Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με επιτυχία η Ημερίδα σύνδεσης της Κρητικής παραγωγής με τις τουριστικές μονάδες, στο Μαλεβίζι

Με τη συμμετοχή πολλών ξενοδόχων, παραγωγών αλλά και τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, πραγματοποιήθηκε στο Τεχνόπολις, η Ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Μαλεβιζίου, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και θέμα: «Κρητική παραγωγή και τουρισμός – Ευκαιρία διαφοροποίησης και αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος».

Στόχος της Ημερίδας ήταν να έρθουν πιο κοντά παραγωγοί και ξενοδόχοι και να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας μεταξύ τους, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Στο πλαίσιο αυτό, λειτούργησε έκθεση τοπικών προϊόντων και έγιναν εισηγήσεις από την Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντου – Σκορδαλάκη με θέμα «Ο Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη των αγροτικών προϊόντων», από τον πρόεδρο του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. Dr Αλέξανδρο Στεφανάκη, με θέμα «Η δυναμική της Κρητικής παραγωγής» και από τον Δ/νων Σύμβουλο των ξενοδοχείων Creta Maris και Candia Maris Ανδρέα Μεταξά με θέμα «Creta Maris – Δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν βασισμένο στην Κρήτη».

Πιλοτική εγκατάσταση-λειτουργία ειδικού μηχανήματος για ΑμEA σε παραλίες του Ηρακλείου

Η πιλοτική εγκατάσταση και λειτουργία ενός ειδικού μηχανισμού που θα διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα -ΑμEA- σε παραλίες του Ηρακλείου και της Κρήτης ευρύτερα, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμEA Κρήτης , του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμEA Ηρακλείου, και του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή». Πρόκειται, όπως ανέφεραν ο εκπρόσωποι των ΑμEA, για ένα μηχανισμό (παγκόσμια πατέντα) που έχει σχεδιαστεί από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών που θα επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια τρίτων.

Δέσποινα Βλεπάκη: Η Κρητικιά με τα γαλανά μάτια που αναλαμβάνει την παρουσίαση του καιρού στο Mega (ΦΩΤΟ)

Στροφή προς τη δημοσιογραφία έκανε η Δέσποινα Βλεπάκη, η οποία προηγουμένως είχε κάνει μια λαμπρή καριέρα στις πασαρέλες, κατακτώντας έτσι πολλούς τίτλους ομορφιάς.


Η όμορφη γαλανομάτα τα δυο τελευταία χρόνια κάνει ρεπορτάζ στην εκπομπή των Καμπουράκη-Οικονομέα στο Mega. Σε λίγο καιρό, όμως, το ψιλόλιγνο κορίτσι με τα γαλάζια μάτια θα αναλάβει την παρουσίαση του καιρού στο Κανάλι της Μεσογείων

Έρχεται με καθυστέρηση ετών… το θεσμικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό

Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις Αυγενάκη
Διατάξεις που θα διέπουν την δραστηριότητα γύρω από τον αγροτικό τουρισμό, προωθούν... την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών της περιφέρειας, αλλά και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και του τρόπου ζωής της ελληνικής υπαίθρου, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, που δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις».

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Xήρα, συνταξιούχο του Ι.Κ.Α , δικαιώνει η υπαρ. 147/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων"

Το χαμόγελο αισιοδοξίας, ξανάρθε στα χείλη , σε χήρα συνταξιούχο του Ι.Κ.Α , 64 ετών, τρίτεκνη μητέρα με ενήλικα τέκνα ταλαιπωρημένης...  με "αβάσταχτα " οικογενειακά προβλήματα ,από την υπαρ. 147/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια είναι μέλος, και η οποία την συνέδραμε στην εξωδικαστική προσπάθεια ,να καταθέσει αίτηση με σχέδιο ρύθμισης οφειλών ,στις τρις πιστώτριες Τράπεζες ,το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα η εν λόγω δανειολήπτρια να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Χανίων και να αιτήσει ρύθμιση των οφειλών της, πράγμα που έγινε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...