Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Έτοιμος ο φάκελος για την ''υποψηφιότητα'' της Σπιναλόγκας!

Θέση στον κατάλογο των παγκόσμιων μνημείων διεκδικεί η Σπιναλόγκα...

Τη β' φάση του διαχειριστικού σχεδίου για τη Σπιναλόγκα, προκειμένου το "νησί της εξορίας" να διεκδικήσει μια θέση στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, παρέδωσε το πρωί, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Πέτρος Ινιωτάκης.

Η τελική φάση του φακέλου που παραδόθηκε αφορά την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το πρώτο στοίχημα για τους τοπικούς φορείς, που προωθούν αυτή την προσπάθεια, είναι η Σπιναλόγκα να "προσπεράσει" τα άλλα μνημεία της Ελλάδας που διεκδικούν επίσης μία θέση στον ίδιο κατάλογο. Σημείο - κλειδί αποτελεί το ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να προτείνει μόνο ένα μνημείο, γι'αυτό το πιο "δουλεμένο" σχέδιο και η πιο πλήρης παρουσία ... θα "κερδίσει".

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στη σχετική επιστολή που συνοδεύει το φάκελο αναφέρεται ότι με το δεύτερο αυτό μέρος ολοκληρώνεται ο απαιτούμενος φάκελος που συντάχτηκε με αντικείμενο την προώθηση του αιτήματος για την ένταξη της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκας στην Ελληνική «tentative list» και την εγγραφή της στη συνέχεια, στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μετά την ολοκλήρωσή του, το διαχειριστικό σχέδιο της Σπιναλόγκας θα πρέπει να επικυρωθεί άμεσα από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα (περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο) και να διαβιβασθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για τις περαιτέρω ενέργειες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...