Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Επαναφορά του τέλους επιτηδεύματος στα επίπεδα του 2011 για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ


Αναφορά Αυγενάκη προς Στουρνάρα.

Στο ύψος του τέλους επιτηδεύματος αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το τέλος αυτό εισήχθη το οικονομικό έτος 2011 και το ύψος του ανερχόταν στα 350 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. Το οικονομικό έτος 2012 αυξήθηκε στα 400 και 300 ευρώ, αντίστοιχα. Το δε οικονομικό έτος 2013 η αύξηση έφθανε στα 650 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, χωρίς κανείς να ξέρει τι θα φέρει το οικονομικό έτος 2014. Τα παραπάνω, μεταξύ πολλών άλλων, οδήγησαν πολλούς στην κατάθεση των βιβλίων-στοιχείων τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πάταξη της παραοικονομίας.»

Τέλος, η ΟΕΒΕΝΗ προτείνει την επαναφορά των ποσών στα επίπεδα του οικονομικού έτους 2011 για τις επιχειρήσεις με ακαθάριστα ετήσια έσοδα (τζίρο) έως και 100 χιλιάδες ευρώ και τη διατήρηση τους ως έχουν για τις υπόλοιπες, μεγαλύτερες, επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...