Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Έκλεισαν την παραλιακή στην Κρήτη οι αγρότες

Την Κυριακή, τελικά, θα αποπλεύσει για τον Πειραιά, το πλοίο της γραμμής, φορτωμένο με τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα της Κρήτης.

Ένταση επικράτησε όταν οι αγρότες ζητούσαν να ανοίξουν οι μπουκαπόρτες του πλοίου για να φορτώσουν τα προϊόντα τους - Αποκλείστηκε για περίπου μισή ώρα η παραλιακή λεωφόρος

Ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις, προσωρινές εντάσεις αλλά και το σύντομο αποκλεισμό της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, τελικά όλοι μετέβησαν στο λιμάνι, προκειμένου να καταρτίσουν σειρά προτεραιότητας για την επιβίβασή τους στο πλοίο όταν δοθεί το "πράσινο φως" από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Οι αγρότες, όπως φαίνεται, έχουν αποδεχθεί ότι απόψε το πλοίο δεν πρόκειται να αποπλεύσει, ωστόσο μπροστά στην άρνηση της εταιρείας να ανοίξει τις μπουκαπόρτες του πλοίου, τουλάχιστον για να μπουν τα φορτηγά, επικράτησε ένταση και οι συγκεντρωμένοι αγρότες απέκλεισαν την παραλιακή λεωφόρο, για περίπου μισή ώρα.

Το ρόλο του διαμεσολαβητή, σύμφωνα με το cretalive.gr, είχε αναλάβει ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Δεικτάκης, ωστόσο μπροστά στην άρνηση της εταιρείας, οι αγρότες, αγανακτισμένοι, προχώρησαν σε αποκλεισμό της παραλιακής λεωφόρου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις των αγροτών με το γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Δεικτάκη, ενώ όμοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και στην αντιπεριφέρεια Χανίων με εκπροσώπους των αγροτών που ζητούν να ναυλωθεί πλοίο για να μεταφέρει τα προϊόντα τους από τη Σούδα στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...