Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ στην περιοχή του Εσταυρωμένου

Κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ στην περιοχή του Εσταυρωμένου πραγματοποιείται, από το πρωί, από το Σωματείο Εργαζομένων του ΙΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ πανελλαδικά - 17 στο Ηράκλειο, 2 στη Χερσόνησου κι άλλοι 2 στο ΙΚΑ Αλικαρνασσού. Όμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα.

Οι 500 υπάλληλοι είχαν προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ και επρόκειτο να καταλάβουν πόστα στην Αγροτική Τράπεζα, ωστόσο η γνωστοποίηση της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας, πριν δύο χρόνια, "έστειλε" τους 500 υπαλλήλους στο ΙΚΑ και τώρα με απόφαση του διοικητικού εφετείου, απολύονται.

Η απόφαση προέκυψε μετά από προσφυγή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ που δεν προσελήφθησαν. Η σχετική απόφαση τονίζει ρητά ότι δεν πρόκειται να προσληφθούν, ενώ παράλληλα η "μπάλα" παίρνει και τους 500 που υπηρετούν.

Με βάση τα παραπάνω, ο διοικητής υποχρεούται να κοινοποιήσει διαπιστωτικές πράξεις απολύσεων προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...