Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Οι τελευταίοι που χτύπησαν το κουδούνι, δεν ήταν καλεσμένοι στο γλέντι...

Το κέφι στο γλέντι είχε φουντώσει, οι χοροί διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, αλλά λίγο αργότερα τα πάντα άλλαξαν...

Από το γλέντι... στα κρατητήρια βρέθηκε ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη στις Βούτες, από άνδρες του Α.Τ. Αγίου Μύρωνα και του ΤΑΕ Ηρακλείου για άσκοπους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η αστυνομία ειδοποιήθηκε, χθες τα ξημερώματα, για "μπαλωθιές" σε κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι του 44χρονου. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, 20 πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος cal 12, 12 κενά φυσίγγια διαμετρήματος cal l2, δύο κενά φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm.

Καταδίκη γυναίκας στο Ηράκλειο για παράνομη είσπραξη σύνταξης επί έξι χρόνια

Ποινή εξάμηνης φυλάκισης επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε μια γυναίκα η οποία επί 6,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής αδελφής της καθως ήταν συνδικαιούχος στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Πρόκειται για την εκδίκαση της πρώτης μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβάλλει η διεύθυνση του περιφερειακού παραρτήματος ΙΚΑ Κρήτης κατά συνδικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις θανόντων και ζημίωναν το ΙΚΑ.

Η Κρήτη στους 10 πιο hot προορισμούς του CNN

Επανέρχεται το μεγάλο αμερικάνικο δίκτυο CNN και προβάλλει την Κρήτη ως ιδανικό προορισμό διακοπών και περιήγησης.

Βάζει μάλιστα το νησί στον κατάλογο των περιοχών με τα καλύτερα πλέον κρασιά, λίγο καιρό μετά την Ευρώπη που "μέθυσε" με κρητικό κρασί.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ της Natasha Dragun αναφέρονται οι δέκα πιο ενδιαφέροντες προορισμοί για το 2013 και η Κρήτη είναι στην κορυφή μαζί με την Ισλανδία, το Λίβερπουλ, την Κορσική, το Βερολίνο , το Ινσμπρουγκ της Αυστρίας κλπ.

Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και η Κρήτη για τη μοναδικότητα του τοπίου της προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

Αναφέρεται ειδικά στην ανάπτυξη της αμπελοοινικής παραγωγής και τα εξαιρετικά κρασιά που βγαίνουν πλέον στο νησί με ποικιλίες όπως το Δαφνί, το Βιδιανό, η Βιλάνα, το Κοτσιφάλι.

Τα κρητικά άλλωστε κρασιά παρουσιάστηκαν πριν από δύο μήνες στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου παρουσιάστηκαν οι ποικιλίες του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης.

Το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης είχε προσκαλέσει τα μέλη του Δικτύου στις Βρυξέλλες ώστε να παρουσιάσουν τα κρασιά του νησιού.

Το ρεπορτάζ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην επέτειο των των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Πηγή: cretalive.gr

Επεισόδια στην παρουσίαση του βιβλίου του Φράγκου Φραγκούλη


Από σοβαρά επεισόδια επισκιάστηκε η παρουσίαση του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Χρυσόστομος».

Περίπου 25 με 30 άτομα πέταξαν φέιγ-βολάν, φώναξαν συνθήματα και θέλησαν να εισβάλλουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο προθάλαμος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Σε χρόνο μηδέν, από την αίθουσα βγήκαν αρκετοί συμμετέχοντες στην εκδήλωση και συνεπλάκησαν με τους αγνώστους, απωθώντας τους από τον προθάλαμο, ωστόσο, η ομάδα των ατόμων πρόλαβε και άνοιξε ένα πυροσβεστήρα, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Βγαίνοντας έξω από το κτίριο, τα άγνωστα άτομα προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητο του διοικητή της 5ης Μεραρχίας Κρητών, ενώ μέσα βρισκόταν ο οδηγός του, απλός στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του.

Εν συνεχεία εξαφανίστηκαν στους δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΣΕ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Φραγκούλης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», δεν άφηνε ασχολίαστα τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων σε βάρος του, με αφορμή την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, που τον χαρακτήριζαν ως «πραξικοπηματία», αλλά και ότι αποτελεί μία απάντηση σε ανάλογο βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Το βιβλίο, που συνοδεύεται από cd-rom με χάρτες, σημαντικά έγγραφα και στοιχεία, παραθέτει βιώματα από την πλούσια εμπειρία του κ. Φραγκούλη, δίνοντας ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα της Τουρκίας του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο.
Την Τρίτη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σφακιά, ο κ. Φραγκούλης  ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σφακίων.

Πηγή : neatv.gr / Παντελής Γιαΐτσης

Σεισμική δόνηση με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας


Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έγινε αισθητή πριν από λίγο σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 42 χλμ νότια  νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας

Λασίθι: Πακιστανός αναγνώρισε στα πρόσωπα μαθητών, τους επίδοξους δολοφόνους του!

Το θύμα συνήλθε από την άγρια επίθεση που δέχθηκε παραμονές των Χριστουγέννων - Τα όσα αποκαλύπτονται προβληματίζουν...

Έντονος προβληματισμός κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού εναντίων μετανάστη από το Πακιστάν στο οποίο πρωταγωνίστησαν και μαθητές.

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του μετανάστη από το Πακιστάν που έγινε στον Άγιο Νικόλαο έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση, είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε το θύμα.

Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις των ιατρών του νοσοκομείου, ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση, επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λασιθίου και αναφέρεται στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας τονίζοντας:

''Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν γίνει πρώτη φορά στην περιοχή και προκαλούν έντονη ανησυχία. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, αντιθέτως αποπροσανατολίζουν και καλύπτουν τους υπευθύνους της κρίσης...

Οι εκπαιδευτικοί του ανατολικότερου νομού της Κρήτης καλούν όλους τους σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς να συνεργαστούν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο καθώς και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασιστικής λογικής και ιδεολογίας στη νεολαία''.

Λεωφορείο παράτησε άρρωστη γυναίκα στη μέση του χιονιά

Μόνη και... έρημη, στη μέση του δρόμου με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου εγκατέλειψε στην κυριολεξία, υπεραστικό λεωφορείο μια 62χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με το Prismanews, το περιστατικό σημειώθηκε χθες, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, στο χωριό Αφρατή του δήμου Βιάννου.

Το ορεινό χωριό από την αρχή της εβδομάδας αποκλείστηκε από το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ λόγω του ακατάλληλου οδικού δικτύου. Έτσι λοιπόν, ο οδηγός του λεωφορείου τηρώντας το ... γράμμα της απόφασης, αρνήθηκε να προσεγγίσει το χωριό για να μεταφέρει τη γυναίκα στο σπίτι της και την «παράτησε» στη μέση του δρόμου σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το χωριό.

Παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας το λεωφορείο δεν παρέκκλινε του δρομολογίου του με αποτέλεσμα η άτυχη Ζαχαρένια Καμαράτου να ζήσει έναν απίστευτο Γολγοθά. Έδειξα στον οδηγό την κάρτα αναπηρίας μου, δηλώνει στο prismanews.gr η 62χρονη γυναίκα διηγούμενη τη χθεσινή της ... περιπέτεια. Παρά τις εκκλήσεις μου, το λεωφορείο σταμάτησε στη διασταύρωση του χωριού. Το κρύο ήταν τσουχτερό κι έπεφτε χιόνι.

Στην Αφράτη ζουν περίπου 100 άνθρωποι οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα είναι αποκλεισμένοι από τη συγκοινωνία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Η εξέλιξη αυτή έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία, ενώ το χθεσινό περιστατικό με την 62χρονη γυναίκα αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ευτυχώς κατάφερα να επικοινωνήσω με κάποιον συγγενή μου για να μεταφέρει στο σπίτι μου. Είμαι άρρωστη γυναίκα και μέσα στο κρύο δεν θα τα κατάφερνα, επισημαίνει η κ. Καμαράτου αναφέροντας το αίσιο τέλος της περιπέτειάς της.

Το πρόβλημα με την οδική σύνδεση του χωριού κρατεί καιρό, καθώς τα λεωφορεία δυσκολεύονται να το προσεγγίσουν. Παρά τις επανειλημμένες συσκέψεις, λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί οργισμένη τις εξελίξεις.

Φωτοβολταϊκά: Δεν κινδυνεύει η βιωσιμότητα των επενδύσεων

Η Απάντηση στην παρέμβαση του Λευτέρη  Αυγενάκη

Για την επιβολή εισφοράς επί του τζίρου στους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά, απαντά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο έγγραφό του ο Υφυπουργός αναφέρει ότι «οι ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί έχουν ως στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων που έχουν δημιουργηθεί στον Ειδικό Λογαριασμό του Λ.ΑΓ.Η.Ε. για τη χρηματοδότηση του υποστηρικτικού μηχανισμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνακόλουθα τη σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους οι υφιστάμενοι σταθμοί Α.Π.Ε. αλλά και να ομαλοποιηθεί η ένταξη νέων».

Ακόμα αναφέρεται ότι «το ΥΠ.Ε.Κ.Α. έχει προωθήσει στη Βουλή διατάξεις, βάσει των οποίων μέρος του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού θα καλυφθεί από τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, οι οποίοι επωφελούνται της δυσανάλογα υψηλής τιμής αποζημίωσης της μονάδας ενέργειας σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης των σταθμών και σε μικρότερο ποσοστό από τους παραγωγούς λοιπών τεχνολογιών Α.Π.Ε. και της Σ.Η.Θ.Υ.Α. χωρίς βέβαια να ανατρέπεται ο οικονομικός σχεδιασμός σε βάθος 20ετίας και να κινδυνεύει η βιωσιμότητα των επενδύσεων».

Επιπλέον, «η δρομολογούμενη μεταρρύθμιση θα συμβάλει στην αποφυγή δημιουργίας νέων ελλειμμάτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των επενδύσεων και τη δημιουργία επαρκούς κινήτρου για τους επενδυτές και συνακόλουθα την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, με την ελάχιστη επιβάρυνση του καταναλωτή» αναφέρει η Απάντηση του Υπουργείου.

Τέλος, ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι «το ΥΠ.Ε.Κ.Α. είναι σε συνεχή διάλογο με τους φορείς των Α.Π.Ε., τους διαχειριστές του Δικτύου (ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, παρεμβαίνοντας με νομοθετικές ρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των τεχνολογιών και τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. Άλλωστε, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση, μέσω της ΡΑΕ, για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου και η σχετική δημόσια διαβούλευση, στο πλαίσιο της οποίας οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς θα εκθέσουν τις απόψεις τους».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης τόνισε ότι με το συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν μπορεί να είναι σύμφωνος και επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής στο σχεδιασμό του Υπουργείου όλων το μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη
και η Απάντηση του Υπουργείου

Τραγωδία: 44χρονος αυτοκτόνησε στην οικοδομή που εργαζόταν


Απαγχονισμένος στην οικοδομή που εργαζόταν εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο Πισκοπιανό του Δήμου Χερσονήσου ένας 44χρονος αλλοδαπός.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 44χρονος άνδρας από την Αλβανία, o οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα τηλεφώνησε στον αδερφό του στην Αλβανία και του αποκάλυψε ότι σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του.
Το τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει ο αδερφός του την οικογένεια του στην Κρήτη αλλά και τις αστυνομικές αρχές.

Δυστυχώς όμως όταν πλέον έφτασαν στην οικοδομή, αντίκρισαν το άψυχο σώμα του άνδρα.
Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες , οι λόγοι που οδήγησαν τον 44χρονο στην αυτοκτονία δεν ήταν οικονομικοί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...