Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τη «ληστεία του αιώνα»

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος τριών ατόμων, που φέρονται ως οι δράστες της ληστείας χρηματαποστολής με λεία 1 εκατ. ευρώ, που είχε γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο στην περιοχή των Βασιλειών. Σε βάρος τέταρτου ατόμου, ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια.

Οι κατηγορούμενοι, 33χρονος ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, 31χρονος οδηγός ταξί, 30χρονος κτηνοτρόφος και 34χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, οδηγήθηκαν μαζί με τις ογκώδεις δικογραφίες τους στις 21.30 χθες το βράδυ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχαν σπεύσει φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων.

Μετά τις πολύωρες απολογίες τους, ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στους τρεις εκ των τεσσάρων άσκησε επιπλέον διώξεις για ληστεία από κοινού, από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου τους, καθώς επίσης και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Σε βάρος του τέταρτου ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Στο Δικαστικό Μέγαρο οδηγήθηκαν άλλα οκτώ άτομα που σχετίζονται με τους τέσσερις και βαρύνονται με διάφορες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και αναμένεται να απολογηθούν μεθαύριο, Δευτέρα.

Η ένοπλη ληστεία, «ληστεία του αιώνα» είχε χαρακτηρισθεί, είχε σημειωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι, όταν τρεις κουκουλοφόροι περίμεναν το αυτοκίνητο χρηματαποστολής στην οδό Ούλαφ Πάλμε, στην περιοχή των Βασιλειών Ηρακλείου. Τότε, ο οδηγός του οχήματος χρηματαποστολής και ο συνοδηγός «κλείστηκαν» στον δρόμο από δύο αυτοκίνητα - κλούβες, από τα οποία βγήκαν τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τους δύο άνδρες της χρηματαποστολής να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, άνοιξαν τις πίσω πόρτες του οχήματός τους και πήραν 12 σάκους με χρήματα, που έφθαναν το 1 εκατ. ευρώ, επιβιβάστηκαν σε δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν.

Σύσκεψη για τον αρχαιολογικό χώρο στην «Καστροκεφάλα»

Με τους ιδιοκτήτες γης που βρίσκεται στην αρχαιολογική περιοχή της Καστροκεφάλας στη Ροδιά, την προϊσταμένη της ΚΓ’ Ε.Π.Κ.Α. Αθ. Κάντα, εκπροσώπους της αστυνομίας και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Μαλεβιζίου συναντήθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με σκοπό να εξετάσουν τρόπους ανάδειξης της Μυκηναϊκής αυτής αρχαιολογικής περιοχής.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα διάνοιξης δρόμων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στο σημείο των αρμόδιων υπηρεσιών, η αποτροπή παράνομων ενεργειών και γενικότερα ο τρόπος ανάδειξης ενός ακόμα σημαντικού αρχαιολογικού σημείου του δήμου Μαλεβιζίου που μπορεί να ενισχύσει την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Οι ιδιοκτήτες κατανόησαν την αναγκαιότητα ανάδειξης του σημείου και δέχτηκαν να παραχωρήσουν στο δήμο Μαλεβιζίου τμήμα των ιδιοκτησιών τους για να διανοιχτούν οι απαραίτητοι δρόμοι πρόσβασης στο αρχαιολογικό σημείο.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ξεκινάει στο Μαλεβίζι. Με προγραμματισμό αλλά και όραμα για το μέλλον, προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να μην αφήσουμε ούτε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει σε αναπτυξιακά μονοπάτια, να πάει χαμένο. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους ιδιοκτήτες γης της περιοχής, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις αγωνίες μας, κατανοούν τις ανάγκες του τόπου και δέχτηκαν να παραχωρήσουν τμήματα της γη τους για να διανοιχτούν οι απαραίτητοι οδοί πρόσβασης των αρμόδιων υπηρεσιών προς το συγκεκριμένο σημείο. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι οι δημότες είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να ευχαριστήσω επίσης την προϊσταμένη της ΚΓ’ Ε.Π.Κ.Α. κ. Αθανασία Κάντα και τους συνεργάτες της, οι οποίοι δίνουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό και υποστηρίζουν τις προσπάθειές ανάδειξης των πολιτιστικών θησαυρών του Μαλεβιζίου. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τιμούν την επιστήμη τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Άρης Σαλούστρος, καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Γιώργος Αεράκης.

Οι ΑσηΓωνιώτες τίμησαν τους Μανιάτες πεσόντες

Μνημόσυνο έγινε σήμερα στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Κουμαρο της Αση Γωνίας, για να τιμήσουν τους πεσόντες Μανιατες που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1866.
Αντιπροσωπεια απο την Αρεοπολη παρευρέθηκε, αποτελουμενη απο τον Δήμαρχο Αν. Μανης, Πέτρο Ανδρεακο, φορείς της περιοχής και μέλη του Πολιτιστικου Συλλογου Μανης "Κοντοσταυλοι".
Τιμές αποδόθηκαν στο μνημείο στη κεντρική πλατεία της Αση Γωνίας.

Στην συνεχεια εγινε τρισαγιο στο μνημειο των περοντων και κατεθεσαν στεφανι ο Δημαρχος Αν. Μανης, ο Δημαρχος Αποκορωνα, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανιων ο Κωστής Γυπαρης και ο Προεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αση Γωνίας Γιάννης Γλεντζακης.

Δεσμοί "αίματος" Κρητών και Μανιατών

Η στενή φιλία και οι δεσμοί αίματος μεταξύ Κρήτης και Μάνης, έχουν βαθιές ρίζες και κοινό τόπο τα πεδία των μαχών για την πατρίδα και την Ελευθερία.

Κατά την Επανάσταση του 1866-69 εθελοντικό, εκστρατευτικό σώμα Μανιατών, υπό τον Δημήτριο Πετροπουλάκη και τον λοχαγό του Ελληνικού Στρατού Γεώργιο Κοσονάκο, πολέμησε στο πλευρό των Κρητών επαναστατών.

Στη διάρκεια αυτών των μαχών, στη θέση «Αγριμοκέρατο» της περιοχή της Ασή-Γωνιάς έπεσαν, ηρωικά μαχόμενοι, πολλοί Μανιάτες εθελοντές. Επίσης ο λοχαγός Κοσονάκος έπεσε ηρωϊκά, κατά την ανατίναξη και πυρπόληση του ελληνικού καταδρομικού πλοίου «Αρκάδι» το 1867, που το διεμβόλησε το τούρκικο πλοίο «Ιτζεδίν».

Οι Αση-γωνιώτες, εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στη μνήμη των πεσόντων Μανιατών, έχουν αδελφοποιηθεί με την Αρεόπολη της Μάνης, έχουν ανεγείρει μνημείο και κάθε χρόνο οργανώνονονται εκδηλώσεις στην Κρήτη και στη Μάνη, για να συνεορτάσουν τη μνήμη των ηρώων τους.

flashnews.gr

Ατιμώρητοι οι δύο κυνηγοί στα Χανιά που πυροβόλησαν εξ'επαφής και σκότωσαν σκύλο

Ελεύθερους άφησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων τους δύο άντρες κυνηγούς οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα σκότωσαν εξ επαφής το σκυλάκι της οικογένειας του την περασμένη Κυριακή στο χωριό Άγιος Γεώργιος κοντά στην Αλμυρίδα Χανίων.

Οι άνδρες αν και συνελήφθησαν την επόμενη μέρα δεν δικάστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τη ζωοκτονία και πέντε ημέρες μετά την αποτρόπαια πράξη τους παραμένουν ατιμώρητοι.

Σε βάρος των δύο κυνηγών σχηματίστηκε δικογραφία ωστόσο η υπόθεσή τους δεν εκδικάστηκε άμεσα και θα εκδικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν ο σκύλος μιας οικογένειας στο χωριό Άγιος Γεώργιος, βγήκε απο την περίφραξη του σπιτιού και έτρεξε προς τα δύο σκυλιά που είχαν μαζί τους δύο διερχόμενοι κυνηγοί 62 και 76 ετών..

Ακούγοντας τα γαυγίσματα βγήκε έξω και είδε τις κινήσεις του σκύλου ο 68χρονος ιδιοκτήτης του, ο οποίος αρχικά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Όμως στην συνέχεια άκουσε έναν πυροβολισμό, τον οποίο απέδωσε στο κυνήγι των δύο αντρών.

Οι ώρες περνούσαν και καθώς νύχτωσε και το ζώο δεν γύρισε στο σπίτι του, η οικογένεια του άρχισε να το αναζητά.

Τελικά το πρωί ο 68χρονος, πήγε εκεί που είχε δει τους κυνηγούς και βρήκε το σκυλί του, νεκρό, πυροβολημένο εξ επαφής με καραμπίνα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των μελών του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων "Η προστασία των ζώων" , των αστυνομικών του Α.Τ. Βάμου και της οικογένειας, που θρηνούσε για το ζώο της, οι δύο άντρες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα κατηγορούμενοι για παραβίαση του Ν. περί προστασίας των ζώων, παράνομη οπλοχρησία & οπλοκατοχή.

Κρήτη: Ήρθε για διακοπές και δίνει μάχη για τη ζωή του!

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του Ash Williamson, ενός 23χρονου Άγγλου τουρίστα, που ήρθε στη Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές και κατέληξε να δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο. 

Όπως γράφει το flashnews.gr ο 23χρονος που είναι πατέρας ενός 3χρονου αγοριού από προηγούμενη σχέση του, προγραμμάτισε μαζί με την κοπέλα του ένα ταξίδι "της τελευταίας στιγμής" στη Κρήτη και θα αναχωρούσαν από το νησί την Τρίτη, παίρνοντας όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι τους.

Όμως ένα ατύχημα, τους άλλαξε δραματικά τα σχέδια. Την Κυριακή το βράδυ, και ενώ η σύντροφος του 23χρονου, Natalie Ring, χαλάρωνε στο ξενοδοχείο, ο άτυχος νέος αποφάσισε να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατο.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα ο 23χρονος έπεσε θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο όπου βρίσκεται σε καταστολή, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

Οι πληροφορίες για το πώς έγινε το ατύχημα είναι συγκεχυμένες, όμως μέχρι και αυτήν την ώρα ο 23χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η 26χρονη σύντροφος του νεαρού ειδοποίησε την οικογένεια του, και οι δύο γονείς μαζί με τον αδελφό του Ash, έφτασαν στο Ηράκλειο ελπίζοντας ότι ο αγαπημένος τους θα βγει νικητής από αυτή τη δοκιμασία.

Η είδηση του ατυχήματος προκάλεσε συγκίνηση στον τόπο καταγωγής του 23χρονου ενώ δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook με τον τίτλο "Prayers for Αsh Williamson", στην οποία υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της υγείας του.

Οι γιατροί την Πέμπτη ξύπνησαν για λίγο τον 23χρονο για να δουν τις αντιδράσεις του και στη συνέχεια τον "έριξαν" πάλι σε καταστολή, ενώ σταδιακά μειώνουν την αγωγή του και ελπίζουν ότι οι λειτουργίες του οργανισμού του θα επανέλθουν κανονικά.

Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook δίνεται η δυνατότητα σε οσους θέλουν να προσφέρουν χρήματα ή ότι άλλο μπορούν καθώς είναι άγνωστο για πόσο καιρό η οικογένεια θα παραμείνει στο Ηράκλειο ενώ ίσως χρειαστεί να γίνει μεταφορά του 23χρονου στην πατρίδα του, κάτι που θα στοίχιζε πολύ.

Στο τμήμα με την καραμπίνα και το ... λαγό αγκαλιά

Δεν πρόλαβε να χαρεί το λαγό που ... έβγαλε στο κυνήγι ένας 51χρονος λαθροκυνηγός, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες του ΤΑΕ Μεσαρά και κατέληξε στο τμήμα με την καραμπίνα και το λαγό ... αγκαλιά. 

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Μ. Βρύσης - Βορού του Δήμου Γόρτυνας με αποτέλεσμα ο 51χρονος να συληφθεί για παραβάσεις των νόμων περί θήρας και περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 51χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να έχει στη κατοχή του ένα λαγό που είχε θανατώσει πρόσφατα, κατά παράβαση των διατάξεων περί θήρας, λόγω της ημέρας (Παρασκευή) όπου και απαγορεύεται το κυνήγι. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία καραμπίνα και δέκα κυνηγετικά πλήρη φυσίγγια. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου

 prismanews.gr

Μιχελογιαννάκης: Δεν αντέχω να κοροϊδεύετε τον κόσμο, ας μάθουμε επιτέλους τις παρακάτω 11 αλήθειες.


«Δεν αντέχω να κοροϊδεύετε τον κόσμο, ας μάθουμε επιτέλους τις παρακάτω 11 αλήθειες.

  1. A.O.Z. δεν υπάρχει σε ακατοίκητο νησί, δεν είναι λοιπόν θέμα εξοικονόμησης πόρων αλλά θέμα εκμετάλλευσης φυσικού πλούτου.
  2. H ελάττωση του τζίρου των πολυεθνικών εταιριών έφερε τα ληγμένα και όχι η εξυπηρέτηση του διατροφικού.
  3. Τα  72 προαπαιτούμενα επίτηδες δεν τα εφάρμοσαν για να τα εφαρμόσουν με άλλους όρους και μάλιστα τα αύξησαν σε 89.
  4. H καθυστέρηση στις λίστες έγινε για να φύγουν τα χρήματα και να μην ελέγχονται τώρα.
  5. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση των off shore εταιριών.  
  6. Τον έλεγχο του παραεμπορίου, όπως για παράδειγμα, τη μη λειτουργία οργάνου ελέγχου καθαρότητας ποτών, την οποία καθυστερούσαν μέχρι να βάλουν στο χέρι το απλό κρασί και την ρακί και τώρα θα εφαρμόσουν τους όποιους ελέγχους.     
  7. Τον έλεγχο στα κότερα τον σταμάτησαν μέχρι να αλλάξουν το νόμο ιδιοκτησίας και φορολογίας.
  8. Ίδιο το «κόλπο» έκαναν και για τα καζίνο  
  9. Τις ακτίνες Χ τις ενοχοποίησαν για να κερδίσουν χρόνο, ενώ εισέπρατταν ¨τρελά¨ λεφτά, έως ότου αλλάξει ο νόμος φορολογίας εισαγωγών – εξαγωγών, ενώ συγχρόνως περνούσε από τα λιμάνια μεγάλος αριθμός μεταναστών με ανταλλάγματα.  
  10. Για τα πρωτότυπα φάρμακα, εξαντλούσαν το χρόνο νόμου πατέντας για περίεργες συναλλαγές με πολυεθνικές
  11. Η προσπάθεια τα 550 εκατ. να μην τα δώσουν οι τράπεζες αλλά να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις ήταν η αρχή του γκρίζου τραπεζικού συστήματος προσοχή να μην πληρώσουμε την επιμήκυνση με 30 δις.
Κάποιος μεγάλος είπε ότι, οι μεγάλες αλήθειες έχουν τρία στάδια :
  1. Στην αρχή τις χλευάζουν.
  2. Μετά γίνονται επικίνδυνες.
  3. Στο τέλος γίνονται αποδεκτές.»

Συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομποσπονδίας και του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδόχων, κ. Γιώργο Πελεκανάκη και με εκπροσώπους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδόχων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1)Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Ο Βουλευτής ενημέρωσε το Προεδρείο ότι «έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και ο χρόνος υλοποίησής του ανέρχεται σε 36 μήνες. Είναι βέβαιο ότι η ολοκλήρωση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης θα συμβάλλει: 1) στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, 2) στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στις μεταφορές, 3) στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη νέων εμπορικών δραστηριότητων, 4) στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του έργου».

2)Η βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης». Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε για τις 6 προτάσεις-παρεμβάσεις που κατέθεσε στους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια και Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Ειδικοτερα, ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις του στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, από τον οποίο αιτήθηκε: «1) Ενίσχυση του εξοπλισμού στο αεροδρόμιο και χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την τοποθέτηση συστήματος ανίχνευσης των αποσκευών των αναχωρούντων επιβατών, 2) την ανάγκη έγκρισης ποσού για την άμεση δημοπράτηση των έργων: α) ανακατασκευή κέντρου εκπομπής κόστους 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ, γ) αντικηροζινική προστασία πίστα “L” κόστους 55.000 ευρώ συν ΦΠΑ, δ) Γενικός ελαιοχρωματισμός κτιρίου, ε) Αντικατάσταση συστήματος ψύξης Α΄ και Β΄ φάσης κτιρίου (20ετίας), ζ) Αντικατάσταση και επισκευή μεταλλικής πύργου ελέγχου (35ετίας). 3) την έγκριση πίστωσης, αρχικού προϋπολογισμού 2.718.060 ευρώ (δίχως έκπτωση) για την εφαρμογή μελέτης με σκοπό την επέκταση του ανατολικού τμήματος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Επίσης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ζήτησε: «α) την παραχώρηση έκτασης 200 τ.μ. από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη δημιουργία αίθουσας αφίξεων και αναχωρήσεων πτήσεων γενικής αεροπορίας, επιχειρηματικών πτήσεων και πτήσεων V.I.P, β) την παραχώρηση έκτασης από το πρώην στρατοπέδου «ΜΟΜΑ» για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ οχημάτων από 1η Απριλίου έως και 30 Οκτωβρίου, κάθε έτους, για την κάλυψη βασικών υπηρεσιακών αναγκών που συνδέονται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» ».

Ενώ, από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια αιτήθηκε «τη στελέχωση προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί η εσωτερική του ασφάλεια».

Επιπλέον ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση από τους Ξενοδόχους ήταν η VISA Schengen και η ανάγκη τροποποίησης όλων των γραφειοκρατικών διακασιών που παρακωλύουν σημαντικά την έκδοσή της. Όπως, επίσης η απαραίτητη Κυβερνητική Παρέμβαση για τη διάθεση και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων προς ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού.

Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα δύο, παραπάνω ζητήματα και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με το Προεδρείο των Διευθυντών Ξενοδόχων για την επίλυση και διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων.

Ηράκλειο: Ένας καυγάς άφησε τρία χωριά χωρίς νερό!

Έρμαια της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την κοινωνία του Ζαρού είναι τρία χωριά του δήμου Φαιστού.. 

Το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το νερό που βρίσκεται στη ρίζα του Ψηλορείτη φαίνεται να αποτελεί πλέον το μήλο της έριδος στην περιοχή της Μεσαράς που όχι μόνο διψά αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζεται να πληρώνει το νερό ... χρυσάφι. Αυτό το νερό λοιπόν φαίνεται ότι έχει βρεθεί στη μέση ενός καυγά και τώρα τη "νύφη" την πληρώνουν οι κάτοικοι τριών χωριών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υδρεύονται με νερό ... άρδευσης.

Ο καυγάς όπως γράφει το prismanews.gr ξεκίνησε μερικές μέρες πριν όταν η Δημοτική αρχή με απόφαση της έδωσε νερό από το Μορόνι, που παίρνει νερό από το Ζαρό, στην Πλουτή. Πρόκειται για ένα χωριό 50 ηλικιωμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης επί σειρά ετών. Ο Ζαρός δεν έκρυψε την ενόχληση του για την αυθαίρετη απόφαση της δημοτικής αρχής να δώσει νερό στην Πλουτή χωρίς να ρωτήσει κανέναν από το τοπικό συμβούλιο αλλά με μόνη απόφαση αυτή του προέδρου της ΔΕΥΑΦ, όπως υποστήριξαν φορείς του χωριού.

Έτσι συγκέντρωσε υπογραφές όλων των τοπικών φορέων του Ζαρού ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΦ και παράλληλα τη διακοπή της υδροδότησης της Πλουτής. Η υδροδότηση του μικρού χωριού σταμάτησε το ίδιο βράδυ ωστόσο το θέμα της παραίτησης του προέδρου της ΔΕΥΑΦ προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις και αναστάτωση στο Δήμο Φαιστού, λένε οι πληροφορίες. Ο πρόεδρος δεν παραιτήθηκε ενώ χθες βράδυ έγινε λαϊκή συνέλευση στο δημοτικό κατάστημα του Ζαρού. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, η οποία όμως αναγκάστηκε να φύγει τελικά αφού η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά ηλεκτρισμένη!

Η συνέλευση των κατοίκων του Ζαρού που δήλωναν ενοχλημένοι από τη στάση του δήμου απέναντι τους διήρκεσε μέχρι τις 10 το βράδυ οπότε και αποφάσισαν να κόψουν το νερό στα χωριά Μορόνι, Μάκρες και Πλουτή (που είχε ήδη κοπεί).

Σύμφωνα με το prismanews.gr περισσότεροι από 300 κάτοικοι του Ζαρού πήγαν μέχρι το σημείο που βρίσκονται οι βάνες και χωρίς να προκαλέσουν ζημιές, τις έκλεισαν με το αίτημα να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ που με την απόφαση του αυθαιρέτησε σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, όπως επεσήμαναν ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης. Ωστόσο με την κίνηση τους αυτή οι κάτοικοι του Ζαρού εξαναγκάζουν τους κατοίκους τριών χωριών να πίνουν νερό... άρδευσης αφού άλλο νερό στην περιοχή τους δεν υπάρχει!

Κατεβάζουν ρολά στην αγορά και βάζουν λουκέτο στις υπηρεσίες


Του Σωτήρη Μεταξά / prismanews.gr

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για μάχη στα χαρακώματα. Λίγο πριν το γκρεμό, και ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού, η ... ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, απειλούνται με αφανισμό, οι επιχειρηματίες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ... πέσουν μαχόμενοι. 

Η Ομοσπονδία Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών του Νομού Ηρακλείου, κινητοποιεί όλες τις οργανώσεις της και προχωράει στο κλείσιμο των επιχειρήσεων στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων.

Μπορεί η πρόταση για τριήμερο λουκέτο στην αγορά να μην πέρασε, ωστόσο οι κινητοποιήσεις των ... μικρομεσαίων θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου με αποκλεισμούς δημόσιων υπηρεσιών. 

Η ντόπια αγορά θέλει να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση πως έτσι και αλλιώς τα νέα μέτρα θα σηματοδοτήσουν τον αφανισμό της τοπικής επιχειρηματικότητας. Εξάλλου, το σκηνικό στο λιανεμπόριο, ενδεικτικό για την κατάσταση που επικρατεί, συνθέτουν εμπορικοί δρόμοι, οι οποίοι μερικούς μήνες πριν, ήταν γεμάτοι από καταστήματα και κόσμο και τώρα είναι απόλυτα ερημικοί.

Στ. Αρναουτάκης: « Η Κρήτη είναι ένας ιδανικός και ασφαλής προορισμός για τουρισμό και επενδύσεις»

Ως ένα συνέδριο σταθμό που θα ενισχύσει την κτηματαγορά στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τη διεξαγωγή του 18ου συνεδρίου του Δικτύου Ενώσεων Επαγγελματιών Ακινήτων Κεντροανατολικής Ευρώπης (CEREAN) οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται   στο Ηράκλειο, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα κτηματομεσιτικά γραφεία της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της παραθεριστικής-εξοχικής κατοικίας, για την οποία προσφέρεται το νησί μας και ευρύτερα η χώρα μας.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του αφού εξήρε την ικανότητα της Προέδρου των κτηματομεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμης Μαυράκη να φέρει στην Κρήτη τις εργασίες του συνεδρίου, επεσήμανε ότι το νησί μας είναι ιδανικός τόπος και προσφέρεται για αγορά παραθεριστικής-εξοχικής κατοικίας.

«H Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει τις παρεμβάσεις της με τα κατάλληλα έργα υποδομών ύψους 100 εκ ευρώ, που βοηθούν και την ανάπτυξη της παραθεριστικής-τουριστικής κατοικίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης και προσέθεσε: «Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος, ασφαλής προορισμός τόσο για τουρισμό και αναψυχή, όσο και για επιχειρηματική δραστηριότητα. Διεκδικούμε πρόσθετους πόρους για το νησί με στόχο να βελτιώνομε συνεχώς τις υποδομές αλλά και την οδική ασφάλεια, κάτι που σχετίζεται με την παραθεριστική κατοικία».

Στην σημερινή έναρξη του συνεδρίου-που πραγματοποιείται παράλληλα με το «Money Show 2012-Green Expo» παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων βουλευτές, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και φορέων.

Κρήτη: Έργα για οδική ασφάλεια 16 εκ. ευρώ

Ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης, την ανάπτυξη της ενδοχώρας του νησιού και την ενίσχυση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, ξεκινά άμεσα μετά τη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.

Πρόκειται για το υποέργο «Βελτίωση πρόσφυσης (αντιολισθηρός τάπητας), αποκατάσταση και αντικατάσταση οδοστρωμάτων, τεχνικά έργα», που εντάσσεται στο έργο της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης. Το όλο έργο έχει προϋπολογισμό 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η σημερινή σύμβαση, που υπεγράφη παρουσία και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ιερωνυμάκη, έχει προϋπολογισμό μελέτης τα 16 εκατομμύρια ευρώ.


Πέρα από τη σημαντικότητα του έργου, το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των οδηγών, ο κ. Αρναουτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, που ανάλαβαν εξολοκλήρου το κομμάτι των μελετών του έργου, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια επ’ ωφελεία της Κρήτης και των Κρητικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες ανέλαβαν την εκπόνηση των μελετών από τα πρώτα κιόλας βήματα της αιρετής Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρώσει το κομμάτι των προκηρύξεων και των διαγωνισμών για το σύνολο του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή σύμβαση αφορά εργασίες και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, το επαρχιακό οδικό δίκτυο των
οποίων θα τύχει σημαντικών βελτιώσεων.

Αντικείμενο της εργολαβίας αυτής - που έχει ανάδοχο τη «Λατομική ΑΤΕ»- είναι η εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών τεχνικών έργων και ασφαλτοστρώσεων, για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εργασίες που προτείνονται αφορούν εκσκαφή - φρεζάρισμα ασφαλτικού οδοστρώματος, εργασίες ασφαλτόστρωσης καθώς και εργασίες για την κατασκευή τεχνικών έργων διαφόρων μορφών, με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας και της ακεραιότητας του οδοστρώματος.

Όλες οι επεμβάσεις θα γίνουν εντός των ορίων της οδού και δεν απαιτούνται επιπλέον απαλλοτριώσεις, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου.

«Προϊσταμένη Αρχή» και αναθέτουσα αρχή του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.
flashnews.gr

Καταρρέει η απασχόληση – Αύξηση 680% της ανεργίας σε πέντε χρόνια στην Κρήτη

Του Σωτήρη Μεταξά/prismanews.gr

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό και ... τραγικό. Η ανεργία στην Κρήτη, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων εκτοξεύθηκε κατά 680%, από το 2007 μέχρι σήμερα. Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο όταν καταγράφουν ... στρατιές ανέργων, τότε τα νούμερα προκαλούν σοκ. 

Η τελευταία μέτρηση της Ελληνικής στατιστικής αρχής, αποτυπώνει ένα εφιαλτικό σκηνικό στην απασχόληση με ποσοστό ανεργίας 22,8% στην «καρδιά» του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου. Την ίδια ώρα, η ... δυναμική που έχει αναπτύξει το φαινόμενο, μαρτυράει την εκτός ελέγχου έξαρση της ανεργίας που σπάει κάθε ρεκόρ.
Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά αλλά η πραγματικότητα ακόμη χειρότερη δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Από το 2009, η αύξηση της ανεργίας στην Κρήτη αγγίζει το 365% και αν πάμε πιο πίσω, στο 2007, η σύγκριση είναι εφιαλτική με το σήμερα καθώς το ποσοστό της ανεργίας σε όλο το νησί έφτασε το 680%, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Βαρδάκης. Στη σκιά της κρίσης, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την ανεξέλεγκτη ανεργία που ταλανίζει ολόκληρη την Κρήτη.
Την ίδια ώρα τα χειρότερα έπονται καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο τουρισμός δεν κατάφερε να ... απορροφήσει τους κραδασμούς της ανεργίας και ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος. Εξάλλου, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Αν στα ποσοστά της ανεργίας προσθέσουμε και τα ελαστικά ωράρια και την εκ περιτροπής εργασία, τότε αυτό το ποσοστό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και ξεπερνάει το 25% προσθέτει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου. Η Κρήτη όχι μόνο έχει απολέσει τον «τίτλο» του εργασιακού El Dorado, αλλά κινδυνεύει να βουλιάξει σε μία εκτός ελέγχου εργασιακή κινούμενη άμμο.

Κατάληψη στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ – Πανό αντί για χαράτσι στα ταμεία

Δεν χρειαζόταν να βγάλουν χρήματα από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Στα γκισέ της γραμματείας, υπάρχουν πανό που εξηγούν ότι οι ασθενείς δεν θα πρέπει να καταβάλλουν το ... χαράτσι των πέντε ευρώ για το ραντεβού τους σε γιατρό, στα πρωινά ιατρεία. Στην κινητοποίηση προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του νοσοκομείου, με σκοπό οι ασθενείς να μην καταβάλλουν τα 5 ευρώ.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι και κατάληψη της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι απεργοί ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας για τις περικοπές στη δημόσια υγεία, ενώ οι ασθενείς με ικανοποίηση ενημερώνονται ότι θα ... γλιτώσουν, έστω και μόνο για σήμερα τα πέντε ευρώ της ιατρικής επίσκεψης.


 prismanews.gr

Ποιοι κρύβονται πίσω από το λαθραίο φορτίο στα Αστερούσια όρη

Τα ίχνη του κυκλώματος που κρύβεται πίσω από το τεράστιο λαθραίο φορτίο τσιγάρων που εντοπίστηκε στα Αστερούσια Όρη αναζητούν οι αρχές συλλέγοντας στοιχεία που θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Το φορτίο που εγκαταλήφθηκε σε δύσβατο δρόμο της περιοχής καθώς το φορτηγό ντελαπάρησε αποτελούνταν από περισσότερες από 300 κούτες που περιείχαν συνολικά 206.583 πακέτα τσιγάρα.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχεία που εντοπίστηκαν μέσα στο φορτηγό οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το όχημα είναι από τη Βουλγαρία ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την εξέταση του αριθμού του κινητήρα αφού πινακίδες δεν υπήρχαν.

Οι αρχές αναζητούν τους ... συνοδούς του φορτίου που εικάζεται ότι ήταν δυο και εγκατέλειψαν το φορτηγό όταν εκείνο ντελαπάρησε προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος


prismanews.gr

Μείνετε στο ... ακουστικό σας - "Κατεβάζουν" τα τηλέφωνα στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Της Κατερίνας Μηναδάκη/prismanews.gr

Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο κινδυνεύει να μείνει το ΕΚΑΒ και στην Κρήτη αφού το υπουργείο υγείας δε φτάνει που δε δίνει στους εργαζόμενους όσα τους χρωστά από το Δεκέμβριο του 2011 αλλά αποφάσισε να κόψει από τους διασώστες που εκτελούν χρέη τηλεφωνητή και το ανθυγιεινό επίδομα που λάμβαναν. Η τελεσίδικη αυτή απόφαση του υπουργείου υγείας έγινε γνωστή χθες στο ΕΚΑΒ Κρήτης ανάβοντας φωτιές στο προσωπικό που όχι μόνο δεν κρύβει την ενόχληση του αλλά φρόντισε να δώσει και τις παραιτήσεις του από το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας. Πρόκειται για 15 διασώστες σε όλο το νησί που εκτελούν χρέη τηλεφωνητή και παίρνουν το επίδομα της τάξης των 150 ευρώ το μήνα, ένα επίδομα που ανεβάζει το μισθό του από τα 650 ευρώ που θα ήταν κανονικά στα 800 και , βέβαια δεν είναι συντάξιμο όπως εξήγησαν στο prismanews.gr οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΕΚΑΒ Κρήτης οι διασώστες που εκτελούν χρέη τηλεφωνητών είναι 15 για όλες τις βάρδιες σε όλο το νησί και διαχειρίζονται το πιο ευαίσθητο και το πιο απαιτητικό και νευραλγικό κομμάτι της υπηρεσίας αφού αυτοί πρώτοι δέχονται όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Αντί να προσληφθούν άνθρωποι άσχετοι, τη δουλειά την κάνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά από πρώτες βοήθειες και ξέρουν να καθοδηγήσουν και να συμβουλεύσουν τον κάθε πολίτη που παίρνει τηλέφωνο και καλεί σε βοήθεια.
Ωστόσο με τη στάση του το υπουργείο υγείας όχι μόνο τους εξαθλιώνει το μισθό αλλά τους ακυρώνει και όλη τη δουλειά και όλη την παρουσία στην υπηρεσία. Έτσι από χθες το σύνολο των διασωστών – τηλεφωνητών έχει δώσει την παραίτηση του, λένε οι πληροφορίες, ενώ σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης θα συγκεντρωθούν έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθούν για τα χρωστούμενα του δημοσίου στους εργαζόμενους του κλάδου τους αλλά και για τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων μέσα στην ίδια υπηρεσία. Προσπαθούν να μας διχάσουν, να μας χωρίσουν στα δύο.
Το διαίρει και βασίλευε είναι μία τακτική που τώρα προσπαθεί να περάσει το υπουργείο , επεσήμανε στο prismanews.gr ένας εκ των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κρήτης που δεν έκρυβε την ενόχληση του για το επίδομα που κόπηκε από τους τηλεφωνητές διασώστες ενώ αναρωτήθηκε ποιος θα σηκώνει τώρα τα τηλέφωνα του ΕΚΑΒ αφού κανείς από τους διασώστες δε θα θέλει να κάνει υπηρεσία γραφείου αφού όλοι θα θέλουν να είναι στο δρόμο για να μη χάσουν τα 150 ευρώ. Ας βρουν άλλους να φέρουν να σηκώνουν τα τηλέφωνα, μας είπαν.

Γεύμα από τυφλούς σε τυφλούς στο Ηράκλειο

Του Γιώργου Παπαδάκη
 Ένα γεύμα που θα διαφέρει σίγουρα από τα άλλα παρατίθεται απόψε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τυφλών τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Έτσι λοιπόν απόψε στις 20:00 και για μία μοναδική βραδιά στο κέντρο Αριάδνη στη Λεωφόρο Κνωσού, όσοι το επιθυμούν μπορούν να ζήσουν μία καινούρια εμπειρία τρώγοντας στο απόλυτο σκοτάδι. Κατά την διάρκεια του γεύματος δεν επιτρέπεται καμία πηγή φωτός όπως αναπτήρες, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Το σέρβις του φαγητού θα γίνει από μία ανάμεικτη ομάδα ατόμων που έχουν πρόβλημα όρασης αλλά καθώς και από εκπαιδευμένους εθελοντές και που το συντονισμό έχει αναλάβει ο αντιδήμαρχος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς ο οποίος θα σερβίρει και ο ίδιος.

Μακριά από κάθε πηγή φωτός, κινητοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις !
Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία αναγνωρίζοντας τη δύναμη ψυχής των συνανθρώπων μας με αναπηρία - αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.

Ο κ.Αυγουλάς μιλώντας στο prismanews.gr στέλνει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης λέγοντας πως Αξίζει τον κόπο παρά την κρίση, αν υπάρχει αλληλεγγύη ο καθένας να κοιτάξει τον ήλιο μετα δικά του μάτια.

Αυτό το γεύμα έγινε για πρώτη φορά δοκιμαστικά τον περασμένο Μάρτιο στο Ρέθυμνο και σύμφωνα με τον κ. Αυγουλά πήγε αρκετά καλά και για τον λόγο αυτό υπάρχουν προτάσεις από την πόλη του Ηρακλείου να γίνεται αυτό το γεύμα κάθε χρόνο καθώς από ότι φαίνεται ένα τέτοιο γεγονός προκαλεί ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κόσμο της πόλης.

Συντονισμός / Εποπτεία: Βαγγέλης Αυγουλάς Αντιδήμαρχος Ιλίου, Πρόεδρος Νεολαίας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης

Τιμή Πρόσκλησης: 10 ευρώ με πλήρες μενού και κρασί/αναψυκτικό

Σημεία Προπώλησης Προσκλήσεων:
1)κατάστημα Αθλητικά ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗΣ Πλατ. Νικ. Φωκά 3-5 - Μεϊντάνι
2) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ Έβανς 83
3)ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ Κνωσσού 257

 prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...