Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Σώοι έφτασαν στην Ιεράπετρα 139 μετανάστες- Το ιστιοφόρο τους είχε εκπέμψει SOS

Οι 77 άνδρες, 24 γυναίκες και 38 παιδιά, Συριακής και Αφγανικής υπηκοότητας, όπως δηλώνουν, διασώθηκαν χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των λιμενικών αρχών και αφού επιβιβάστηκαν σε παραπλέον δεξαμενόπλοιο που έσπευσε για βοήθεια και είχε προορισμό τη Μάλτα, αφού πλησίασε το λιμάνι μεταφέρθηκαν με σκάφη του Λιμενικού στην Ιεράπετρα και από εκεί με λεωφορεία του Δήμου στο κλειστό γυμναστήριο.

Όλοι τους είναι καλά στη υγεία τους παρά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί με το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός του μεγάλου αριθμού παιδιών που ήταν και τα πρώτα με τις μητέρες τους που μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα.

Οι μετανάστες μετά την άφιξη τους στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος λυκείων Ιεράπετρας μετά από την κινητοποίηση του δήμου της πόλης, των αρχών και των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

Στο μεταξύ, τον έλεγχο των ακτών για την αποτροπή του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στο νησί ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή το και το σημερινό περιστατικό με τους 130 αλλοδαπούς.

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων λαθρομετανάστευσης με δεδομένη την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στις Αραβικές χώρες. «Μας προβληματίζει πάρα πολύ το φαινόμενο λόγω και των δυσάρεστων πολιτικών εξελίξεων στις Αραβικές χώρες. Για το τελευταίο περιστατικό με τους 130 λαθρομετανάστες, είμαστε σε συνεννόηση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καστρινάκη, τον δήμο, την Μητρόπολη, τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, τους εθελοντές, για να εξασφαλίσουμε καταρχήν στους ανθρώπους αυτούς τροφή και στέγαση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Το θέμα της λαθρομετανάστευσης βεβαίως θα πρέπει να το δει συνολικά και η Κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέπονται το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Εμείς υποστηρίζουμε την προσπάθεια όλων των φορέων ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...