Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μακελειό στο Τυμπάκι - Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς!

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος από το περιστατικό που είχε συμβεί προ μηνών στο Τυμπάκι, με την κακοποίηση ενός 18χρονου από έναν 39χρονου η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά τεταμένη.

Η οικογένεια του 39χρονου που φέρεται να κακοποίησε το 18χρονο, επειδή είχε σχέση ή - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας - βίασε τη 14χρονη κόρη του, είναι στα "μαχαίρια" με την οικογένεια του 18χρονου, σε βαθμό τέτοιο, μάλιστα, ώστε η μία πλευρά δε θέλει ... να βλέπει στα μάτια της την άλλη!

Απόψε, λοιπόν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο αδερφός του 39χρονου συναντήθηκε τυχαία με τρεις θείους του 18χρονου και τότε "μίλησαν" τα όπλα! Οι τρεις θείοι του 18χρονου, μετά από καυγά με τον αδερφό του 39χρονου, (πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασαν και μπουκάλια) έπεφταν στο δρόμο αιμόφυρτοι από το όπλο του!

Οι περαστικοί σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη ενώ όλες οι καφετέριες και τα μπαρ ήταν γεμάτα κόσμο. Οικογένειες με μικρά παιδιά άρχισαν να καλούν σε βοήθεια! Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν αμέσως και παρέλαβαν τους τραυματίες. Οι δύο από αυτούς φέρουν τραύματα στα πόδια ενώ ο τρίτος είναι σοβαρά τραυματισμένος στο λαιμό. Ο δράστης εξαφανίστηκε..

Cretalive.ΓΡ

Στην Κρήτη ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Κρήτη έρχεται στις αρχές Σεπτεμβρίου ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις Ιερές Μητροπόλεις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Κυδωνίας κι Αποκορώνου και Κισάμου και Σελίνου.

Ο Πατριάρχης θα βρίσκεται στην Κρήτη από την 1η ως τις 4 Σεπτεμβρίου και καλεί τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναχικές Αδελφότητες, τις Αρχές και τον ευσεβή Λαό της Κρήτης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Χερσόνησος: Οι διαρρήκτες έφυγαν με το χρηματοκιβώτιο αγκαλιά

Με το χρηματοκιβώτιο αγκαλιά έφυγαν οι διαρρήκτες από σπίτι επιχειρηματία που διατηρεί καφετέρια στη Χερσόνησο.

Δεν έχασαν χρόνο για να το ανοίξουν και το πήραν μαζί τους!

Οι δράστες φαίνεται πως ήταν καλά πληροφορημένοι για τα χρήματα που κρατούσε  το θύμα στο σπίτι του.

Έτσι, εισέβαλαν την ώρα που αυτός έλειπε και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 25.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας.

Σημεία και τέρατα στις φυλακές - Παραγγελίες ναρκωτικών στο facebook, συμβόλαια θανάτου και ''ένοχες'' ερωτικές σχέσεις!

- Έσπασε το απόστημα και έρχονται στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μαφία των φυλακών
- Έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά και από εκεί τα διένειμαν στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας
- Εγκέφαλος της μαφίας, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και 3 έγκλειστοι - 67 οι κατηγορούμενοι
- Χειροπέδες σε δασκάλα που είχε σχέση με κρατούμενο - Ποιος ο ρόλος της
- Διαβάστε τι είπε ο Παναγιώτης Βλαστός, όταν μπήκαν στο κελί του και τον βρήκαν με κινητό


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις, για τη μαφία των φυλακών της πόλης. Διαδοχικές συλλήψεις και νέα στοιχεία, για όλα όσα συνέβαιναν εδώ και χρόνια πίσω από την είσοδο που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία...

Για την ώρα έχουν γίνει 29 συλλήψεις, ενώ οι κατηγορούμενοι φτάνουν τους 69. Εγκέφαλος θεωρείται ένας 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Κυριακής (22-07-2012) όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και βρήκαν στο αυτοκίνητό του, στο προαύλιο των φυλακών, ναρκωτικά. Μαζί του, στην κορυφή της πυραμίδας του κυκλώματος ήταν και τρεις έγκλειστοι των φυλακών που έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά, κινητά και φορτιστές.

Στη συνέχεια γινόταν η διανομή στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας. Οι φυλακές Τρικάλων δηλαδή, είχαν μετατραπεί σε κεντρικό κατάστημα διακίνησης ναρκωτικών, κινητών και φορτιστών!

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που συνεχίζεται, οι παραγγελίες γίνονταν στο facebook. Οι εμπλεκόμενοι είχαν φτιάξει ένα κλειστό club, με αποκλεισμούς χρηστών και συνομιλούσαν. Έκαναν παραγγελίες κινητών, χασίς και ηρωίνης. Ενδεικτικό των όσων συνέβαιναν το γεγονός ότι ο 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, μόνο τη διετία 2010-2011 είχε περάσει στη φυλακή 1 κιλό ηρωίνη!

Δεν ήταν όμως μόνο τα ναρκωτικά και τα κινητά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε από τον περασμένο Ιανουάριο και ένα συμβόλαιο θανάτου που είχε ''συντάξει'' κρατούμενος, που ήθελε να σκοτώσει άλλο έγκλειστο των φυλακών. Το συμβόλαιο δεν εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο στόχος τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τελικά επέζησε.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μία δασκάλα! Όπως διαπιστώθηκε είχε ερωτική σχέση με κρατούμενο των φυλακών και έβαζε και εκείνη στο σωφρονιστικό κατάστημα κινητά και ναρκωτικά. Η εν λόγω δασκάλα φέρεται να έχει παραδεχθεί την ενοχή της.

Σε έρευνες στα κελιά έχουν βρεθεί μικροποσότητες ναρκωτικών, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.  Στην κατοχή του βαρυποινίτη Παναγιωτη Βλαστού που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα όσα είπε στους αστυνομικούς, όταν μπήκαν στο κελί του...

O Παναγιώτης Βλαστός έστελνε μήνυμα και όταν είδε τους αστυνομικούς, τους είπε: ''Όχι ρε παιδιά, είμαι πολύ άτυχος. Πριν από 10 λεπτά αγόρασα το κινητό τηλέφωνο''. Πάντως για την ώρα, δεν προκύπτει περαιτέρω συμμετοχή του στην υπόθεση.

Στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου έχουν βρεθεί 5 βιβλιάρια καταθέσεων με 9.000€, ενώ η αστυνομική έρευνα σε μια υπόθεση που θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση...

Κρατούμενος των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού επιχείρησε να σφάξει σωφρονιστικό υπάλληλο

Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα ένα από τα προηγούμενα βράδια στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού, με έναν κρατούμενο να επιχειρεί να σφάξει με σπασμένο τζάμι σωφρονιστικό υπάλληλο.

Το συμβάν σημειώθηκε στην πτέρυγα που κρατούνται οι Αλβανοί, με έναν 45χρονο κρατούμενο να εξαγριώνεται επειδή οι φύλακες δεν απενεργοποίησαν το κινητό τηλέφωνο που κατείχε παράνομα και το οποίο βρήκαν στο κελί του. Τότε επιτέθηκε στον υπάλληλο με ένα κομμάτι τζάμι, χωρίς ευτυχώς, να βρει στόχο.

Ο κρατούμενος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 18 ετών για ληστείες, μεταφέρθηκε στην απομόνωση ενώ η Ένωση Υπαλλήλων των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού εξέδωσαν ανακοίνωση, ζητώντας την πειθαρχική και ποινική δίωξη του, επισημαίνοντας την επιμονή του ακόμα και την επόμενη μέρα να σφάξει τον φύλακα.

Πηγή: cretalive.gr

Στη φυλακή ο επιχειρηματίας που βίαζε την ανήλικη ανιψιά του!

Το μαρτύριο της άτυχης ανιψιάς, ξεκίνησε στην τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων - Ο δράστης οδηγήθηκε στην φυλακή...

Πέντε χρόνια μετά την καταγγελία ενός ανηλίκου κοριτσιού, ότι επί πολλά χρόνια έπεφτε θύμα ασέλγειας και στη συνέχεια βιασμού από τον εξ αγχιστείας θείο της, το δικαστήριο επέβαλε στον δράστη, ποινή φυλάκισης 12 χρόνων χωρίς αναστολή και μάλιστα διατάχθηκε η άμεση σύλληψη του 42χρονου επιχειρηματία όπου οδηγήθηκε στις φυλακές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα της Λέσβου» με βάση τη δικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος, κάτοικος χωριού της Λέσβου, παντρεμένος πατέρας δυο παιδιών ασελγούσε κατ` εξακολούθηση σε βάρος της εξ αγχιστείας ανιψιάς του από την εποχή που εκείνη ήταν 12 ετών και τη βίαζε συστηματικά, μέχρι το άτυχο κορίτσι να φτάσει σε ηλικία 17 ετών.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορίας και υποστήριξε ότι σύναψε εκούσιο ερωτικό δεσμό με την ανιψιά του όταν αυτή έκλεισε τα 16 της χρόνια.

Με την καταδίκη του αδίστακτου παιδεραστή έπεσε η αυλαία στο δράμα που βίωνε η οικογένεια της 22χρονης σήμερα κοπέλας, αλλά και η δική του, καθώς είναι σύζυγος της αδελφής του πατέρα του θύματος, με τον οποίο μάλιστα ήταν συνέταιροι!

"Αικατερίνεια 2012" με το νέο μουσικό συγκρότημα «ΑΛΜΑ»

Συνεχίζονται τα "Αικατερίνεια 2012" στην ομώνυμη συνοικία του Δήμου Ηρακλείου.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το νέο μουσικό συγκρότημα «ΑΛΜΑ».


Η μουσική τους πρόταση, είναι ένας κύκλος τραγουδιών από την σύγχρονη έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή, γνωστών τραγουδοποιών στο ευρύ κοινό όπως Σ. Μάλαμα, Χ&Π Κατσιμίχα, Α. Ιωαννίδη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Πορτοκαλογλου κ,α. αλλά και συνθετών που άφησαν τη δική σφραγίδα τους στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού όπως Μ. Χατζιδάκις, Μ Λοίζος κ.α. Αντλούν στοιχεία από την λαϊκή και παραδοσιακή μας μουσική, γιαυτό στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνονται τραγούδια και από τον Μ. Ρασούλη και Ν. Παπάζογλου, Μ. Χιώτη, Α.Πάνου, Χ. Νικολόπουλο αλλά και από τον αείμνηστο Ν.Ξυλουρη , Χαίνηδες, Φουσταλιέρη αλλά και μια μικρή αναφορά στην νησιώτικη μας μουσική.

Το συγκρότημα Alma (Άλμα) σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Από τότε έως και σήμερα με κάποιες αλλαγές και προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν στο δυναμικό του συνεχίζει τις μουσικές του εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Κρήτης συμβάλλοντας έτσι δημιουργικά στα μουσικά δρώμενα του νησιού. Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών από την ελληνική ροκ και έντεχνη μουσική σκηνή, καθώς και διασκευές από την λαϊκή και παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας.
Το συγκρότημα Alma αποτελείτε από τους :

Χουρδακη Δημήτρη : ακουστική κιθάρα , φωνή
Φαζό Μάνο : ηλεκτρική κιθάρα
Ζιούτη Χρήστο: βιολί
Τερζάκη Άρη : ηλεκτρικό μπάσοΝικολακόπουλο Βασίλη : τύμπανα

 Κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς, θα γίνει και η  απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης των 31 επιμορφωτικών προγραμμάτων,  που αυτόνομα οργάνωσε και λειτούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας την περίοδο 2011-2012.

Μπήκε μπροστά για να σώσει τη μάνα, από τα χτυπήματα του πατέρα του!

Συγκλονίζει η κίνηση του ανήλικου παιδιού, που όταν είδε τη μητέρα του να δέχεται άγρια χτυπήματα, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια...

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα, όταν σύμφωνα με το pamepreveza.gr, ο 43χρονος πατέρας ξυλοκόπησε την σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 43χρονος για άγνωστους λόγους διαπληκτίστηκε με την σύζυγό του φτάνοντας στο σημείο να χειροδικήσει εναντίον της.

Οι πληροφορίες μιλούν και για εμπλοκή του μικρού ανήλικου παιδιού τους στο επεισόδιο καθώς και του πεθερού του οι οποίοι μαζί με την γυναίκα μετέβησαν προληπτικά στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν. Το ανήλικο παιδί, τράβηξε τη μητέρα του πίσω και μπήκε μπροστά για να την σώσει. Ο πατέρας συνέχισε τα χτυπήματα και το παιδί τραυματίστηκε. Ο 43χρονος συνελήφθη μετά από την καταγγελία και την μήνυση που υποβλήθηκε από τους παθόντες και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο κατόπιν εντολή του κου Εισαγγελέα.

Βίντεο: H απίθανη διαφήμιση για την Κρήτη που κατέκτησε το Διαδίκτυο

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή έναν αγχωμένο Βρετανό τουρίστα, ο οποίος παρακολουθεί  στα ξένα ΜΜΕ αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα και την οικονομία της, ενώ οι υπόλοιποι παραθεριστές αλλά και οι ντόπιοι απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και την παραδοσιακή φιλοξενία της Κρήτης και της χώρας μας...

Το ίδιο σκηνικό και το βράδυ, όπου Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού, μακριά από τα διάφορα στερεότυπα και την κινδυνολογία των καιρών...

Τελικά, μην αντέχοντας άλλο τη μιζέρια, ο Βρετανός αποφασίζει να απολαύσει το ελληνικό καλοκαίρι, αγκαλιάζοντας τους ντόπιους και φωτογραφιζόμενος μαζί τους, προκειμένου να κρατήσει την ανάμνηση αναλλοίωτη, όπως πρέπει...

Δείτε το βίντεο που σαρώνει στο YouTube και τα social media:

Ηράκλειο: Ανάσα ο κοινωνικός τουρισμός για τις μικρές μονάδες

Ανεβαίνει σταδιακά η κίνηση και στα τουριστικά διαμερίσματα και δωμάτια του νομού Ηρακλείου με τον χρόνο που απομένει  ωστόσο να μην επαρκεί για να καλύψει τις απώλειες.
Ειναι ενδεικτικό πως ένα ποσοστό περίπου 15% δεν θα ανοίξει καν ενω περίπου τα μισά ξεκίνησαν να λειτουργούν μετά τα μέσα του Ιούνη.
Ανάσα τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που ξεκινούν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ενω την ίδια ωρα οι τιμές είναι σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες χαμηλότερες από ποτέ καλώντας μάλιστα τους ντόπιους να τις αναζητήσουν. 
 
 
 neakriti.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Πόσα χρήματα παίρνει από την επανάληψη της σειράς "Εγκλήματα" ο Κώστας Κόκλας

Τι θα γίνει με τους Βασιλιάδες;
Για τα ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα, σχετικά με το μέλλον της δημοφιλούς σειράς "Βασιλιάδες", μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Κώστας Κόκλας. 

"Το κανάλι τώρα προσαρμόζει το πρόγραμμά του. Πιστεύω ότι, παρ' όλη την καθυστέρηση που ανακοίνωσε ότι θα γίνει στην έναρξη του προγράμματος, θα ξεκινήσουμε κανονικά...", είπε ο πρωταγωνιστής της σειράς και σημείωσε: "Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, χρειάζεται κατανόηση".

Οι παρουσιαστές της εκπομπής ρώτησαν τον Κώστα Κόκλα και για τις πολλές επαναλήψεις της σειράς του ΑΝΤ1, "Εγκλήματα" και πόσα χρήματα κερδίζει από αυτές. Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως από την επανάληψη της σειράς κερδίζει κάθε χρόνο μόνο 200 ευρώ!

Δείτε το βίντεο:

Ρέθυμνο: Οιδίπους Τύραννος με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη

Η εταιρία αρτivities και το ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ, στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2012 στο κοινό της Επιδαύρου, του Ηρωδείου και των μεγαλύτερων πόλεων της περιφέρειας τΗ μετάφραση στο κορυφαίο έργο του Σοφοκλή έχει γίνει από τον Μίνω Βολανάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κέννι Μακλίλαν, οι φωτισμοι του Νίκου Βλασόπουλου και η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη

Η Ιστορία

Τα σφοδρά πάθη, η συγκλονιστική αναγνώριση, που αποτελεί περιπέτεια και λύση του δράματος, η μοναδική σε βάθος, έκταση και ένταση τραγική ειρωνεία, που διαποτίζει ανατριχιαστικά και επιδέξια όλη την έκταση της τραγωδίας, η ανυπέρβλητη χρήση της γλώσσας και οι βαθιές φιλοσοφικές προεκτάσεις, είναι οι αρετές που καθιστούν την τραγωδία του Σοφοκλή υποδειγματική στο είδος της και το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο Αριστοτέλης άντλησε απ' αυτήν κυρίως τους κανόνες της δραματικής τέχνης στην "Ποιητική" του.

Ένας άνθρωπος δολοφονεί σε νόμιμη άμυνα τον πατέρα του, χωρίς να ξέρει πως είναι πατέρας του, και παντρεύεται τη μητέρα του, χωρίς να ξέρει πως είναι μητέρα του, από την οποία μάλιστα αποχτάει και τέσσερα παιδιά, δυο αγόρια και δυο κορίτσια, χωρίς να ξέρει πως είναι αδέλφια του.

Πορεύεται σ' όλη του τη ζωή υποδειγματικά, με γνώμονα πάντα την αρετή και το κοινό καλό, πασχίζοντας να αποφύγει το κακό, σε σημείο που κατέκτησε τη γενική ανθρώπινη εκτίμηση και εμπιστοσύνη, και κυνηγώντας την αλήθεια αταλάντευτα μέχρι τα έσχατα όριά της.

Οι θεοί όμως τον τιμωρούν με πρωτοφανή σκληρότητα για τα ανεπίγνωστα εγκλήματά του, την πατροκτονία και την αιμομιξία, που διατάραξαν την κοσμική αρμονία, για τα οποία όμως τον είχαν προορίσει προτού ακόμα γεννηθεί, με τους διάφορους χρησμούς που τον έζωναν ασφυκτικά σαν αδυσώπητο δίχτυ.

Ο αθώος, κατά τεκμήριο, Οιδίποδας αναγνωρίζει ωστόσο τη σοφία των θεών και διεκδικεί την τιμωρία του με το ίδιο το χέρι του:

Αυτοτυφλώνεται, για να κλείσει, λέει, την πηγή που βλέπει τη φρίκη που τον περιβάλλει, και πορεύεται στο εξής στη ζωή απογυμνωμένος και εξουθενωμένος, μέχρι την τελική γαλήνη ενός μυστήριου θανάτου.

Δεν υπάρχει τραγικός μύθος που να απασχόλησε τόσο πολύ και τόσους φιλολόγους και ειδικούς μελετητές, τόσους φιλοσόφους και διανοητές, τόσους ποιητές και δραματουργούς τους τελευταίους αιώνες, όσο αυτός ο μαγνητικός για την ανθρώπινη σκέψη μύθος του Σοφόκλειου Οιδίποδα, και δικαιολογημένα.ης Ελλάδας, την τραγωδία του Σοφοκλή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στο Ρέθυμνο η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ερωφίλη στις 4 & 5 Αυγούστου και ώρα 21:30.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 14€ το φοιτητικό και 17€ το κανονικό.

Σημεία προπώλησης: INFO KIOSK Δήμου Ρεθύμνης -Πλατεία 4ων Μαρτύρων

Οι δικηγόροι κήρυξαν πόλεμο στον Βρούτση μετά τις κατηγορίες του για φοροδιαφυγή

Πόλεμος μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των δικηγόρων έχει ξεσπάσει με αφορμή καταγγελίες ότι πάνω από 2.500 συνταξιούχοι δικηγόροι έχουν προβληματικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να αποκρύψουν τα πραγματικά τους εισοδήματα ενώ χιλιάδες δικηγόροι έχουν λανθασμένο ΑΦΜ.

Εντονα αντέδρασε στις σχετικές καταγγελίες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του Συλλόγου για την απόπειρα στοχοποίησης δικηγόρων συνταξιούχων.

Η δήλωση του κ. Αδαμόπουλου έχει ως εξής :

«Με ιδιαίτερη θλίψη διαπιστώνουμε ότι η στοχοποίηση των Ελλήνων Δικηγόρων, αυτή τη φορά των συνταξιούχων, συνεχίζεται μέσω ανακριβειών που διοχετεύονται στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με δήθεν αποκαλύψεις περί συστηματικής και εκτεταμένης φοροδιαφυγής συνταξιούχων συναδέλφων που παρουσιάζονται να δηλώνουν στις ετήσιες δηλώσεις φόρου εισοδήματος ποσά κατώτερα αυτών που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Καταρχάς, οφείλουμε να επισημάνουμε την ανακρίβεια των στοιχείων που μέσω του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, η οποία κατατείνει στη δημιουργία εντυπώσεων καταλήγοντας να στοχοποιεί άδικα έναν ολόκληρο κλάδο. Συγκεκριμένα, εντελώς ενδεικτικά, παραθέτουμε τα σχετικά στοιχεία, όπως αυτά μας γνωστοποιήθηκαν μέσω του πλέον αρμόδιου φορέα, του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, που κάνουν λόγο για: α) σύνολο 18.111 συνταξιούχων, έναντι 18.951 που αναφέρουν τα δημοσιεύματα, β) 796 συντάξεις αναπηρίας (ποσοστό 4,39% του συνόλου), έναντι 1.696 (και ποσοστού 9,5%) οι οποίες ανακοινώθηκαν από το ως άνω Υπουργείο και γ) για μόλις 16 συνταξιούχους δίχως ΑΦΜ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ορφανά ανήλικα τέκνα κάτω των 10 ετών.

Επιπρόσθετα, απορίας άξιο και σίγουρα ερευνητέο από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές καθίσταται το πως κατόρθωσαν στην πράξη συνταξιούχοι φορολογούμενοι να αποκρύψουν το ύψος των ετήσιων αποδοχών τους, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ανά έτος τους χορηγείται σχετική βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα σχετικά με τα ποσά που έλαβαν το έτος που προηγήθηκε, η οποία και είναι συνυποβλητέα με τη δήλωση φόρου εισοδήματος.
Κατόπιν τούτων, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόπειρα συλλήβδην στοχοποίησης και απαξίωσης των συνταξιούχων συναδέλφων, αλλά και παρουσίασης του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ ως δήθεν αδιαφανούς υπηρεσίας, στα πλαίσια της οποίας λαμβάνουν δήθεν χώρα – και μάλιστα κατά τρόπο συστηματικό – παράνομες ενέργειες που ζημιώνουν το δημόσιο τομέα.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό και επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, προς το σκοπό της ουσιαστικής καταπολέμησής του και όχι της δημιουργίας εντυπώσεων και της επικοινωνιακής διαχείρισης της διαπιστωμένης πλέον αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να τιμωρήσει ενδεχόμενες – πλην όμως μεμονωμένες – έκνομες συμπεριφορές.»

Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Οι έλεγχοι των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών που έγιναν στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι 1.070 ασφαλισμένοι (ποσοστό 5,66%) του Ταμείου Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ/ΤΑΝ), που ασφαλίζονται οι δικηγόροι, δεν είχαν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ 642 ασφαλισμένοι (ποσοστό 3,39%) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρότι υποχρεούνταν, εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.

Ακόμη, 1.186 ασφαλισμένοι (ποσοστό 6,64%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο, ενώ οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία είναι 1.696, (ποσοστό 9,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

Επίσης, από τους 18.951 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,17% (32 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ.
«Από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις, ένα σημαντικό ποσοστό - πολύ μεγαλύτερο του 10% - στο σύνολο των συνταξιούχων του κάθε ταμείου, εμφανίζεται είτε να μην έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση, είτε να δηλώνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο», ανέφερε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Ξεκινούμε άμεσα εστιασμένους ελέγχους, σε κάθε ταμείο, για το συγκεκριμένο δείγμα με στόχο να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων και φοροδιαφυγή» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι «η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από έκνομες συμπεριφορές φτάνει στο τέλος της».

Αγ. Νικόλαος: Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία για υπόθεση όπλων!

Σαν βόμβα "έσκασε" στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου η είδηση ότι γνωστός επιχειρηματίας κρατείται από τις αστυνομικές αρχές για υπόθεση κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας όπλων. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για έναν 31χρονο, που ζει και δραστηριοποιείται στον Άγιο Νικόλαο και ο οποίος διαπιστώθηκε, μετά από έρευνες των αρχών, ότι σε ιδιόκτητα σπίτια που έχει στην ευρύτερη περιοχή, έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Για την υπόθεση θα γίνει το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη

Εσκασε το λάστιχο και τους έκοψε το νήμα της ζωής – Νεκροί δύο αστυνομικοί

Ακόμα δύο θύματα στην άσφαλτο για την ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία από χθες τα ξημερώματα είναι φτωχότερη. Δύο αστυνομικοί ηλικίας 31 και 27 ετών, οι οποίοι μόλις είχαν τελειώσει τη βάρδια τους, λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα και επέστρεφαν στη βάση τους, έπεσαν θύματα τροχαίου.

Στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Φειδιππίδου, λίγο πριν βγουν στη λεωφόρο Μεσογείων, το μπροστινό λάστιχο της μηχανής «έσκασε» με αποτέλεσμα ο 31χρονος οδηγός να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Η συνέχεια τραγική η μηχανή χτύπησε στο κράσπεδο και πέταξε τους δύο αναβάτες σε στύλο της ΔΕΗ.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Θερινό σχολείο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 7ο Προχωρημένο Θερινό Σχολείο στην Οικονομική Θεωρία και Οικονομετρία στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο από 22 έως 29 Ιουλίου 2012.

Το θέμα του Θερινού Σχολείου είναι Προχωρημένη Ανάλυση Χρονολογικών Σειρών και Προβλέψεις (Advanced Time Series and Forecasting).

Στο φετινό Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν διδακτορικοί φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι εκπονούν διδακτορική διατριβή σε θέματα που άπτονται των ζητημάτων τα οποία θα αναλυθούν στη διάρκεια των εργασιών του Θερινού Σχολείου.

Κεντρικός ομιλητής του Προχωρημένου Θερινού Σχολείου είναι ο Καθηγητής Bruce E. Hansen (Department of Economics, University of Wisconsin at Madison, Η.Π.Α.) ο οποίος είναι από τους κορυφαίους ερευνητές σήμερα στην ανάπτυξη θεωρίας και εφαρμογών στην Ανάλυση Χρονολογικών Σειρών και Προβλέψεων.

Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου αποτελείται από παρουσίαση και ανάλυση θεωρητικών ζητημάτων καθώς και εφαρμογές πρακτικών προβλημάτων και μελετών περιπτώσεων με τη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών.

Το Προχωρημένο Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το DNA από τα νύχια της 15χρονης θα ρίξει φως στην τραγωδία της Πάρου

Φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης του σοβαρού τραυματισμού της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο προσπαθούν να ρίξουν γιατροί και αστυνομία. Η κοπέλα βρέθηκε από τη μητέρα της βαριά τραυματισμένη με κάταγμα στο κεφάλι και ημίγυμνη ανάμεσα σε βράχια στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε άμεσα από το νησί στην Αθήνα και το Αττικό Νοσοκομείο ενώ χθες υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για τις κακώσεις που φέρει. Την ανήλικη εξέτασε στο νοσοκομείο ιατροδικαστής και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν βρέθηκαν εμφανή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο ο ιατροδικαστής έχει πάρει δείγμα από τα νύχια της και για εξέταση DNA.

Την ίδια ώρα αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου οι αστυνομικοί να δουν τις τελευταίες κλήσεις της άτυχης κοπέλας αν δηλαδή υπήρχε κάποια επικοινωνία το κρίσιμο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από τη μητέρα και την αδελφή της έως τη στιγμή που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στα βράχια.

Η κοπέλα με τη μεγαλύτερη ανήλικη αδελφή της και τους γονείς τους είχαν πάει στην Πάρο πριν από τρεις ημέρες για τις διακοπές τους και φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι. Την Κυριακή, γύρω στις 7:30 το απόγευμα η 15χρονη, μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της, βρίσκονταν στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

Όταν έφυγε για να πάει μια βόλτα και άργησε να γυρίσει η μητέρα της ανησύχησε και αφού την αναζήτησε την βρήκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων αντίκρισε τη 15χρονη πεσμένη ανάμεσα στα βράχια, αιμόφυρτη, αναίσθητη και ημίγυμνη.

Συγκλόνισε ο επικήδειος του γιου του Απόστολου Παπουτσάκη

 "Θα συνεχίσεις να μου δίνεις μαθήματα, θα βρεις εσύ τον τρόπο" είπε ο Δημήτρης Παπουτσάκης - Κοσμοσυρροή στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στην Άνω Χερσόνησο

Αποχαιρέτησαν, σήμερα, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες τον Απόστολο Παπουτσάκη,τον άνθρωπο για τον οποίο όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα: για τη "σιωπηρή" φιλανθρωπική του δράση, για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, για την επιχειρηματική δεινότητα. Το πόσο αγαπητός ήταν, άλλωστε, αποτυπώνεται στα δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα που εστάλησαν στην οικογένεια από όλη την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 60 ετών, μετά από νέο καρδιακό επεισόδειο που υπέστη κι ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.
Ο πρόεδρος της ηρακλειώτικης ομάδας ο οποίος τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα υγείας επρόκειτο αυτή την εβδομάδα να μεταβεί στο "Ερρίκος Ντυνάν", στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση μπαι-πας, όμως η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του ... τον "πρόλαβε".

Σήμερα όσοι γνώρισαν τον Απόστολο Παπουτσάκη του είπαν το τελευταίο "αντίο" από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Άνω Χερσόνησο, από όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Ωστόσο ράγισαν κι οι πέτρες όταν ο γιος του εκλιπόντος, Δημήτρης, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, απευθυνόμενος σε δεύτερο ενικό στον πατέρα του...

"Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που νιώθω. Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι τα μαθήματα που μου έδωσες: μαθήματα ανθρωπιάς, ήθους, αλληλεγγύης, μαθήματα που θα συνεχίσεις να μου δίνεις... Θα βρεις εσύ τον τρόπο πώς θα το κάνεις" - είπε ο Δημήτρης Παπουτσάκης.

 cretalive.gr

Το ΠΑΣΟΚ πτώχευσε, 4 κορυφαίες ξένες εταιρείες ψάχνουν την αιτία

Τέσσερις κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες θα ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, οι Εrnst&Young, Grant Thorton, PWC Office Location in Greece, KPMG και Delloitte. Στελέχη τους θα εγκατασταθούν στην Ιπποκράτους προσπαθώντας να διερευνήσουν πώς και γιατί η νέα ηγεσία του κόμματος βρίσκει «καμμένη γη» στα ταμεία.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια και άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ από προμήθειες υλικών. Τα ποσά αυτά κρίνονται αστρονομικά από τη νέα ηγεσία του κόμματος και οι διεθνείς οίκοι θα αναλάβουν να συντάξουν και προτάσεις για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει στο μέλλον τις σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν σε υπερχρέωση και αδιέξοδο το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα οι τέσσερις εταιρείες θα ζητήσουν ένα συμβολικό τίμημα περίπου 10.000 ευρώ για το έργο τους. Η σύμβαση θα υπογραφεί εντός των ημερών και οι διεθνείς λογιστές θα ξεκινήσουν δουλειά από τις αρχές Αυγούστου.

Πηγές αναφέρουν ότι ο οικονομικός έλεγχος που διενεργείται στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από το 2007 θα φέρει και πολιτικές προστριβές αφού οι ευθύνες θα αποδοθούν στην προηγούμενη ηγεσία και συγκεκριμένα στη διαχείριση από τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση.

Πράγματι, την επίμαχη αυτή περίοδο αποφασίστηκε η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ από το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη στο πολυτελές γυάλινο κτίριο της οδού Ιπποκράτους με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στα ύψη τα έξοδα για την καταβολή ενοικίων.

Ταυτόχρονα θα ελεγχθεί η διαχείριση των τεραστίων κονδυλίων για την μετακίνηση ψηφοφόρων, για την επίπλωση του νέου κτιρίου, για τους μισθούς των έκτακτων συμβούλων και άλλα προφανή και αφανή έξοδα που επιβάρυναν υπερβολικά τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Τυμπάκι: Στα "μαχαίρια" δύο οικογένειες - "Με βίασαν τρεις" κατέθεσε η 14χρονη

Μετά το επεισόδιο άγριας κακοποίησης σε βάρος 18χρονου πριν μερικούς μήνες από έναν 39χρονο, νέο επεισόδιο μεταξύ των δύο σημειώθηκε, χθες βράδυ, στο Τυμπάκι - Εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της 14χρονης κόρης του 39χρονου.
 
Εξαιρετικά τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Τυμπάκι, 7 μήνες μετά το περιστατικό που προκάλεσε σοκ πανελληνίως, με την κακοποίηση ενός 18χρονου από έναν 39χρονου. Η οικογένεια του 39χρονου που φέρεται να κακοποίησε το 18χρονο, επειδή είχε σχέση ή - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας - βίασε τη 14χρονη κόρη του, είναι στα "μαχαίρια" με την οικογένεια του 18χρονου, σε βαθμό τέτοιο, μάλιστα, ώστε η μία πλευρά δε θέλει ... να βλέπει στα μάτια της την άλλη!

Κάθε φορά που κάποιο μέλος της μιας οικογένειας συναντήσει, τυχαία, μέλος της άλλης πλευράς προκαλούνται παρεξηγήσεις, ενώ ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε, χθες το βράδυ. Ο 18χρονος δέχτηκε χτύπημα με λοστό από τον 39χρονο όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με αποτέλεσμα, για άγνωστο λόγο, να ... ανάψουν τα αίματα.
Ο νεαρός γλίτωσε ... παρά τρίχα από ένα σοβαρό χτύπημα, παρά το ότι ο 39χρονος ήταν "εφοδιασμένος" με το λοστό.
Ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μοιρών για οπλοχρησία κι επικίνδυνη σωματική βλάβη και αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα, ενώ ο 18χρονος δεν κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο έγκληση σε βάρος του 18χρονου για απειλή κατέθεσε ο 39χρονος, ενώ ο νεαρός αναζητείται.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της 14χρονης

Αρκετούς μήνες μετά το επεισόδιο και την ανταλλαγή μηνύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, κι αφού το 14χρονο κορίτσι επί μακρόν νοσηλεύτηκε στην παιδοψυχιατρική κλινική νοσοκομείου των Αθηνών, υπό τη στενή παρακολούθηση των ειδικών, η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις, μετά την κατάθεση που έδωσε το κορίτσι.

Πριν περίπου 20 ημέρες και με την παρουσία πραγματογνώμονα - παιδοψυχιάτρου, η 14χρονη έδωσε κατάθεση σε ανακριτή, στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι βιάστηκε από το 18χρονο, αλλά ισχυρίζεται ότι ο 18χρονος δεν ήταν ο μόνος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι, στην κατάθεσή του, έδωσε τα ονόματα τουλάχιστον δύο ακόμη ατόμων, που ήταν μαζί με το 18χρονο και προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε, το Μάρτιο, ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση κι αποπλάνηση παιδιού άνω των 14 ετών. Η δικογραφία για την υπόθεση του βιασμού βρίσκεται στη φάση της ανάκρισης, ενώ η δικογραφία για το βασανισμό βρίσκεται στην πταισματοδίκη και ήδη έχουν καταθέσει κάποια άτομα.

Το 14χρονο κορίτσι εδώ και λίγο καιρό έχει επιστρέψει στο σπίτι της, ωστόσο η ψυχολογία της είναι εξαιρετικά εύθραυστη, γι' αυτό βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση γιατρών του ΠΑΓΝΗ.
 
 cretalive.gr

Το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο - Στοιχίζει 1εκ. ευρώ

1.000.000 ευρώ στοιχίζει το φάρμακο που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency - EMA) έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η πρώτη εξειδικευμένη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στην Ευρώπη - και γενικότερα η πρώτη στον δυτικό κόσμο.


Πρόκειται για φάρμακο ολλανδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας το οποίο θεραπεύει μια πολύ σπάνια γενετική νόσο, που προκαλείται από την ανεπάρκεια της λιποπρωτεϊνης (ενζύμου) λιπάσης.

Μόνο λίγες εκατοντάδες άνθρωποι στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν την ασθένεια και μέχρι στιγμής η μόνη αντιμετώπιση στην οποία καταφεύγουν, είναι η αυστηρή δίαιτα. Με συνολικό κόστος πάνω από 1 εκατ. ευρώ ανά ασθενή, θα πρόκειται για την πιο ακριβή φαρμακευτική θεραπεία πάνω στον πλανήτη.

Χερσόνησος: Έπιασαν τους κλέφτες της παραλίας

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις άνδρες που τον τελευταίο καιρό είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στις παραλίες της Χερσονήσου στην Κρήτη

Σύμφωνα με το flashnews πρόκειται για δυο Μαροκινούς και έναν Αλγερινό που είχαν διαπράξει τουλάχιστον πέντε κλοπές ωστόσο εκτιμάται ότι η δράση τους, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, αφορά πολλαπλάσιες περιπτώσεις.

Οι κλέφτες δεν άρπαζαν μόνο αντικείμενα από την παραλία, σε κάποιες περιπτώσεις "άνοιγαν" και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πιστολίδι στον Αγ. Παντελεήμονα

Ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Συγκεριμένα, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Ταρσού μέσα σε ένα αυτοκίνητο βρίσκονταν τρεις Ρωσοπόντιοι και δέχτηκαν επίθεση με πιστόλι από άγνωστα άτομα που άνοιξαν πυρ εναντίων τους.

Ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου δέχτηκε 4 σφαίρες και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται.

Οι δύο άλλοι βρίσκονται στο τμήμα της περιοχής και ανακρίνονται ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Ρέθυμνο: Ομηρεία στα γεράματα - Άγρια ληστεία από ένοπλους κουκουλοφόρους!

Μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ήταν όμηροι για ώρα δυο υπερήλικες και η γυναίκα που τους φροντίζει. Οι ληστές εισέβαλαν τη νύχτα στο σπίτι των ηλικιωμένων σε χωριό του Μυλοποτάμου... 

Τον τρόμο έζησαν δύο ηλικιωμένοι και μια 42χρονη γυναικά από τη Βουλγαρία λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Ρέθυμνο όταν εισέβαλαν στο σπίτι τους δύο κουκουλοφόροι. Όλα έγιναν στην περιοχή Κάτω Τριπόδο Μυλοποτάμου...

Συγκεκριμένα οι δύο κουκουλοφόροι, με την απειλή μαχαιριού σύμφωνα με το flashnews.gr, κατάφεραν και άρπαξαν από τα δύο αδέλφια ηλικίας 92 και 86 χρόνων το ποσό των 1.000 και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Προβληματισμό πάντως στις αρχές και έντονη ανησυχία στον κόσμο έχουν προκαλέσει τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων κυρίως στην ενδοχώρα της Κρήτης.

Για το λόγο αυτό, από τις αστυνομικές αρχές συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως τις βράδυνες ώρες  και να μην ανοίγουν την πόρτα της κατοικίας τους χωρίς λόγο και χωρίς να είναι σίγουροι για το πρόσωπο που είναι έξω.

Επανέρχεται η περαίωση - Ελεγχοι εξπρές σε ελευθερους επαγγελματίες-επιχειρήσεις

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Με αυτήν ακριβώς τη φράση μπορεί μόνο να περιγραφεί ο τρόπος σκέψης κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, που επιμένουν στις γνωστές συνταγές των περαιώσεων και των φορολογικών ρυθμίσεων, παρά το ότι η ηγεσία του υπουργείου φέρεται αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα, προωθώντας το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες και τους συνοπτικούς- φορολογικούς ελέγχους για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αν και το Μνημόνιο ορίζει ότι όσο διαρκεί το πρόγραμμα η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεσπίσει νέες φορολογικές αμνηστίες, υπηρεσιακοί παράγοντες επιμένουν ότι θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα, με βασικό επιχείρημα ότι από τη τελευταία περαίωση είχαν αντληθεί πάνω από 2 δισ ευρώ. Έτσι με φόντο τις περίπου 485.000 ανέλεγκτες υποθέσεις που σκονίζουν τα ράφια των εφοριών, αλλά και τις χρήσεις 2000- 2006 που παραγράφονται στο τέλος του έτους, στελέχη του υπουργείου... ονειρεύονται μια ακόμα περαίωση, έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τη «τρύπα» του 1 δισ ευρώ στα φορολογικά έσοδα.

Η σχετική ρύθμιση θα αφορά σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη τελευταία περαίωση- χωρίς μάλιστα να δεχθούν έλεγχο όπως απειλούσε το υπουργείο Οικονομικών- παρά το ότι αυτή προέβλεπε τη δυνατότητα καταβολής του αναλογούντος φόρου έως και σε 24 δόσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εφορίες προετοιμάζονται για ελέγχους σε μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις, «πατώντας» στη πρόσφατη Απόφαση για το Ετήσιο Φορολογικό Πιστοποιητικό. Στην πραγματικότητα επεκτείνοντας το... πεδίο δράσης και πέρα από τις ΑΕ- ΕΠΕ που υποχρεωτικά περνάνε πλέον από το κόσκινο των Νόμιμων Ελεγκτών, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να διενεργεί τακτικούς ελέγχους σε πρόσθετο αριθμό εταιριών, μετά από εισήγηση του προϊσταμένου της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής και έγκριση από επιτροπή η οποία αποτελείται από το Γενικό Διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, το Γενικό Διευθυντή Φορολογίας και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, βάσει των εξής ειδικών κριτηρίων:
  • Λήψη ή έκδοση πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων, συναλλαγές με ανύπαρκτες φορολογικά εταιρείες και περιπτώσεις για τις οποίες προέκυψαν παραβάσεις του άρθρου 39 και 39Α του Ν. 2238/1994 (transfer pricing), στοιχεία ή ενδείξεις για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας από εσωτερική ή εξωτερική πληροφόρηση ή επεξεργασία δεδομένων, μη έκδοση Έκθεσης Φορολογικής Συμμόρφωσης από τους Νόμιμους Ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία στις ημερομηνίες που ορίζονται σαν καταληκτικές για τη χορήγησή της, αναφορά από τους Νόμιμους Ελεγκτές ότι δεν τους δόθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίες σε ότι αφορά το φορολογικό έλεγχο που διενήργησαν και περιπτώσεις ελέγχων εταιρειών κατά τους οποίους έχουν προκύψει στοιχεία για παράβαση των διατάξεων του ν. 3693/2008 από τους Νόμιμους Ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία.
  • Άσκηση δίωξης μελών του Δ.Σ. σύμφωνα με τις διατάξεις περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
  • Συγκέντρωση του ελέγχου σε ποσοστό πάνω από 70% του κλάδου από το ίδιο ελεγκτικό γραφείο.
  • Ευρήματα του ποιοτικού ελέγχου στους Νόμιμους Ελεγκτές

Άνω κάτω πάλι με τα ταξί της Κρήτης - προσφυγή οδηγών κατά της Περιφέρειας!

Άνω κάτω είναι πάλι η Κρήτη με τις νέες άδειες ταξί και τον εφαρμοστικό νόμο που μοιάζει να έχει μπερδέψει περισσότερο τα πράγματα.
Μετά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί στη Χερσόνησο-με την αμέριστη συμπαράσταση του οικείου δήμου-έρχεται και η προσφυγή από οδηγούς του Ηρακλείου να προκαλέσει νέες αναταράξεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE δέκα οδηγοί ταξί από το Ηράκλειο προσέφυγαν κατά της απόφασης του περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη που μετέφερε άδειες σε διάφορες περιοχές έως ότου ισχύσει η νέα απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης που έχει ορίσει έδρα των ταξί κάθε καλλικρατικό δήμο για το Ηράκλειο. Οι οδηγοί με την προσφυγή τους στην ουσία ζητούν να μην γίνουν μεταφορές, να ανοίξουν νέες άδειες και να μπουν κι αυτοί στην αγορά. Έτσι, όλα δείχνουν ότι η συνέχεια θα δοθεί στις επιτροπές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στις δικαστικές αίθουσες.

Πάντως κύκλοι της Περιφέρειας σχολίαζαν ότι 'αν και έχουν έννομο συμφέρον οι οδηγοί ταξί δεν θα κερδίσουν κάτι οι ίδιοι. Διότι μπορεί οι συνάδελφοί τους να μην πάνε στις έδρες που μεταφέρθηκαν εάν ακυρωθεί η απόφαση, αλλά ουτε και οι ίδιοι θα πάρουν νέες άδειες"!

Και προσέθεταν ότι στην περίπτωση ακύρωσης της απόφασης εφαρμόζεται εκείνη του περιφερειακού συμβουλίου που λεει ότι κάθε δήμος και έδρα και δεν προκύπτουν...κενές θέσεις. Οι όποιες νέες άδειες θα δοθούν με βαση ένα μαθηματικό τύπο, θα προκηρυχθούν και κάθε ένας ενδιαφερόμενος θα συμμετέχει σε...κλήρωση ανάλογα με το πόσες εγγυητικές επιστολές τράπεζας θα προσκομίσει!

Εκατοντάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο - 32 φορείς δεν αντέχουν την κρίση

Τριάντα δύο φορείς παιδικής προστασίας αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να παρέχουν τον Σεπτέμβριο ιατρική περίθαλψη και εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά με νοητική υστέρηση, πολλαπλές αναπηρίες, σοβαρές ασθένειες, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Αυτό επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και φορείς παιδικής προστασίας από όλη την Ελλάδα. Οι φορείς εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους και έκαναν έκκληση προς την Πολιτεία να τους δώσει, όπως επισήμαναν, όχι κάτι επιπλέον, αλλά αυτά που έχει υποχρέωση.

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 32 φορείς συνοψίζονται στην υποχρηματοδότηση από το κράτος, στην περικοπή και καθυστέρηση καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων, στη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων και τροφείων από τον ΕΟΠΥΥ, στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας τους, στον φόρο εισοδήματος για τα ακίνητα που αποφέρουν στα κοινωφελή ιδρύματα συμπληρωματικούς πόρους, καθώς και στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με το οποίο, το ύψος της δωρεάς που μπορεί να δεχτεί κοινωφελές σωματείο δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του ετήσιου συνολικού εισοδήματος του δωρητή και απαλλάσσεται πλέον μόνο για το 20% του ποσού που δωρίζει.

Δραματική ήταν η περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και στο οικοτροφείο που λειτουργεί, από την πρόεδρό του, Ελευθερία Ζερβάκη-Σμυρναίου. «Κουραστήκαμε να φτιάχνουμε υπομνήματα και να μην παίρνουμε απάντηση. Η Πολιτεία είναι απούσα και ανάλγητη. Είμαστε στα όρια της απόγνωσης. Το προσωπικό μας δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ τους προηγούμενους πληρώθηκε με δάνεια των ίδιων των γονιών. Τα παιδιά στο οικοτροφείο μας έχουν βαρύτατες ασθένειες και δεν είναι αυτοεξυπηρετούμενα και οι γονείς των περισσότερων έχουν φύγει από τη ζωή. Τι θα απογίνουν εάν κλείσει το οικοτροφείο;».

Οι 32 φορείς παιδικής προστασίας εξυπηρετούν 15.051 παιδιά με βαριές αρρώστιες, πολλαπλές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Στους φορείς αυτούς εργάζονται 1.306 άτομα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλήρωτα από δύο έως οκτώ μήνες.

Οι 21 από τους 32 φορείς λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, από την οποία έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση (από τις τέσσερις) για το 2012 και ελπίζουν ότι εντός των ημερών θα λάβουν τη δεύτερη δόση με μεγάλη καθυστέρηση. Σημειώνεται εξάλλου ότι οι επιχορηγήσεις των φορέων έχουν μειωθεί σε ποσοστό 50% σε σχέση με το 2010.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιδρύματος «Θεοτόκος». Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Ερωτόκριτο Νεόφυτο, το ίδρυμα το 2009 έλαβε επιχορήγηση από την τότε Νομαρχία Αθηνών 1.840.000 ευρώ. Το 2010 το ποσό ανήλθε στα 1.400.000 ευρώ και το 2011 στα 1.050.000 ευρώ. Φέτος το ίδρυμα έλαβε 140.000 ευρώ, καθώς και την υπόσχεση ότι θα λάβει άλλα τόσα χρήματα και δεν έχει καμία ενημέρωση για το αν θα του δοθούν άλλα χρήματα για το 2012. «Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ μας χρωστάει δύο εκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοί μας έχουν να πληρωθούν από το Μάιο» συμπληρώνει.

Το ίδρυμα «Θεοτόκος» δεν είναι το μοναδικό που περιμένει να λάβει νοσήλια και τροφεία από τον ΕΟΠΥΥ. Οι 22 από τους 32 φορείς δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ για το 2012, ενώ εκκρεμούν και εισφορές από το 2011.

Σημειώνεται ότι οι 8 από τους 32 φορείς στηρίζονται αποκλειστικά στις ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες. Για το 2012 έχει διαπιστωθεί 60% μείωση εσόδων από αυτές σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι 32 φορείς που ένωσαν τη φωνή τους για να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους είναι τα δέκα κοινωφελή σωματεία που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο», Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», «Οι Φίλοι της Μέριμνας – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο», Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη, Σωματείο «Πνοή– Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», Φίλοι του Ιδρύματος «Θεοτόκος» και Παιδικά Χωριά SOS), καθώς και οι: Κέντρο Διημέρευσης και Αποοκατάστασης «Αμυμώνη», Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», Ένωση Γονέων «Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής», Σικιαρίδειο Ίδρυμα, «Εστία» Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ «Το Εργαστήρι», σωματείο «Ο Καλός Σαμαρείτης», σύλλογος γονέων «Το Πέταγμα», Πηνελόπειο Ίδρυμα, ΕΛΕΠΑΠ, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», «Μέριμνα του Παιδιού», Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης», σωματείο «Κυψέλη», Ίδρυμα για το Παιδί «Παμμακάριστος», Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και τη Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας «Περιβολάκι», Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών, Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων, Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, ΚΗΦΑ ΑΜΕΑ και σωματείο «Άσπρες Πεταλούδες».

Ξέχασαν τους τουρίστες... κλειδωμένους σε σπήλαιο!

«Ζήστε το μύθο σας στην Ελλάδα», ή μήπως «ζήστε το... θρίλερ σας στην Ελλάδα»; Αξέχαστες -αλλά για τους λάθος λόγους- φαίνεται ότι θα μείνει η εμπειρία για κάποιους τουρίστες που θέλησαν να επισκεφθούν το σπήλαιο Περάματος στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το τοπικό portal firmani.gr, οι ξεναγοί κλείδωσαν το σπήλαιο και έφυγαν, αλλά... είχαν ξεχάσει κάποιους τουρίστες μέσα(!) με αποτέλεσμα να επιστρέψουν άρον – άρον για να τους ξεκλειδώσουν!

Συγγενικά πρόσωπα
των τουριστών ανησύχησαν και άρχισαν να τους αναζητούν με έκδηλη ανησυχία για να διαπιστώσουν μετά από ώρα ότι οι δικοί τους άνθρωποι είναι κλειδωμένοι μέσα στο σπήλαιο, ξεχασμένοι από τους ξεναγούς αλλά και το λοιπό προσωπικό που εργάζεται στο σπήλαιο..

Ποιος είναι ο Έλληνας σχεδιαστής της Ferrari για τον οποίο μίλησε ο Αλόνσο

To παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε η πολιτική δήλωση του πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Φερνάντο Αλόνσο μετά τη νίκη του, στην οποία αναφέρθηκε και στον σχεδιαστή της Ferrari Νικόλαο Τομπάζη. Ποιος είναι όμως ο Έλληνας πίσω από τα διάσημα αγωνιστικά αυτοκίνητα;

«Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια... στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση. Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα, να νικά στη Γερμανία, είναι κάτι πολύ καλό». Με αυτήν τη δήλωσή του, μετά την επική νίκη του στο γερμανικό GP, ο Φερνάντο Αλόνσο άφησε πολιτικά... υπονοούμενα, θέλοντας με το δικό του τρόπο να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην ευρωζώνη.

Ποιος είναι όμως ο Έλληνας της Ferrari; O Νικόλας Τομπάζης διαπρέπει στη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari.

Ο γιός του διάσημου αρχιτέκτονα που έγινε σχεδιαστής της Ferrari

Η ιστορία του μοιάζει με παραμύθι, γόνος καλής οικογενείας και γιός του φημισμένου αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, σπουδάζει στο ΕΜΠ μηχανολόγος μηχανικός και μετά αναζητά το δρόμο του μέσα από ένα γράμμα στον Κώστα Καββαθά και τους 4Τ.

Βρίσκεται στην Αγγλία όπου κάνει μεταπτυχιακό στο Imperial College πάνω στο Aeronautical Engineering και μετά πιάνει δουλειά στη Benetton. Ύστερα από δυο πρωταθλήματα με το Σουμάχερ, οι Ρος Μπρον, Ρόρι Μπηρν πάνε στη Ferrari, παίρνοντας μαζί τους το Νικόλα.

Ο Τομπάζης αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής. Μετά από αρκετές επιτυχίες και πρωταθλήματα μεταπηδά στη McLaren το 2003. Επιστρέφει μετά από δυο χρόνια στη Ferrari όπου πλέον έχει τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού. Σήμερα στα 43 του χρόνια είναι οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά και ζει κοντά στο Μαρανέλο όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari.

Σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου για διακίνηση ναρκωτικών

Σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Τρικάλων. Φέρεται πως διακινούσε ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές Τρικάλων.

Για τον υπάλληλο εικάζεται πως υπήρχαν πληροφορίες ή είχε προηγηθεί παρακολούθηση, καθώς η σύλληψη φέρεται να έγινε στο προαύλιο των φυλακών, παρουσία εισαγγελέα.

Στη συνέχεια άνδρες των ΕΚΑΜ ερεύνησαν συγκεκριμένα κελιά.

Ανεργος ο βουλευτής της Χ.Α που παραιτήθηκε λόγω "φόρτου εργασίας"!

Τι να σκέφτονται άραγε οι ψηφοφόροι όταν υποψήφιος βουλευτής ζητά τη ψήφο τους γιατί έχει να επιτελέσει έργο και ενάμιση μήνα παραιτείται λόγω "φόρτου εργασίας";

Ερώτημα που προκύπτει από την παραίτηση από την βουλευτική του έδρα που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Σερρών με την Χρυσή Αυγή, Νικήτας Σιώης και τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στη συγκεκριμένη περιφέρεια, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Αφού ήξερε πως είχε τόσες δουλειές και δεν θα προλάβαινε πως γίνεται να το θυμάται μετά;
Το πιο παράδοξο είναι πως ο μέχρι πρότινος  βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, Νικήτας Σιώης, που  επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας» για να παραιτηθεί από την θέση του, περίπου 1,5 μήνα μετά την εκλογή του, είναι άνεργος εδώ και αρκετό καιρό!

Βέβαια ο ίδιος  δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την απόφαση του, αν και ΜΜΕ των Σερρών κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχτηκε από τα κεντρικά του κόμματος, ώστε να ορκιστεί βουλευτής ο επιλαχών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν τα σερραϊκά ΜΜΕ, τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τα κεντρικά του κόμματος, επισημαίνοντας  πως δεν μπορεί να είναι βουλευτής Σερρών, πρόσωπο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περιοχή και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταλαμβάνει την θέση του παραιτηθέντα Νικήτα Σιώη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Ψιλά γράμματα για να βρεθεί εκτός κοινοβουλίου ο άνεργος και πατέρας δύο αγοριών ηλικίας 13 και 9 ετών ,Νικήτας. Σιώης, που κατάφερε να εκλεγεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο πρωτοστάτης του κόμματος στην περιοχή των Σερρών ωστόσο ποτέ δεν πίστευε πως θα βρεθεί να είναι βουλευτής.  Τελειώνοντας το λύκειο πήγε στον Καναδά, σε σχολή μηχανικών υπολογιστών από όπου τελικά δεν αποφοίτησε. Δούλεψε ως οδηγός φορτηγού στο Τορόντο και το Μόντρεαλ και μετά από  οχτώ χρόνια γύρισε στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους. Ο φανατικός ΠΑΟΚτζής δεν πίστεψε ίσως πως θα ειχε ξαφνικά τόσο φόρτο εργασίας, όταν ο ίδιος και η γυναίκα του ψάχνουν για μεροκάματα.

Να θυμήσουμε πως κατά του κ. Σιώη είχε υποβάλλει μήνυση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κουτμερίδης γιατί δέχτηκε επίθεση από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.


myreview.gr

Επενδυτικό άνοιγμα στην Κρήτη: Ρώσοι αγοράζουν βίλες στο Μάλεμε Χανίων, επενδύσεις στη Σητεία

Επενδυτική κινητικότητα παρουσιάζει ο τουριστικός κλάδος, ακόμα και κατά τη «μουδιασμένη» τουριστικά και οικονομικά χρονιά που διανύουμε, με σχέδια για νέες μονάδες και ανακαινίσεις υφιστάμενων ξενοδοχείων.

Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες που περιμένουν να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα, ούτως ώστε να κάνουν «άνοιγμα» στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η αλυσίδα ξενοδοχείων Banyan Tree, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε εξωτικούς προορισμούς, εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαινιάσει την παρουσία της στην Ευρώπη από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε ώριμες συζητήσεις με Έλληνα επιχειρηματία (εκτός τουριστικού κλάδου) του οποίου το brand έχει παρουσία σε πολλά σημεία του εξωτερικού και ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει δυναμικά βήματα στην τουριστική βιομηχανία.

Μάλιστα έχει «πέσει στο τραπέζι» το ποσό των 110 εκατ. ευρώ ως αρχική επένδυση από την ελληνική πλευρά, ενώ η συμφωνία θα κλείσει «όταν όσα συζητούνται μπουν επίσημα σε ένα χαρτί». Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στο σημείο που θα ανεγερθεί η πολυτελής μονάδα, στην Κέρκυρα.

Σητεία

Την ίδια στιγμή το ξενοδοχειακό brand Waldorf Astoria σχεδιάζει την επέκτασή του στη χώρα με ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Σητεία, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2015. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, «το συγκεκριμένο τμήμα του νησιού έχει πλούτο αρχαιολογικών χώρων και ψαροχώρια, ενώ ο τουρίστας μπορεί επισκεφτεί ιερά σπήλαια και θεαματικές παραλίες. Ο δρόμος για το resort θα καταλήγει σε μια μεγαλοπρεπή είσοδο με μια εντυπωσιακή πισίνα, προσφέροντας θέα στο άπειρο του Αιγαίου Πελάγους. Το Waldorf Astoria Crete Sitia Bay θα έχει 150 δωμάτια, δύο εστιατόρια, ταβέρνα και beach bar. Οι συνεδριακές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν αίθουσα εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 άτομα και δύο αίθουσες συσκέψεων. Το spa θα επεκταθεί σε έκταση άνω των 2.973 τ.μ. μαζί με δύο εξωτερικές πισίνες και γήπεδα τένις. Σε εξέλιξη είναι μικρή μαρίνα και καταφύγιο πλοίων, καθώς και γήπεδο γκολφ 18 οπών».

Νέες αφίξεις

Στο μεταξύ το Amanzoe του ομίλου Dolpin Capital Investors ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του ακριβώς σε ένα μήνα, ενώ οι κρατήσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα πάρα την κρίση, σύμφωνα με τη διευθύντρια Μάρκετινγκ Κατερίνα Κατώπη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί από τον όμιλο επένδυση 100 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρία θα εξετάσει τις επενδυτικές της δυνατότητες με βάση την ανταπόκριση που θα έχει η πρώτη μονάδα. Πρόκειται για την «παρθενική εμφάνιση» της Aman resorts στη χώρα μας, ενώ θα είναι το πρώτο συγκρότημα της αλυσίδας στην Ευρώπη που συνδυάζει ξενοδοχειακή εγκατάσταση με τουριστικές κατοικίες προς πώληση. Σημειώνεται ότι ήδη σημαντικά έντυπα του τουριστικού κλάδου έχουν κάνει αναφορά στην πολυαναμενόμενη άφιξη, όπως το Travel and Leisure και το Conde Nast Traveler. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αναπτύσσεται σε έκταση 3.500 στρεμμάτων και περιλαμβάνει 38 σουίτες, αλλά και 11 παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες.

Μάλεμε

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του κυπριακού ομίλου Λεπτού στην Κρήτη. Στόχος είναι η δημιουργία 255 εξοχικών κατοικιών και επαύλεων, εκ των οποίων ήδη έχουν κατασκευαστεί οι 65, στην ιστορική περιοχή του Μάλεμε Χανίων. Σημειώνεται ότι πέντε επαύλεις αξίας άνω των 300.000 ευρώ εκάστη, έχουν ήδη πουληθεί σε Ρώσους πελάτες. Ο προϋπολογισμός του έργου υπο­λογίζεται στα 100 εκατομμύρια.

news24plus
Enhanced by Zemanta

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΟΛΜΕ για την αύξηση ωρών διδασκαλίας

Ανοίγει και πάλι το μέτωπο της Παιδείας ύστερα από τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη μείωση των προσλήψεων και την εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δις που καλείται να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην τρόικα.

Η ΟΛΜΕ στην μακροσκελή ανακοίνωσή της τονίζει πως «οποιαδήποτε δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών θα έχει αρνητική επίδραση στην εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνοντας πως είναι «γεγονός αναμφισβήτητο πως οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών και με αυτή την έννοια το θέμα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ίδια την ύπαρξη του δημόσιου σχολείου».

Παράλληλα αναφέρεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία βασίζεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της χώρας» και «μεροληπτική στάση του ΟΟΣΑ» και τονίζει πως αρνείται «να δεχτεί να θυσιάζεται η εκπαίδευση και οι ανάγκες της στις ανάγκες και τα συμφέροντα των δανειστών και των περίφημων «αγορών» και τις πολιτικές των μνημονίων».

Επίσης επικαλείται μελέτη στοιχείων που πραγματοποίησε το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, η οποία όπως αναφέρει «αποδεικνύουν τα ψέματα που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί από τα ΜΜΕ και το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το χρόνο εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών».

Η ΟΛΜΕ καταλήγει ότι το μόνο που απομένει είναι «η δυνατότητα ενός συντονισμένου πανεκπαιδευτικού αγώνα, με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη και σύμπραξη, ώστε να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθείται από υπερεθνικά κέντρα».

Έτοιμος ο φάκελος για την ''υποψηφιότητα'' της Σπιναλόγκας!

Θέση στον κατάλογο των παγκόσμιων μνημείων διεκδικεί η Σπιναλόγκα...

Τη β' φάση του διαχειριστικού σχεδίου για τη Σπιναλόγκα, προκειμένου το "νησί της εξορίας" να διεκδικήσει μια θέση στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, παρέδωσε το πρωί, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Πέτρος Ινιωτάκης.

Η τελική φάση του φακέλου που παραδόθηκε αφορά την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το πρώτο στοίχημα για τους τοπικούς φορείς, που προωθούν αυτή την προσπάθεια, είναι η Σπιναλόγκα να "προσπεράσει" τα άλλα μνημεία της Ελλάδας που διεκδικούν επίσης μία θέση στον ίδιο κατάλογο. Σημείο - κλειδί αποτελεί το ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να προτείνει μόνο ένα μνημείο, γι'αυτό το πιο "δουλεμένο" σχέδιο και η πιο πλήρης παρουσία ... θα "κερδίσει".

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στη σχετική επιστολή που συνοδεύει το φάκελο αναφέρεται ότι με το δεύτερο αυτό μέρος ολοκληρώνεται ο απαιτούμενος φάκελος που συντάχτηκε με αντικείμενο την προώθηση του αιτήματος για την ένταξη της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκας στην Ελληνική «tentative list» και την εγγραφή της στη συνέχεια, στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μετά την ολοκλήρωσή του, το διαχειριστικό σχέδιο της Σπιναλόγκας θα πρέπει να επικυρωθεί άμεσα από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα (περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο) και να διαβιβασθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για τις περαιτέρω ενέργειες.
Enhanced by Zemanta

Φουντώνουν και στα αμερικανικά ΜΜΕ οι εκτιμήσεις για χρεοκοπία της Ελλάδας

Αναζωπυρώνονται οι ισχυρισμοί περί ελληνικής χρεοκοπίας και στην Αμερική, όπου πολλά είναι τα δημοσιεύματα που επικαλούνται σχετικά, εκτιμήσεις ευρωπαίων αναλυτών και ταυτόχρονα προβάλλουν το δύσκολο έργο της κυβέρνησης να πείσει τους δανειστές για την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα,το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, προβάλλει δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων, στηριζόμενο σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, τα οποία επαναφέρουν την απειλή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της από το ευρώ. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, όπως επισημαίνεται, επανέρχεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, την ώρα που καταφθάνει στη χώρα η Τρόικα για να διερευνήσει τις αποκλίσεις από τους στόχους του σχεδίου διάσωσης, εγείροντας εκ νέου την απειλή εξόδου από το ευρώ.

Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται ο ισχυρισμός Γερμανών αξιωματούχων ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έπαψε πλέον να αποτελεί ταμπού, καθώς πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι αυτό το σενάριο είναι λιγότερο οδυνηρό από μια μόνιμη κρίση.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται επίσης να λάβει την απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα το νωρίτερο στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του, υπογραμμίζοντας το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλέσθηκε ευρωπαϊκές πηγές, ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να παράσχει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, δημιουργώντας τον Σεπτέμβριο συνθήκες χρεοκοπίας.

Από την πλευρά της η Wall Street Journal, αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την περικοπή δαπανών και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ενόψει της άφιξης της Τρόικα. Στο δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα, τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δύσκολο έργο να πείσει τους επιφυλακτικούς δανειστές της για την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται από το σχέδιο διάσωσης.

Σημειώνει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει αυτήν την εβδομάδα τη συγχώνευση ή το κλείσιμο 20 κρατικών οργανισμών, το πρώτο κύμα από μια σειρά 200 οργανισμών, που υποσχέθηκε να αναμορφώσει έως τα τέλη Αυγούστου. Έχει, επίσης, καθορίσει τα μέτρα, όπως επισημαίνεται, για την εξοικονόμηση των δύο τρίτων από τα 11,5 δισ. ευρώ δημοσιονομικών περικοπών που περιλαμβάνονται στους όρους της συμφωνίας διάσωσης.

Η Wall Street Journal, μάλιστα, επικαλούμενη έλληνα αξιωματούχο, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή υλοποιούνται οι συγχωνεύσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ θα εφαρμοσθούν και οι υπεσχημένες δημοσιονομικές περικοπές, με την υιοθέτηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, ισοδύναμων μέτρων, σχεδόν διπλάσιας αξίας από αυτά που απαιτεί η Τρόικα. Σημειώνεται, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι περί τα τέλη Αυγούστου, με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου διάσωσης.

Ρέθυμνο: Αθώος δήλωσε ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης ενώπιον της ανακρίτριας

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη στην ανακρίτρια Ρεθύμνου για την υπόθεση παιδεραστίας που τον βαρύνει...

καθώς επίσης και για στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με την κατοχή πορνογραφικού υλικού, τα οποία εντοπίστηκαν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Ο Ν. Σειραγάκης, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις του και συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, μεταφέρθηκε το απόγευμα στο Ρέθυμνο με άκρα μυστικότητα και ισχυρή αστυνομική προστασία.

Η νέα κλήση του 47χρονου, ο οποίος από τις 6 Δεκεμβρίου 2011 κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης, κρίθηκε αναγκαία μετά τις μαρτυρίες και καταθέσεις που έχει συγκεντρώσει η ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Τριπλό γερμανικό χτύπημα στην Ελλάδα

Μόνο όποιος δεν θέλει, δεν καταλαβαίνει τι μας διαμηνύουν οι Γερμανοί. Το τελευταίο 24ωρο η παρέμβασή τους ήταν τριπλή.

Ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ, που ξεκαθάρισε ότι αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της δεν θα εκταμιευτούν άλλες δόσεις. Και τότε -όπως είπε- «οι Έλληνες θα καταλήξουν μόνοι τους στην άποψη ότι είναι, ίσως, εξυπνότερο να βγουν απ’ την Ευρωζώνη. Για πολλούς ειδικούς, για τους Φιλελεύθερους και για μένα μια έξοδος της Ελλάδας απ’ το ευρώ έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει».

Ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε.
«Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει», είπε, και αρνήθηκε να προβλέψει εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Δε θέλω να προκαταλάβω την Τρόικα. Όταν η έκθεσή της θα είναι έτοιμη, θα συναντηθεί το Eurogroup», σημείωσε.

Προηγήθηκε χτύπημα από τον Γενικό Γραμματέα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας. Πρότεινε δε το ελληνικό κράτος να ξεκινήσει να πληρώνει το 50% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και άλλα έξοδα σε δραχμές, προκειμένου η επιστροφή στο παλιό νόμισμα να γίνει ήπια…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...