρός» άντρας των Κρητικών ξεκαθάρισε ότι ο ΟΦΗ θα πάρει άδεια για να συμμετάσχει στην πρώτη κατηγορία, καθώς ο φάκελός του πλέον είναι 100% έτοιμος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά ΕΔΩ

΄Ελλειψη Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΕΠΑΓΝΗ

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων-Κρήτης, ζώντας τον Γολγοθά των πολιτών της Κρήτης, από την μη λειτουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΕΠΑΓΝΗ, έστειλε επιστολή στο υπουργό Υγείας, κ Ανδρέα .Λοβέρδο, τονίζοντας σ εαυτή μεταξύ άλλων ότι: H κατάσταση των ασθενών στην Κρήτη με την μη λειτουργία της καρδιοχειρουργικής ,δεν πάει άλλο. Είναι τραγικά απαράδεχτο, σε εποχή οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών λόγω έλλειψη απασχόλησης λόγω μείωση μισθών λόγω αύξησης τιμών αγαθών, οι ασθενείς της Κρήτης, που πρέπει να υποβληθούν σε επέμβαση καρδιάς να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα.
Ακούγονται διάφορες δεσμεύσεις ,από τον Διοικητή του Επιστημονικού Ιδρύματος, για μας είναι έωλες, θέλουμε από σας να βγείτε επίσημα να μας πείτε πότε επιτέλους θα διορίσετε Ιατρονησευλετικό προσωπικό, πότε θα αρχίσει ο προγραμματισμός των επεμβάσεων στους ασθενείς της Κρήτης.
Πολλά κυκλοφορούν ,εμείς σαυτά φράζουμε τα αυτιά μας, και θα ανοίξουν μόνο όταν εσείς θελήσετε να μας μιλήσετε ανθρώπινα και όχι πολιτικά, να μας δείξετε έμπρακτα ότι νοιάζεστε για την υγεία μας.
Συμπληρώνοντας η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ την επιστολή της προς τον Υπουργό τονίζει:
Κύριε Υπουργέ, στο θέμα της υγείας μας δεν παίζει το ¨αλισβερίσι" ξεχάστε το, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνική οργάνωση ,σας θυμίζει την ξεχασμένη από καιρό υποχρέωσή σας, ως αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει ότι , η υπομονή τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών της Κρήτης βρίσκεται σε οριακό σημείο , ένα βήμα πριν της κοινωνικής κατακραυγής πρώτα στο πρόσωπό σας και δεύτερον στην Κυβέρνηση, που εκπροσωπείτε, θα ήταν λυπηρό αυτή μας η επιστολή διαμαρτυρίας να έφθανε στα χέρια του Πρωθυπουργού της Χώρας , προκειμένου να διαπιστωθεί η αδυναμία σας ,να χειριστείτε ευαίσθητο τομέα της υγείας που σας ανέθεσε.Θέλουμε βιώσιμη λύση του προβλήματος και όχι περιστασιακή, με επισκέπτες Καρδιοχειρουργούς, οι οποίοι θα είναι "μουσαφίρηδες"με ότι εννοιολογική εξήγηση μπορούμε να προσδώσουμε στον χαρακτηρισμό.

Πιστεύουμε ότι το θέμα μας είναι σοβαρό και ευελπιστούμε ότι ι η βούλησή σας, θα εκφραστεί προς την κατεύθυνση των άμεσων διαδικασιών εκείνων που επιβάλλονται σ’ αυτή την πολιτική συγκυρία, Θετικό ακόμα είναι ότι στο ΠΕΠΑΓΝΗ έχει γίνει προμήθεια πλήρους και υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

Πλέον δε σοβαρό επιχείρημα υπέρ της λειτουργίας μιας τέτοιας Κλινικής, σ’ ένα από τα καλύτερα (ίσως το καλύτερο) Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Ελλάδας στην Κρήτη , αποτελεί η ανάγκη κάλυψης ενός πληθυσμού 600.000 κατοίκων της Κρήτης με επιπλέον 300.000 από τη Νότια Ελλάδα”
Τέλος ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, σας τονίζουμε ότι επί πλέον μας ενδιαφέρει η Οικονομία του Νησιού μας, αλλά και της Ελληνική οικονομίας, δεν θέλουμε να εξανεμίζεται και να σπαταλιούνται εκτός των ορίων της Κρήτης αλλά και της Ελλάδος , οι οικονομικοί μας πόροι, αγωνιζόμαστε για την συγκράτηση της ζωής , της ύπαρξης απασχόλησης των κατοίκων, αλλά και της ανάπτυξης του νησιού μας.

H Πρόεδρος
της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...