Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τον Αριχεπίσκοπο Αθηνων και πάσης Ελλάδος επισκέφθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Το Σάββατο η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης


Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ειρηναίο θα συναντηθεί στο Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος χθες συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Α. Παπαμιμίκο, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Στηρίζω», που ξεκινά από τη Νέα Δημοκρατία, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ.

Μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Γραμματέα, με θέμα να βοηθήσουν σε μια συνεργασία συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες σήμερα. Εμείς, ως Εκκλησία, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έναν, ο οποίος προσέρχεται προς εμάς και θέλει να συνεργαστούμε.

Ορίσαμε, λοιπόν, το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.

Και ο φορέας της Εκκλησίας και οι άλλοι φορείς που υπάρχουν θα έχουμε συνεργασία για τη συγκέντρωση ειδών βοηθείας και συμπαραστάσεως».

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:

«Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Ελληνικό Γένος, ιδίως στις τελευταίες κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός, ζητήσαμε τη βοήθεια και τη συνεργασία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου για κοινωνικές δράσεις, που αναλαμβάνουν η ΝΔ σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ.

Ο κόσμος, σήμερα, βιώνει δύσκολες καταστάσεις από την οικονομική κρίση και νομίζω πως όλοι οι φορείς - κοινωνικοί και πολιτικοί - πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σ’ αυτό: Να βοηθήσουμε, με διάθεση αλληλεγγύης και συνεργασίας με τις κοινωνικές ομάδες, να ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο την οποία ζούμε.

Η Ελλάδα του 2020 θα είναι μια καλύτερη χώρα».

Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ:

"Σε συνεργασία με την Εκκλησία ξεκινάμε, αύριο, σε κάθε μέρος της Ελλάδος την πρωτοβουλία “Στηρίζω”. Πρόκειται για ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων, προκειμένου να σταθούμε πλάι σε κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά. Επιτέλους, πρέπει αυτές τις ώρες να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε όλοι στην πράξη. Να δείξουμε στην πράξη την αλληλεγγύη που διαθέτουμε ως λαός, στηριζόμενοι κυρίως στη νέα γενιά. Σε μια νέα γενιά που θέλει να προσφέρει, να ζήσει και να δημιουργήσει".

O κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σήμερα και αύριο πραγματοποιεί, περιοδεία στη Μακεδονία, με βασικούς σταθμούς τη Θεσσαλονίκη και την Πρώτη Σερρών.

Σήμερα Πέμπτη, θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, με την οποία εγκαινιάζεται η κοινωνική δράση «Στηρίζω», θα έχει συνάντηση με το Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο και θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής, των Προέδρων των ΝΟΔΕ Β. Ελλάδος και συνδικαλιστών.

Αύριο Παρασκευή, θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα επισκεφθεί το σπίτι του ιδρυτή της Παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών, το Επιμελητήριο, καθώς και φυτώριο εναλλακτικών καλλιεργειών. Θα προεδρεύσει, επίσης, σύσκεψης της ΝΟΔΕ.
Enhanced by Zemanta

Κρητικοί πίσω από τη ληστεία στις Βασιλειές - Δε βρέθηκε ούτε σεντς από τα κλεμμένα

Ένα χρόνο μετά τη θεαματική ληστεία που έγινε στις Βασιλειές Ηρακλείου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του νομού φαίνεται ότι βρίσκεται μία ανάσα από την εξάρθρωση της σπείρας που κατάφερε να αρπάξει 1.060.000 ευρώ από τους σάκους της εταιρίας σεκιούριτι.

Ήδη το κατώφλι της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου έχουν περάσει 4 Ηρακλειώτες και Ρεθεμνιώτες από 30 έως και 40 ετών οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με το όλο σκηνικό που διαδραματίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από τις Βασιλειές.
Στα 4 αυτά πρόσωπα έχει γίνει προσαγωγή ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην ασφάλεια έχουν κληθεί και εξετάζονται και 3 υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι χωρίς να αποκλείεται να κληθούν κι άλλοι για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Οι εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα αναφέρουν ότι οι δράστες της υπόθεσης ήταν οι ίδιοι που χτύπησαν ως ληστές με τις κουκούλες και οι ίδιοι που σχεδίασαν το χτύπημα. Δεν υπάρχει δηλαδή καταμερισμός ... εργασιών, αλλά σχεδιασμός, χτύπημα και μοίρασμα των χρημάτων που δεν ήταν και λίγα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνική αστυνομία ερευνά επί ένα ολόκληρο χρόνο όλες τις παραμέτρους αυτής της υπόθεσης αλλά και όλες τις σχέσεις που μπορεί να υπήρχαν ή να είχαν αναπτύξει οι δράστες μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί ούτε ένα σεντς από τα κλεμμένα χρήματα ενώ αναμένονται και αποτελέσματα από εξετάσεις που δεν αποκλείεται να πιστοποιούν την ταυτότητα των δραστών σε σύγκριση με τα στοιχεία που είχαν βρεθεί στο σημείο της ληστείας.

Πάντως οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν οι 4 προσαχθέντες δεν έχουν πει λέξη για την ημέρα της ληστείας ωστόσο από τη μεριά της η ασφάλεια Ηρακλείου διαθέτει δυνατά χαρτιά που προέρχονται από έρευνες ενός έτους.

Όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει αύριο σε σχετικές ανακοινώσεις αφού αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Ιστορικό

Η ληστεία είχε γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, μέρα μεσημέρι με τους δράστες να χρησιμοποιούν ένα πυροβόλο όπλο, μία βαριοπούλα, ένα τροχό κοπής μετάλλων και δύο κλεμμένα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα.

Οι άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες και χρησιμοποιώντας τα δύο κλεμμένα φορτηγά συγκρούσθηκαν, σε βοηθητική οδό της διαδρομής, με το όχημα της χρηματαποστολής, μπροστά και πίσω, και το ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια, με βαριοπούλα έσπασαν το μπροστινό υαλοπίνακα (παρμπρίζ) και με την χρήση πυροβόλου όπλου ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους – προσωπικό ασφαλείας της χρηματαποστολής. Με αυτοτροφοδοτούμενο τροχό κοπής μετάλλων, έκοψαν τη πίσω πόρτα του οχήματος και αφαίρεσαν 14 σακίδια που περιείχαν το συνολικό ποσό του 1.060.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το ένα από τα κλεμμένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, το οποίο εγκατέλειψαν σε αγροτεμάχιο της ίδιας περιοχής, μαζί με ένα ασφαλισμένο σακίδιο της εταιρείας που περιείχε συσκευή δορυφορικού εντοπισμού (GPS) σε λειτουργία.

Για τα δυο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, έχει δηλωθεί κλοπή την 06/09/2011 και 30/09/2011.
prismanews.gr

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Τριήμερο λόγου & τέχνης - 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Μικρασιατική καταστροφή, ταυτισμένη στη συνείδησή μας με την πυρπόληση και τον αφανισμό της Σμύρνης των Ελλήνων, αποτελεί το σημαντικότερο σταθμό στην νεότερη Ελληνική Ιστορία για δυο βασικούς λόγους. Γιατί αφενός σήμανε τον οριστικό ξεριζωμό όλων των Ελλήνων από τη Μικρασία και το πλήρη εκτουρκισμό της, αλλά αφετέρου η εγκατάσταση των 1.500.000 προσφύγων στον κυρίως Ελλαδικό χώρο έδωσε τη δυνατότητα της δημιουργίας νέας προοπτικής και εξέλιξης στη χώρα, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν αποκαμωμένη από τους συνεχείς πολέμους.

Παρατηρείται στην προκειμένη περίπτωση ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστορικό φαινόμενο, η τραγωδία μετεξελίσσεται σε δημιουργία, η καταστροφή μετατρέπεται σε μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και του πολιτισμού.

Στις 19,20,21 Οκτωβρίου στο κινηματοθέατρο REX θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε όλα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και να συνειδητοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους μέχρι σήμερα.

Σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων και της μουσικής- καλεσμένοι μας- αλλά και υπέροχοι συνδημότες μας, εθελοντές, θα μας δώσουν το στίγμα και τα μηνύματα αυτού του τόσο συνταρακτικού γεγονότος. Τους ευχαριστούμε πραγματικά για την προθυμία και την προσπάθειά τους.

19/10: Ιστορική τεκμηρίωση με ομιλητές τους κ.: Σία Αναγνωστοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Σωρού, Φιλόλογο - Ιστορικό, Δημήτρη Φιλιππίδη, Αρχιτέκτονα - Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ, Άννα Μάμου, Φιλόλογο

20/10: Μουσικό αφιέρωμα: Μικρασιάτικες μελωδίες, Απ. Καλδάρα, Μικρασία Συμμετέχουν: Θωμάς Κοροβίνης, Κυριάκος Γκουβέντας, Σταύρος Κρομμύδας, Ξανθούλα Πορφυράκη, Μανώλης Κλώντζας, Κωστής Πιταροκοίλης, Πατήρ Γεώργιος Τζάβλας, Νίκος Κακογιαννάκης, Βασίλης Πετροδασκαλάκης, Γιάννης Μελαμπιανάκης, Παναγιώτης Χουλιάρας, Μιχάλης Πάγκαλος, Θωμάς Οικονόμου, Γιώργος Καπαράκης. Προλογίζει ο Νίκος Τζώρτζης

21/10: Λογοτεχνική Παραγωγή: μέσα από τα κείμενα του Ηλία Βενέζη και της Διδούς Σωτηρίου, Έφη Μπουκουβάλα

Θα μιλήσουν για το έργο τους οι συγγραφείς Μάρω Δούκα και Θωμάς Κοροβίνης

Την «Πάροδο» από το έργο του Κοσμά Πολίτη « Στου Χατζηφράγκου» παρουσιάζει επί σκηνής η ΕΘΟΑΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Προ των πυλών βρεφονηπιακός σταθμός μόνον για παιδιά αστυνομικών!

Την Αστυνομική Διεύθυνση  Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με την Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών κ. Ελένη Κόκορη όπου είχαν συνεργασία με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων προκειμένου να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός που βρίσκεται στο κτίριο.

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει λύση  ώστε να εξυπηρετούνται τα παιδιά των αστυνομικών στο παιδικό σταθμό που μπορεί να φιλοξενήσει 15 νήπια.

Θέλουμε  δήλωσε ό Δήμαρχος Ηρακλείου μέσα από δράσεις και έργα να βοηθήσουμε το κοινωνικό σύνολο και στη συγκεκριμένη περίπτωση να βοηθήσουμε τους αστυνομικούς που μέσα σε πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες δίνουν καθημερινά αγώνα για την ασφάλειά μας.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε ο παιδικός σταθμός που βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση να λειτουργήσει το συντομότερο».

Αερογέφυρα ζωής από το Ηράκλειο μετά τον θάνατο 59χρονης

Συγκινεί η ιστορία μιας 59χρονης γυναίκας από τη Σερβία, μητέρας δύο παιδιών, η οποία μπορεί να έχασε τη ζωή της, αλλά έδωσε ζωή σε άλλους ανθρώπους, χάρη στη δωρεά των οργάνων της μετά από απόφαση της οικογένειάς της.

Η άτυχη γυναίκα είχε τραυματιστεί σοβαρά στον Κούλε στο Ηράκλειο, ενώ περπατούσε με συντροφιά το σκύλο της, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η 59χρονη είχε πέσει στους κυματοθραύστες του λιμενοβραχίονα, ενώ ο σκύλος της κατάφερε να προσελκύσει την προσοχή διερχόμενου ζευγαριού, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί.

Παρά τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε, όμως η οικογένειά της πήρε μια συγκινητική απόφαση. Προχώρησε σε δωρεά των οργάνων της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Η αερογέφυρα ζωής, στήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Βενιζέλειο, όπου τέσσερις ομάδες γιατρών και μια από αυτές από το Ωνάσειο πήγαν για τη λήψη της καρδιάς, του ήπατος, των νεφρών, αλλά και των κερατοειδών.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς τα ξημερώματα.

Πηγή cretalive.gr

Χανιά: Οι κάμερες ασφαλείας ''μαρτύρησαν'' τους ληστές του κοσμηματοπωλείου!

Δύο Ούγγροι, 32 και 33 ετών που συνελήφθησαν και ένα ακόμα άτομο που αναζητείται είναι οι δράστες της κλοπής κοσμημάτων αξίας 100.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο στο Μάλεμε Χανίων.

Οι δράστες είχαν αναπτύξει πανελλήνια δράση καθώς, εκτός από τα Χανιά, είχαν διαπράξει κλοπές και διαρρήξεις και στην Κέρκυρα όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Η κλοπή έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Μάλεμε και εξιχνιάστηκε μετά από αξιοποίηση του υλικού του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του καταστήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο τους, μαζί με έναν τρίτο δράστη που αναζητείται, παραβίασαν την κεντρική είσοδο του κοσμηματοπωλείου που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο και πήραν κοσμήματα συνολικής αξίας εκατό χιλιάδων ευρώ. Σε βάρος των δραστών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Χανίων.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στις 6 Οκτωβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, για κλοπές και διαρρήξεις που διέπραξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κέρκυρα και προφυλακίστηκαν, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμού του τρίτου διαρρήκτη.

Κρήτη:''Οι Βούλγαροι είναι για δουλειά και οι Έλληνες για καφετέριες''!

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε αμπελοκαλλιεργητές που αναζητούσαν εναγωνίως ντόπιους για να εργαστούν...

Δουλειά ναι, αλλά όχι στο αμπέλι! Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη στον τρύγο και γι'αυτό οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν φέτος στα χωράφια, ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί και όχι ντόπιοι, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της ανεργίας.

Με το μεροκάματο να κυμαίνεται στα 23 ευρώ το πεντάωρο, δηλαδή 690 ευρώ ο μήνας, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να κάθονται άπραγοι στις καφετέριες παρά να βρεθούν στο χωράφι και να δουλέψουν. Το MadeinCreta συνάντησε συνεργείο κοπής σταφυλιών αποτελούμενο από 20 άτομα και οι Έλληνες ήταν μόνο δύο! Όλοι οι υπόλοιποι ήταν Βούλγαροι, που βρέθηκαν στο νησί για το πολυπόθητο και δυσεύρετο μεροκάματο.

Όταν, λοιπόν, τα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους είναι σε δυσθεώρητα ύψη, αμπελοκαλλιεργητές αναζητούσαν εναγωνίως ντόπιους για να εργαστούν, όμως μάταια!

Τούτο, είναι αλήθεια, εξέπληξε και τους ιδιοκτήτες των αμπελώνων, που θα προτιμούσαν εργατικά χέρια συγχωριανών τους καθώς οι ξένοι «δεν το αγαπούν το σταφύλι, δεν το γνωρίζουν και δεν το προσέχουν», σύμφωνα με παραγωγό που έψαχνε Έλληνες να εργαστούν, όμως μάταια ! «Ψάξαμε να βρούμε ντόπιους, όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δε μπορούμε να αφήσουμε άκοπα τα σταφύλια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι Έλληνες που δούλευαν στο συγκεκριμένο συνεργείο καυτηρίασαν την απροθυμία που εμφάνισαν οι νέοι να εργαστούν στη γη έστω και για ένα μήνα. Ένας από αυτούς, ο Γιώργος, πατέρας τριών μικρών παιδιών λέει χαρακτηριστικά: ''Τι θα κάνω με τρία παιδιά; Θα κάθομαι στο σπίτι στις Αρχάνες; Ας κάθονται οι άλλοι στις καφετέριες του χωριού, εγώ δε μπορώ''.

Μοιραία βόλτα για 69χρονο

Την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια των διακοπών του στα Χανιά άφησε ένας 69χρονος Δανός.

Ο αλλοδαπός τουρίστας επέστρεφε με τα πόδια από το Μπάλο, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Τον 69χρονο παρέλαβαν με καΐκι, τον μετέφεραν στην ακτή και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, όπου ο εφημερεύων ιατρός απλά διαπίστωσε το θάνατό του.

Φως στα αίτια του θανάτου του αλλοδαπού θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Πηγή: neatv.gr

Μεσαρά: Το τροχαίο αποκάλυψε κούτες με λαθραία τσιγάρα!

Λαβράκι έπιασαν οι διωκτικές αρχές στη Μεσαρά όταν αργά απόψε εντόπισαν , στο πλαίσιο τροχαίου ατυχήματος, ένα φορτηγό γεμάτο... λαθραία τσιγάρα!

Η έκπληξη προφανής...Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρήκαν το φορτηγό ντελαπαρισμένο έξω από χωριό της περιοχής και φορτωμένο με κούτες τσιγάρων!

Τώρα, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του οδηγού και των επιβατών ενώ υπάρχει συνεργασία και με τις λιμενικές αρχές στα νότια του νομού Ηρακλείου από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε το δρομολόγιο...

cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...