Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κρητικοί πίσω από τη ληστεία στις Βασιλειές - Δε βρέθηκε ούτε σεντς από τα κλεμμένα

Ένα χρόνο μετά τη θεαματική ληστεία που έγινε στις Βασιλειές Ηρακλείου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του νομού φαίνεται ότι βρίσκεται μία ανάσα από την εξάρθρωση της σπείρας που κατάφερε να αρπάξει 1.060.000 ευρώ από τους σάκους της εταιρίας σεκιούριτι.

Ήδη το κατώφλι της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου έχουν περάσει 4 Ηρακλειώτες και Ρεθεμνιώτες από 30 έως και 40 ετών οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με το όλο σκηνικό που διαδραματίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από τις Βασιλειές.
Στα 4 αυτά πρόσωπα έχει γίνει προσαγωγή ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην ασφάλεια έχουν κληθεί και εξετάζονται και 3 υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι χωρίς να αποκλείεται να κληθούν κι άλλοι για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Οι εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα αναφέρουν ότι οι δράστες της υπόθεσης ήταν οι ίδιοι που χτύπησαν ως ληστές με τις κουκούλες και οι ίδιοι που σχεδίασαν το χτύπημα. Δεν υπάρχει δηλαδή καταμερισμός ... εργασιών, αλλά σχεδιασμός, χτύπημα και μοίρασμα των χρημάτων που δεν ήταν και λίγα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνική αστυνομία ερευνά επί ένα ολόκληρο χρόνο όλες τις παραμέτρους αυτής της υπόθεσης αλλά και όλες τις σχέσεις που μπορεί να υπήρχαν ή να είχαν αναπτύξει οι δράστες μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί ούτε ένα σεντς από τα κλεμμένα χρήματα ενώ αναμένονται και αποτελέσματα από εξετάσεις που δεν αποκλείεται να πιστοποιούν την ταυτότητα των δραστών σε σύγκριση με τα στοιχεία που είχαν βρεθεί στο σημείο της ληστείας.

Πάντως οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν οι 4 προσαχθέντες δεν έχουν πει λέξη για την ημέρα της ληστείας ωστόσο από τη μεριά της η ασφάλεια Ηρακλείου διαθέτει δυνατά χαρτιά που προέρχονται από έρευνες ενός έτους.

Όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει αύριο σε σχετικές ανακοινώσεις αφού αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Ιστορικό

Η ληστεία είχε γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, μέρα μεσημέρι με τους δράστες να χρησιμοποιούν ένα πυροβόλο όπλο, μία βαριοπούλα, ένα τροχό κοπής μετάλλων και δύο κλεμμένα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα.

Οι άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες και χρησιμοποιώντας τα δύο κλεμμένα φορτηγά συγκρούσθηκαν, σε βοηθητική οδό της διαδρομής, με το όχημα της χρηματαποστολής, μπροστά και πίσω, και το ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια, με βαριοπούλα έσπασαν το μπροστινό υαλοπίνακα (παρμπρίζ) και με την χρήση πυροβόλου όπλου ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους – προσωπικό ασφαλείας της χρηματαποστολής. Με αυτοτροφοδοτούμενο τροχό κοπής μετάλλων, έκοψαν τη πίσω πόρτα του οχήματος και αφαίρεσαν 14 σακίδια που περιείχαν το συνολικό ποσό του 1.060.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το ένα από τα κλεμμένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, το οποίο εγκατέλειψαν σε αγροτεμάχιο της ίδιας περιοχής, μαζί με ένα ασφαλισμένο σακίδιο της εταιρείας που περιείχε συσκευή δορυφορικού εντοπισμού (GPS) σε λειτουργία.

Για τα δυο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, έχει δηλωθεί κλοπή την 06/09/2011 και 30/09/2011.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...