Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ρύθμιση Στεγαστικών δανείων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Ζητά ο Λ. Αυγενάκης 

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «ρύθμισης των στεγαστικών δανείων του πρώην οργανισμού εργατικής κατοικίας», μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας καταργήθηκε με τον Ν. 4046/2012. Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας αποτελούσε τον κύριο οργανισμό που επιδοτούσε δάνεια για την αγορά Α΄ κατοικίας. Μεταξύ άλλων παροχών, ο  ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο του στεγαστικού δανείου για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, που θα έπαιρνε ο δικαιούχος, από τράπεζα με την οποία ο Οργανισμός συνεργαζόταν, εφόσον συγκέντρωνε τις προϋποθέσεις. Το ποσοστό επιδότησης του επιτοκίου εξαρτιόταν από: α) την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, β) το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα, γ) την αντικειμενική αξία του ακινήτου, δ) το εμβαδόν του ακινήτου. Η διάρκεια του δανείου ήταν υποχρεωτικά για 15 χρόνια και το επιτόκιο κυμαινόμενο. Υπήρχε διπλή επιδότηση: από τον ΟΕΚ για τα πρώτα 9 χρόνια και από το Ελληνικό Δημόσιο τα πρώτα 7.5 χρόνια. Το κυμαινόμενο επιτόκιο καθορίζονταν με βάση το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο οποίο προστίθεντο το spread, το οποίο ήταν  το κέρδος της Τράπεζας. Πάρα πολλοί δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν συνάψει στεγαστικά δάνεια με τις τράπεζες, με τις οποίες συνεργαζόταν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, σήμερα, λόγω των πολλαπλών εξόδων που επιβάλλει η συγκυρία και σε συνδυασμό με τους έμμεσους φόρους που τους έχουν επιβληθεί, αδυνατούν να πληρώσουν το ποσό του στεγαστικού τους δανείου. Έτσι, απευθύνθηκαν σε τράπεζες προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκότερους όρους για το δάνειό τους. Οι τράπεζες τους ανταποκρινόμενες στο αίτημά τους, τους απάντησαν ότι μπορούν να προβούν σε ρύθμιση επιμήκυνσης δανείου, ωστόσο η οποιαδήποτε μορφής ρύθμιση συνεπάγεται και την σύναψη νέας σύμβασης, με την οποία τους αφαιρείται το δικαίωμα της «επιδότησης»».
Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «οι δικαιούχοι σύναψαν δάνεια, γνωρίζοντας ότι δικαιούνται της επιδότησης και μία τέτοια εξέλιξη, επί της ουσίας καταπατά τον «κανονισμό» της δανειακής τους σύμβασης» ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί η παραπάνω αδικία και να καταφέρουν οι δανειολήπτες των στεγαστικών δανείων του πρώην ΟΕΚ να προβούν σ’ οποιαδήποτε μορφής ρύθμιση, χωρίς να στερηθούν του βασικού τους δικαιώματος, «της επιδότησης των δανείων τους».

Όχι στη δίωξη των 12 φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισμα με το οποίο τάσσονται εναντίον της δίωξης των 12 φοιτητών του Φυσικού εξέδωσαν απο κοινού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη καθώς και οι τέσσερις τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

Τον Σεπτέμβρη του 2011 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα φοιτητικές κινητοποιήσεις εναντία στο νέο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων η γενική συνέλευση των φοιτητών του Φυσικού του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε κατάληψη μιας εβδομάδας με αποτέλεσμα να μη δοθούν κάποια από τα μαθήματα της εξεταστικής. Μετά τη λήξη της κατάληψης, ο σύλλογος των φοιτητών προσπάθησε να πραγματοποιηθεί η αναπλήρωση των μαθημάτων - όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα - όμως αντιμετώπισε την άρνηση και τον εμπαιγμό. Έτσι, αποφασίστηκε ο σύλλογος να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος προκειμένου να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση.
Καθηγητές του τμήματος όμως αντί να πάρουν απόφαση για την εξεταστική, κάλεσαν την Αστυνομία, έδωσαν ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια, απειλώντας με διαγραφές και μηνύσεις. Ένα χρόνο μετά από τα γεγονότα, 12 φοιτητές του Φυσικού καλούνται στο Πειθαρχικό με απειλές διακοπής εξαμήνου.
Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η παραπομπή των 12 φοιτητών του Φυσικού στο Πειθαρχικό αποτελεί πολιτική δίωξη. Εντάσσεται και αυτή στη δίωξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών μέσα στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη δίωξη του καθηγητή Δημήτρη Πατέλη στο Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και η παρέμβαση εισαγγελέα στο ΑΠΘ λόγω της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο εν λόγω ίδρυμα για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των ΑΕΙ.
Επιπρόσθετα, η δίωξη των 12 φοιτητών γίνεται σε μία περίοδο που το καθεστώς της τρόικας και των μνημονίων προχωράει με ένταση στον εκφασισμό του πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Από τα τάγματα εφόδου που δρουν ανενόχλητα σκορπώντας τον τρόμο στα αστικά κέντρα μέχρι και τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και την ανελέητη καταστολή στις λαϊκές διαδηλώσεις, προκύπτει ότι η τρικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το λαϊκό φρόνημα και την αντίσταση της κοινωνίας στη μνημονιακή λαίλαπα.
Στο πρόσωπο των 12 φοιτητών του Φυσικού, στοχοποιείται όποιος αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του, όποιος αρνείται να υποταχθεί στη δυστυχία που ετοιμάζουν, όποιος αγωνίζεται για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, για να μην μετατραπεί η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καταδικάζει απερίφραστα την δίωξη των 12 φοιτητών και θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό της νεολαίας που μαζί με την κοινωνία αγωνίζεται για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς ανεργία και φτώχεια, χωρίς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, και τους κάθε λογής τοποτηρητές. Ζητάμε την άμεση και οριστική απαλλαγή των 12 φοιτητών από τις κατηγορίες που τους προσάπτονται. Καμία δίωξη και καμία ποινή στην αγωνιζόμενη νεολαία.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Δερμιτζάκης Κωστής (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λασιθίου)
Διακάκη Μαρία (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου)
Κριτσωτάκης Μιχάλης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου)
Ξανθός Ανδρέας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου)
Σταθάκης Γιώργος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων)
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ νομού Λασιθίου,
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ νομού Ηρακλείου
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ νομού Ρεθύμνου
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ νομού Χανίων


PrismaNews.gr

ΑΙΣΧΟΣ: Κρατούν κλειστό ένα πρότυπο σχολείο για ένα ... ορφανό κονδύλι!

Του Γιώργου Λαμπράκη
Τα όρια της ανευθυνότητας και της αναλγησίας ξεπέρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, που κρατούν κλειστό ένα πρότυπο σχολείο διαφωνώντας για το ποιος πρέπει να καταβάλλει στη ΔΕΗ το ποσό των 13.000 ευρώ προκειμένου το συγκρότημα -που θα στεγάσει ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο- να ηλεκτροδοτηθεί και να ξεκινήσει να λειτουργεί.
Αυτό κατήγγειλαν στο Prismanews.gr γονείς και εκπαιδευτικοί, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση αφού η γραφειοκρατική αντίληψη και η μετατόπιση των ευθυνών που κυριαρχεί στη χώρα μας μπαίνει εμπόδιο για τα παιδιά τους.
Συγκεκριμένα, πριν από δύο περίπου μήνες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την δημιουργία στην περιοχή του ΤΕΙ ενός πρότυπου σχολικού συγκροτήματος το οποίο θα στέγαζε 250 παιδιά στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο που θα λειτουργούσε εκεί. Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, επί νομαρχίας -τότε- Ηρακλείου ενώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.
Μάλιστα, οι γονείς και οι μαθητές της ευρύτερης περιοχής περίμεναν πως και πως την ολοκλήρωση των εργασιών καθώς μέχρι σήμερα τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, αφού το μεν δημοτικό στεγάζεται σε ένα ενοικιασμένο κτίριο που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται σχολείο, ενώ το νηπιαγωγείο λειτουργεί σε ένα χώρο που πριν χρησιμοποιούνταν ως εμπορικό κατάστημα!
Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν τη φετινή σχολική χρονιά να μπουν στο καινούργιο τους σχολείο, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και συγκεκριμένα την Περιφέρεια και τον δήμο Ηρακλείου που αρνούνται αν πληρώσουν την υποδομή που απαιτείται για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Σύμφωνα με τους γονείς των μαθητών, το ποσό ανέρχεται στα 13.000 ευρώ, ένα ... ορφανό κονδύλι που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, που όμως σήμερα ως θεσμός δεν υφίσταται!
Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν δύο υπηρεσίες να συνεννοηθούν και να γίνονται τα παιδιά μας μπαλάκι ανεύθυνων παραγόντων! Ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα μένει κλειστό, φαγωμένο από το τέρας της γραφειοκρατίας. Απαιτούμε λύση εδώ και τώρα, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα με αξιοπρέπεια, ειδικά σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν γύρω μας, είπαν στο Prismanews.gr οι γονείς των μαθητών.
Σχολείο-πρότυπο
Το νέο σχολικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή του ΤΕΙ, προβλέπεται να λειτουργήσει κάτω από ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ παρεχόμενης εκπαίδευσης βασισμένης σε αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελεχωμένο με πολλούς εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς.
Ειδικότερα, τα παιδιά μετά την λήξη των μαθημάτων στις 2 το μεσημέρι θα μπορούν να παρακολουθούν έναν ειδικό κύκλο μαθημάτων που θα περιλαμβάνουν πληροφορική, μουσική, χορό, θέατρο, τοπική ιστορία, διατροφή και κυκλοφοριακή αγωγή. Αντιλαμβάνεται κανείς πως το να μένει κλειστό ένα σχολικό συγκρότημα τέτοιου τύπου και αν αναγκάζονται τα παιδιά να παρακολουθούν μαθήματα στοιβαγμένα σε κοτέτσια, φανερώνει και το μέγεθος της αντίληψης που έχουν οι τοπικές υπηρεσίες και οι παράγοντες που αδυνατούν να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα.
Enhanced by Zemanta

Ειδική ομάδα κατά του φασισμού και της βίας στα σχολεία των Χανίων

Ομάδα επιστημόνων που αποτελείται από ειδικούς εκπαιδευτικούς και σχολικούς συμβούλους αναλαμβάνει δράση στα Χανιά για την πρόληψη και διαχείριση της βίας και της επιθετικής συμπεριφοράς στα σχολεία μετά από τα απανωτά κρούσματα που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία

Οι δράσεις τις ομάδας περιλαμβάνουν ημερίδες ευαισθητοποίησης και υλοποίησης προγράμματος παρέμβασης στις σχολικές μονάδες.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι η Αικατερίνη Βενιανάκη, Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Χανίων, η Μαργαρίτα Γερούκη, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, η Πόπη Κασσωτάκη - Ψαρουδάκη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Χανίων και η Αρετή Μαρματάκη, Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Η δράση και το προφίλ της διεπιστημονικής ομάδας Προλαμβάνω παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, από την συντονιστική επιτροπή της ομάδας.

PrismaNews.gr

Ξημέρωμα τρόμου με πυροβολισμούς έξω από γνωστό μπαρ

Ξημέρωμα τρόμου για μία ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο έξω από γνωστό μπαρ της πόλης. Ο καυγάς μεταξύ δύο ανδρών που, σύμφωνα με πληροφορίες, διασκέδαζαν στο ίδιο μαγαζί, παραλίγο να οδηγηθεί σε τραγωδία, καθώς ο ένας από αυτούς αποφάσισε να λύσει την ... παρεξήγηση με το όπλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 04.00 το πρωί. Άγνωστο πως ξεκίνησε ο καυγάς, πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πρωταγωνιστές του περιστατικού ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός. Ο Έλληνας έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές. Όλη η γειτονιά σηκώθηκε έντρομη για να παρακολουθήσει τι συνέβαινε. Τελικά το περιστατικό έληξε αναίμακτα ...

Η Χρυσή Αυγή απειλεί τους εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου για τη ρατσιστική βία

Ευθείες απειλές για αυστηρή τιμωρία και ποινές κατά πολύ αυστηρότερες της απολύσεως εκτοξεύει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εναντίων των εκπαιδευτικών του Ηρακλείου. Με αφορμή τα περιστατικά της ρατσιστικής βίας που παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα σχολεία της πόλης και τις πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ η Χρυσή Αυγή κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς για φασιστοκινδυνολογικές και ρατσιστοκινδυνολογικές μεθοδεύσεις και με επιστολή του τοπικού κομματικού οργάνου, απειλεί να πάρει μέτρα εναντίων τους όταν θα ανέβει στην εξουσία.

Η Ανακοίνωση
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σεβόμενη το εύπλαστον της εφηβικής ηλικίας και επειδή σέβεται την ιδιότητα του κηδεμόνα που ενσαρκώνεται στα πρόσωπα των γονέων και μόνο, καμμία δράση δεν αναπτύσσει στους σχολικούς χώρους, ούτε και δέχεται στους χώρους των γραφείων της ανήλικα παιδιά, χωρίς την παρουσία των γονέων τους.  Αυτό το θλιβερό φαινόμενο δεν είναι παρά η... δοκιμασμένη πρακτική των "αριστερών" κομμάτων στα οποία  προφανώς ανήκουν και τα μέλη της ΕΛΜΕ, ως απόρροια της... πρακτικής αυτής που επί 38 χρόνια ανάθρεψε και τους ίδιους. Οι κύριοι αυτοί με τις... ειδικές "ανησυχίες", καλά θα κάνουν το  κόμμα ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  να μην το εμπλέκουν στις..." φασιστοκινδυνολογικές", "ρατσιστοκινδυνολογικές" και λοιπές μεθοδεύσεις του κυρίαρχου συστήματος του οποίου αναπόσπαστο μέρος αποτελούν.
Αν τώρα ο λαϊκός και κοινωνικός εθνικισμός που πολιτικά εκφράζεται στον τόπο μας από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εμπνέει όλο και περισσότερους Έλληνες όλων των ηλικιών και ειδικά τους νέους, κατανοούμε τον τρόμο των... καθηγητάδων "μας", διότι γνωρίζουν πως όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κυβερνήσει (λίαν συντόμως) τη χώρα θα επανέλθει ο θεσμός του Επιθεωρητή και της αξιολόγησης και η άσκηση... "φροντιστηριασμού" θα επισύρει ποινή κατά πολύ αυστηροτέρα της απολύσεως, αλλά κι' αυτοί πρέπει να κατανοήσουν ότι ο σκληρά φορολογούμενος Έλληνας πολίτης τους πληρώνει για να διδάσκουν μαθήματα κι' όχι να πολιτικολογούν και προπαντός να κομματικολογούν εναντίον ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Βία
Στο μεταξύ, η έκρηξη της ρατσιστική βία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη σχολική κοινότητα του νησιού, σε ένα σκηνικό που συνθέτουν συμπλοκές, με πρωταγωνιστές μαθητές και εξωσχολικούς αλλά και κλίμα φόβου στα σχολεία. Το φαινόμενο, που ξεκίνησε με μεμονωμένα περιστατικά, που δεν έτυχαν της απαραίτητης προσοχής από τις αρμόδιες αρχές, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα σχολεία να έχουν μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης και αλλοδαποί μαθητές να μπαίνουν στο στόχαστρο, άλλων συμμαθητών τους.



 prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Έκρηξη ΣΟΚ της φτώχειας στο Ηράκλειο μέσα σε λίγους μήνες

Η ανάγκη άπορων οικογενειών να βρουν στήριγμα επιβίωσης αποτυπώνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από τα μέτρα λιτότητας. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, το φαινόμενο των νεόπτωχων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι οικογένειες που έχουν ανάγκη να ενισχυθούν με τρόφιμα πρώτης ανάγκης διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο και σήμερα 2.500 χιλιάδες οικογένειες χρήζουν βοήθειας στο Ηράκλειο. Ο εφιάλτης της ασιτίας χτυπάει την πόρτα σε οικογένειες του Ηρακλείου και απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή.

Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βασίλης Βαρδαβάς από πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά οικογενειών που έχουν ανάγκη να ενισχυθούν με τρόφιμα πρώτης ανάγκης. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας, προχώρησε σε νέα διανομή τροφίμων σε εκατοντάδες οικογένειες που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες και ευπαθείς, ομάδες του πληθυσμού. Η νέα διανομή, πραγματοποιείται από χθες και συνεχίζεται σήμερα 18 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, ενώ στις Μοίρες η δράση αλληλεγγύης έγινε χθες Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης το διάστημα αυτό ενισχύθηκε με τρόφιμα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Ηρακλείου, εθελοντές της οποίας πραγματοποιούν τις ημέρες αυτές εκστρατεία συλλογής τροφίμων με ιδιαίτερη ανταπόκριση του κόσμου, μέσω των σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκη Α.Ε.» και «ΑΒ Βασιλόπουλος».
Στις δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες μας, που έσπευσαν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Η έμπρακτή αλληλεγγύη των συμπολιτών μας με την προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας, μας δίνει ελπίδα και κουράγιο για το παρόν και το μέλλον. Η Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ανακούφισης και ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικοοικονομικά οικογενειών μέσω του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.
Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης τονίζει ακόμα ότι οι δράσεις αλληλεγγύης θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, απλώνοντας ακόμα περισσότερο το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Η τμηματάρχης ανθρωπιστικών υποθέσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παράρτημα Ηρακλείου, Τόνια Βενέρη ανέφερε ότι η κοινωνική δράση της οργάνωσης δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.
Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που συμμετείχε και πρόσφερε τρόφιμα στο «καλάθι αγάπης» που είχαμε στήσει έξω από το σούπερ Μάρκετ «Max-Χαλκιαδάκης» το προηγούμενο Σάββατο στη Λ. Καζαντζίδη. To 90% του κόσμου έδωσε τρόφιμα τα οποία μοιράζουμε σήμερα στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης.
Η κ. Βενέρη υπενθυμίζει ακόμα ότι το κοινωνικό έργο της οργάνωσης θα συνεχιστεί με την συγκέντρωση τροφίμων το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Λ. Κνωσού «και καλούμε για άλλη μια φορά τους Ηρακλειώτες να δείξουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε την αλληλεγγύη τους, βοηθώντας με τρόφιμα οικογένειες που το έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη, κάτι που διασφαλίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης που επιτελεί το σημαντικό έργο» καταλήγει η κ. Βενέρη. Το κοινωνικό έργο που ασκεί η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουν ενεργά και οι παρακάτω φορείς, σύλλογοι - έμποροι – προμηθευτές – επιχειρηματίες τροφίμων:
-Σούπερ Μάρκετ ΕΝΑ (Food Cash n Carry)
-Τράπεζα Κύπρου
- Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης Α.Ε.
-Γ. Σαβοϊδάκης Α.Ε.
-Καφές Δανδάλη
-ΜΑΚΡΟ (Cash n Carry Hellas)
-Αναπτυξιακή Εταιρεία Γέργερης Α.Ε.
-Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου
-Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου
-Αρτοσκευάσματα Κουνδουράκης
-Σούπερ Μάρκετ Καδιανάκη Αντρέα
-Σούπερ Μάρκετ Μακρυγιαννάκη Αικατερίνη



 prismanews.gr

Ρέθυμνο: Απατεώνας κορόιδεψε 81χρονη γιαγιά και της πήρε 5.000 ευρώ

Παρουσιάστηκε ως φίλος του παιδιού της και την έπεισε να του δώσει τις οικονομίες της... Ο λόγος για μια 81χρονη γριούλα που έπεσε θύμα απάτης απο επιτήδειο στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 81χρονης ο άγνωστος παρουσιάστηκε ως φίλος του παιδιού της ισχυριζόμενος ότι τον έστειλε αυτός να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ τα οποία είχε άμεση ανάγκη.
Η 81χρονη πείστηκε και παρέδωσε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, στον άγνωστο δράστη.
Ο δράστης αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης σε ανακοίνωσή της προς τους ηλικιωμένους αναφέρει: 
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας πλησιάζουν ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση, να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

310.000 ευρώ για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του ΟΑΝΑΚ

Ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης συνοδεύοντας μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Βουκουρέστι για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συζήτησαν το θέμα του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης (ΟΑΝΑΚ) και συγκεκριμένα την ανάγκη άμεσης επιχορήγησης του Οργανισμού όπως επίσης και την επίσπευση της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Δεικτάκη ως Προέδρου του ΔΣ του ΟΑΝΑΚ με την ιδιότητά του ως Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μαζί με τον κ. Γιώργο Δεικτάκη νωρίτερα είχαν επικοινωνήσει για το ίδιο θέμα και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών κ .Σεραφείμ Τσοκα και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκταμιευτεί το ποσό των 310.000 ευρώ για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του Οργανισμού όπως επίσης και την δημοσίευση στο ΦΕΚ της τοποθέτησης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ως Προέδρου του ΔΣ του ΟΑΝΑΚ.

Κορυφαίοι Ρώσοι κτηματομεσίτες στα Χανιά

Συνεχής άνοδος του ενδιαφέροντος Ρώσων να επενδύσουν στη χώρα μας στον τομέα της αγοράς ακινήτων, παρατηρείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία και συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η πρωτοβουλία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου για τη διοργάνωση του δεύτερου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων στην Αθήνα στις 23-24 Οκτωβρίου ενώ η ρωσική θα επισκεφτεί στη συνέχεια τα Χανιά στα πλαίσια της θεσμικής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Χανίων.

Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν, τουλάχιστον, 15-20 εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων τα οποία ειδικεύονται στην πώληση ακινήτων εξωτερικού στη ρωσική αγορά και στην προώθηση επενδυτικών κτηματικών προτάσεων στους δυνητικούς Ρώσους πελάτες.

Το Φόρουμ διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνέχεια του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών του τομέα των ακινήτων για συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με ειδικευμένα ρωσικά κτηματομεσιτικά γραφεία και δυνητικούς εκπροσώπους Ρώσων επενδυτών.

Το Φόρουμ, που θα έχει μορφή θεσμικών συνεδριάσεων καθώς και συναντήσεων ανάμεσα σε ρωσικά γραφεία και ελληνικούς ενδιαφερόμενους φορείς, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία Μεσιτικών Γραφείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και FIABCI.

Αυξημένο το ενδιαφέρον από ρωσικής πλευράς

Με βάση στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο Ελληνορωσικό Φόρουμ ακινήτων το 7% των τουριστών από τη Ρωσία που επισκέπτονται τη χώρα µας ενδιαφέρεται για την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας, με ανοδικές τάσεις.

Ο αριθµός αυτός παραπέµπει σε 31.000 αγοραπωλησίες παραθεριστικών κατοικιών µε αγοραστές από τη Ρωσία.

Το κύριο ενδιαφέρων Ρώσων επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως στα νησιά- Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα καθώς και στις τουριστικά ανεπτυγμένες παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του προηγούμενου Φόρουμ, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στη 14η θέση της λίστας µε τις πιο ελκυστικές για επενδύσεις στα ακίνητα χώρες, µε τη Βουλγαρία να είναι µεταξύ των κορυφαίων επιλογών των Ρώσων.

Όμως με τις τρέχουσες τάσεις της ελληνικής αγοράς ακινήτων- σχετική προσαρμογή τιμών και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική κτηματαγορά- η θέση αυτή έχει προοπτική να βελτιωθεί δυναμικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν σε προηγούμενο Φόρουμ οι Ρώσοι επενδυτές, εκτός του ελκυστικού ελληνικού κλίματος και τοπίου, έχουν αρκετούς λόγους για να προτιμήσουν την Ελλάδα για την αγορά παραθεριστικών κατοικιών, όπως η πολιτιστική και θρησκευτική σύμπλευση των δύο χωρών και η σχετική γεωγραφική εγγύτητα που παρέχει τη δυνατότητα, για συχνότερες επισκέψεις και γρηγορότερη οικονομική απόσβεση της επένδυσης, από αγοραστές που σαν στόχο έχουν την ιδιόχρηση της κατοικίας.
flashnews.gr

Επιχείρηση της Διώξης Ναρκωτικών στο Ρέθυμνο - Συνελήφθη ένα άτομο για χασίς

Άλλη μια αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου απέφερε "καρπούς" ενώ ένα άτομο 58 ετών συνελήφθη για κατοχή ινδικής κάνναβης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κούφη του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.
 
Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενήργησαν έρευνα στο σπίτι του 58χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 49 γραμμαρίων περίπου.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε σήμερα (18-10-2012), στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...