Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Διαμαρτυρία από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου

Στις 18/10 οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου.Στις 18/10 οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, καθηγητές και γονείς διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας.

Η 18η Οκτώβρη έχει οριστεί ως ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία με απόφαση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με θέματα σχετικά με την μεταφορά των μαθητών, τα κενά των εκπαιδευτικών,τη σίτιση, κ.ά. Γι' αυτούς τους λόγους θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο καθώς και πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου και θα επιδοθούν ψηφίσματα.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν τα μέγιστα για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης και του συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο. Να αναδειχθεί η ανάγκη για : αναβάθμιση της αισθητικής αγωγής, εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής παιδείας για όλους τους νέους από την παιδική ηλικία, δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να μη διακόπτεται η αναγκαία συνέχεια των μουσικών σπουδών, σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων για την υπάρχουσα διδασκαλία όλων των μουσικών οργάνων στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια, ενεργοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης για την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Άμεσα οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές διεκδικούν:

Να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από το σχολείο τους. Να αποσυρθεί η νέα ΚΥΑ που αυξάνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.Στελέχωση, κάλυψη όλων των κενών των Καλλιτεχνικών - μουσικών σχολείων με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλου βοηθητικού προσωπικού.Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι υλικοτεχνικές και λειτουργικές ανάγκες (οργάνων, βιβλίων, αναλώσιμα, κλπ.) των σχολείων.

Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο, προνόμιο που θα έπρεπε να έχουν τα σχολεία. Πάγωμα των χρεών στις ΔΕΚΟ και μηδενική τιμολόγηση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία από φέτος.

Σχετικά με τον υποσιτισμό,να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις δομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών.

Επίσης να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα και τα 28άρια τμήματα, να μην γίνει καμία συγχώνευση και καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 παιδιά, όπως επίσης να αποσυρθεί ο νόμος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...