Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Τουριστικοί πράκτορες προς ξενοδόχους: Προσοχή σε αυτούς που προσλαμβάνετε

Την άμεση παρέμβαση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης προκάλεσε... το τραγικό περιστατικό με το 11χρονο αγόρι στην περιοχή της Χερσονήσου.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος, αφού εκφράζει τη λύπη του για την τροπή που πήραν οι διακοπές του μικρού και της οικογένειας του, θίγει και το μείζον ζήτημα που αναδεικνύει η υπόθεση, αυτό της πρόσληψης εργαζομένων κυρίως από το εξωτερικό.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ο Σύνδεσμός Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης με αφορμή το λυπηρό συμβάν που συνέβη στην περιοχή Ανάληψη Χερσονήσου, με θύμα 11χρονο παιδί από την Ρωσία, το οποίο μαχαιρώθηκε από Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου, διαβεβαιώνει τους επισκέπτες μας ότι η Κρήτη εξακολουθεί να είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς του κόσμου και οι Κρητικοί από τους πιο φιλόξενους λαούς.

Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας στην οικογένεια του θύματος και τις θερμότατες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.

Επιπρόσθετα, ζητάμε από όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού και ιδιαίτερα τους ξενοδόχους να προσέχουν στην επιλογή των εργαζομένων που προσλαμβάνουν κυρίως από το εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιου είδους καταστάσεις".
cretalive.gr

Ανοίγει τον προσυνεδριακό διάλογο η ΟΝΝΕΔ στο Ηράκλειο

Με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ανακοινώνονται οι παρακάτω σταθμοί προσυνεδριακού διαλόγου.
 

- Ηράκλειο Κρήτης, Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, ώρα 15.30, Αίθουσα Εκδηλώσεων Γεν.Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (παλαιό λιμάνι), θεματική ενότητα: "Η ιδεολογική τοποθέτηση της ΟΝΝΕΔ σήμερα".

- Αλεξανδρούπολη, Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, ώρα 16.30,Alexander Hotel (2o χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής), θεματική ενότητα: "Περιφερειακές οργανώσεις και παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες".

- Χαλκίδα, Παρασκευή 17 Μαίου 2013, ώρα 16.30, Αμφιθέατρο παλιάς Νομαρχίας (Χαϊνά 93), θεματική ενότητα: "Ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ στη σύγχρονη εποχή".

Λειτουργία του πρώτου Μουσείου Εκπαίδευσης στην Κρήτη

Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Πανεπιστημίου Κρήτης για την υποστήριξη, λειτουργία και διατήρηση του πρώτου Μουσείου Εκπαίδευσης στο νησί, συνυπέγραψαν σήμερα... ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευριπίδης Στεφάνου.

Πρόκειται για το πρώτο Μουσείο Εκπαίδευσης στο νησί (τέταρτο στην Ελλάδα), που λειτουργεί στο Ρέθυμνο, και αποτελείται από σπάνια, μοναδικά αντικείμενα και τεκμήρια εκπαίδευσης που χρονολογούνται από το 1821 μέχρι το 1980 περίπου.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνη Χουρδάκη και του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολου Κλινάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, που από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου για την δημιουργία του Μουσείου Εκπαίδευσης δήλωσε συγκινημένος για την λειτουργία του.

«Το Μουσείο Εκπαίδευσης αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία-πορεία της δημόσιας εκπαίδευσης στο νησί μας από τις αρχές του 18ου μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, για να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, και να μην ξεχνούν οι παλαιότερες» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την έκθεση.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είπε ακόμα ότι για άλλη μια φορά με συνεργασία και συνέργεια ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και τους φορείς μπορούμε να επιτύχουμε πολλά προς όφελος της κοινωνίας, και την ανάπτυξη του τόπου.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Χουρδάκης μιλώντας για την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημιακού Μουσείου Εκπαίδευσης, είπε ότι πρόκειται για μια ουσιώδης συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου και Περιφέρειας Κρήτης.

«Η συλλογή μουσειακού σχολικού υλικού ξεκίνησε το 2002, και το υλικό αυτό έχει να κάνει με την ιστορία των σχολείων όπως επίσης με την ιστορία του διδασκαλικού επαγγέλματος. Η συλλογή απαρτίζεται από εξαιρετικά αντικείμενα και τεκμήρια που χρονολογούνται από το 1821 μέχρι το 1980 περίπου. Με βάση αυτό το υλικό θα εκπαιδεύονται κυρίως οι φοιτητές τόσο των Παιδαγωγικών τμημάτων όσο και γενικότερα των καθηγητικών σχολών».

Από την πλευρά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου είπε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την σημερινή υπογραφή του εν λόγω μνημονίου με την Περιφέρεια, για το Πανεπιστημιακό Μουσείο Εκπαίδευσης. Είναι ένα σημαντικό μουσείο, και πρέπει να το επισκεφθούμε όλοι. Στηρίζουμε το τμήμα και τη Σχολή των Επιστημών και Αγωγής σε αυτή την σημαντική προσπάθεια».

Τέλος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική πρωτοβουλία την δημιουργία του Μουσείου, που από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ήταν αρωγός και συμπαραστάτης.

«Επίσης πολύ σημαντικό για την επίτευξη του στόχου ήταν η έμπρακτη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, αλλά και του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη. Τώρα αυτό που προγραμματίζουμε ως Διεύθυνση είναι, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε οργανωμένα προγράμματα να επισκεφθούν το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Μουσείο».

Χανιά 17 – 19 Μαΐου: Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Master & Amateur

Από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά για δεύτερη συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Master & Amateur με την επωνυμία “Cretan Cycling Challenge.
 
Κύριος διοργανωτής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος είναι η Περιφέρεια Κρήτης, με συνδιοργανωτές τoν Δήμο Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Αθλητικό Όμιλο «ΚΥΔΩΝ», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Ε.Π.Κ.Κρήτης : Απόφαση ζωής ,από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας ,για δανειολήπτη, συνταξιούχο του ΙΚΑ, με σύζυγο ανάπηρο 100%

Μεγάλη ανακούφιση έδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , με την υπαρ 81/2013 . απόφασή του σε ,δανειολήπτη ,συνταξιούχο του ΙΚΑ, από την Ιεράπετρα, ο οποίος σηκώνει μεγάλο οικογενειακό βάρος( σύζυγο ανάπηρη και γιό, ο οποίος πάσχει από σοβαρή ασθένεια). Πρόκειται για απόφαση που αποτελεί “σταθμό” για την εκδίκαση αντίστοιχων υποθέσεων και δίνει ελπίδα και προοπτική σε χιλιάδες οικογένειες με Α.μ.Ε.Α , που τους έχουν ... γονατίσει τα χρέη ,αλλά και η καθημερινή ψυχική κόπωση, χωρίς διαφυγή, χωρίς αποκούμπι, χωρίς αγανάκτηση, αλλά με ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υπομονή, υπηρετούν σεμνά , αγόγυστα, τον πόνο του ανθρώπου τους, που είναι και δικό τους πόνος, πόνος αβάστακτος, και βάρος ασήκωτο !!! .

Με την υπαρ 81/2013 . απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, δικαίωσε συνταξιούχο δανειολήπτη, του οποίου το χρέος "κουρεύτηκε " κατά 68.711Ευρώ, μα προπάντων έσωσε την περιουσία του, 'οχι μόνο την κύρια κατοικία του, αλλά και τα υπόλοιπα ,καθώς τήρησε με ευλάβεια τις οδηγίες της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας τυγχάνει να είναι μέλος ,τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία όσο και στην δικαστική, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την δικαίωση, που μας κάνει όλους χαρούμενους, και υπερήφανους, διότι παρόλα τα "βάσανα μας" συμπερασματικά λέμε, ότι , η Δικαιοσύνη στέκεται άγρυπνος φρουρός στα δικαιώματα μας, δίνοντας μια "ανάσα" στα δύσκολα που καλείται ο καθένας από μας να διαχειριστεί, σε δύσκολους μέρες που βιώνουμε. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,πρόκειται για μια απόφαση ζωής και για ένα δώρο θεού ,για την οικογένεια, και ιδιαίτερα για τον συνταξιούχο δανειολήπτη, ο οποίος έχει υπό την προστασία του ,δύο μέλη της οικογένειας του , τα οποία βιώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλουν συνεχώς την στήριξη του, τόσο ηθικά μα προπάντων οικονομικά.Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι ηλικίας 60 ετών έγγαμος ,με σύζυγο με σοβαρή αναπηρία 100%, αλλά και με γιο άνεργο, με σοβαρά προβλήματα υγείας, μη μπορώντας να εργαστούν και να συνεισφέρουν στην διαβίωση της οικογένειας. Το εισόδημά του είναι από την σύνταξή του 1.608,44 ευρώ μηνιαίως, βεβαίωση ΙΚΑ του 2013 και το αναπηρικό επίδομα της συζύγου 500 Ευρώ. Ο γιός τον επιβαρύνει οικονομικά .Ο εν λόγω δανειολήπτης , έχει χρέος σε τρεις Τράπεζες, συνολικού ύψους 201,411,41 Ευρώ, που όμως αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις ,λόγω μείωσης της σύνταξης του την τελευταία τριετία, αλλά και των χρημάτων που χρειάζεται στο να διαθέτει βοηθό της εξυπηρέτησης των μη δυναμένων μελών της οικογένειας του, να αυτοεξυπηρετηθούν.Εκτός από την κύρια κατοικία την οποία ζήτησε να εξαιρεθεί από την ρευστοποίηση, ο δανειολήπτης διαθέτει και άλλα ακίνητα (μικρό διαμέρισμα και αγροτεμάχιο) τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δεν θα προκαλέσουν εμπορικό ενδιαφέρον ,λόγω της γενικότερης ύφεσης στον εμπορικό κλάδο της οικοδομής,, για να τεθούν υπό ρευστοποίηση,ακόμα διαθέτει ένα παλιό Ι.Χ ελαχίστης εμπορικής αξίας..

Το δικαστήριο βλέποντας τα δεινά που υφίστανται ο δανειολήπτης, πήρε τη γενναία απόφαση να ρυθμίσει το χρέος του ως εξής:

1) Χορηγώντας του ,τετραετή περίοδο χάριτος για την πληρωμή δόσεων, για την διάσωση της κυρίας κατοικίας ¨του

2) Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του δανειζομένου, προσδιορίζοντας καταβολές δόσεων 20ετίας των 390 ευρώ, μηνιαίως

3) Με καταβολές τετραετίας 48 μηνών των 500 ευρώ μηνιαίως, απαλλάσσοντας τον δανειολήπτη από το υπόλοιπο, δίνοντας του την ευκαιρία να "γλυτώσει" από την ρευστοποίηση κινητή και ακίνητη περιουσία, μα προπάντων να πετύχει σωστή και ανθρώπινη λύση " κουρεύοντας" το χρέος του κατά 68.711 Ευρώ

Τέλος η ΄Ενωση αναφέρει ότι η απόφαση αυτή δεν δικαίωσε μόνο την οικογένεια του δανειολήπτη,βοηθώντας την κυριολεκτικά να ανασάνει από την δυσκολία που περνάει από τα μέλη της που είναι σε κατάσταση αναπηρίας,αλλά και όλη την κοινωνία της Ιεράπετρας, που περίμενε "να βγουν" τέτοιες αποφάσεις για να διαλύσουν το κλίμα της ανασφάλειας, της απαισιοδοξίας, μα προ πάντων της καχυποψίας και της παραπληροφόρησης.

                                                                                                        
                             Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                           
                                                         Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...