Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σητεία: Στο νοσοκομείο 12χρονο αγόρι μετά από πτώση από μεγάλο ύψος


Από ύψος περίπου 4 μέτρων έπεσε ένα 12χρονο αγόρι στην Τουρλωτή Σητείας, περίπου στις 20.40 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. 

Αυτό που προέχει σε αυτή τη φάση είναι η υγεία του αγοριού, το οποίο παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίζεται στο νοσοκομείο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και καλά ζωτικά, ωστόσο έκανε εμετούς, γεγονός που κατέστησε επιβεβλημένη τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Παράταση συμβάσεων του προσωπικού των ΚΗΦΗ


Ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης 

Την λήξη των συμβάσεων  για το προσωπικό των Κέντρων  Ημερήσιας-Διημέρευσης Φροντίδας  Ηλικιωμένων, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Εσωτερικών κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Ευριπίδη Στυλιανίδη και ζητά την παράταση των συμβάσεων μέχρι την έναρξη του νέου προγράμματος.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν ενταχθεί οι πράξεις «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων» η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. για το έτος 2012.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του Ηρακλειώτη Βουλευτή: «το πρόγραμμα έληξε στις 31/12/2012, ωστόσο, έχει ανακοινωθεί η συνέχιση του προγράμματος. Από τη λήξη όμως του προγράμματος μέχρι την έναρξη του νέου, μεσολαβεί αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και του προσωπικού που απασχολούνται σε αυτά αφού έχουν λήξει και οι συμβάσεις εργασίας».

Επιπλέον, στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  σε όλη την Επικράτεια εξυπηρετούνται 1.521 ηλικιωμένοι και εργάζονται 276 εργαζόμενοι και στα Κέντρα Διημέρευσης  – Ημερήσιας Φροντίδας εξυπηρετούνται 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούνται 460 εργαζόμενοι.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης  αναφέρει ότι: «δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του παραγόμενου κοινωνικού έργου, είναι αναγκαία η άμεση παράταση των συμβάσεων του προσωπικού μέχρι την έναρξη του νέου προγράμματος».

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση για  την επόμενη εβδομάδα, με τους εκπροσώπους  των εργαζομένων των ΚΗΦΗ και  την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σητεία: Γεωργικές Προειδοποιήσεις σε αγρότες με μηνύματα SMS


Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγρότες στη Κρήτη που πλέον θα ενημερώνονται για οτιδήποτε έκτακτο αφορά τη γεωργική παραγωγή μέσω sms.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Σητείας γνωστοποιεί ότι, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας φυτών και Ποιοτικού ελέγχου προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τους αμπελουργούς, οργανώνει αρχείο παραγωγών κατά περιοχές για την πιλοτική εφαρμογή μαζικής αποστολής μηνυμάτων SMS σε κινητά τηλέφωνα.

Με τα μηνύματα αυτά θα ειδοποιούνται έγκαιρα οι παραγωγοί, εφόσον υπάρχει ανάγκη, για επείγουσες καταστάσεις φυτοπροστασίας (π.χ. περονόσπορος, έναρξη πτήσης ευδεμίδας κ.λ.π).

Όσοι αμπελουργοί ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο μητρώο για να λαμβάνουν τα δωρεάν μηνύματα SMS στο κινητό τους, πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στο τυποποιημένο έγγραφο που βρίσκεται, κυρίως, αναρτημένο στο site του Δήμου Σητείας www.sitia.gr και να το στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pkpfhgpr@otenet.gr, ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Π.Κ.Π.Φ και Π.Ε Ηρακλείου, Καστοριάς 32Α, Ηράκλειο, Τ.Κ. 713 07», το συντομότερο δυνατό.

Πληροφορίες και το ειδικό έντυπο:

Στο www.sitia.gr

Στα γραφεία του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Λεύκης και Ιτάνου,

Στο γραφείο γεωργικής ανάπτυξης.
flashnews

Έκλεισαν την παραλιακή στην Κρήτη οι αγρότες

Την Κυριακή, τελικά, θα αποπλεύσει για τον Πειραιά, το πλοίο της γραμμής, φορτωμένο με τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα της Κρήτης.

Ένταση επικράτησε όταν οι αγρότες ζητούσαν να ανοίξουν οι μπουκαπόρτες του πλοίου για να φορτώσουν τα προϊόντα τους - Αποκλείστηκε για περίπου μισή ώρα η παραλιακή λεωφόρος

Ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις, προσωρινές εντάσεις αλλά και το σύντομο αποκλεισμό της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, τελικά όλοι μετέβησαν στο λιμάνι, προκειμένου να καταρτίσουν σειρά προτεραιότητας για την επιβίβασή τους στο πλοίο όταν δοθεί το "πράσινο φως" από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Οι αγρότες, όπως φαίνεται, έχουν αποδεχθεί ότι απόψε το πλοίο δεν πρόκειται να αποπλεύσει, ωστόσο μπροστά στην άρνηση της εταιρείας να ανοίξει τις μπουκαπόρτες του πλοίου, τουλάχιστον για να μπουν τα φορτηγά, επικράτησε ένταση και οι συγκεντρωμένοι αγρότες απέκλεισαν την παραλιακή λεωφόρο, για περίπου μισή ώρα.

Το ρόλο του διαμεσολαβητή, σύμφωνα με το cretalive.gr, είχε αναλάβει ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Δεικτάκης, ωστόσο μπροστά στην άρνηση της εταιρείας, οι αγρότες, αγανακτισμένοι, προχώρησαν σε αποκλεισμό της παραλιακής λεωφόρου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις των αγροτών με το γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Δεικτάκη, ενώ όμοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και στην αντιπεριφέρεια Χανίων με εκπροσώπους των αγροτών που ζητούν να ναυλωθεί πλοίο για να μεταφέρει τα προϊόντα τους από τη Σούδα στον Πειραιά.

Καφετέρια έκλεισε ... για να μην υποδεχθεί το Λοβέρδο


Κάθε άλλο παρά θερμή ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο, στο Σπήλι, σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη. 

Τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ συνάντησαν στο δημαρχείο περίπου 15 άτομα και ο δήμαρχος, όμως κατά την άφιξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος έτυχε "θερμής υποδοχής" από πέντε άτομα που καταφέρθηκαν λεκτικά εναντίον του.

Μάλιστα παρέμειναν έξω από το δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα, ακόμη κι όταν ο πρώην υπουργός ενημερωνόταν για τα προβλήματα της περιοχής. Ήταν, μάλιστα, τα "μηνύματα" τόσο ηχηρά, ώστε οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τον Αν.Λοβέρδο χρειάστηκε ... να κλείσουν τα παράθυρα για να αφήσουν έξω τη φασαρία.

Η συνέχεια γράφτηκε ... στον καφέ, καθώς ο πρώην υπουργός χρειάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του ακόμη για ένα φλυτζάνι καφέ! Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, στην οποία επρόκειτο να καθίσει ο πολιτικός, έκλεισε το μαγαζί του πριν φτάσει ο Αν. Λοβέρδος, καθώς πληροφορήθηκε ότι αν τον υποδεχόταν, θα προκαλούνταν ένταση...

cretalive.gr

Σεισμική δόνηση στα νότια της Κρήτης


Σεισμική δόνηση, εντάσεως 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.33 μετά το μεσημέρι στα νότια της Κρήτης. 

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 92 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση, στις 13.08, εντάσεως 2,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου.

Ληστές με Καλάσνικοφ άρπαξαν 250.000 ευρώ από χρηματαποστολή στην Κίσσαμο!


Ένοπλη ληστεία με μεγάλη λεία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (02/02) στην Κίσσαμο Χανίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretalive, τρεις ένοπλοι με καλάσνικοφ, επιτέθηκαν σε δύο υπαλλήλους των ΕΛΤΑ και έναν αστυνομικό συνοδό, την ώρα που έκαναν ανάληψη χρημάτων από την Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να προχωρήσουν σε πληρωμές.

Κατά πως φαίνεται, όμως, η αστυνομική συνοδεία δεν ήταν αρκετή και έτσι οι ένοπλοι δράστες, όχι απλώς άρπαξαν εύκολα τις περίπου 250.000 ευρώ που κουβαλούσαν οι δύο ταχυδρόμοι, αλλά απέσπασαν και το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού.


Ηράκλειο: Αγροτική κινητοποίηση διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση


Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Ηρακλείου την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στον κόμβο των Πεζών, με αντικείμενο τα χρόνια αιτήματα των αγροτών.

Η γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, αφού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα και αφού επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναφέρεται σε «νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς», που όπως υποστηρίζει «θα οδηγήσουν στο τελειωτικό ξερίζωμά της».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥ «ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της».

Σύμφωνα με την ίδια «αυτός ο δρόμος απαιτεί και προϋποθέτει την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Τέλος, η οργάνωση προτρέπει τους αγροτικούς συλλόγους του νομού να προχωρήσουν σε αγωνιστικές αποφάσεις καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν με τα οχήματά τους στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ίδια την Τρίτη στα Πεζά.

Έκτακτες συνεδριάσεις των ΔΣ Ιεράπετρας και Σητείας για τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ


Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την προτεινόμενη κατάργηση του Τμήματος Ιεράπετρας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, στις 7 το απόγευμα. Παράλληλα, θα συζητηθούν η «επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αλλά και την κατάργηση ή υποβάθμιση κρατικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας και τις συνέπειές τους στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ιεράπετρας και στο μέλλον του τόπου».

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι δημότες , ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας και όλοι οι εμπλεκόμενοι αιρετοί, κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς της Κρήτης, του Λασιθίου και της Ιεράπετρας.

Εξ άλλου προς δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και ο Δήμος Αγίου Νικολάου προκειμένου να στείλει μήνυμα αντίδρασης για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας. Έτσι αποφασίστηκε, τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, στο οποίο προσκλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να παραστούν οι βουλευτές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου ο Άγιος Νικόλαος να προασπίσει όπως τονίζεται «το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης, με τις άλλες τρεις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, στην κατανομής πανεπιστημιακών σχολών.

Μαλεβίζι: 'Εκλεψαν 600 λίτρα πετρέλαιο από... απορριμματοφόρα!


Το δεύτερο περιστατικό κλοπής πετρελαίου κίνησης από οχήματα του δήμου Μαλεβιζίου μέσα στο 2013, διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί.

Όπως γράφει το cretalive.gr άγνωστοι δράστες μπήκαν στο χώρο της μάντρας του δήμου, ο οποίος βρίσκεται επί της κεντρικής λ. Ελ. Βενιζέλου στην ανατολική είσοδο της πόλης του Γαζίου και άδειασαν τα ντεπόζιτα πέντε απορριμματοφόρων.

Η συνολική ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη, υπολογίζεται περίπου στα 600 λίτρα.

Όσο πετρέλαιο μάλιστα δεν κατάφεραν να πάρουν μαζί τους, το έχυσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να «μουσκέψουν» αρκετά τετραγωνικά μέτρα γύρω από κάθε όχημα!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...