Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Επεισοδιακή η άφιξη Λοβέρδου στη Κρήτη.

Ένταση επικράτησε έξω από το ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Κρήτης, όπου ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τους φορείς του νησιού για το χάρτη Υγείας της Κρήτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο συγκρούστηκαν με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν συγκεντρωθεί, προχωρώντας και σε χρήση δακρυγόνων.
Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο, το οποίο επισκέπτεται ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις για τον «Καλλικράτη» στην Υγεία σε επίπεδο Κρήτης, αναπτύχθηκαν  σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, αναπτύχθηκαν πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα περιμετρικά του ξενοδοχείου, με διμοιρίες ΜΑΤ σε κάθε είσοδο.

«Η πολιτική του υπουργείου Υγείας εκτός από αδιέξοδη, γίνεται καθημερινά και πιο αυταρχική», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός, αναφερόμενος στην ένταση που επικράτησε σήμερα στην Κρήτη, στη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Υγείας στη συγκέντρωση υγειονομικών.
«Το διάλογο που επικαλείται ο κ. Λοβέρδος για τα προβλήματα του ΕΣΥ, τον έχει αντικαταστήσει από το δικό του μονόλογο, ενώ για τους υγειονομικούς και τους πολίτες που διεκδικούν καλύτερες υπηρεσίες, στέλνει τα ΜΑΤ να τους «υποδεχθούν» όπως έγινε σήμερα στην Κρήτη αλλά και έξω από το Υπουργείο Υγείας», τονίζει ο ΣΥΝ.
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ας γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι η βία, ο αυταρχισμός και η καταστολή, δυναμώνουν την αντίσταση του ελληνικού λαού, ο οποίος δε θα επιτρέψει μετά το ασφαλιστικό και τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που επιχειρείται από τον ίδιο και την μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Enhanced by Zemanta

Τα θέματα Παιδείας από το Λευτέρη Αυγενάκη στην Ολομέλεια της Βουλής

Απαντά η Υφυπουργός Παιδείας για το Νέο Σχολείο, το πιθανό κλείσιμο των ΤΕΙ, τα Αθλητικά και Ειδικά Σχολεία, το Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας

Βασικά θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και φοιτητές, τους καθηγητές και τους γονείς έθιξε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία και απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου. Ιδιαίτερος λόγος έγινε στα μαθήματα της Ιστορίας, της Πληροφορικής και των Θρησκευτικών, όπως αυτά εντάσσονται στο Νέο Σχολείο, το πιθανό κλείσιμο των ΤΕΙ, το μέλλον των Αθλητικών και Ειδικών Σχολείων, αλλά και το πιθανό κλείσιμο του Τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας.   ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΣΟΥΔΑ: Πυροβολούσε για...διασκέδαση!

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθη στη Σούδα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Χανίων, ένας 39 χρονος έλληνας ο οποίος θέλησε να διασκεδάσει πιθανότατα, χρησιμοποιώντας το όπλο του και πυροβολώντας στον αέρα. 
 
Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στο σπίτι του και το όπλο που χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο. Αστυνομικοί όμως για κακή του τύχη περνούσαν πολύ κοντά από το σημείο και συνελήφθη. Σε έρευνα στο σπίτι του μάλιστα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
μια (1) κυνηγετική καραμπίνα μάρκας BERETA
ένα (1) φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και
δεκαοχτώ (18) κάλυκες κυνηγετικού όπλου.


neakriti.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μια σφήκα σκότωσε τον πρώην κοινοτάρχη!

Τραγωδία στον Κρουσώνα Ηρακλείου! Το δάγκωμα μιας σφήκας ήταν η αιτία που βρήκε το θάνατο ο πρώην κοινοτάρχης Χαράλαμπος Φασουλάκης στον οποίο δεν πρόλαβαν να κάνουν ένεση αδρεναλίνης...

Η τραγωδία που συγκλονίζει από προχθές το μεσημέρι τον Κρουσώνα εκτυλίχθηκε στο αμπέλι του 69χρονου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.

Ο 69χρονος σύμφωνα με στενό συγγενή του έχασε μάλιστα τη ζωή του στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα εγγόνια του… «Από ότι έμαθα ήταν στο αμπέλι και μία σφήκα μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο που ήταν τα εγγόνια του. Για να προστατεύσει τα παιδιά προσπάθησε να σκοτώσει το έντομο, το οποίο τον τσίμπησε» είπε στην 'Πατρίδα' και στο Θ.Περβολαράκη ο συντετριμμένος συγγενής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην κοινοτάρχης είχε πάει στο σημείο μαζί με το γιο του για να κάνει κάποιες αγροτικές εργασίες. Όταν το έντομο(δεν αποκλείεται να είναι και σβούρος) τον τσίμπησε ο γιος του τον έβαλε αμέσως στο αμάξι προκειμένου να τον μεταφέρει στο χωριό για να του γίνει ένεση αδρεναλίνης σε κάποιο από τα φαρμακεία ή το ιατρείο του Κρουσώνα.
«Η διαδρομή από το αμπέλι όπου βρισκόταν μέχρι το χωριό για να πάει σε κάποιο φαρμακείο είναι περίπου πέντε λεπτά. Ο άνθρωπος μόλις τον τσίμπησε η σφίγγα είπε στο παιδί του, « έλα Γιάννη, γιατί σβήνω». Πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο .Στη διαδρομή ενημερώθηκαν τα φαρμακεία του χωριού να είναι ανοικτά για να του γίνει η ένεση αδρεναλίνης. Ενημερώθηκε και ο γιατρός του χωριού να είναι έτοιμος αλλά και η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Στο χωριό έφτασε γύρω στις 14.15. Τα φαρμακεία αν και κλείνουν στις 14.00 παρέμειναν ανοικτά για να τον βοηθήσουν.
flashnews.gr

ΟΦΗ: Πίκρα - Θυμός - Οργή - Αγανάκτηση.

«Πίκρα, θυμός, οργή και αγανάκτηση. Τέσσερις λέξεις που εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των φιλάθλων του ΟΦΗ και όλων των Κρητικών που βλέπουν για μια ακόμη φορά την αγαπημένη τους ομάδα να αδικείται με τον χειρότερο τρόπο. Το κατεστημένο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου για άλλη μια φορά χτυπάει την ομάδα της Κρήτης, την ομάδα που όλοι αγαπήσαμε και σταθήκαμε δίπλα της, μοιράζοντας μας χαρές και στιγμές συγκίνησης. Οι άνθρωποι που διοικούν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους, είναι αποφασισμένοι να βγάλουν τον ΟΦΗ εκτός μάχης, και οι λόγοι τους είναι σαφείς.

Δεν είμαστε ομάδα ασανσέρ να μας κουμαντάρουν ανάλογα με τις ορέξεις τους, δεν είμαστε στοιχηματικό εργοστάσιο για να βγάλουν λεφτά στην πλάτη μας, δεν είμαστε κομπάρσοι των Αθηναίων, είμαστε καθαροί και ανεξάρτητοι σε μια χώρα που βασιλεύει η διαφθορά η μίζα και η βρωμιά. Να θυμίσουμε λοιπόν σε όλους αυτούς τους ”κυρίους” ότι και εμείς πληρώνουμε φόρους και εμείς λεγόμαστε Έλληνες και εμείς είμαστε εντός συνόρων γιατί φαίνεται πως το θυμούνται μόνο όταν τους στέλνουμε τα χρήματα μας και τον ιδρώτα μας ξεχνώντας όμως όλες τις βασικές ανάγκες μας. Οδικό δίκτυο ανύπαρκτο που στοιχίζει εκατοντάδες ζωές παιδιών μας, το διάσημο παγκοσμίως μουσείο Ηρακλείου κλειστό 4 ολόκληρα χρόνια, αεροδρόμια μόνο στα σχεδία και πολλά άλλα.

Το κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης του κρητικού λαού έρχεται τώρα με την κατάφορη αδικία σε βάρος της ομάδας που εκπροσωπεί το νησί μας επάξια τόσα χρόνια σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, τον ΟΦΗ μας. Το θέμα της σφαγής του ΟΦΗ είναι θέμα όλων όσων αισθάνονται και θέλουν να λέγονται ΚΡΗΤΙΚΟΙ!!! Ο φάκελος μας είναι πλήρης και δεν δεχόμαστε τα «μαγειρέματά» σας. Εμείς θέλουμε ένα ποδόσφαιρο να παίζεται εντός γηπέδου και εσείς για δεύτερη συνεχή χρονιά παρασκηνιακά προσπαθείτε να στερήσετε από τον ΟΦΗ αυτό που δικαιωματικά του ανήκει. Πέρυσι με στημένους αγώνες «μπαράζ» και φέτος με το να μην μας αφήνετε άνευ λόγου ούτε καν να προσπαθήσουμε. ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΕΣ ,ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ. Στηρίξαμε την ομάδα μας και την ΙΔΕΑ που λέγεται ΟΦΗ με όλες μας τις δυνάμεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Αυτό απαιτούμε και από όλους τους Κρητικούς και πρώτιστα από αυτούς που μας εκπροσωπούν. Αυτούς πού είναι καλοί στα παχυλά λόγια. Δείξτε επιτέλους ότι καλώς σας ψηφίζουμε. Διότι αν δεν είστε ικανοί να διεκδικήσετε και να κερδίσετε ούτε καν τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματα του λαού που εκπροσωπείτε, παραδεχθείτε την ανικανότητα σας και παραιτηθείτε όσο είναι καιρός, γιατί ο λαός του ΟΦΗ και της Κρήτης δεν ξεχνά. Όσο γι αυτούς που προσπαθούν να σκοτώσουν τα όνειρα και τους αγώνες μας, διαλύοντας τον ΟΦΗ, θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

SNAKES 4 HERAKLION CLUB
KΡΗΤΕΣ 4 ”ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”
Σ.Φ. ΟΦΗ ΑΘΗΝΩΝ ”ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ”
Σ.Φ. ΟΦΗ SALONICA CLUB
Σ.Φ. ΟΦΗ ΑΡΧΑΝΕΣ CLUB»

Απεγκλωβίστηκε ο τουρίστας στην Κρήτη

Απεγκλωβίστηκε ο τουρίστας στην Κρήτη
Απεγκλωβίστηκε ο τουρίστας που ήταν εγκλωβισμένος σε δύσβατη περιοχή στη θέση Φαράγγα της Κρήτης.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2 εγκλωβισμένους, αλλά οι διασώστες της ΕΜΑΚ διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν ο οποίος ήταν τραυματισμένος στο πόδι και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Οι διασώστες κατάφεραν αν τον απεγκλωβίσουν, τον μετέφεραν με τα χέρια στο σημείο που ήταν σταθμευμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Μάταλα η Επιστροφή των χίπις!

Η περιοχή Μάταλα στο Ηράκλειο Κρήτης έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων ως η παραλία με τους χίπις.

Τα τελευταία 24ωρα ο χώρος ζωντανεύει ξανά από ήχους, εικόνες και πολύχρωμους… χίπηδες χάρη στο Matala Festival 2011.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο κέφι και διάθεση ενώ η μουσική ρέει άφθονη όπως το αλκοόλ!

Γνωστά συγκροτήματα και Dj’s δίνουν το παρόν τις βραδινές ώρες κάνοντας μια σουπερ funky αναδρομή στις ξέγνοιαστες στιγμές της δεκαετίας του ’70.

Αν βρίσκεστε ήδη στη Κρήτη, επισκεφτείτε το φεστιβάλ ενώ αν αφουγκραστείτε τις σπηλιές θα ακούσετε τους χίπις…

Η πρωτοβουλία για την... επιστροφή ανήκει στο Γερμανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Αρν Στροχμάγιερ.

Και ο ίδιος πάντως όταν θέλησε να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση δεν είχε φανταστεί το μέγεθος της επιτυχίας.

Η αλήθεια είναι πως, όταν ο κ. Στροχμάγιερ απευθύνθηκε στο δήμο Φαιστού η δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε πλήρως αναλαμβάνοντας στην ουσία το κύριο βάρος αυτής της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου για το «Μάταλα Φεστιβάλ 2011»: «Οι εκδηλώσεις έχουν αποτελέσει την έναρξη μιας νέας πολιτιστικής, αλλά και επικοινωνιακής καμπάνιας για την ανάδειξη και διαχρονική προβολή του δήμου σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Με θεματική ενότητα για το 2011 την αναβίωση των θρυλικών Ματάλων της δεκαετίας του ‘60-‘70, το Φεστιβάλ έχει ήδη συγκεντρώσει την προσοχή του διεθνούς Τύπου.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μάταλα 2011 αποτελεί πραγματικό γεγονός για το δήμο μας. Και όλοι εμείς, δήμαρχος, δημοτικό συμβούλιο, οι υπηρεσίες του δήμου και οι δημότες Φαιστού, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε περήφανοι.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντική η επαγγελματική διοργάνωση του Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του δήμου μας, ώστε να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις μιας άρτιας και αποτελεσματικής διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται με το δικό του μοναδικό τρόπο σε όλο το κοινό.
Μας προσκαλεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι, να μοιραστούμε μικροί και μεγάλοι τη μαγεία της μουσικής, της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και να αναδείξουμε τα ιδανικά της νεολαίας.
Το Φεστιβάλ υπογραμμίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές του δήμου μας και αποτελεί μια πρωτοποριακή για τα κρητικά δεδομένα διοργάνωση. Φιλοδοξεί να καταστεί ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του δήμου μας με διεθνή εμβέλεια.
Η φετινή πρώτη διοργάνωση φέρνει στο δήμο μας καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, παρουσιάζο ντας ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η προβολή της περιοχής και η ανάδειξη της μοναδικής της αξίας, κρητικά προϊόντα και δημιουργία εμπορικών «δρόμων».
Η οικονομική ενδυνάμωση του δήμου μέσα από νέα κίνητρα.
Η τουριστική - οικονομική ανάπτυξη του δήμου και η προσέλκυση θεματικού τουρισμού.
Η ανάδειξη του πολιτισμού και της λαογραφικής παράδοσης του δήμου, μέσα σε κλίμα γιορτής, χαράς και διασκέδασης.
Η διαμονή περίπου 1.500 από το σύνολο των επισκεπτών θα γίνει στο κάμπινγκ της περιοχής και θα είναι δωρεάν. Για τους υπόλοιπους έχουν επιστρατευθεί όλα τα διαθέσιμα δωμάτια.
Σύμφωνα με τον μη οριστικό ακόμη πρόγραμμα, το Σάββατο θα γίνει η επίσημη έναρξη με την παρουσίαση του λευκώματος του Αρν Στροχμάγιερ, ενώ θα διοργανωθεί και ένα κρητικό γλέντι στο χώρο των Ματάλων.
Το πρόγραμμα της δεύτερης και τρίτης μέρας είναι ανάλογο. Από το πρωί θα ξεκινά με μουσική, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 συγκροτήματα ελληνικά και ξένα για να παίξουν live. Ενώ θα γίνονται beach party που θα διαρκούν μέχρι το πρωί. Η πλαζ στα Μάταλα θα είναι, επίσης, ανοικτή ενώ οι σπηλιές τη μέρα θα είναι επισκέψιμες. Οι εξέδρες που θα παίζουν τα συγκροτήματα θα έχουν φόντο τις σπηλιές.
Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά των επισκεπτών, καθώς θα λειτουργεί οργανωμένος χώρος φύλαξης με δραστηριότητες για παιδιά (αθλοπαιδιές, δημιουργική απασχόληση με ζωγραφική, επιδείξεις, κλόουν κ.λπ.).
Επίσης, θα λειτουργούν εκθέσεις με τοπικά προϊόντα της Κρήτης.
Η τοπική Αστυνομία ήδη έχει προχωρήσει σε ειδικό σχεδιασμό και σε συνεργασία με το λιμενικό, το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διοργανωθεί και να λήξει ομαλά το τριήμερο.

 http://kriti-news.blogspot.com/

Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς περισσότεροι από 400 οπαδοί του ΟΦΗ έσπασαν το λουκέτο της πόρτας της εισόδου στο και εισέβαλανσε αυτό.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις του Ηρακλείου έχουν ενισχυθεί και από δυνάμεις του Ρεθύμνου και του Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν οι οπαδοί του ΟΦΗ  θα επαναλάβουν την κατάληψη και είναι ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού και των κρουαζιερόπλοιων...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στάση εργασίας για την κάθοδο Λοβέρδου οι γιατροί του ΕΣΥ

Στάση εργασίας, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο Ηράκλειο, πραγματοποιούν σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι οι γιατροί του Ηρακλείου. Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του νομού θέλει με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και την ορατή πλέον κατεδάφιση του ΕΣΥ λόγω της υλοποίησης των επιταγών της τρόικας και του μνημονίου.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ένωσης, «γιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, για μήνες τώρα, δουλεύουν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω της έλλειψης προσωπικού και αναλώσιμων υλικών αλλά και της αύξησης της προσέλευσης ασθενών κατά τουλάχιστον 20% λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω του εμπαιγμού που το προσωπικό των νοσοκομείων υφίσταται με την καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών, τις οποίες υποχρεωνόμαστε να κάνουμε».


neakriti.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...