Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δέκα είναι οι συμβουλές της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για τις θερινές εκπτώσεις

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων, (αρχίζουν την Δευτέρα 15 Ιουλίου και τελειώνουν το Σάββατο 31 Αυγούστου), με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να δίνει τις οδηγίες της, στους καταναλωτές και να τους εφιστά την προσοχή τους, για τις τυχόν πιθανές παγίδες των εκπτώσεων, ώστε να αποφύγουν τις "πρακτικές" που και τα οικονομικά συμφέροντα τους θα βλάψουν, αλλά και την ψυχολογική διάθεση τους, θα αλλάξουν.

ΔΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

1.) Πρώτο και βασικό μέλημα κάθε καταναλωτή είναι σωστή έρευνα αγοράς. "Εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια σι αυτό δεν δίνουμε καμία ανοχή".

2.) Προγραμματίζουμε τις αγορές μας, με προτεραιότητα τις ανάγκες μας. Αποφεύγουμε να ψωνίσουμε με τη λογική του φθηνού προϊόντος μόνο, αλλά με γνώμονα την ποιότητα ψάχνουμε για τις καλύτερες τιμές. Δεν ξεχνούμε ότι οι τιμές είναι ελεύθερες και δεν υπάρχει αγορανομικός έλεγχος για το ύψος της τιμής του προϊόντος..

3.) Προσοχή στα υψηλά ποσοστά έκπτωσης που αναγράφονται στις βιτρίνες με μεγάλους αριθμούς! Ενώ θα έπρεπε να ισχύουν για όλα τα προϊόντα του καταστήματος, σε πολλές περιπτώσεις αφορούν ορισμένα είδη που χρησιμοποιούνται σαν κράχτες. Να θυμόμαστε ότι η ένδειξη "έως " με μικροσκοπικά γράμματα και η έκπτωση με τεράστιους αριθμούς θεωρείται παραπλανητική διαφήμιση!

4.) Κάθε είδος, πρέπει στην πινακίδα του, να έχει δύο τιμές. Η αναγραφή της τιμής που ίσχυε, πριν την έκπτωση, διαγραμμένη , και αυτής που προκύπτει μετά την έκπτωση.

5.) Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να πάρετε πίσω τα λεφτά σας ή να τα αντικαταστήσετε με άλλα, εφόσον το επιθυμείτε. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών, δικαιούται να το κάνει μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς ,λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

6.) Αν αγοράζουμε προϊόντα χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε. Αντιπαραβάλλουμε το ποσό που μας χρεώνουν στο κατάστημα και στον αναλυτικό λογαριασμό της τράπεζας και εάν διαπιστωθεί επί πλέον διαφορά,ενημερώνουμε κατάστημα-Τράπεζα,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

7.) Απαιτούμε αποδείξεις αγοράς για κάθε προϊόν. Μην ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι το στοιχείο που θα μας συνδράμει ,σε τυχόν, ύπαρξη προβλήματος στο προϊόν που αγοράσαμε, για να ζητήσουμε αντικατάσταση, ή ακόμα να καταγγείλουμε κάποια πρακτική.


8.) Η ριζική αλλαγή της εικόνας στην βιτρίνα καταστήματος, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί ο καταναλωτής που έχει εντοπίσει είδη που επιθυμεί να αγοράσει και έχει κάνει καταγραφή τιμών ,δεν μπορεί να κάνει σύγκριση τιμών και προϊόντων επομένως, καλό θα είναι να αποφύγουμε αυτή την επιχείρηση.

9)Για τις αγορές μας επιλέγουμε και προτιμάμε , προϊόντα Ελληνικής Παραγωγής, Τοπικής Παραγωγής, γιατί τα χρήματα μένουν στη χώρα μας,βοηθάμε την Οικονομία της.

10.) Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές , αν παρόλα τα παραπάνω διαπιστώσουν ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποιότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση να το καταγγείλουν στην Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,, στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306. Χανιά, 2842020140 Ιεράπετρα και 1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι η παραπλάνηση των καταναλωτών είναι πράξεις που διώκονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και επιβάλλεται και Διοικητικό Πρόστιμο στους παρανομούντες από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Τα προβλήματα των Ειδικών Φρουρών και των ΤΑΕ επί τάπητος σε συνάντηση με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη

Με τον Διοικητή του ΤΑΕ Ηρακλείου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Κανακουσάκη Σήφη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον οποίο συζήτησαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν το ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ που κατά κύριο λόγο έχει αναλάβει την αστυνόμευση της υπαίθρου και όχι μόνο.

Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης (Ε.Ε.Φ.Κ.), κ. Τσανακτσίδη Χρήστο τον Αντιπροεδρο κ. Σιαμέτη Νικόλαο και τον Γ.Γ κ. Καροφυλάκη Ιωάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που προωθείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τσανακτσίδης εξέθεσε στο Βουλευτή τις προτάσεις της Ένωσης που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας ουσιαστικής αναδιαμόρφωσης του Σώματος. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ειδικοί Φρουροί στην Κρήτη, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης αφού έδωσε συγχαρητήρια στον κ.Κανακουσάκη για το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί κάτω από αντίξοες συνθήκες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών δεσμεύτηκε στο Προεδρείο της Ένωσης ότι μαζί και με τους άλλους συναδέλφους του στη Βουλή θα προωθήσουν το σχέδιο για την υλοποίηση μίας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη δομή της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς επίσης και την σταδιακή και ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενίσχυση των εισοδημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο κλιμάκιο του WWF Ελλάς

Το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο θα επισκεφθούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος Άμεσου Διαλόγου του WWF Ελλάς σε μια διαφορετική συνάντηση με τους πολίτες.

Η Χλόη, η Μαρία, η Βασιλική, η Αγγελική, η Ναταλία και η Σοφία θα προσκαλέσουν τους πολίτες να στηρίξουν δράσεις για την προστασία της ελληνικής φύσης. Στο Ηράκλειο θα βρίσκονται από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου και στο Ρέθυμνο από τις 15 έως τις 17.

Παράλληλα όμως, η ομάδα θα καλέσει τον κόσμο στο δρόμο να μοιραστεί τις περιβαλλοντικές εμπειρίες του και να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε ερωτήσεις του τύπου: Εσείς, ασχολείστε με την προστασία του περιβάλλοντος; Τι εμπόδια συναντάτε; Βλέπετε αποτελέσματα; Είναι στο χέρι μας να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας;

Η μαρτυρία των πολιτών θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του WWF για να προβληματίσει και να εμπνεύσει τους συμπολίτες μας.

Στόχος του WWF Ελλάς είναι να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από τη θεωρητική συζήτηση για την «έξοδο από την κρίση». «Ας βρούμε μαζί τι περνά από το χέρι μας πρακτικά, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα στα φυσικά όρια του πλανήτη μας» τονίζει σε ανακοίνωση του και προσθέτει:

«Από τη δράση του WWF Ελλάς για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων, ως την παγκόσμια καμπάνια που ξεκινά τώρα απαιτώντας καθαρή, φθηνή και πράσινη ενέργεια για όλους, υπάρχει ο τρόπος να συνδυάσουμε την καθημερινότητά μας με έναν ζωντανό πλανήτη. Αυτόν τον τρόπο αναζητούμε παρέα με τους πολίτες.

Υδατοδρόμιο στη Σούδα Χανίων

Τα υδατοδρόμια που έχει βάλει σκοπό να δημιουργήσει σε όλη την Ελλάδα η Hellenic Seaplanes, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη, και δη στη Σούδα Χανίων, θα υποστηρίζονται πλέον και από υψηλής υπηρεσίας αεροδιακομιδές, καθώς η Hellenic Seaplanes και η Athens Ambulance σύναψαν μια σημαντική συμφωνία. Μια συμφωνία που στόχο έχει τη δημιουργία υπηρεσιών εναέριου ασθενοφόρου για ταχεία ανάπτυξη γραμμών αεροδιακομιδών από όλα τα υδατοδρόμια που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα

Μία συμφωνία που οδηγεί τις δύο εταιρείες σε στρατηγική συμμαχία, η οποία θα επικεντρώνεται σε υπηρεσίες αεροδιακομιδών προάγοντας τη δημόσια υγεία σε ασθενείς νησιών και απομακρυσμένων περιοχών με δυνατότητες άμεσης και έγκαιρης μετάβασης σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Hellenic Seaplanes και η Athens Ambulance θα αναπτύξουν από κοινού υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, θα σχεδιάσουν τη μελλοντική συνεργασία για τη δρομολόγηση αποκλειστικού ασθενοφόρου υδροπλάνου για τη συνεχή βελτίωση ποιότητας, υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ασθενών, κοινωνώντας ένα ανθρωπιστικό όραμα κοινωνικού οφέλους.

Σώοι έφτασαν στην Ιεράπετρα 139 μετανάστες- Το ιστιοφόρο τους είχε εκπέμψει SOS

Οι 77 άνδρες, 24 γυναίκες και 38 παιδιά, Συριακής και Αφγανικής υπηκοότητας, όπως δηλώνουν, διασώθηκαν χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των λιμενικών αρχών και αφού επιβιβάστηκαν σε παραπλέον δεξαμενόπλοιο που έσπευσε για βοήθεια και είχε προορισμό τη Μάλτα, αφού πλησίασε το λιμάνι μεταφέρθηκαν με σκάφη του Λιμενικού στην Ιεράπετρα και από εκεί με λεωφορεία του Δήμου στο κλειστό γυμναστήριο.

Όλοι τους είναι καλά στη υγεία τους παρά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί με το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός του μεγάλου αριθμού παιδιών που ήταν και τα πρώτα με τις μητέρες τους που μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα.

Οι μετανάστες μετά την άφιξη τους στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος λυκείων Ιεράπετρας μετά από την κινητοποίηση του δήμου της πόλης, των αρχών και των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

Στο μεταξύ, τον έλεγχο των ακτών για την αποτροπή του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στο νησί ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή το και το σημερινό περιστατικό με τους 130 αλλοδαπούς.

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων λαθρομετανάστευσης με δεδομένη την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στις Αραβικές χώρες. «Μας προβληματίζει πάρα πολύ το φαινόμενο λόγω και των δυσάρεστων πολιτικών εξελίξεων στις Αραβικές χώρες. Για το τελευταίο περιστατικό με τους 130 λαθρομετανάστες, είμαστε σε συνεννόηση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καστρινάκη, τον δήμο, την Μητρόπολη, τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, τους εθελοντές, για να εξασφαλίσουμε καταρχήν στους ανθρώπους αυτούς τροφή και στέγαση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Το θέμα της λαθρομετανάστευσης βεβαίως θα πρέπει να το δει συνολικά και η Κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέπονται το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Εμείς υποστηρίζουμε την προσπάθεια όλων των φορέων ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης».

Απίστευτη κτηνωδία: Κρέμασαν τρία σκυλάκια στο Ρέθυμνο

Τα άτυχα σκυλάκια φαίνεται να έμειναν κρεμασμένα στο δέντρο για πολλές ώρες, πιθανότατα από τα μεσάνυχτα, μέχρι που βρήκαν οικτρό θάνατο.

Η αγριότητα του ανθρώπου δεν έχει όρια. Η εικόνα τριών σκυλιών, κρεμασμένα με σχοινί και νεκρά, σε δέντρο στο κέντρο του Ρεθύμνου, είναι σοκαριστική. Δεν τιμά την πόλη, τους κατοίκους της, τον πολιτισμό της. Η πράξη είναι ειδεχθής.

Τα σκυλάκια βρέθηκαν από επισκέπτες της πλατείας Μικρασιατών, στις 8:00 περίπου το πρωί της Κυριακής. Τα άτυχα ζώα φαίνεται να έμειναν κρεμασμένα στο δέντρο για πολλές ώρες, πιθανότατα από τα μεσάνυχτα, μέχρι που βρήκαν οικτρό θάνατο.

Οι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές, φρόντισαν να διαπράξουν το έγκλημά τους σε ώρα που γνώριζαν πως η πλατεία είναι άδεια από κόσμο.

Πηγή: rethnea.gr

Ο Ηρακλειώτης πρωταθλητής της ζωής με τα "ολυμπιακά" όνειρα

Ένα παιδί με ειδικές ικανότητες, που πήγε να κάνει σε ηλικία 9 ετών θεραπευτική ιππασία, ανακάλυψε μια απίστευτη εσωτερική δύναμη, αλλά και ένα μεγάλο ταλέντο στην ιππασία. Η ζωή του Ηρακλειώτη Μιχάλη Καλαράκη άλλαξε ριζικά.

Σήμερα, στην ηλικία των 16 ετών, καταφέρνει να διακρίνεται σε ένα από τα πιο δύσκολα ολυμπιακά αθλήματα, την ιππική δεξιοτεχνία, και μάλιστα συναγωνιζόμενος αρτιμελή άτομα. Όνειρο του Μιχάλη, που είναι ταυτόχρονα και πολύ καλός μαθητής, είναι να συμμετάσχει στην Παραολυμπιάδα του Ρίο το 2016 και - γιατί όχι; - να γίνει ο πρώτος Έλληνας χρυσός παραολυμπιονίκης του αθλήματος...

Είναι μόλις 16 ετών κι επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ ήδη τελείωσε την Α' τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Μολονότι ο Μιχάλης Καλαράκης παρουσιάζει κινητική δυσκολία, λεπτής κινητικότητας, η οποία αντιμετωπίζεται από μια σειρά θεραπειών, εδώ και 7 χρόνια ιππεύει. Αρχικά δόθηκε έμφαση στη θεραπευτική ιππασία για την αποκατάσταση διαφόρων δυσκολιών, όπως ισορροπίας και άρθρωσης. Στην πορεία η εξέλιξη του ήταν τέτοια ώστε διακρίθηκε ικανός να προχωρήσει στην αθλητική ιππασία και μάλιστα μετά από τετράμηνη εκπαίδευση.

Η αρχή
Τον Οκτώβριο του 2010 συμμετείχε στην πρώτη αποστολή του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου για την απόκτηση της άδειας ικανότητας αθλητή. Οι εξετάσεις, θεωρητικές, πρακτικές και γραπτές, διεξάγονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.

Ο Μιχάλης κατατάχθηκε στο Level 2 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παραολυμπιακής Ιππασίας. Το Σεπτέμβριο του 2011 πήρε μέρος σε αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας στην Αττική και βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο αγώνισμα της κατηγορίας Ε για αρτιμελή άτομα. Δύο μήνες αργότερα συμμετείχε στις κατηγορίες Ε και Α3 στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης. Το Φεβρουάριο του 2012 συμμετείχε στην κατηγορία Ε (αρχαρίων) στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου ήρθε πρώτος, ενώ το Μάιο του ίδιου έτους συμμετείχε στον τελικό πρωταθλήματος στην κατηγορία Α3 στο Μαρκόπουλο.

Ο στόχος
«Έχω βάλει πολύ ψηλά τον πήχη μετά από όλα αυτά που έχω καταφέρει. Αποκτώ εμπειρία παίρνοντας μέρος σε αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας για αρτιμελή άτομα. Μέσω αυτών των αγώνων θέλω να αποδείξω ότι είμαι έτοιμος να λάβω μέρος σε αγώνες διεθνούς επιπέδου.

Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να πραγματοποιήσω και αυτό το στόχο και να "κατακτήσω" το χώρο της ευρωπαϊκής ιππικής δεξιοτεχνίας και μέσα από αυτό να έχω την τιμή να συμμετάσχω στην Παραολυμπιάδα του Ρίο το 2016 και γιατί όχι να γίνω ο πρώτος Έλληνας χρυσός παραολυμπιονίκης», ανέφερε, μιλώντας στη "Ν.Κ.", ο Μιχάλης Καλαράκης.

Υπερήφανοι γονείς
Συμπαραστάτες στον αγώνα του Μιχάλη είναι οι γονείς του, Σόνια και Μηνάς Καλαράκης. Δίπλα του σε κάθε του βήμα, αρωγοί και νούμερο ένα θαυμαστές του. Είναι μεγάλο πράγμα να μεγαλώνεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και από αυτό να παίρνεις μόνο χαρές...

«Έφτασα στο σημείο να μη σκέφτομαι τις δυσκολίες που έχω περάσει, αλλά το τώρα και ότι ο Μιχάλης, αφού έχει κάνει τόσα, έχει φτάσει στο σημείο να μπορεί να σταθεί μόνος του. Είναι παιδί που δίνει και παίρνεις από αυτόν. Καταθέτει ψυχή», ανέφερε η υπερήφανη μητέρα, Σόνια Καλαράκη...  

«Είναι σημαντικό ότι σε όλους αυτούς τους αγώνες ο Μιχάλης ανταγωνίζεται επάξια αρτιμελή άτομα, όπως επίσης και ότι είναι μέχρι στιγμής ο μόνος αθλητής παραολυμπιακής ιππασίας στην Ελλάδα», πρόσθεσε η ίδια.

Επιμονή
Εξάλλου, ο Μιχάλης είναι ένα "χαρισματικό παιδί, που προσπαθεί για το καλύτερο και ό,τι στόχο βάλει το καταφέρνει με πολλή δουλειά και προσπάθεια. Δεν τα παρατά εύκολα, έχει επιμονή και σύστημα», λέει η κ. Καλαράκη, η οποία έχει άλλον έναν γιο, ηλικίας 14 ετών, που ασχολείται με το μπάσκετ στην ομάδα του ΟΦΗ.

Όσο για το άλογό του, το άλλο του μισό, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος και το οποίο έχει αποκτήσει εδώ κι ένα χρόνο, σίγουρα θα τον βγάλει... ασπροπρόσωπο, αφού το προσέχει περισσότερο κι από τον εαυτό του. Το πλένει, το ταΐζει, του εξομολογείται και το εξομολογεί, όπως λέει ο ίδιος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως, όταν τελειώνει η προπόνηση και ο Μιχάλης αφιππεύει, το άλογο των ακολουθεί από πίσω, σαν να ήταν σκυλάκι.  

«Το άλογό μου, ο Donizetti, είναι το άλλο μου μισό. Μαζί με την προπονήτριά μου Μαριάννα Γραμματικάκη-Βελιβασάκη είμαστε το τρίδυμο, που διψάμε να ζήσουμε νέες στιγμές χαράς και συγκίνησης»...

Της Ιωάννας Βλαχάκη / neakriti.gr

Απίστευτο: Τους έκοψαν το ρεύμα για λογαριασμό που δεν έληξε!


Μίνι μπλακ άουτ έπαθαν νωρίς το πρωί τρεις  οικογένειες στο Γιόφυρο Ηρακλείου, στις οποίες συνεργείο της ΔΕΗ είπε…"καλημέρα" κόβοντας το ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω όπως είπαν χρεών προς την επιχείρηση.

Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική, αφού πρόκειται για οικογένειες που δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ προς τη ΔΕΗ και με τους τρέχοντες λογαριασμούς να λήγουν σε 8 μέρες, από σήμερα!

Χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους και με τα τηλέφωνα στο χέρι, δημότες προσπαθούσαν να βρουν άκρη, εισπράττοντας λίγες ώρες μετά τη νευρική κρίση, ένα συγνώμη από στελέχη της ΔΕΗ, με το συνεργείο να σπεύδει ξανά στην περιοχή για την επανασύνδεση.

Τελικά διαπιστώνουν ότι το "μαύρο" δεν κυριαρχεί μόνο στις οθόνες της TV αλλά και στην εξυπηρέτηση τους προς τη ΔΕΗ.


(Όπως φαίνεται ξεκάθαρα ο λογαριασμός δεν έχει ακόμα λήξει!)

Άνω κάτω 3 οικογένειες
Η υπόθεση αφορά τρεις οικογένειες που δεν έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ και έγιναν άνω κάτω αφού όπως είπαν, όσοι χρωστούν για μήνες έχουν ρολόι, ενώ όσοι δεν χρωστούν χάνουν το ρεύμα.

Τραγελαφικές καταστάσεις με τους πολίτες να βρίσκουν το δίκιο τους αρκετές ώρες αργότερα και αφού έχουν «φουσκώσει» τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας όπως ο δημότης και παθών Κώστας Σταμουλάκης.

Αγανακτισμένος μας έδειχνε τον εκκαθαριστικό λογαριασμό, ύψους 85 ευρώ, ο οποίος λήγει…στις  16 Ιουλίου, δηαλδή δεν έχει ακόμα λήξει !

Πάντως, με ένα "συγνώμη λάθος", έγινε και η επανασύνδεση ρεύματος στα τρία σπίτια .

Την ίδια ώρα, το μπλακ άουτ συνεχίζεται στα γραφεία της, με τους καταναλωτές να ηλεκτρίζονται από τις απαντήσεις που λαμβάνουν από στελέχη της επιχείρησης σε διάφορες υποθέσεις.

Της Γεωργίας Μακάκη / neakriti.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...