Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ: Κρατούν κλειστό ένα πρότυπο σχολείο για ένα ... ορφανό κονδύλι!

Του Γιώργου Λαμπράκη
Τα όρια της ανευθυνότητας και της αναλγησίας ξεπέρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, που κρατούν κλειστό ένα πρότυπο σχολείο διαφωνώντας για το ποιος πρέπει να καταβάλλει στη ΔΕΗ το ποσό των 13.000 ευρώ προκειμένου το συγκρότημα -που θα στεγάσει ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο- να ηλεκτροδοτηθεί και να ξεκινήσει να λειτουργεί.
Αυτό κατήγγειλαν στο Prismanews.gr γονείς και εκπαιδευτικοί, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση αφού η γραφειοκρατική αντίληψη και η μετατόπιση των ευθυνών που κυριαρχεί στη χώρα μας μπαίνει εμπόδιο για τα παιδιά τους.
Συγκεκριμένα, πριν από δύο περίπου μήνες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την δημιουργία στην περιοχή του ΤΕΙ ενός πρότυπου σχολικού συγκροτήματος το οποίο θα στέγαζε 250 παιδιά στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο που θα λειτουργούσε εκεί. Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, επί νομαρχίας -τότε- Ηρακλείου ενώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.
Μάλιστα, οι γονείς και οι μαθητές της ευρύτερης περιοχής περίμεναν πως και πως την ολοκλήρωση των εργασιών καθώς μέχρι σήμερα τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, αφού το μεν δημοτικό στεγάζεται σε ένα ενοικιασμένο κτίριο που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται σχολείο, ενώ το νηπιαγωγείο λειτουργεί σε ένα χώρο που πριν χρησιμοποιούνταν ως εμπορικό κατάστημα!
Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν τη φετινή σχολική χρονιά να μπουν στο καινούργιο τους σχολείο, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και συγκεκριμένα την Περιφέρεια και τον δήμο Ηρακλείου που αρνούνται αν πληρώσουν την υποδομή που απαιτείται για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Σύμφωνα με τους γονείς των μαθητών, το ποσό ανέρχεται στα 13.000 ευρώ, ένα ... ορφανό κονδύλι που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, που όμως σήμερα ως θεσμός δεν υφίσταται!
Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν δύο υπηρεσίες να συνεννοηθούν και να γίνονται τα παιδιά μας μπαλάκι ανεύθυνων παραγόντων! Ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα μένει κλειστό, φαγωμένο από το τέρας της γραφειοκρατίας. Απαιτούμε λύση εδώ και τώρα, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα με αξιοπρέπεια, ειδικά σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν γύρω μας, είπαν στο Prismanews.gr οι γονείς των μαθητών.
Σχολείο-πρότυπο
Το νέο σχολικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή του ΤΕΙ, προβλέπεται να λειτουργήσει κάτω από ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ παρεχόμενης εκπαίδευσης βασισμένης σε αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελεχωμένο με πολλούς εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς.
Ειδικότερα, τα παιδιά μετά την λήξη των μαθημάτων στις 2 το μεσημέρι θα μπορούν να παρακολουθούν έναν ειδικό κύκλο μαθημάτων που θα περιλαμβάνουν πληροφορική, μουσική, χορό, θέατρο, τοπική ιστορία, διατροφή και κυκλοφοριακή αγωγή. Αντιλαμβάνεται κανείς πως το να μένει κλειστό ένα σχολικό συγκρότημα τέτοιου τύπου και αν αναγκάζονται τα παιδιά να παρακολουθούν μαθήματα στοιβαγμένα σε κοτέτσια, φανερώνει και το μέγεθος της αντίληψης που έχουν οι τοπικές υπηρεσίες και οι παράγοντες που αδυνατούν να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...