Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Απαιτούμε την δημιουργία Φοιτικών Εστιών, από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις"

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καταγγέλλει τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, για ανετοιμότητα στήριξης των Ελλήνων Φοιτητών,τόποι. που φιλοξενούν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ιδιαίτερα σε περίοδο οικογενειακής οικονομικής κρίσης, της κρίσης που βιώνουν σήμερα οι περισσότερες μεσαίου εισοδήματος ελληνικές οικογένειες,δεν υπάρχει τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης δομή, αλλά ούτε σκέψη αλλά και σχεδιασμός αυτής της στήριξης από Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή.Δεν τους άγγιξε το πρόβλημα ,γιατί χθες δεν υπήρχε, αλλά και τώρα που υπάρχει, κανείς δεν ασχολείται..

Σύμφωνα με καθημερινά παράπονα των Κρητών γονιών φοιτητών,παράπονα θλίψης,που μονολογούν λέγοντας, ότι οι αγώνες και η αγωνία χρονών για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών τους , χάθηκαν , παρά το ότι πέρασαν σε μια σχολή της αρεσκείας τους ,αλλά σήμερα με τα μέτρα και την οικονομική κρίση, και ύφεση,αδυνατούν να την παρακολουθήσουν, και οι γονείς οικονομικά αδυνατούν να συνδράμουν τα παιδιά τους για την περαιτέρω εκπαίδευσης τους, λόγω της δικής τους ανεργίας και ανέχειας, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αληθινά συμπάσχει,και καλεί όλους εμάς, αλλά περισσότερο τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις να
αναλάβουν κοινωνική δράση και προς αυτό τον τομέα ,να προβούν στις ενέργειες εκείνες που οφείλουν να κάνουν, να συμπαρασταθούν στην εκπαίδευση, να στήσουν εστίες , ώστε τα ελληνόπουλα να μη στερηθούν την περαιτέρω εκπαίδευση (Πανεπιστημιακή). Μπορούνε να
παραδειγματιστούν από το διαχρονικό Κρητικό εγχείρημα "της Κρητικής Εστίας" που στήθηκε στην Αθήνα, από Κρήτες κοινωνικούς ευεργέτες, που βοήθησε και βοηθάει χιλιάδες οικονομικά αδύναμα παιδιά, από την Κρήτη ,να μη στερηθούν τιςΠανεπιστημιακές σπουδές τους.Σήμερα ,είναι ανάγκη περισσότερη από ποτέ, να στηθούν Φοιτητικές Εστίες, με πρωτοβουλία της
κάθε τοπικής αυτοδιοίκησης,και με συμμετοχή όλων μας, άραγε το πρόβλημα που είναι επείγον και σημαντικό γιατί κανείς δεν το αγγίζει;΄Γιατί είναι αλλουνού πρόβλημα; Ή ΄Ενωση Προστασίας
Καταναλωτών Κρήτης, το έχει εντοπίσει, το ζει, μέσα από το θολό βλέμμα της μητέρας, μέσα από το οικονομικό αδιέξοδο του πατέρα, αλλά προπάντων μέσα από τον κάθε φοιτητή ,που ξαφνικά του κόβεται το όνειρο του να σπουδάσει, όπως σπούδασαν μέχρι σήμερα τα αδέλφια του, οι φίλοι του..
Επειδή όλοι μέχρι σήμερα, είμαστε πολίτες που δεν γνωρίζουμε το αύριο, αφού οι Κυβερνώντες, μας κατέστησαν "πιόνια τους" να μιλάμε ολημερίς, τι θα γίνει με το εξωτερικό χρέος της πατρίδας μας. και σημαντικά θέματα, 'οπως αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών μας ,να τα περνάμε στα δεύτερα γεγονότα, οφείλουμε να μπούμε σε δράση , να απαιτήσουμε την δημιουργία Φοιτητικών Εστιών από τους δήμους, να σπάσουμε την μαυρίλα της οικονομικής ανέχειας, και να φέρουμε τους φοιτητές, τα δικά μας παιδιά στην συνέχιση της εκπαίδευσης, το
οφείλουμε στα νιάτα της Πατρίδα μας, το οφείλουμε στο αύριο της ....που είναι τα παιδιά μας.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Ιωάννα Μελάκη

Ποιές είναι οι 22 ΔΟΥ που συγχωνεύονται

Στη συγχώνευση είκοσι δύο Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως αυτές προβλέπονται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρόκειται για ΔΟΥ των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία και μεταφέρονται σε άλλες μεγαλύτερες της ίδιας περιοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ. που καταργούνται μεταφέρονται στις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται. Το ίδιο ισχύει και με την αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης.
HΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τραυμάτισε σοβαρά 31χρονο Χανιώτη και τον εγκατέλειψε στο δρόμο

Χτύπησε το θύμα του και το παράτησε στο δρόμο. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 11 το βράδυ στο 14ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων Κισάμου, όταν 20χρονος Βούλγαρος χτύπησε με το αυτοκίνητο του, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 31χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ο σοβαρός τραυματισμός του 31χρονου τον οποίο εγκατέλειψε στο οδόστρωμα και σηκώθηκε κι έφυγε, ο 20χρονος οδηγός του Ι.Χ.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έκλεψαν τάματα απο τον Ι.Ν.Παναγίας Νεάπολης

Τάματα πιστών και άλλα αντικείμενα έκλεψαν ιερόσυλοι απο τον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Νεάπολη Λασιθίου. Η κλοπή αποκαλύφθηκε σήμερα και οι έρευνες των αστυνομικών είναι σε εξέλιξη για να υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική καταγραφή των κλοπιμαίων.

Να σημειωθεί πως αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα κρούσματα κλοπών απο εκκλησίες στην Κρήτη, καθώς οι ιερόσυλοι κλέφτες εκμεταλλεύονται το ότι οι περισσότεροι ναοί δεν έχουν "δρακόντεια" μέτρα ασφαλείας, κάτι που έχει προβληματίσει τις Μητροπόλεις του νησιού.
http://www.flashnews.gr

«Μακροβούτι» Τρικαλινού από την Λακωνία στην Κρήτη

Για 35 ώρες θα κολυμπάει ο Τρικαλινός γιατρός Γιώργος Τσιάνος, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα στις 03.00 ξημερώματα από την... παραλία της Νεάπολης Λακωνίας με προορισμό τον Μπάλο Χανίων.

Ο 34χρονος Τρικαλινός Υπερπρωταθλητής είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ βρίσκετε σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr στο πέλαγος έχοντας ήδη διανύσει στις 15.00 52 χλμ κολυμπώντας. Σκοπός της πρωτοβουλίας του είναι η ενίσχυση του συλλόγου «Ορίζοντας για παιδιά και ενήλικες με καρκίνο» και η ενθάρρυνσή του.

Τον κ. Τσιάνο -που κολυμπάει για δεύτερη φορά- συνοδεύει σκάφος με γιγαντοοθόνη από την οποία τον παρακολουθούν παιδιά.

Συναυλία του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Συναυλία ενίσχυσης του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Παρασκευή 14.10.2011 στις 9 το βράδυ... στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα, με τον Γιάννη Χαρούλη και τον Haig Yazdjian. Συμμετέχουν οι Γιάννης Ρομπογιαννάκης, Αντώνης Φραγκάκης, Δημήτρης Σιδέρης, Στέλιος Σηκάκης και ο Γιάννης Παπατζανής.''

-Πώς θα ήταν εάν κάποιος όταν αρρωσταίνει μπορεί να βρίσκει συμβουλή και βοήθεια, φάρμακα και παρηγοριά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει;

-Πώς θα ήταν εάν τα παιδιά εμβολιάζονταν και φροντίζονταν τα δόντια τους πριν αρχίζουν να έχουν προβλήματα.

-Πώς θα ήταν εάν οι γυναίκες δεν έπρεπε να πληρώνουν ακριβά την εγκυμοσύνη τους και να γεννούν δωρεάν;

-Πώς θα ήταν εάν η πρόληψη με μαστογραφία και PAP τεστ ήταν αυτονόητο δικαίωμα όλων των γυναικών;

Αυτή η απορία μας οδήγησε σήμερα μετά από 3 χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μετράμε πάνω από 2000 επισκέψεις ασθενών, να εμβολιάζουμε σταθερά πάνω από 200 ανασφάλιστα παιδιά, και πάνω από 30 ανασφάλιστες έγκυες να έχουν τη σωστή παρακολούθηση και βοήθεια. Γνωρίσαμε ανθρώπους παραμελημένους με τεράστια προβλήματα υγείας που είτε από φόβο, είτε από φτώχεια δεν προσέγγιζαν το σύστημα υγείας, γνωρίσαμε παιδιά πλήρως ανεμβολίαστα, είδαμε αρρώστιες που μόνο στα βιβλία είχαμε δει έως τώρα, είδαμε νέους ανθρώπους χωρίς δόντια, μάθαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι το AIDS και η ηπατίτιδα.

Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι καλά αυτά που λέτε αλλά είναι ρομαντικά, γραφικά, έξω από την πραγματική ζωή και «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Ότι η υγεία και η παιδεία είναι αγαθά που μας ανταποδίδονται μετά από σκληρή δουλειά και που δεν ανήκουν δικαιωματικά σε κάθε ανθρώπινη ζωή. Που έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει να λειτουργούμε σαν ομάδα η οποία δουλεύει συλλογικά, για να μπορούμε όλοι να μορφωθούμε και να θεραπευτούμε. Που η έννοια της συντροφικότητας θεωρείται ξεπερασμένη, θελήσαμε να δούμε πως θα ήταν εάν...

Πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτός ο κόσμος που θέλουμε μπορεί να υπάρξει. Τον δημιουργήσαμε και τον ζούμε. Καιρός να τον διεκδικήσουμε!
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:
Ο Αρμένιος Haig Yazdjian (Χάϊκ Γιαζιτζιάν) αν και γεννήθηκε στη Συρία, έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα, όπου από το 1980 ζει μόνιμα, για να ανακαλύψει την ανατολίτικη μουσική και το ούτι! Την ανακάλυψε όμως για τα καλά, όπως φάνηκε από την μετέπειτα καλλιτεχνική διαδρομή του, αφού είναιένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι κι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ανήκοντας, πλέον, στο μουσικό δυναμικό του τόπου μας, χωρίς, φυσικά, να χάνει την παγκοσμιότητά του σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης

Αν ο πρώτος δίσκος του, το "Talar" , ήταν η αφετηρία ενός πολύχρωμου μουσικού ταξιδιού, το "Amalur", ο τελευταίος του δίσκος, σύμφωνα με τα γραφόμενα του ιδίου, κλείνει έναν κύκλο και, ταυτόχρονα, ανοίγει ένα νέο. Και πράγματι, ο νέος αυτός δίσκος του, που ο τίτλος του στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει "μάνα γη", ανανεώνει τη δισκογραφία του Haig Yazdjian, αφού, σύμφωνα με το δημιουργό του, για πρώτη φορά εντάσσει σε δίσκο του τραγούδια με ελληνικό στίχο και χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ούτι. Όπως αναφέρει στο σημείωμά του, το ηλεκτρικό ούτι φτιάχτηκε μέσα από τη διαρκή αναζήτηση ηχοχρωμάτων και του αποκάλυψε νέους δρόμους έκφρασης που συνδέουν τα "ενθουσιώδη ακούσματα της εφηβείας του" με τα ανατολίτικα μουσικά ηχοχρώματα. Επίσης, ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια που ζει στην Ελλάδα, τραγουδάει, για πρώτη φορά, τραγούδια του στην ελληνική γλώσσα, σε στίχους των Ηλία Κατσούλη, Νίκου Μωραίτη και Ίρις Λουκά.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει τόσο στη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, όσο και σ' αυτή του Ara Dinkjian, αφού, κατά τα λεγόμενά του, ένιωσε την ανάγκη ότι, σ' αυτό το δίσκο του, οι μουσικές εικόνες του, έπρεπε να "συμπληρωθούν" απ' αυτούς τους δυο καλλιτέχνες που εκτιμά κι αγαπά.

Τέλος, την άρτια έκδοση του "Amalur" ολοκληρώνει το πλούσιο, πολύγλωσσο, ένθετο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες(στίχοι, ονόματα μουσικών και λοιπών συντελεστών, φωτογραφικό υλικό) κι ένα, "από καρδιάς", σημείωμα του Haig Yazdjian.
Enhanced by Zemanta

Εξαρθρώθηκε σπείρα εφήβων κλεφτών στα Χανιά

Τρεις έφηβοι Χανιώτες,ένας 17χρονος και δύο 19χρονοι, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης... καθώς είχαν διαπράξει τουλάχιστον 11 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, ότι οι τρείς έφηβοι, διαπράττουν κλοπές στην πόλη των Χανίων, διαπιστώθηκε ότι βραδινές ώρες της Δευτέρας 3/10 εισήλθαν σε κτίριο κέντρου εκμάθησης ξένων γλωσσών και αφαίρεσαν ένα φορητό Η/Υ και μία οθόνη συνολικής αξίας περίπου 900 ευρώ.

Από την προανάκριση, προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, τους τελευταίους πέντε (5) μήνες είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έντεκα (11) κλοπές και συγκεκριμένα:

- Εισήλθαν σε κυλικείο που βρίσκεται σε εγκατάσταση ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Σούδα Χανίωνκαι αφαίρεσαν έναν (1) ενισχυτή και ένα (1) cd player αξίας περίπου 250 ευρώ.

- Παραβίασαν ειδική συρμάτινη περίφραξη χώρου που έχουν εγκατασταθεί κερματοδέκτες-παιγνιομηχανήματα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 50 ευρώ περίπου.

- Εισήλθαν σε αρτοποιείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1000 ευρώ

- Παραβίασαν συρμάτινη περίφραξη παιδότοπου αφαιρώντας χρηματικό ποσό 3600 ευρώ.

- Διέρρηξαν καφενείο και αφαίρεσαν μία (1) τηλεόραση , ένα (1) φορητό Η/Υ συνολικής αξίας 750 ευρώ και χρηματικό ποσό 165 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

- Εισήλθαν σε κατάστημα καφεκοπτείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 130 ευρώ.

- Παραβίασαν κεντρική είσοδο κτιρίου Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου αφαίρεσαν δύο (2) Η/Υ και δύο (2) οθόνες (monitor) συνολικής αξίας 1800 ευρώ και χρηματικό ποσό 2850-3000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο.

- Εισήλθαν στην «Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου» στις Κορακιές Ακρωτηρίου, και αφού παραβίασαν το παγκάρι αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ.

- Διέρρηξαν είσοδο 3ου δημοτικού σχολείου Ακρωτηρίου που βρίσκεται στον Παζινό Ακρωτηρίου και αφαίρεσαν ηλεκτρονικά μηχανήματα αξίας 5000 ευρώ.

- Εισήλθαν στον «Ιερό Ναό Τα Εισόδια της Θεοτόκου» στο Πυθάρι Ακρωτηρίου και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας περίπου πεντακοσίων (500) ευρώ.

Μέρος των κατασχεθέντων έχει αναγνωριστεί και αποδοθεί στους παθόντες. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...