Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

8.794.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη για τη μεταφορά μαθητών σε Χανιά-Ρέθυμνο


Την σύμβαση ύψους 8.794.000 ευρώ για το μεταφορικό έργο των μαθητών στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου το σχολικό έτος 2012-2013 , συνυπέγραψε... σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου Γιάννη Καψανάκη.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου Γιώργος Χατζηδάκης, και ο Διευθυντής Ηλίας Μοσχάκης.

Τοκογλυφίες και παρανομίες στα ενεχυροδανειστήρια χρυσού


Ο Λευτέρης Αυγενάκης  φέρνει το θέμα στη Βουλή 

Το μεγάλο πρόβλημα των παρανομιών που εντοπίζονται στα εκατοντάδες ενεχυροδανειστήρια χρυσού και άλλων αντικειμένων άξιας αναδεικνύει ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει ο Λ. Αυγενάκης τα εκατοντάδες ενεχυροδανειστήρια έχουν ανοίξει πλέον και υπάρχουν σε κάθε γειτονιά τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, και τα ενεχυροδανειστήρια μπορούν να ανοίξουν απλά με μία αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και την προσκόμιση λευκού ποινικού μητρώου ή υπεύθυνη δήλωση για αυτό.

Πιο συγκεκριμένα στα ενεχυροδανειστήρια χρυσού συνήθως εντοπίζεται μη σωστή  εκτίμηση της αξίας του χρυσού από ζυγαριά αμφιβόλου αξιοπιστίας με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να εξαπατάται. Από την άλλη στα ενεχυροδανειστήρια οχημάτων διαφημίζεται η χορήγηση δανείων αντί μηνιαίου επιτοκίου 0,75% με μοναδική εγγύηση το όχημα του ενδιαφερόμενου. Ο ενεχυροδανειστής παρέχει δάνειο στο μισό της αξίας του οχήματος και ο ενδιαφερόμενος καλείται να καλύψει τα χρήματα που του δόθηκαν ως δάνειο, τον τόκο των χρημάτων, το κόστος για μικτή ασφάλιση, την 24ωρη στάθμευση και φύλαξη του οχήματός του και τα έξοδα φακέλου. Η παροχή δανείου γίνεται για έναν έως τρεις μήνες συνήθως και εάν δεν μπορεί να το αποπληρώσει ο ιδιοκτήτης του οχήματος, παρέχεται και άλλη προθεσμία ενός τριμήνου. Η επιβάρυνση για την παροχή δανείου μπορεί να φθάσει από το 45% έως και 150% ανάλογα με το χρόνο αποπληρωμής του δανείου.

Επιπλέον όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του, εκατοντάδες ενεχυροδανειστήρια χρυσού και αυτοκινήτων που έχουν ξεφυτρώσει στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων σε ολόκληρη την Ελλάδα αποτελούν χώρο «μαύρου χρήματος» που εκτός από τα κέρδη που χάνει το κράτος λόγω της φοροδιαφυγής αποτελούν και κίνδυνο εξαπάτησης των πολιτών

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά από  τους αρμόδιους Υπουργούς σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Καταναλωτή να πραγματοποιηθούν τακτικοί έλεγχοι  προκειμένου να εντοπιστούν τα κακώς  κείμενα στη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών και να γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των εν λόγω καταστημάτων.

Όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης: «η οικονομική κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για πολλούς συμπολίτες μας, και είναι χρέος από πλευράς της Πολιτείας να αποτρέψει την εκμετάλλευση της οικονομικής αδυναμίας των συμπολιτών μας από επιτήδειους και όσοι έχουν ανάγκη να στραφούν προς τον κρατικό ενεχυροδανεισμό».

Πάρτι εικονικών δωρεών στα αθλητικά σωματεία, εντόπισε το ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Τον εύκολο τρόπο να "κλέβουν" το κράτος είχαν βρει εκατοντάδες συμπατριώτες μας που με εικονικές δωρεές σε αθλητικά σωματεία του νησιού, που έφθαναν ακόμη και το ιλιγγιώδες ποσό των 100.000 ευρώ, απόφευγαν το 'σκόπελο" της Εφορίας, προκαλώντας ζημιά στο ελληνικό κράτος, που ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει, σήμερα, το Cretalive η έρευνα του ΣΔΟΕ Κρήτης έβγαλε ... λαβράκι για τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως τις δήθεν δωρεές προς τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τις είχαν κάνει ... επάγγελμα, με στόχο να αποφύγουν την Εφορία.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπήκαν όσοι Κρητικοί έκαναν δωρεές στα σωματεία, πάνω από 5.000 ευρώ, και αποκαλύφθηκε πως οι δωρεές κατά τα 4 χρόνια του ελέγχου, ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ. από 850 συμπολίτες μας.

Μάλιστα, μια περιοχή της Κρήτης φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο ... γενναιοδωρίας, αφού σε μία ΔΟΥ του νησιού και για περίπου 400 φορολογούμενους, οι εικονικές δωρεές αγγίζουν τα 6 εκ. ευρώ (!), ενώ οι υπόλοιπες 13 ΔΟΥ έχουν περίπου 3,5 εκ.ευρώ δωρεές.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περισσότερο από 6 μήνες και σε αυτήν εμπλέκονται δήθεν δωρητές, λογιστές αλλά και αθλητικά σωματεία, κι όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να δώσει στοιχεία για το ποιά τρανταχτά ονόματα της Κρήτης είχαν κάνει τη φοροδιαφυγή ... κερδοφόρο σπορ, με νικητές πάντα τους ίδιους και χαμένο το ελληνικό κράτος.

 cretalive.gr

Άγιο είχε οδηγός που βγήκε εκτός πορείας στις Λίμνες

Τύχη... βουνό είχε η οδηγός του ΙΧ που εχασε τον έλεγχο του οχήματος της, σήμερα το μεσημέρι, και βγήκε εκτός πορείας στο δρόμο για τις Λίμνες, στο Λασίθι.

Κάτι η ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω της βροχής, κάτι η ταχύτητα, όλα συνέβαλαν ώστε η οδηγός να εκτραπεί της πορείας της, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες το αυτοκίνητο... αναποδογύρισε στη μέση του δρόμου.

Η γυναίκα διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για τις απαραίτητες εξετάσεις, ελαφρά τραυματισμένη, σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.


cretalive.gr

Αποτυχημένη απόπειρα κλοπής της προτομής της Έλενας Βενιζέλου στα Χανιά

Διαστάσεις παίρνει στα Χανιά το φαινόμενο της αφαίρεσης χάλκινων προτομών από διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και από κοιμητήρια. Μετά την κλοπή της προτομής του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε, άγνωστοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν την προτομή της Έλενας Βενιζέλου, που βρίσκεται στο εθνικό στάδιο Χανίων στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του σταδίου Ιπποκράτης Μανουδάκης, σε προληπτικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να κλέψουν την προτομή. Οι δράστες είχαν κόψει τις μεταλλικές βίδες της βάσης της προτομής χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να την αφαιρέσουν.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του σταδίου αποφάσισαν να φυλάξουν την προτομή της Έλενας Βενιζέλου σε κάποιο ασφαλές σημείο μέχρι να βρεθεί τρόπος για να προστατευθεί αποτελεσματικά.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι αφαίρεσαν από το κοιμητήριο του Αγίου Λουκά μεταλλική προτομή από μνήμα.

Τα συνεχή κρούσματα που παρατηρούνται στα Χανιά έχουν κινητοποιήσει τις αρχές ενώ η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες μαντρών ανακύκλωσης μετάλλων να μην δέχονται προτομές και οτιδήποτε εκτιμούν ότι είναι προϊόν κλοπής.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. 

Στην Αθήνα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, ενώ το Ηράκλειο Κρήτης σχεδιάζει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, καθώς υποφέρει μετρώντας τα περισσότερα κενά σε εκπαιδευτικούς. Συνολικά στο νομό Ηρακλείου τα κενά καταμετρώνται σε 135 εκπαιδευτικούς πλήρους και 33 μειωμένου ωραρίου.

Στάση εργασίας έχει προκηρυχθεί από τις 11.00 ως τις 14.00 (μέχρι τις 15.00 για το Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο), ενώ στις 12.00 θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας.
Enhanced by Zemanta

Κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ στην περιοχή του Εσταυρωμένου

Κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ στην περιοχή του Εσταυρωμένου πραγματοποιείται, από το πρωί, από το Σωματείο Εργαζομένων του ΙΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ πανελλαδικά - 17 στο Ηράκλειο, 2 στη Χερσόνησου κι άλλοι 2 στο ΙΚΑ Αλικαρνασσού. Όμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα.

Οι 500 υπάλληλοι είχαν προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ και επρόκειτο να καταλάβουν πόστα στην Αγροτική Τράπεζα, ωστόσο η γνωστοποίηση της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας, πριν δύο χρόνια, "έστειλε" τους 500 υπαλλήλους στο ΙΚΑ και τώρα με απόφαση του διοικητικού εφετείου, απολύονται.

Η απόφαση προέκυψε μετά από προσφυγή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ που δεν προσελήφθησαν. Η σχετική απόφαση τονίζει ρητά ότι δεν πρόκειται να προσληφθούν, ενώ παράλληλα η "μπάλα" παίρνει και τους 500 που υπηρετούν.

Με βάση τα παραπάνω, ο διοικητής υποχρεούται να κοινοποιήσει διαπιστωτικές πράξεις απολύσεων προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Ποιοι είναι οι φαρμακοποιοί που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΠΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές;

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας αντίγραφο της λίστας των εμπλεκομένων

Το ζήτημα που προέκυψε από τους φαρμακοποιούς που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές που εκτελούσαν στα φαρμακεία τους ανέδειξε ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.  Στην Κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ιωάννη Βρούτση αντίστοιχα, ο Λ. Αυγενάκης αναφέρει ότι υπήρξαν τουλάχιστον μέχρι σήμερα περίπου εκατό φαρμακοποιοί σε όλη τη χωρά που εκτελούσαν παράνομα διπλές συνταγές.

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί εκτελούσαν τη συνταγή ηλεκτρονικά ενώ παράλληλα την εκτελούσαν και χειρόγραφα χρησιμοποιώντας το κουπόνι ιδίου φάρμακου από αντίστοιχο σκεύασμα το όποιο είχαν πουλήσει σε ιδιώτη. Με αυτό τον τρόπο οι φαρμακοποιοί πληρώνονταν για δυο συνταγές ενώ ουσιαστικά είχαν εκτελέσει μια στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Επιπλέον ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρξει σχεδιασμός ώστε να διορθωθεί η τεχνικής φύσεως αδυναμία και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργία αντίγραφο της λίστας με τους φαρμακοποιούς που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΠΥ.

Όπως επισημαίνει ο Λ. Αυγενάκης : «είναι πολύ σημαντικό την στιγμή που το κράτος προσπαθεί να εξασφαλίσει την όσο το δυνατό γίνεται καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης κάποιοι να εκμεταλλεύονται τεχνικές ανεπάρκειες προς ίδιον όφελος εις βάρος των υπολοίπων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...