Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Xήρα, συνταξιούχο του Ι.Κ.Α , δικαιώνει η υπαρ. 147/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων"

Το χαμόγελο αισιοδοξίας, ξανάρθε στα χείλη , σε χήρα συνταξιούχο του Ι.Κ.Α , 64 ετών, τρίτεκνη μητέρα με ενήλικα τέκνα ταλαιπωρημένης...  με "αβάσταχτα " οικογενειακά προβλήματα ,από την υπαρ. 147/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια είναι μέλος, και η οποία την συνέδραμε στην εξωδικαστική προσπάθεια ,να καταθέσει αίτηση με σχέδιο ρύθμισης οφειλών ,στις τρις πιστώτριες Τράπεζες ,το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα η εν λόγω δανειολήπτρια να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Χανίων και να αιτήσει ρύθμιση των οφειλών της, πράγμα που έγινε.


Το χρέος της ,όπως αποτυπώνεται από τις βεβαιώσεις οφειλών από τις πιστώτριες Τράπεζες συνολικά ανέρχεται στις 79.708,40 ευρώ.Μοναδικό έσοδο της είναι το ποσό της σύνταξης ,που σήμερα φθάνει στο ποσό των 700 ευρώ.΄Ομως όλα τα τέκνα της διαμένουν μαζί της και βρίσκονται σε σχέση οικονομικής εξάρτησης από αυτήν καθώς εμφανίζουν μηδενικά εισοδήματα.Ο ένας της γιος είναι διαζευγμένος με τέσσερα ανήλικα τέκνα.Ο ίδιος πάσχει από μανιοκατάθλιψη.Το δεύτερο τέκνο της (κόρη) έγγαμη μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων, πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς επίδομα αναπηρίας, ο δε σύζυγος της ίδιας άνεργος.Το τρίτο τέκνο(άνδρας) διαμένει με την μητέρα του και συντηρείται οικονομικά από αυτήν καθόσον άνεργος.

Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει:
1)Ένα διώροφο κτίσμα 150 τ.μ το ισόγειο, και 140 τ.μ α όροφο ,σε οικόπεδο επιφάνειας 400 τ.μ .Το ακίνητο αυτό αποτελεί την κύρια κατοικία της
2)Τέσσερα αγροτεμάχια , σε διάφορες τοποθεσίες στον Ν.Χανίων ,χαμηλής εμπορικής αξίας.
Επί των ανωτέρω το δικαστήριο Χανίων ¨με την υπαρ.147/2014 απόφαση του ,αποφάσισε υπέρ της δανειολήπτριας"
1)Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία
2)Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές πενταετίας 120 ευρώ =7.200 Ευρώ
3)Υποχρεώνει την δανειολήπτρια μετά την πάροδο της πενταετίας και για την διάσωση της κατοικίας την καταβολή δόσης για 12 χρόνια, ήτοι σε 144 ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 337,43 ευρώ
4)"κούρεμα" του χρέους κατά 40% Δηλ χρωστούσε 79.708,40 ευρώ -55.790,64=23.907,76 ευρώ.
Συμπερασματικά: Η υπαρ. 147/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια θετική απόφαση, καθώς έσωσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της δανειολήπτριας από τον πλειστηριασμό, αλλά και τις ρύθμισε το χρέος της προς τις πιστώτριες Τράπεζες.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...