Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα 16 γιατροί


Βράζει ο ιατρικός κόσμος, καθώς το επόμενο διάστημα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία σε βάρος των οποίων εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που ψηφίστηκαν στο μνημόνιο 3 και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Η λίστα με τα ονόματα των γιατρών, οι οποίοι σε επίπεδο Κρήτης φτάνουν τους 16, θα σταλεί τις επόμενες μέρες στο Υπουργείο Υγείας από τον ΔΥΠΕάρχη Αντ. Γρηγοράκη και είναι πολύ πιθανό οι συγκεκριμένοι να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

Αυτό σημαίνει πως οι 16 μπαίνουν στο ''ψυγείο'' μέχρι να εξεταστούν από τα πειθαρχικά συμβούλια οι υποθέσεις τους.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γρ. Πασπάτη, ο οποίος μιλώντας στο flashnews τόνισε πως είναι άδικο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού οι υποθέσεις δεν έχουν εξεταστεί.  "Με τέτοιες πρακτικές και νόμους κάνουμε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο. Χάνεται ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαι σίγουρος πως ούτε οι βουλευτές μας κατάλαβαν τι ψήφισαν σχετικά με το συγκεκριμένο'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Πασπάτης αναφέρει

''Θεωρώ ανήθικο να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η λίστα των ιατρών ΕΣΥ που έχουν απλώς παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, θέτοντας τους έτσι σε αυτοδίκαιη αργία, χωρίς να έχει τουλάχιστον αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επί της παραπομπής.

Εκτιμώ ότι ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης έχει νομική και ηθική υποχρέωση να συγκαλέσει άμεσα το Πειθαρχικό Συμβούλιο και εφόσον αποφανθεί επί των παραπομπών να σταλεί η λίστα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.''

Πηγή: flashnews.gr

Κρήτη: Λιγότερα χρήματα... λιγότερες δίκες

Ένα διαφορετικό τοπίο στο δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη με ... επικίνδυνες κοινωνικές προεκτάσεις διαμορφώνεται στην Κρήτη. Το αυξημένο κόστος και οι επιπλέον επιβαρύνσεις για την προσφυγή σε οποιοδήποτε δικαστήριο, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους περισσότερους πολίτες που, στη δίνη της κρίσης, αδυνατούν να καλύψουν το κόστος.

Το τελευταίο διάστημα αυτό που παρατηρείται από το νομικό κόσμο του νησιού είναι η αδυναμία μιας μεγάλης μερίδας πολιτών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της δίκης. Οι επιπλέον επιβαρύνσεις στερούν το δικαίωμα πολιτών να προσφύγουν στα Δικαστήρια, επισημαίνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι του νησιού που προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και από την Τρίτη έχουν κατεβάσει ... ρολά στις δικαστικές αίθουσες του νησιού.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η δικαιοσύνη γίνεται προνόμιο των πλουσίων. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης θεωρούν ότι οι αυξήσεις είναι αντισυνταγματικές, καθιστούν τη Δικαιοσύνη προνόμιο των πλουσίων και προτίθενται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργησή τους.



Πηγή: prismanews.gr

Στην Κρήτη ψάχνουν τον "θησαυρό" του Καντάφι

Στην αναζήτηση του «κρυμμένου θησαυρού» της οικογένειας Καντάφι, που ανέρχεται σε μερικές δεκάδες δισ. ευρώ, έχει επιδοθεί η επαναστατική κυβέρνηση της Λιβύης, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει και ακολουθώντας ίχνη που την οδηγούν ακόμη και στην Ελλάδα.

Η λιβυκή κυβέρνηση προσανατολίζεται να ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό των κεφαλαίων αυτών είτε βρίσκονται σε λογαριασμούς και επενδύσεις εταιρειών βιτρίνας, είτε έχουν επενδυθεί στην αγορά ακινήτων και οικοπέδων σε ακριβές και τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, η οποία συγκεντρώνει πλέον πληροφορίες και από πρώην στελέχη του καθεστώτος, έχει ήδη ζητήσει τις υπηρεσίες πολύ γνωστού νομικού γραφείου της Αθήνας ώστε να εντοπιστούν χρήματα που η οικογένεια Καντάφι φυγάδευσε στην Ελλάδα.

Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί τέτοιες "σκοτεινές" επενδύσεις σε ένα μεγάλο οικόπεδο στο Χαλάνδρι, ένα ακίνητο στα νότια προάστια και σε πέντε μεγάλης αξίας ακίνητα στην Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται και λογαριασμοί παρένθετων προσώπων ή funds, συμφερόντων της οικογένειας Καντάφι.

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε για τα παιδιά των δημοσιογράφων!

Με ανυπομονησία περίμεναν, και φέτος, τα παιδιά των δημοσιογράφων την έλευση του Άγιου Βασίλη στη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΣΗΕΠΗΝ. 

Δε γνώριζαν βέβαια, ότι μέσα στην κόκκινη φορεσιά βρίσκεται ο Κώστας Βεζυράκης, που επί 20 χρόνια αναλαμβάνει αυτό το ρόλο, αλλά το σίγουρο είναι παρέλαβαν με χαρά τα δώρα τους!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το πρωί, στον πολυχώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς, όπου συνάδελφοι δημοσιογράφοι μαζί με τα παιδιά τους συναντήθηκαν, κουβέντιασαν και απόλαυσαν τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που "σκόρπισαν" τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου.

cretalive.gr

Ναρκωτικά και όπλα πάνε..."σετάκι" - Τι βρήκαν στο Λύσταρο Φαιστού

Συνελήφθη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λύσταρος του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, 55χρονος άνδρας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, το μεσημέρι του Σαββάτου, διενήργησαν έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι μια αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες συνολικά 47 γραμμάρια κοκαΐνης ,
  • Μια αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε 5,2 γρ. κάνναβης,
  • Το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων 400 ευρώ,
  • Ένα κυνηγετικό όπλο,
  • Τριάντα πλήρη φυσίγγια και
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: Prismanews.gr

ΧΑΝΙΑ: Έσπασαν το αυτοκίνητο διαιτητή

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χανίων διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Το κλείσιμο της βραδιάς όμως δεν ήταν καθόλου ευχάριστο, αφού ο διαιτητής Γιώργος Γιαννουλάκης διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητό του είχε παραβιαστεί.

Άγνωστοι έσπασαν το τζάμι στο πίσω κάθισμα και αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...