Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Στο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων κατοίκων του Σάρχου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Στο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων κατοίκων του Σάρχου  θα παρευρεθεί την  Κυριακή 11/08  ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο πρώην Υπουργός στην συνέχεια θα μεταβεί:

ώρα 11.30 στον Κρουσώνα, 12.30 στις Κορφές ώρα 13.00 στο Κεραμούτσι και 13.30 στο Καβροχώρι όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς και κατοίκους των περιοχών αυτών για να ανταλλάξει θέσεις και απόψεις πάνω σε πολιτικά θέματα και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος..

Νέος σεισμός κοντά στην Σητεία

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα


Μια ακόμη - η τρίτη έως τώρα - σεισμική δόνηση σημειώθηκε απόψε , στις 21:21 μμ, στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Σητεία.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 17 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Σητείας.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως στις 13:27 κατεγράφη σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών με το ίδιο επίκεντρο και στις 14:06 ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά της Σητείας

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.flashnews.gr

Επαναφορά του τέλους επιτηδεύματος στα επίπεδα του 2011 για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ


Αναφορά Αυγενάκη προς Στουρνάρα.

Στο ύψος του τέλους επιτηδεύματος αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το τέλος αυτό εισήχθη το οικονομικό έτος 2011 και το ύψος του ανερχόταν στα 350 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. Το οικονομικό έτος 2012 αυξήθηκε στα 400 και 300 ευρώ, αντίστοιχα. Το δε οικονομικό έτος 2013 η αύξηση έφθανε στα 650 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, χωρίς κανείς να ξέρει τι θα φέρει το οικονομικό έτος 2014. Τα παραπάνω, μεταξύ πολλών άλλων, οδήγησαν πολλούς στην κατάθεση των βιβλίων-στοιχείων τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πάταξη της παραοικονομίας.»

Τέλος, η ΟΕΒΕΝΗ προτείνει την επαναφορά των ποσών στα επίπεδα του οικονομικού έτους 2011 για τις επιχειρήσεις με ακαθάριστα ετήσια έσοδα (τζίρο) έως και 100 χιλιάδες ευρώ και τη διατήρηση τους ως έχουν για τις υπόλοιπες, μεγαλύτερες, επιχειρήσεις.

«Περλιμπλίν και Μπελίσα» με Στέλιο Μάινα, Δήμητρα Ματσούκα στην Ιεράπετρα

Ο Δήμος Αβδελιώδης ανεβάζει αύριο στο παραλιακό συγκρότημα Ιεράπετρας το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Περλιμπλίν και Μπελίσα», σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και με πρωταγωνιστές τους Στέλιο Μάινα, Δήμητρα Ματσούκα και Ελένη Καστάνη. Ενα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι. 

Ενα έργο που υμνεί τον έρωτα και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. 

Ο Δήμος Αβδελιώδης μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.

Τα πρώτα χελωνάκια... προτίμησαν την Κρήτη!


Τα θαλάσσια χελωνάκια βγήκαν από την πρώτη φωλιά, φέτος, στην παραλία του Πλατανιά Ρεθύμνου.

Μάλιστα, ο Δήμος Ρεθύμνης και ο σύλλογος προστασίας της θαλάσσιας χελώνας "ΑΡΧΕΛΩΝ" προσκαλούν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στο Ενετικό Λιμάνι και ώρα 21:30 μ.μ τον κόσμο, για να... συνοδέψει τα χελωνάκια στα πρώτα τους βήματα για το ταξίδι της ζωής τους, που μόλις ξεκίνησε στο Ρέθυμνο.

Όπως διαβάζουμε στο MadeΙnCreta, η εκκολαπτική περίοδος, φέτος, ξεκίνησε, στις 15 Ιουλίου. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος, τα πρώτα χελωνάκια της Ελλάδας εμφανίστηκαν στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην παραλία του Πλατανιά Ρεθύμνου.

Τα ίχνη των μικρών χελωνών εντοπίστηκαν από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, στη διάρκεια της πρωινής τους περιπολίας, που γίνεται καθημερινά στις παραλίες ωοτοκίας του κόλπου Ρεθύμνου.


Σύμφωνα με τα ίχνη, τα χελωνάκια πήγαν με επιτυχία τη θάλασσα, κάτι που δεν είναι πάντα βέβαιο, ιδιαίτερα στις τουριστικές παραλίες της Κρήτης.

Ο έντονος φωτισμός, που συνήθως προέρχεται από τις τουριστικές επιχειρήσεις ή από τα δημοτικά φώτα, γίνεται πολλές φορές η αιτία που τα χελωνάκια αποπροσανατολίζονται και ακολουθούν πορεία αντίθετη της θάλασσας, κάτι που οδηγεί στον θάνατό τους.

Η συνεργασία του Συλλόγου με τις δημοτικές αρχές και με ορισμένες τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι ψάθινοι διάδρομοι που τοποθετούν οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ σχεδόν σε όλες τις φωλιές του κόλπου Ρεθύμνου, περιορίζουν κατά πολύ το πρόβλημα του αποπροσανατολισμού αλλά σίγουρα δεν το εξαλείφουν, εφόσον η φωτορύπανση είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη στη Κρήτη.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως τα χελωνάκια βγήκαν από φωλιά που δεν είχε μαρκαριστεί από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ. Και αυτό γιατί φέτος η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας άρχισε ιδιαίτερα νωρίς σε όλες τις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Ελλάδας, πριν αρχίσουν οι πρωινές περιπολίες των εθελοντών!χελωνάκια θαλάσσια χελώνα πλατανιάς εκκόλαψη αρχέλων

Ηράκλειο: Ένα ιστορικό κτίριο κινδυνεύει... από αδιαφορία!

Είναι ένα κτίριο σίγουρα παραμελημένο, το οποίο καθημερινά προσπερνούν πολλοί... χωρίς να το παρατηρούν καλά καλά! Το Ηρώο που έχει περάσει από... 40 κύματα, άλλοτε γνωρίζοντας πρωτοφανή στήριξη και από επίσημους φορείς κι άλλοτε βυθιζόμενο στην αδιαφορία, εξακολουθεί... με φιλοτιμία να στέκεται υπερήφανο μέσα σε ένα χώρο που κάθε άλλο παρά αναδεικνύει την ιστορικότητα του κτίσματος.

Γιατί αντί να βρίσκεται σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και επισκέψιμο, περιβάλλεται από ... αυτοκίνητα, αφού στο χώρο στον οποίο βρίσκεται λειτουργεί πάρκινγκ, το οποίο καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες αυτοκίνητα!

Για το θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση της 30ης Απριλίου 2012 (Δείτε το βίντεο) είχε εκφράσει στήριξη, εκδίδοντας απόφαση να γίνει εισήγηση με την οποία να κηρύσσεται το Ηρώο της Πλατείας Ελευθερίας διατηρητέο. Έκτοτε μέσω ενός blog, στο Facebook, αλλά και μιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, πολίτες ζητούν ... το αυτονόητο: την προστασία και την ανάδειξη ενός ιστορικού κτιρίου. Ως σήμερα όμως ... σιωπή και απραξία!

Το Ηρώον της πόλης του Ηρακλείου, ιδρυμένο το 1930, για τις πανελλήνιες εορτές της Εκατονταετηρίδας του Ελληνικού Κράτους, σχεδιάστηκε από το σπουδαίο αρχιτέκτονα και μηχανικό του Δήμου Ηρακλείου, Δημήτρη Κυριακό, που κόσμησε το Ηράκλειο με δεκάδες, διατηρητέα σήμερα, κτίρια. Η μορφή του μνημείου βασίστηκε σε γραμμές της μινωικής αρχιτεκτονικής, όπως αυτή αναδεικνυόταν τότε από τις ανασκαφές και τις αναστηλώσεις του Έβανς στο ανάκτορο της Κνωσού. Αντέγραφε τον τύπο του Μινωικού Μεγάρου, με δικιόνιο πρόστωο και κυρίως αίθουσα, αποδίδοντας ανακτορικού χαρακτήρα τριμερές ιερό, με ιερά θρανία και θρόνο στο εσωτερικό.

Η ανέγερσή του χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από δημόσιους εράνους, στους οποίους συμμετείχαν οι δήμοι και οι κοινότητες, σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων και απλοί ιδιώτες. Μετά την ανέγερσή του αποτέλεσε το κύριο Ηρώον της πόλης, ενώ παράλληλα λειτούργησε ως το πρώτο Ιστορικό-Εθνολογικό Μουσείο της Κρήτης, με ενθυμήματα και κειμήλια των Κρητικών Επαναστάσεων. Το Μάιο του 1941, κατά την κατάληψη της πόλης από τους Γερμανούς, λεηλατήθηκε και εγκαταλείφθηκε.

Σήμερα, η κυριότητα του χώρου που καταλαμβάνει το μνημείο ανήκει, κατά παράδοξο τρόπο σε ιδιώτες, οι οποίοι λειτουργούν, στο περιβάλλοντα χώρο του, πάρκιγκ αυτοκινήτων!

Ωστόσο, το σχέδιο πόλης του Ηρακλείου, ήδη από το 1936, χαρακτηρίζει την έκταση ως κοινόχρηστη ή κοινοφελή, ενώ και το Υπουργείο Πολιτισμού απαγορεύσει ρητά τη δόμηση στο χώρο, καθώς αποτελεί τμήμα των μεσαιωνικών οχυρώσεων του Χάνδακα.

Αξίζει μια μικρή ιστορική αναδρομή της αμφιταλέντευσης του Υ.Π.Π.Ο.Τ ανάμεσα στην κήρυξη και την κατεδάφιση του Ηρώου:

- Το 2004 η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης, εισηγήθηκε την κήρυξη του Ηρώου ως διατηρητέου μνημείου, ευθυγραμμιζόμενη με την απαίτηση όλων των ενδιαφερομένων φορέων της πόλης (13η ΕΒΑ, ΤΕΕ, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ΕΠΑΕ). Μετά από παλινωδίες 2 χρόνων το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) αγνόησε τις εισηγήσεις τοπικών υπηρεσιών και φορέων και απέρριψε, ομόφωνα (!) την κήρυξη του Ηρώου! Ακολούθησε έντονη αντίδραση των φορέων της πόλης και επερωτήσεις βουλευτών που ζητούσαν την προστασία του Ηρώου. Παράλληλα, εντάθηκαν οι πιέσεις των φερόμενων ιδιοκτητών για την κατεδάφιση του Ηρώου, με αποκορύφωμα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά υπαλλήλων της Πολεοδομίας Ηρακλείου, που δεν έξεδιδαν άδεια κατεδάφισης του μνημείου!

-Τον Αύγουστο του 2009 το Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α) διαβίβασε στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης δημοσιευμένη επιστημονική εργασία για την ιστορία του Ηρώου, υποδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και αξιώνοντας την αναπομπή του στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, για την επανεξέταση της κήρυξής του ως μνημείου.

- Το Σεπτέμβριο του 2009, η αρμόδια τοπική Υπηρεσία επανυπέβαλε πράγματι, προς την Κεντρική Υπηρεσία Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, πλήρως επικαιροποιημένο, το φάκελο του Ηρώου, με αίτημα την επαναξιολόγηση του
Ηρώου από το αρμόδιο Κεντρικό Συμβούλιο.

-Τον Μάιο του 2010 η Διεύθυνση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς κοινοποίησε στην τοπική Εφορεία την απόφασή να ΜΗΝ διαβιβάσει τον φάκελο του Ηρώου στο Κ.Σ.Ν.Μ., κρίνοντας πως δεν υπήρχε επαρκής αιτιολογία για την επαναξιολόγηση του μνημείου! Επί της ουσίας , και παρά τα ποικίλα νέα στοιχεία που, όπως προϋποθέτει ο νόμος, υποβλήθηκαν, η αρμόδια κεντρική υπηρεσία, επικαλούμενη μάλιστα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, επέμεινε στην απόφαση του 2006, η οποία καταδιάζει το Ηρώο σε κατεδάφιση!

-Το Φλεβάρη του 2010 η φωνή των Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνεται με αυτήν των Μηχανικών και Αρχιτεκτονων του ΤΕΕ/ΤΑΚ και από κοινού με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων και εκπροσώπους υπηρεσιών, φορέων, αλλά και ενεργών πολιτών του Ηρακλείου (Minoistas) δημιουργείται το Συντονιστικό Όργανο για την προστασία Ηρώου. Το επόμενο διάστημα οι φωνές υπέρ του Ηρώου πυκνώνουν, ενώ εκδίδονται ανακοινώσεις που ανακινούν δραστικά το θέμα. Καποιες από αυτές, μαλιστα, φτάνουν μέχρι το γραφείο της Γ.Γ. του ΥΠΠΟΤ κας Μενδώνη.

- Τον Μάιο του 2011 σε προγραμματισμένη επίσκεψή της στο Ηράκλειο η κα Μενδώνη πραγματοποιεί αυτοψία στο Ηρώο, μαζί τους διευθυντές των Υπηρεσιών του Υπουργείου και αφού δηλώνει αγανάκτηση για την κατάσταση του Ηρώου και απορία για το πως επιτρέπει η πόλη τη σημερινή του κατάσταση, παραγγέλει την κατεπείγουσα επικαιροποίηση του φακέλου και την επανεξέταση του Ηρώου από το Κ.Σ.Ν.Μ., για να κηρυχτεί ως διατηρητέο. Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης προετοιμάζει, εκ νέου, το σχετικό φάκελο και καταθέτει τον Ιούνιο του 2011 πολυσέλιδη και πλήρως τεκμηριωμένη εισήγηση υπέρ της κήρυξης του Ηρώου ως διατηρητέου μνημείου.

- Στις 30 Μαρτίου 2012, 9 μήνες μετά την εισήγηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης, όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών και πλήθους επιστημονικών φορέων και συλλόγων της Κρήτης, η Διεύθυνση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς αποφασίζει, για δεύτερη φορά, να μην αναπέμψει το θέμα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, παρά το γεγονός ότι η εξέτασή του είχε ζητηθεί από την ίδια την Γ.Γ. του Υπουργείου!

• Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που θέλουν να επιβάλλουν τη λήθη, σε βάρος της ιστορίας και των μνημείων της πόλης;
• Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που εξωθούν σε αυτοαναίρεση και συνεπώς σε αυτογελοιοποίηση, το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αφενός ζητά από τις υπηρεσίες θετικές εισηγήσεις για το Ηρώο, και αφετέρου δεν επιτρέπει την εξέταση τους από το αρμόδιο θεσμικά όργανο;
• Ποιοι μηχανισμοί -και με ποια νομιμοποίηση- αγνοούν τις εισηγήσεις των καταξοχήν αρμόδιων, τοπικών Υπηρεσιών αλλά και τις εκφρασμένες διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας, επιβάλλοντας τις άνωθεν "τελικές λύσεις";
• Ποια ειναι τελικά τα συμφέροντα που επιβάλλονται ενάντια στο συμφέρον της πόλης και των πολιτών;
• Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που προσβάλλουν τόσο απροκάλυπτα την πόλη;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, τόσο ο Υπουργός Πολιτισμού, όσο και η Γενική Γραμματέας κα Μενδώνη, η οποία, άλλωστε, ζήτησε αρχικά την αναπομπή του θέματος του Ηρώου, οφείλουν άμεσα να απαντήσουν.

Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να διαβιβάσει άμεσα την εισήγηση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και την άμεση κήρυξη του Ηρώου της πόλης του Ηρακλείου ως προστατευόμενου μνημείου, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, κοινωνικής, ιστορικής και επιστημονικής σημασίας του.

"Το Ελληνικό κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να γκρεμίζει την ιστορία του!"

Πηγή: madeincreta.gr

Καντάδα για... Γκίνες! Όλη η Κρήτη δίνει ραντεβού στα Ανώγεια!

Ραντεβού στα Ανώγεια δίνουν αύριο χορευτές και μουσικά συγκροτήματα από όλη την Κρήτη, για να σπάσουν ακόμη ένα  ρεκόρ. Να κάουν τη μεγαλύτερη καντάδα που έγινε ποτέ στην Κρήτη!Η φιλόδοξη εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, περισσότεροι από 500 χορευτές από όλη την Κρήτη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι και 38 συγκροτήματα θα σμίξουν στα Ανώγεια της αντίστασης και του πολιτισμού για να τιμήσουν τους διαχρονικούς αγώνες των Κρητών για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία.

Τα συγκροτήματα με τους οργανοπαίχτες από όλη την Κρήτη έχουν δώσει ραντεβού στις 15:30 στις δυο εισόδους του χωριού.

Χανιώτες και Ρεθεμνιώτες θα μπουν στα Ανώγεια από την νοτική είσοδο ενώ οι Ηρακλειώτες με τους Λασιθιώτες από τη βορινή.

Διασχίζοντας τα σοκάκια των Ανωγείων, τα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, τραγουδώντας και χορεύοντας

θα συναντηθούν όλοι μαζί στην Πλατεία Αρμί.

Στην ιστορική Πλατεία των Ανωγειανών Ηρώων θα γίνει το καλωσόρισμα και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Αμέσως μετά όλοι μαζί θα ανηφορίσουν για το εθνικό στάδιο Ανωγείων, όπου 500 χορευτές, ανάμεσα τους και ομογενειακά χορευτικά συγκρότημα από την Αυστραλία, θα αναδείξουν την Κρήτη των αγώνων, της ιστορίας και της παράδοσης.

Τα συγκροτήματα θα παρουσιάσουν τους αντιπροσωπευτικούς χορούς κάθε νομού και στο τέλος 500 χορευτές θα χορέψουν όλοι μαζί τους πέντε πιο γνωστούς χορούς της Κρήτης.

Την πρώτη Παγκρήτια Καντάδα και το πρώτο Παγκρήτιο Φεστιβάλ χορού θα στηρίξουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Σκουλάς, Νικηφόρος Αεράκης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Γιώργης Παπαδάκης, Στέλιος Μπικάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Αντώνης Μαρτσάκης, Μανώλης Κονταρός, Μανώλης Αλεξάκης, Δημήτρης Σγουρός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος και το Δήμο Ανωγείων.

Μουσική, χορευτική παράσταση «Όσα Ταξίδια» σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Μία καλλιτεχνική σύμπραξη κορυφαίων μουσικών και χορευτών της Κρήτης με τίτλο «Όσα ταξίδια» παρουσιάζει η Oμάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας.

H Oμάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη ανταμώνει στην Κρήτη με τoυς εξαίρετους μουσικούς Κώστα Κακουδάκη, Στέλιο Σταματογιαννάκη, Μανώλη Βερδινάκη, Ηλία Σαββάκη και μας ταξιδεύουν στα ιερά μονοπάτια της αυθεντικής κρητικής μουσικοχορευτικής παράδοσης με τρείς σπάνιες παραστάσεις.

Η παράσταση είναι μια σύνθεση πολλών στοιχείων. Το άκουσμα της λύρας του Κώστα Κακουδάκη συγκινεί τους χορευτές οι οποίοι έμαθαν να κάνουν το σώμα τους προέκταση της ψυχής. Κάθε τους βήμα είναι αέρινο και συγχρόνως βαρύ, φορτωμένο με παραδόσεις, αφηγήσεις, μουσικές και εικόνες από Κρήτη.Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του σημαντικού δημιουργού Στέλιου Σταματογιαννάκη συνυπάρχουν αρμονικά με χορούς από διάφορες περιοχές της Κρήτης, τους οποίους θα παρουσιάσει μία επίλεκτη ομάδα χορευτών των αδερφών Μεγαλακάκη.

Οι «ήχοι του λαγούτου» των Στέλιου Σταματογιαννάκη και του καταξιωμένου λαουτίστα Μανώλη Βερδινάκη, η ιδιαίτερη τραγουδιστική ερμηνεία του Ηλία Σαββάκη, τα πολλά αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης καθώς και οι δύσκολοι χορευτικοί αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν μία σπάνια παράσταση υψηλής αισθητικής με άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Κυριακή 11 Αυγούστου, 21:30
Θέατρο Μάνος Χατζιδάκης, Ηράκλειο

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 21:30
Κάστρο Φορτέτζα, Ρέθυμνο

Κανονικό: 10 ευρώ φοιτ – άνεργοι: 5 euro, ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 και ενήλικες πάνω από 65

CRETEVENTS.GR

Νάντια Μπουλέ: Καλοκαιρινή απόδραση στην Κρήτη!

Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες για τις καλοκαιρινές διακοπές της η Νάντια Μπουλέ. 

Η γνωστή παρουσιάστρια επισκέφτηκε το Ρέθυμνο και πέρασε όμορφες στιγμές στις καθαρές παραλίες του νησιού.

Η ίδια, μάλιστα, θέλησε να μοιραστεί αυτές τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές με τους φίλους της στο Instagram ανεβάζοντας φωτογραφίες από το μαγευτικό τοπίο στην παραλία του Αγίου Παύλου στο Ρέθυμνο.

Χαλαρή και ευδιάθετη, φορώντας ένα μπικίνι, που αναδείκνυε το καλλίγραμμο κορμί της, η Νάντια έκανε τις βουτιές της και έπαιξε στη παραλία, γράφοντας στην άμμο “Κρήτη”!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...