Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Στην εντατική ο Πρόεδρος του Εργοτέλη

Σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης του ΠΑΓΝΗ με ισχαιμικό επεισόδιο νοσηλεύεται απο τα ξημερώματα της Κυριακής ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης.

Η δυσφορία που ένιωθε τις προηγούμενες μέρες και το γνωστό πρόβλημα στο αναπνευστικό που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του Εργοτέλη, κατέστησαν αναγκαία την μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου οι ιατροί ασχολήθηκαν αμέσως με την περίπτωση του.

Όπως γράφει το cretalive.gr τη Δευτέρα θα αποφασιστεί αν θα υποβληθεί σε στεφανιογραφία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι ο Απόστολος Παπουτσάκης θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες ημέρες.

Απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό του προέδρου του Εργοτέλη, βρέθηκαν παράγοντες και φίλοι απο τον Εργοτέλη, για να του ευχηθούν περαστικά.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης δεν θα είναι παρών την Δευτέρα στην επίσημη παρουσίαση του Σίνισα Γκόγκιτς, που έχει προγραμματιστεί στο ξενοδοχείο «Λατώ» στις 12 το μεσημέρι.

Θα τον εκπροσωπήσει πιθανότατα ο γιός του Δημητρης Παπουτσάκης. Το ίδιο θα γίνει και με την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας που θα γίνει την Δευτέρα στις 7μμ στο Παγκρήτιο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι και πέρσι ο πρόεδρος του Εργοτέλη πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, αλλά στάθηκε όρθιος.

Πεποίθηση όλων είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά.

Χανιά: Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί για το Ε.Σ.Υ.

Την συνέχιση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών τους γνωστοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί προκειμένου να προασπισθούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε ανακοίνωση της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Χανίων γίνεται εκτενής αναφορά στην κατάσταση της δημόσιας υγείας και στις διεκδικήσεις των γιατρών.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η λέξη ΥΓΕΙΑ στης προγραμματικές δηλώσεις τις μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν ακούστηκε. Ο Πρωθυπουργός παρά την επιτυχή ανάκτηση της οράσεως του που ορθά εμπιστεύτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο κλείνει τα μάτια στην ανεργία και τη φτώχεια που απλώνονται παντού, γυρνά την πλάτη σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται καθημερινά από την έλλειψη στέγης, τροφής, ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φαρμάκων, κοινωνικής φροντίδας, στοιχειωδών όρων αξιοπρεπούς επιβίωσης.

Σήμερα, την ώρα που ο κοινωνικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη, την ώρα που το σύστημα προσπαθεί να εδραιώσει το φόβο, την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συλλογικότητα, την κοινή δράση και την κοινωνική αλληλεγγύη. Σε συνθήκες κατάλυσης κάθε εργασιακού δικαιώματος και κάθε κοινωνικής προστασίας, δεν υπάρχει «κλαδική σωτηρία», δεν υπάρχει καν η δυνατότητα αποτελεσματικής άσκησης της ιατρικής με όρους επιστημονικής δεοντολογίας και επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα από τον συνεχή κοινωνικό και πολιτικό αγώνα για να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες που εξαθλιώνουν το λαό, για να βγουν οι εργαζόμενοι και η χώρα από το «δημοσιονομικό πειθαρχείο» της τρόικας και του ΔΝΤ, για να προστατευτεί η εργασία, να στηριχθούν οι άνεργοι, τα δημόσια σχολεία, τα νοσοκομεία, η κοινωνική ασφάλιση.

1.- Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα εθνικής σημασίας. Με την επιβολή των Μνημονίων δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε στη χώρα μας μια εκτεταμένη ζώνη αποκλεισμού από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, που αφορά πια το 30% του πληθυσμού, που είναι ανασφάλιστοι, μακροχρόνια άνεργοι, επαγγελματίες και έμποροι που χρεοκόπησαν ή αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, νέοι επιστήμονες με «μπλοκάκι», μετανάστες χωρίς χαρτιά. Πρόκειται για ένα πραγματικό «υγειονομικό απαρτχάιντ», που δεν έχει καμιά σχέση με ευρωπαϊκή, αλλά με τριτοκοσμική χώρα.

2.- Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να διαθέτει καθολικότητα, ισοτιμία, ποιότητα, δωρεάν φροντίδα, εντιμότητα, κοινωνική ευθύνη, δημοκρατική οργάνωση και συλλογική προσπάθεια.

3. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας επιβάλλεται να απολαμβάνει το αναλογικά μεγαλύτερο ποσοστό κρατικών δαπανών, με σκοπό να μετατραπεί σύντομα σε αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους, διότι είναι τελικά φθηνότερη σε κόστος και καλύτερη σε ποιότητα.

4.- Με δεδομένο ότι μοναδική απάντηση στην κρίση του ΕΣΥ είναι μια άλλη πολιτική Υγείας, με βάση τις επιδημιολογικά τεκμηριωμένες ανάγκες πρόληψης, ΠΦΥ, νοσοκομειακής περίθαλψης, αποκατάστασης και ψυχικής υγείας του πληθυσμού, επείγει ένα κοινωνικό κίνημα διεκδίκησης ενιαίου, καθολικού, κοινωνικοποιημένου, απαλλαγμένου από επιχειρηματικές και εμπορευματικές σχέσεις, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος υγείας, με σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Είναι προκλητικό, οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και του δραστικού περιορισμού του Κράτους, να ευνοούν την κρατική παρέμβαση, όταν είναι να χορηγηθεί αφειδώς ρευστό και εγγυήσεις στις τράπεζες, αλλά να την αρνούνται «μετά βδελυγμίας», όταν είναι να σωθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, το ΕΣΥ, η Δημόσια Εκπαίδευση και οι υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1. Στήριξη ασφαλούς συστήματος εφημεριών των Δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας, με το ανάλογο ύψος δαπανών για την υλοποίησή του. Συγκεκριμένα επιβάλλεται α) η άμεση επιστροφή των 100 εκατ. ευρώ που περικόπηκαν φέτος από τα κονδύλια εφημεριών β) η επαναφορά του τρόπου καταβολής των εφημεριών με μισθοδοτικές καταστάσεις, που ίσχυε μέχρι τέλους του 2011 και γ) η κατάργηση του πλαφόν 9% στις πρόσθετες εφημερίες.

2. Τυχόν περικοπή δεδουλευμένων προγραμμάτων εφημεριών είναι εξοργιστική και εκτός των κινητοποιήσεων πρέπει να οδηγήσει σε εξώδικα, αγωγές και μηνύσεις εναντίον των Διοικητών που προβαίνουν στις αξιόποινες αυτές πράξεις, όπως ήδη έχουν αρχίσει συνάδελφοι σε ορισμένα Νοσοκομεία (Ερυθρός). Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ρητά την πρόθεσή της να στηρίξει κάθε κινητοποίηση και δικαστική προσφυγή.

3. Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ έχει προτείνει σαφές πλαίσιο αρχών για τη κατάρτιση των προγραμμάτων εφημέρευσης, με συνυπολογισμό των ιδιαιτεροτήτων κάθε υγειονομικής περιφέρειας και κυρίως των δυσπρόσιτων, νησιωτικών και ορεινών περιοχών, τονίζοντας τη σημασία τους για την τουριστική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει πως η εφημερία είναι αναγκαστική, πολύτιμη για τη κοινωνία η υπερωριακή απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ και δεν αποτελεί συμπλήρωμα των αμοιβών τους. Πραγματοποιείται μόνον στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ οι Ιδιωτικές Πολυκλινικές δεν εφημερεύουν.

4. Το Ιατρικό Μισθολόγιο είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί στη διάρκεια των 2,5 χρόνων του Μνημονίου, έχουν απολέσει το 40% των απολαβών τους και δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμιά απόπειρα άλλων περικοπών, που θα τους οδηγήσουν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

5. Πρέπει να ιεραρχηθούν και να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες σε γιατρούς των υποστελεχωμένων Τμημάτων, Κλινικών, Μονάδων, όπως επίσης και σε νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό. Πρέπει να προσληφθούν άμεσα οι γιατροί που έχουν κριθεί και εκκρεμεί η δημοσίευση της πρόσληψης τους σε ΦΕΚ. Μάλιστα η πρόσληψη των περισσοτέρων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού κατέχουν ήδη θέση στο σύστημα και απλά διεκδίκησαν θέση σε άλλο Νοσοκομείο. Επίσης η κάλυψη ή η παράταση της θητείας των επικουρικών, πρέπει να γίνεται με άμεσο τρόπο, χωρίς τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα.

6. Να διασφαλιστεί η επάρκεια χρηματοδότησης των τρεχουσών αναγκών των Νοσοκομείων σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και επισκευή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Οι τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ακυρώσει εκατοντάδες θεραπευτικές, διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις, οδηγώντας αναγκαστικά τους πολίτες στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και εκτινάσσοντας τη συνολική δαπάνη υγείας.

7. Οι οργανισμοί που εξέδωσε με πραξικοπηματικό τρόπο η υπό τον κ. Λοβέρδο πολιτική ηγεσία πρέπει να ανακληθούν. Τυχόν τροποποίηση Οργανισμών Νοσοκομείων πρέπει να γίνεται εφεξής με επίγνωση των αναγκών του ΕΣΥ που καταγράφονται στον Υγειονομικό Χάρτη της χώρας και όχι με τις στοχεύσεις του Εφαρμοστικού Νόμου του Μνημονίου 4052/12 για συγχωνεύσεις, καταργήσεις Νοσοκομείων, Τμημάτων και οργανικών θέσεων.

8. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οφείλει άμεσα να επιχορηγηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό τουλάχιστον με το 1,2% του ΑΕΠ, ώστε να μην καταρρεύσει με ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες. Πρέπει όμως σύντομα ν΄ αλλάξει εκ βάθρων δομή και φυσιογνωμία, περιερχόμενος στην ευθύνη του κράτους και τον κρατικό προϋπολογισμό και στοχεύοντας σε σχηματισμούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που δεν συντηρούν τον καταναλωτικό προσανατολισμό και την τροφοδότηση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα υγείας, αλλά την κάλυψη χρονίως πασχόντων, τη νοσηλεία στο σπίτι, την αποκατάσταση, την πρόληψη των παθήσεων.

9. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να μετατραπούν σε αυτοδιαχειριζόμενους οργανισμούς. Η τραγική διαχείριση και το πρόσφατο κούρεμα καθιστούν αυτή την εξέλιξη επιτακτικότερη από ποτέ.

10. Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ένα απαραίτητο εργαλείο στη δουλειά των γιατρών, καταρρέει διαρκώς προκαλώντας ανυπέρβλητα προβλήματα σε γιατρούς και ασθενείς. Μόνη διέξοδος η χειρόγραφη συνταγογράφηση, η οποία όμως τιμωρείται με πρόστιμο, το οποίο δρα εξοντωτικά σε γιατρούς που γράφουν μεγάλο όγκο συνταγών, όπως οι αγροτικοί. Απαιτούμε ένα αξιόπιστο και προσβάσιμο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με εναλλακτική δυνατότητα χειρόγραφων συνταγών όταν ανακύπτουν προβλήματα.

11. Είναι επιτακτική η οργάνωση της επείγουσας περίθαλψης στο σύνολο της χώρας, η ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, η δημιουργία Τραυματολογικών Κέντρων κοντά στις εθνικές οδούς, η λειτουργία αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία, η επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ-ΜΑΦ

12. Απαραίτητη είναι η δημιουργία Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας και Δημόσιου Φορέα υγειονομικών προμηθειών. Η κοστολόγηση και ανακοστολόγηση των φαρμάκων πρέπει να γίνεται με τρόπο διαφανή, με στόχο την ενίσχυση της κατανάλωσης φθηνών και αποτελεσματικών φαρμάκων και εγγυημένων γενοσήμων. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν οι επιλήψιμες πρακτικές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας στον τομέα της κοστολόγησης.

13. Η κατάργηση της παρά-οικονομίας στην υγεία και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στη χρηματοδότηση άσκοπων και πλασματικών αναγκών ζήτησης υπηρεσιών είναι ζήτημα τεράστιας σημασίας για τις δημόσιες υπηρεσίας υγείας. Το ίδιο και η αναγκαιότητα για συνεχή ιατρική-νοσηλευτική εκπαίδευση με την ευθύνη του κράτους. Δεν είναι ανεκτό να συνεχιστεί η παραοικονομία πανεπιστημιακών γιατρών που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία τα οποία αντιβαίνουν στις προβλέψεις του νόμου και παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες που γίνονται σωρηδόν. Επίσης το ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να ενταχθεί στις διατάξεις δημόσιου λογιστικού και ΑΣΕΠ και να πάψει το όργιο αδιαφάνειας και κομματικοκρατίας.

14. Πρέπει να γίνουν σεβαστές οι 557/2012 και 1944/2012 αποφάσεις του ΣτΕ που κρίνουν αφορολόγητη την αποζημίωση βιβλιοθήκης και να υπάρξει άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε το ζήτημα να διευθετηθεί οριστικά.

15. Η αφαίρεση του χρονοεπιδόματος για νεοπροσλαμβανόμενους ή γιατρούς που αλλάζουν εργασιακή κατάσταση είναι προκλητική. Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών οφείλουν να αποκαταστήσουν την αδικία που συντελείται σε εκατοντάδες συναδέλφων.

Απαιτούμε:

• Να μην κλείσει και να μην συγχωνευτεί καμιά υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ και να μετατραπούν όλα τα πολυιατρεία του ΙΚΑ σε Κέντρα Υγείας.

• Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών και ένταξη όσων αυτοαπασχολουμένων το επιθυμούν στα δημόσια Νοσοκομεία, ΚΥ και Πολυιατρεία, με σχέση εργασίας Μόνιμη και Πλήρους & Αποκλειστικής Απασχόλησης.

• Να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η έννοια της νησιωτικότητας στους σχεδιασμούς της πολιτικής υγείας

• Κανένας γιατρός με μπλοκάκι σε Νοσοκομεία και σε ΚΥ

• Καμιά απόλυση- εφεδρεία. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία.

• Καμιά απόσπαση γιατρού σε άλλο Νοσοκομείο, χωρίς τη θέλησή του.

• Άμεση δημιουργία κοιτώνων για τους εφημερεύοντες γιατρούς, σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας.

• Άμεσα μέτρα προστασίας των γιατρών και άλλων εργαζομένων, που έχουν δάνεια, των οποίων απαιτούμε τα πάγωμα.

• Απαλλαγή από το φόρο στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και 5.000 για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

• Όχι στις εξετάσεις και κάθε είδους φραγμούς για την έναρξη της ειδικότητας. Ουσιαστική και συστηματική εκπαίδευση στη διάρκεια της ειδικότητας. Η ειδίκευση και μετεκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά εμπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών.

• Ένταξη των νοσοκομειακών γιατρών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Φίλε Χανιώτη, η υπομονή έχει τα όριά της. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε έτσι. Διεκδίκησε μαζί μας ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης. Σου αξίζει. Δεν ζητάς ελεημοσύνη.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα τη βοήθειά τους στους πολίτες που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, στηρίζοντας ενεργά συλλογικότητες και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία και στους ντόπιους τοποτηρητές της.

Εμείς συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας, μέχρι να πληρωθούμε, με προοπτική κλιμάκωσης, άμεσα με Μαχητικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποπειραθεί να περικόψει το Ιατρικό Μισθολόγιο.

Θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, μέχρις ότου η διοίκηση και η πολιτεία καταλάβει ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία, όπως ορίζει τουλάχιστον ακόμη το Σύνταγμα και η υπάρχουσα νομοθεσία.

Τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα αντιμετωπίζονται όπως πάντα με την υπευθυνότητα και την επιστημοσύνη που διέπει τους γιατρούς, του νοσοκομείου μας".

Αεροδιακομιδή απο το Ηράκλειο στο Ωνάσειο

Δύο επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα τραυματίστηκαν βαριά σε τροχαίο ατύχημα το οποίο συνέβη στην περιοχή της Αμμουδάρας του Δήμου Γαζίου, ενώ ο οδηγός της μοτοσικλέτας διακομισθη με αεροσκάφος της πολεμικής  αεροπορίας C130 στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευθεί στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, καθώς υπέστη κάκωση στην αορτή.

Το τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου 7/7, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε 36χρονος με συνεπιβάτη έναν 45χρονο,εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Και οι δύο δικομίσθησαν στο ΠΑΓΝΗ, ενώ ειδικά ο 36χρονος χειρουργήθηκε για τις ορθοπεδικές κακώσεις. Όμως οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί και κάκωση στην αορτή, η οποία κρίθηκε πως έπρεπε να αντιμετωπιστεί ιατρικά στο απόλυτα εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο Ωνάσειο στην Αθήνα.

Έτσι οργανώθηκε η διακομιδή του στην Αθήνα, ενώ ο 45χρονος συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του.

Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.

Δωρεάν αγροτικά προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» στη Θεσαλονίκη

Επτά τόνους οπωροκηπευτικών προϊόντων θα διατεθούν δωρεάν αύριο, Δευτέρα, σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα αγροτικά προϊόντα, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, στην πύλη 6 του λιμανιού, διατίθενται από την ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή», της Ιεράπετρας Κρήτης, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης

Σχέδιο Σαμαρά για αποπληρωμή των δανείων σε 60 χρόνια

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση σχεδίου για την αποπληρωμή των δανείων σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εντάξει στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το σχέδιο για τα δάνεια.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»η ρύθμιση των δανείων αναμένεται να αποτελέσει μία από τις βασικές δράσεις της κυβέρνησης.

Το ευκταίο για τον Σαμαρά είναι να επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες και να μη χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση. Από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά στη ρύθμιση των δανείων. Πιο αναλυτικά, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (περί τα τέλη Αυγούστου) θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο επιμήκυνσης των δανείων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταθέσει το ακόλουθο πρόγραμμα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Βάσει αυτού, λοιπόν, οι δόσεις των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του συνολικού εισοδήματος που δηλώνει ο δανειολήπτης.

Ετσι η αποπληρωμή του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 60 χρόνια. Η ρύθμιση θα ισχύσει και για τα δάνεια που έχουν αναχρηματοδοτηθεί. Αυτή είναι η μία παράμετρος. Υπάρχει και μια δεύτερη, που αφορά τους ανέργους που έχουν συνάψει δάνεια.

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παγώσει η αποπληρωμή των δανείων για ένα χρονικό διάστημα, όπως και οι πλειστηριασμοί. «Η λύση των κατασχέσεων επιτείνει την ύφεση και γιγαντώνει το κοινωνικό πρόβλημα», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Για τους άνεργους δανειολήπτες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μοντέλο «αποπληρωμής στο μέλλον».

Στη "φάκα" τρεις για διακίνηση χασίς που είχαν "ποτίσει" με..κολώνια

Δύο Έλληνες 21 ετών κι ένας 19χρονος Αλβανός - Η μία σύλληψη στο λιμάνι του Ηρακλείου από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας...
του λιμένα που αξιοποίησε κατάλληλα τις πληροφορίες που υπήρχαν.
Ένα κιλό χασίς ετοιμαζόταν να πουλήσει στις πιάτσες του Ηρακλείου ένας 19χρονος Αλβανός με τη βοήθεια ενός 21χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου, μόλις κατέβηκε από το πλοίο της γραμμής, με την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών "ποτισμένη" με..κολώνια!
Ο 21χρονος, νιώθοντας τον κλοίο να σφίγγει γύρω του, κατά την ανάκριση, ενημέρωσε τους αστυνομικούς για τον "συνεργό" του και τότε εκείνοι του τηλεφώνησαν και του έδωσαν ραντεβού σήμερα το πρωί. Ο Αλβανός προσήλθε και ακολούθησε η σύλληψή του.
Μαζί με τους δύο συνελήφθη και η επίσης 21 ετών φίλη του Έλληνα στο σπίτι της οποίας, στο Ηράκλειο, βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.
Όπως είπε ο 21χρονος στους αστυνομικούς, θα έπαιρνε από τον Αλβανό 200 ευρώ σε μετρητά για τη "μεταφορά" και 50 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας,
Σημειώνεται ότι οι δύο νεαροι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές των Αθηνών για παρόμοιες ενέργειες....
http://cretalive.gr

Ο δερβίσης της Βανδή από το... Ηράκλειο Κρήτης

Αρωμα Ελλάδας στα φετινά βραβεία MAD, με την υπογραφή της Δέσποινας Βανδή. Η εκρηκτική τραγουδίστρια για άλλη μία φορά κατάφερε να ξεσηκώσει τα πλήθη με την άκρως καλοκαιρινή εμφάνισή της.

Το special σκηνικό παρέπεμπε σε αγρό αιγαιοπελαγίτικου νησιού και κατάφερε να δώσει μια διαφορετική ματιά στα βραβεία, που συνηθίζουν να εντυπωσιάζουν με τα ξενόφερτα στοιχεία τους.

Τα στάχια που είχαν στηθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια της σκηνής, το εξαιρετικό φόρεμα της καλλίγραμμης Δέσποινας, οι ελληνικές μελωδίες του Φοίβου και η σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη σφράγισαν τη μεγάλη επιτυχία, η οποία συμπληρώθηκε με την εμφάνιση πέντε επαγγελματιών χορευτών ανατολίτικων χορών σε δερβίσικους στροβιλισμούς.

Οι περιστρεφόμενοι δερβίσηδες, μεταξύ αυτών και ο μετρ του είδους Νίκος Μάλεκ, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στο κοινό όσο και στους διάσημους προσκεκλημένους, που δεν έπαψαν στιγμή να συζητούν για την ιδιαίτερη εμφάνιση της βραδιάς.

Μάλιστα, στις πρόβες η Δέσποινα Βάνδη ήταν απίστευτα ενθουσιασμένη με τους χορευτές, ενώ συζητούσε συνεχώς μαζί τους προκειμένου να μάθει τα μυστικά τους, καθώς οι συγκεκριμένοι χοροί δεν μπορούν να εκτελεστούν από οποιονδήποτε, αφού είναι συνδεδεμένοι με τη μυστικιστική έκσταση.

Η «Espresso της Κυριακής» εντόπισε τον Νίκο Μάλεκ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί ζει και δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία, που ξεπερνά ακόμα και τα ελληνικά σύνορα, αφού διάσημες σχολές χορού τον καλούν προκειμένου να δείξει τις ικανότητές του:

«Η συνεργασία μας με τη Δέσποινα Βανδή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό φαινόταν ότι θα συμβεί από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας» αναφέρει ο Νίκος Μάλεκ και προσθέτει:

«Είναι πραγματικά μια άψογη επαγγελματίας. Χάρηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ έστω και λίγα λεπτά κοντά της. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα βρισκόμουν εκεί, αν η σπουδαία χορεύτρια και φίλη μου Αννα Δημητράτου δεν μου έκανε την πρόταση να συμμετάσχω στο σχήμα. Ολα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι της παραγωγής του μουσικού καναλιού που διοργάνωσε τη λαμπερή βραδιά αναζητούσαν να βρουν Ελληνες χορευτές, εξειδικευμένους στον ιδιαίτερο χορό των Τούρκων μοναχών Σούφι. Ετσι επικοινώνησαν με την Αννα Δημητράτου, η οποία διατηρεί τη σχολή χορού Oriental Expression. Μαζί χορέψαμε τον τουρκικό χορό Σούφι, ενώ στη σκηνή ήταν επίσης ο Prince Kayammer, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους ανατολίτικους χορούς, αλλά και η Βασιλική Λυμπεροπούλου με την Αννα Γεωργάτσου, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τη σκηνική παρουσία τους. Με άλλα λόγια, ήμασταν μια δυνατή ομάδα και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε και μετά, όταν μας πλησίασαν όλοι οι καλλιτέχνες για να μας συγχαρούν. Στις πρόβες, θυμάμαι, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στροβιλιζόμαστε με άνεση για ώρα. Οντως, δεν είναι κάτι απλό, θέλει εσωτερική δύναμη και φυσικά πολλές ώρες εξάσκησης και εκπαίδευσης».

Αρωμα Ανατολής
Ο σπουδαίος καλλιτέχνης βρίσκεται σε συνεχείς πρόβες, καθώς ετοιμάζει ένα χορευτικό υπερθέαμα που θα παρουσιαστεί στις 10 Αυγούστου στο Ηράκλειο Κρήτης: «Η βραδιά θα έχει τίτλο “Αρωμα Ανατολής”. Θα παρουσιαστούν χοροί από όλα τα μήκη και πλάτη της Ανατολής, που θα συνοδεύονται από αυθεντικές εντυπωσιακές στολές. Πάνω από είκοσι χορευτές θα δώσουμε στον κόσμο ένα θέαμα που δεν έχει δει μέχρι σήμερα».

Το όνειρο του καλλιτέχνη είναι να καταφέρει να κάνει θεσμό αυτήν τη βραδιά στην Κρήτη: «Πραγματικά, είμαι ενθουσιασμένος για όλο το πρόγραμμα. Ευχαριστώ τη σχολή Steps Dance Academy για τη συμπαράσταση που δείχνει στο όνειρό μου. Δουλεύουμε σκληρά ώστε να δώσουμε το 100%. Θα παρουσιάσουμε πολλούς χορούς, όπως τη Μελάγια που είναι από την Αλεξάνδρεια, λιβανέζικο Ντάμπεκ, Μπάλαντι, Νούμπια, Δερβίσικο, Τζίπσι Ρομάν, Ανδαλουσιανό, Μπόλιγουντ, Χαγκάλαχ, Φακίρ σόου και άλλους» καταλήγει ο χορευτής Νίκος Μάλεκ.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ/espresso

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...