Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Οι ειδικοί φρουροί ζητούν αλεξίσφαιρα γιλέκα

Ζητούν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ γιλέκα για να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα


Ως «πρόβατα επι σφαγή» εκτελούν μάχιμες υπηρεσίες, Ειδικοί Φρουροί στην Κρήτη, καθώς δεν διαθέτουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, πέραν του ότι όσα υπάρχουν είναι...ληγμένα.

Αυτά προκύπτουν απο έγγραφο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον οποίο «παρακαλούν» να ανταποκριθεί άμεσα «προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων».

Δείτε τι γράφει το έγγραφο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης:

    Προς : Τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
    KOIN: ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.
    ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ
    ΚΛΑΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥ
    Γ.Α.Δ.Π.Κ.
    ΥΠ.ΑΣΕ.Κ
    ΘΕΜΑ: ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΓΙΛΕΚΑ
    Ρέθυμνο 07/10/2013
    Αριθμ. Πρωτ.: 41

    Κ. Υπουργέ η Ένωση μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει σε εσάς, την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία υποχρεούται να χορηγήσει η υπηρεσία στους συναδέλφους μας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε το απαράδεκτο γεγονός ότι σε ορισμένους συναδέλφους που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες δεν έχει χορηγηθεί καθόλου αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Μην αναφέρουμε καν το γεγονός ότι στα ήδη υπάρχοντα αλεξίσφαιρα έχει λήξει η εγγύηση καλής λειτουργίας (που δίνεται από την εταιρεία κατασκευής τους), ενώ έχουν υποστεί και τις φυσιολογικές φθορές μετά από 13 χρόνια συνεχής και καθημερινής χρήσης.

Λόγω της μη χορήγησης των προηγούμενων ετών ούτε ενός αλεξισφαίρου,παρά της εκκλήσεις μας προς κάθε κατεύθυνση για αντικατάσταση των τότε ληγμένων αλεξίσφαιρων, τώρα πλέον η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ για χορήγηση και αντικατάσταση έφτασε στον εξωφρενικό αριθμό των 500 αλεξίσφαιρων μόνο για την ΥΠ.ΑΣΕ.Κ.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων».

Ο Λοβέρδος για παράνομους αποχαρακτηρισμούς μεγάλων δασικών εκτάσεων.

Ερώτηση του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με καταγγελίες για παράνομους αποχαρακτηρισμούς μεγάλων δασικών εκτάσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Από τις περιοδείες μου στην Κρήτη και ειδικά στο νομό Ηρακλείου, πληροφορήθηκα από παραγωγούς της περιοχής για παράνομους αποχαρακτηρισμούς μεγάλων δασικών εκτάσεων στην περιοχή Λασιθίου Κρήτης. Συγκεκριμένα, έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές προς την αρμόδια εισαγγελία Ηρακλείου Κρήτης και Λασιθίου Κρήτης, σύμφωνα με τις οποίες καταγγέλλονται ως παράνομες, συγκεκριμένες πράξεις αποχαρακτηρισμού. Δίχως να υιοθετώ τις καταγγελίες αυτές, αφού δεν διαθέτω το παραμικρό στοιχείο, σας παρακαλώ να μου δώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την άρση της οποιασδήποτε παρεξήγησης. Και συγκεκριμένα:

Οι καταγγελίες αφορούν: α) αποχαρακτηρισμό μεγάλης δασικής έκτασης (περίπου 2.500 στρέμματα) στην περιοχή «Θόλος» Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου, β) αποχαρακτηρισμό 484 στρεμμάτων στη θέση Λιβάρη-Αγία Ειρήνη, πρώην Δήμου Λεύκης Λασιθίου, και γ) εγκατάσταση ηλιοθερμικού πάρκου σε δημόσια δασική έκταση στις «Πλαγιές-Αθερινόλακκος», πρώην Δήμου Λεύκης Λασιθίου.
Συνεπώς, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

α. Γνωρίζετε εσείς ή υπηρεσίες του Υπουργείου σας τις συγκεκριμένες καταγγελίες;

β. Εάν και εφόσον τις γνωρίζετε έχετε προβεί σε έλεγχο της βασιμότητάς τους ;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Ανδρέας Λοβέρδος 

Κρίση και σούπερ μάρκετ χτυπούν τα αρτοποιεία στην Κρήτη

Τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν ψωμί στους χώρους της Λότζια, ενώ την ίδια στιγμή το επάγγελμα των αρτοποιών περνά κρίση.Τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν ψωμί στους χώρους της Λότζια, ενώ την ίδια στιγμή το επάγγελμα των αρτοποιών περνά κρίση.

Η κρίση χτύπησε και τα ... αρτοποιεία, με τη ζήτηση να καταγράφεται μειωμένη τα τελευταία χρόνια, όπως τονίζουν στο prismanews.gr οι αρτοποιοί της Κρήτης. Την υφιστάμενη κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει και η διάθεση αρτοσκευασμάτων από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τον ανταγωνισμό να γίνεται εντονότερος  και με τις αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες για τους ντόπιους επαγγελματίες του κλάδου. Τον προβληματισμό τους κατέθεσαν στο prismanews.gr ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, κ. Μανώλης Βολανάκης και ο αρτοποιός από το Ρέθυμνο, κ. Χαράλαμπος Σαμψών.

Ο κ. Σαμψών δήλωσε στο prismanews.gr Ο κόσμος μπαίνει, κοιτά και ψωνίζει μια φρατζόλα ψωμί. Η κρίση έχει επηρεάσει το επάγγελμα. Η θέση μας επιδεινώνεται ακόμα πιο πολύ λόγω του ότι τα σούπερ μάρκετ διαθέτουν ψωμί. Από την άλλη ο κ. Βολανάκης τονίζει το γεγονός ότι κανένα επάγγελμα δεν έχει ξεφύγει από την κρίση. Έχουμε μειωμένη κίνηση λόγω της γενικής μείωσης στα εισοδήματα των καταναλωτών. Έτσι, ο κόσμος περιορίζεται στα αναγκαία, δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των αρτοποιών. Σε σχέση με τη διάθεση ψωμιού από τα σούπερ μάρκετ ο κ. Βολανάκης τόνισε πως πάντα διέθεταν ψωμί, αλλά σε ένα μικρό ποσοστό ο κόσμος ψώνιζε, καθώς το 82-85% της διακίνησης ψωμιού γινόταν από τους αρτοποιούς.

Ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο από το Σωματείο Αρτοποιών Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αρτοποιών κ. Βολανάκη οι εκδηλώσεις πήγαν πολύ καλά και το εγχείρημα έγινε ακριβώς για να διδάξουν στα παιδιά, πως γίνεται το ψωμί. Χθες 100 μαθητές ζύμωσαν και δοκίμασαν τα αρτοσκευάσματα, τα οποία έφτιαξαν, ενώ το βράδυ ζύμωσαν παξιμάδια. Σήμερα το βράδυ θα κλείσουν οι εκδηλώσεις με μαθητές, οι οποίοι θα ζυμώσουν κέικ και παραδοσιακά βουτήματα κανέλας.  prismanews.gr

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για την σύνδεση του δρόμου από τον κόμβο Καρτερού μέχρι το δρόμο Καρτερός-Επισκοπή.

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επικοινώνησε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης ύστερα από τη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής για τη σύνδεση του κόμβου της Επισκοπής με την Εθνική οδό και συγκεκριμένα όσον αφορά το τμήμα από το ύψος του πρατηρίου μέχρι το δρόμο που συνδέει τον Καρτερό με την Επισκοπή για το οποίο έχουν γίνει απολλοτριώσεις από το 1976.

Ο κ.Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.Στράτο Σιμόπουλο από τον οποίο ζήτησε να συναντηθεί με την Επιτροπή Αγώνα των Πολιτών για το θέμα αυτό και να υπογραφεί άμεσα η απόφαση για την έναρξη της διάνοιξης του δρόμου από τον κόμβο Καρτερού μέχρι το δρόμο Καρτερός-Επισκοπή.

Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ.Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι θεωρεί το θέμα δίκαιο και ότι θα μεριμνήσει για την επίλυση ενός δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής του πρώην Δήμου της Επισκοπής.

Νέες προοπτικές απασχόλησης για 100 ανέργους στο Ηράκλειο

Νέες προοπτικές απασχόλησης ανοίγονται για τους 100 άνεργους που συμμετέχουν στην Πράξη Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες δήμου Ηρακλείου. Στις 23 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η δράση της Κατάρτισης πάνω σε ενδιαφέροντα αντικείμενα και μπαίνει σε τελική ευθεία η προετοιμασία για ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και στοχεύει στην προετοιμασία και προώθηση 100 ωφελουμένων σε θέσεις απασχόλησης, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με έμφαση στην κοινωνική οικονομία.

Μετά από πολύ καιρό στην ανεργία, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας, άτομα με ψυχική αναπηρία, μετανάστες, παλιννοστούντες ή άτομα που βρίσκονται υπό το καθεστώς αιτούντος ασύλου, πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μπορούν να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ήδη έχουν υλοποιηθεί τα προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης στους τομείς: Επεξεργασία, Τυποποίηση και Προώθηση τοπικών προϊόντων, Συντηρητές κήπων και αστικού πρασίνου, Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην κοινωνική οικονομία και Κατάρτιση στελεχών κατ'οίκον φροντίδας ατόμων που χρήζουν βοήθειας. Την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται και η τελευταία Κατάρτιση, στον τομέα των Στελεχών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δράση της Συμβουλευτικής, που ουσιαστικά αποτελεί την άρτια και ουσιαστική προετοιμασία των ανέργων από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, μέσω της απασχόλησης. Με την ολοκλήρωση και αυτής της δράσης, οι ωφελούμενοι θα προωθηθούν σε θέσεις εργασίας, ενώ ένα μέρος απ' αυτούς θα λάβει ουσιαστική στήριξη ως προς την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 3 Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες της κατηγορίας Παρέμβασης 1: Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013  prismanews.gr

Διαμαρτυρία από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου

Στις 18/10 οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου.Στις 18/10 οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, καθηγητές και γονείς διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας.

Η 18η Οκτώβρη έχει οριστεί ως ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία με απόφαση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με θέματα σχετικά με την μεταφορά των μαθητών, τα κενά των εκπαιδευτικών,τη σίτιση, κ.ά. Γι' αυτούς τους λόγους θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο καθώς και πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου και θα επιδοθούν ψηφίσματα.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν τα μέγιστα για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης και του συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο. Να αναδειχθεί η ανάγκη για : αναβάθμιση της αισθητικής αγωγής, εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής παιδείας για όλους τους νέους από την παιδική ηλικία, δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να μη διακόπτεται η αναγκαία συνέχεια των μουσικών σπουδών, σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων για την υπάρχουσα διδασκαλία όλων των μουσικών οργάνων στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια, ενεργοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης για την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Άμεσα οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές διεκδικούν:

Να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από το σχολείο τους. Να αποσυρθεί η νέα ΚΥΑ που αυξάνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.Στελέχωση, κάλυψη όλων των κενών των Καλλιτεχνικών - μουσικών σχολείων με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλου βοηθητικού προσωπικού.Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι υλικοτεχνικές και λειτουργικές ανάγκες (οργάνων, βιβλίων, αναλώσιμα, κλπ.) των σχολείων.

Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο, προνόμιο που θα έπρεπε να έχουν τα σχολεία. Πάγωμα των χρεών στις ΔΕΚΟ και μηδενική τιμολόγηση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία από φέτος.

Σχετικά με τον υποσιτισμό,να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις δομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών.

Επίσης να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα και τα 28άρια τμήματα, να μην γίνει καμία συγχώνευση και καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 παιδιά, όπως επίσης να αποσυρθεί ο νόμος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.prismanews.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Τρεις σεισμοί τα ξημερώματα τρόμαξαν τους κατοίκους της Κρήτης

Ο εγκέλαδος δεν ξεχνά την Κρήτη και οι κάτοικοι σε όλους τους νομούς ανησυχούν - Οι τρεις νέοι σεισμοί τα ξημερώματα έγιναν αισθητοί σε Ηράκλειο, Χανιά, Λασίθι και Ρέθυμνο...

Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στην Κρήτη. Μετά τη σεισμική δραστηριότητα που κατεγράφη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα, τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά του νησιού.

Τρεις σεισμοί τα ξημερώματα τρόμαξαν τους κατοίκους της Κρήτης

Η πρώτη στις 04:49 έντασης 3.1 Ρίχτερ και επίκεντρο 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων, με εστιακό βάθος 20 χλμ. Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα ανατολικά, στις 06:18 με ένταση 3.1 Ρίχτερ και επίκεντρο 64 χλμ νότια του Αγίου Νικολάου και εστιακό βάθος 15 χλμ.

Λίγο αργότερα, στις 06:22 είχαμε νέο σεισμό 12 χλμ βορειοανατολικά της Γαύδου, έντασης 3.1 R και εστιακό βάθος 10 χλμ. Η ισχυρότερη δόνηση τις τελευταίες ώρες σημειώθηκε στις 23.25, με επίκεντρο 4 χλμ βόρεια βορειοδυτικά του Παλαίκαστρου Σητείας και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο την εκτίμησε στα 4,1 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν εντάσεως 3,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου. Να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή ενώ ακολούθησε μετά από περίπου μισή ώρα και άλλη μικρότερη δόνηση, που μετρήθηκε από το Γεωδυναμικό στα 3,2 Ρίχτερ.

Δείτε στο επόμενο βίντεο τι δηλώνει ο δήμαρχος Σητείας, για τους αλλεπάλληλους σεισμούς...
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...