Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Διαφημιστικά φυλλάδια κάνναβης!

Κάποιοι διαφημίζουν τάπερ και άλλοι εξειδικεύονται στη… διαφήμιση δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης! 


Οσο και αν φαίνεται αστείο τέτοια φυλλάδια εντοπίστηκαν στο σπίτι μίας οικογένειας Ζωνιανών, η οποία διαμένει σε χωριό του Ηρακλείου. 


Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 61χρονο πατέρα και δύο γιους, ηλικίας 22 και 33 ετών αντίστοιχα, ενώ  αναζητούν τους άλλους δύο γιους, ηλικίας 28 και 31 ετών αντίστοιχα. Επίσης, συνελήφθη ένας 31χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος προσπάθησε να 'ξεφορτωθεί' ποσότητα ναρκωτικών που του είχε προμηθεύσει ο μεγαλύτερος γιος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι στο υπνοδωμάτιο του 'Βενιαμίν' της οικογένειας οι αστυνομικοί βρήκαν επτά διαφημιστικά φυλλάδια, στα οποία απεικονίζονται ποικιλίες δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, οι τιμές πώλησής τους, ενώ παρέχονται και οδηγίες καλλιέργειάς τους.

Ολα ξεκίνησαν όταν άνδρες του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου εντόπισαν και εγκλώβισαν στον χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαινε ο 33χρονος γιος και ένας 31χρονος 'πελάτης', ο οποίος μάλιστα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και αφού διένυσε μία μικρή απόσταση, προσπάθησε να... ξεφορτωθεί ποσότητα 100 γραμμαρίων χασίς, όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα. Στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα τεθούν στο 'μικροσκόπιο' της έρευνας.
Οπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια της οικογένειας, στη διάρκεια μάλιστα των οποίων δεν έλειψαν οι εντάσεις, αλλά και οι ύβρεις.

Στο σπίτι του μεγάλου γιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κυνηγετικό όπλο με τρεις γεμιστήρες και 46 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κυνηγετικού όπλου.

Στο πατρικό τους σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία επαναληπτική καραμπίνα, ιδιοκτησίας του 31χρονου γιου, από την οποία είχε αφαιρεθεί παρανόμως ο μειωτήρας, 52 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, επτά φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν αρχαία αγαλματίδια, άγνωστης περιόδου, στις οποίες εμφαίνονται οι γεωμετρικές διαστάσεις αυτών με τη χρήση υποδεκάμετρου.
Στο υπνοδωμάτιο του 22χρονου γιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, οκτώ κροτίδες, μία θήκη πιστολιού, αλλά και επτά ... διαφημιστικά φυλλάδια, με δενδρύλλια ακατέργαστης κάνναβης, τις τιμές τους(!) και οδηγίες για την καλλιέργειά τους!

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: εννιά σακουλάκια διάφανα, προοριζόμενα για τη συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης καθώς και οκτώ δυναμιτάκια.

Στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον σακούλα με 120 σπόρους κάνναβης, ενώ σε γειτονική νεοαναγειρόμενη οικοδομή, ιδιοκτησίας του 28χρονου που αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο πλαστικοί κουβάδες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και 1,6 γρ. κάνναβης σε νάιλον σακούλα. Σε δύο εκ των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Η απολογία τους ορίστηκε για αύριο

digitalcrete.gr

Τόνοι γραβιέρας σε άπορους

Πάνω από τετρακόσιους τόνους γραβιέρας θα διαθέσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ρεθύμνου, σε άπορους και δικαιούχους όλης της χώρας.
Η ΕΑΣ Ρεθύμνου ήταν η μοναδική Ένωση που μειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη του φορέα εκτέλεσης του έργου "Δωρεάν Διανομή Τυριού Γραβιέρα Κρήτης" από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και 
 Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων). 

Χρόνια τώρα, η ΕΑΣ Ρεθύμνου έχοντας επίγνωση -μεταξύ άλλων- του κοινωνικού της ρόλου, συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε κοινωνικά θέματα, στηρίζοντας ιδρύματα και φορείς που προσφέρουν κοινωφελές έργο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης, η διανομή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2011 και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. «Η γραβιέρες θα τεμαχιστούν σε τεμάχια του ενός κιλού, θα συσκευασθούν και θα παραδοθούν σύμφωνα με τους πίνακες απόρων, αλλά και άλλων δικαιούχων (π.χ. πολύτεκνοι) στους ανά νομούς υπεύθυνους φορείς διανομής, όπως Μητροπόλεις, σύλλογοι ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Ιδρύματα Απόρων κ.ά.», σημείωσε.

Για το τυπικό της παραλαβής και της διάθεσης αρμόδια υπηρεσία θα είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών

kritinea.gr

Ικανοποιητική πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

Με αισιοδοξία ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στο Ρέθυμνο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων έχει ανοίξει και οι πρώτοι τουρίστες, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, απολαμβάνουν ήδη τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του τόπου μας.

Ενόψει των ημερών του Πάσχα, τα 
περισσότερα μεσαία και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο Ρέθυμνο, στα Περιβόλια, στα Μυσίρια και στον Πλατανιά λειτουργούν ήδη, ενώ στις αρχές Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι μικρές μονάδες και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές λίγο πιο μακρινές χιλιομετρικά από το κέντρο της πόλης, όπως η Σκαλέτα, το Πάνορμο, ο Αδελιανός Κάμπος και το Σφακάκι.

Βάσει των κρατήσεων Απριλίου, οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που κάνει τους ξενοδόχους να εκτιμούν ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε με το «δεξί». Η ημερομηνία εορτασμού του φετινού Πάσχα (στα τέλη Απριλίου) σε συνδυασμό με το ότι συμπίπτει το Πάσχα των Καθολικών, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει ευνοήσει το κύμα των κρατήσεων.

Οι τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο αυτή την περίοδο, προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ λιγότεροι είναι οι Άγγλοι και οι Αυστριακοί.

Αυτές τις μέρες πρόκειται να έρθουν στην πόλη μας τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ περισσότερες αφίξεις από την Αγγλία όπως και τη Ρωσία, αναμένονται στα τέλη του τρέχοντος μηνός και στις αρχές του επόμενου.

Εκτός, πάντως, από τους ανθρώπους που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, στο Ρέθυμνο θα παραθερίσουν τις ημέρες του Πάσχα και Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι έχουν κλείσει παραδοσιακά «πασχαλινά πακέτα» σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πόλης μας.

Ταυτόχρονα, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής όπως και τα τουριστικά που πωλούν παραδοσιακά είδη και σουβενίρ στην παλιά πόλη και στην παραλία, προετοιμάζονται πυρετωδώς αυτές τις μέρες, ώστε αφενός η πόλη να αποκτήσει την «καλοκαιρινή ζωντάνια» που περιμένει να αντικρίσει ο επισκέπτης και αφετέρου τα καταστήματα να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Σε γενικές γραμμές, όπως εκτιμούν τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου η φετινή καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να είναι σημαντικά καλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη. Προβλέψεις σε επίπεδο ποσοστών δεν μπορούν να γίνουν ακόμα, ωστόσο εκτιμάται ότι ο ξενοδοχειακός και ο τουριστικός κλάδος στο νομό μας θα «ανασάνει» μετά από δυο συνεχείς δύσκολες τουριστικές χρονιές που προηγήθηκαν.

Ο ταμίας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μπάμπης Μπιρλιράκης αναφέρει: «οι πληρότητες τον Απρίλιο είναι πάντα χαμηλές, ωστόσο φέτος μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά αξιοπρεπείς για την εποχή.

Ο επόμενος μήνας, ο Μάιος δείχνει ότι θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα, ωστόσο είναι νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Γενικότερα, πάντως, στο σύνολο η τουριστική σεζόν προβλέπεται καλύτερη από την περσινή».

Αισιόδοξος εμφανίζεται μιλώντας στα «Ρ.Ν.» και ο κ. Ευγένιος Φραγκιαδάκης, γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων: «ο Απρίλιος θα κλείσει με νούμερα καλύτερα από τα περσινά. Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε συγκεκριμένα πράγματα, καθώς τα στατιστικά στοιχεία θα τα έχουμε στις αρχές του επόμενου μήνα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου, όλοι οι καλοκαιρινοί μήνες φέτος θα είναι καλύτεροι από πέρσι».

rethnea.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Χωρίς πόρτες και παράθυρα εκκλησία λόγω ληστείας

Σε εταιρεία ανακύκλωσης πούλησε 29χρονος Ηρακλειώτης τις τρείς αλουμινένιες πόρτες και το ένα παράθυρο που έκλεψε απο τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Κρουσώνα.

Η πρωτοφανής αυτή κλοπή απο εκκλησία, έγινε αντιληπτή την Μ.Τετάρτη απο τον ιερέα και απο πιστούς που πήγαν να λειτουργηθούν αλλά βρήκαν τον Ναό χωρίς....πορτοπαράθυρα.


 Αμέσως κατήγγειλαν την κλοπή στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν να εξιχνιάσουν την κλοπή.

Συγκεκριμένα, μετά απο τις έρευνες και την προανάκριση απο το Α.Τ. Αγίου Μύρωνα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι , δράστης της κλοπής είναι ένας 29χρονος Ηρακλειώτης ο οποίος την νύχτα της Μ.Τρίτης προς την Μ.Τετάρτη, αφού ξήλωσε τις πόρτες και το παράθυρο απο την εκκλησία (αξίας 2000 ευρώ), τα μετέφερε και τα πούλησε σε εταιρία....ανακύκλωσης.

Τα κλοπιμαία ανευρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από τον παθόντα-εφημέριο, κατασχέθηκαν και του αποδόθηκαν. Ο 61χρονος υπεύθυνος παραλαβών της εταιρείας ανακύκλωσης συνελήφθη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο 29χρονος δράστης αναζητείται. 

flashnews.gr

Ένα παζάρι... βγαλμένο από την Ιστορία

Πλήθος Χανιωτών,για μια ακόμη χρονιά συνέρρευσαν στο παζάρι που εδώ και δεκαετίες πραγματοποιείτε στην πλατεία των Βουκολιών.
Αμνοερίφια,για την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και λογής-λογής δωράκια για τα αγαπημένα πρόσωπα είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν οι επισκέπτες του παζαριού, ενός εθίμου που έχει τις ρίζες του στο βάθος των χρόνων, απομεινάρι μνήμης θέλετε για τους παλιότερους, και στοιχείο παράδοσης και κουλτούρας που πρέπει να συνέχισε να υφίσταται για τους νέους.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης:
"το παζάρι των Βουκολιών γίνεται από την εποχή του Μεσοπολέμου κάθε Μεγάλη Παρασκευή και είναι ένα μεγάλο γεγονός για την περιοχή μας.
Διατηρούμε φέτος την παραδοσιακή ζωοπανήγυρη και ο κόσμος που συρρέει από το πρωί το καταξιώνει σε Περιφερειακό Επίπεδο, σαν τόπο συνάντησης των Χανιωτών αυτήν την ημέρα".

flashnews.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: «Έπαιζαν» με πυροτεχνήματα, «έσκασαν» χειροπέδες!

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στο Ηράκλειο ένας 58χρονος, ο οποίος είχε στοιβάζει στα ράφια του καταστήματός του βεγγαλικά προς… πώληση!
Ειδικότερα, σε έλεγχο που 
 πραγματοποιήθηκε από άνδρες της αστυνομίας στο κατάστημα που διατηρεί ο άνδρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 150 δυναμιτάκια, τα οποία θα διέθετε στην αγορά. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο φορτηγάκι του, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο κατάστημά του, όπου βρέθηκαν ακόμη 406 δυναμιτάκια.

Πηγή: cretalive.gr

ΡΕΘΥΜΝΟ: Kαλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

Ο 47χρονος επίδοξος καλλιεργητής από το Πικρί Ρεθύμνου είχε ήδη γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου...
οι οποίοι κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών κατά την διάρκεια εξερεύνησης της περιοχής έπιασαν… «λαβράκι».

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι και σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του , βρέθηκαν συνολικά 50 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 cm.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και ο δράστης θα οδηγηθεί στην αρμόδιο Εισαγγελέα.

Flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...